פוסט קליל לכבוד החג על שירותי קרקע שמוצעים לאחוזון העליון של האחוזון העליון של הנוסעים. תייגו את הפוסט בהתאם.
רק להבהיר: זו לא סקירה של שירותי הקרקע הטובים ביותר בעולם, הטרקלינים הטובים ביותר וכיוצ״ב.
אז הנה…
לופטהנזה (Lufthansa)
החברה הגרמנית מפעילה בשדה התעופה של פרנקפורט (FRA) טרמינל נפרד וייעודי לנוסעי המחלקה הראשונה. בגלל שמדובר במבנה נפרד, שאינו מחובר ישירות לשאר הטרמינלים בשדה, אין מנוס אלא להעביר את הנוסעים מהטיסות הנכנסות שלהם אל הטרקלין ומהטרמינל לטיסות היוצאות שלהם באמצעות שירות הסעות פרטי. כל נוסע מקבל רכב יוקרתי פרטי משלו, לרוב מרצדס או פורשה, ומועבר עד לפתח המטוס.
מצ״ב קליפ מיוטיוב. חמש הדקות הראשונות נוגעות לטרמינל ולהעברה למטוס בעוד חמש הדקות האחרונות נוגעות לטיסה עצמה.
יש שתי דרכים אחרות להיכנס לטרקלין היוקרתי של לופטהנזה (ולהנות משירותי ההעברה כאמור):
- להחזיק בסטטוס HON במועדון Miles&More.
– – – - להחזיק בסטטוס סנטור במועדון ולקבל שוברים מתאימים.
משזה נאמר, שדה התעופה עצמו מציע שירות בתשלום להעברות בין טיסות. לא מדובר באותם רכבים ולא מדובר באפשרות להיכנס לטרמינל הייעודי של לופטהנזה, אומנם, אבל עדיין העברה ברכב ממטוס למטוס.
אייר פראנס (Air France)
אולי לא ידעתם אבל החברה הצרפתית ידועה במחלקה הראשונה המצוינת שלה ובשירותי הקרקע חסרי הפשרות שהיא מציעה לנוסעי המחלקה הזאת בשדה הבית שלה פריס שארל דה גול (CDG). בין השאר החברה מציעה שירותי העברות מהמטוס לטרקלין המחלקה הראשונה וחזרה למטוס – והכל ברכבים יוקרתיים של יגואר.
יש אפשרות אחת להנות משירותי הקרקע האלו מבלי לטוס במחלקה הראשונה של החברה: להחזיק כרטיס במחלקת העסקים של החברה, ליעד מחוץ לאירופה שלא מוצעת מחלקה הראשונה בטיסות אליו, ואז להוסיף 300 אירו לנוסע עבור שירותי הקרקע המשודרגים.
אני ממליץ לכם לקרוא את הביקורת המקיפה שכתב לאקי (בן, מהבלוג OMAAT). בכלל, לאקי הוא המקור הבלתי מעורער למוצרי יוקרה בשוק התעופה העולמי.
בריטיש איירוויס (British Airways)
כן כן, גם החברה הבריטית הצטיידה לאחרונה בצי רכבים קטן ומציעה לנוסעים, תחת נסיבות מיוחדות, העברות בין מטוסים בשדה התעופה הית׳רו בלונדון (LHR).
זו אינה הטבה שניתנת לכלל נוסעי המחלקה הראשונה או לבעלי סטטוס אמרלד בברית. לשירות זכאים רק נוסעים במהלך קונקשיין קצר שיש סיכוי סביר שיפספסו את טיסת ההמשך שלהם. לא באמת ברור כיצד בריטיש מבצעת את ההערכה הזאת ומהי שיטת תעדוף הנוסעים. בכל מקרה, השירות מוצע בינתיים רק לנוסעים שעוברים מטיסת–פנים בבריטניה לטיסה בינ״ל במחלקות העסקים או הראשונה או לבעלי סטטוס סילבר או גולד במועדון של בריטיש שממשיכים בקונקשיין כאמור בכל מחלקת שירות.
דלתא (Delta)
אי שם ב-2011 החלה דלתא בפיילוט במסגרתו הציעה העברות ישר למטוס לנוסעים היוקרתיים ביותר שלה (בעלי סטטוס דיימונד במועדון SkyMiles ונוסעי VIP אחרים). בסוף 2014 השירות הורחב למספר שדות תעופה נוספים וכלל אז צי של 19 רכבים ששירתו בשדות של אטלנטה (ATL), ניו–יורק קנדי (JFK), ניו–יורק לה גווארדיה (LGA), לוס אנג׳לס (LAX), מיניאפוליס (MSP), סיאטל (SEA) ודטרויט (DTW).
השירות של דלתא לא ניתן באופן גורף לכל בעלי הסטטוס הגבוה אלא החברה יוזמנת על השירות על דעת עצמה, כביכול בהפתעה לנוסעים, על בסיס מאפיינים שונים כמו מועד ההמראה, אורך הקונקשיין, מחלקת השירות שבה טס הנוסע ועוד. מערכת השיקולים אינה פומבית כמובן.
כבר שנים שהחברה מציעה באופן לא–פומבי שירותי העברות פרטיים לסלבריטאים ונוסעי VIP אחרים. לפחות בשדה של לוס אנג׳לס. אבל בשדה הזה הם יכולים גם לקבל שירות מלא מהטרמינל החדש לטיסות פרטיות שהוקם בו.
אמריקן (American)
לפני כשנתיים–שלוש חתמה אמריקן, שבדיוק הפכה לחברת התעופה הגדולה בעולם, על הסכם מסחרי עם חברת הרכב קאדילק. ההסכם כלל מספר רבדים, לרבות בונוס מיילים נדיב לחברי המועדון של אמריקן שירצו לבצע נסיעות מבחן ברכבי קאדילק, ובין השאר אמריקן החלה להפעיל צי רכבים במספר שדות מרכזיים שלה שמשמשים להעברות פרטיות של נוסעים בין המטוסים והטרמינלים השונים.
השירות ניתן קודם כל למחזיקי סטטוס ׳קונסיירג׳ קי׳. זהו סטטוס חצי–רשמי של אמריקן שלא ניתן להשיג בדרך של צבירת מיילים אלא רק בהזמנה בלבד. בפועל הסטטוס הזה ניתן לנוסעים עסקיים בכירים של החברה שאחראים בצורה ישירה או עקיפה להכנסות גבוהות מאוד (תחשבו על מנכ״ל של חברה שמטיסה אלפי עובדים באופן שיגרתי). ההטבה העיקרית של בעלי הסטטוס היא בקבלת שירותי קרקע סופר–מועדפים לפני טיסות של אמריקן לרבות עלייה מוקדמת למטוס, ליווי אישי דרך שדות תעופה, כניסה לכל טרקלין ובמקרים מסוימים גם שירות הסעה עד המטוס.
השירות הזה ניתן גם לרוכשי שירות שנקרא ״Five Stars Service״, שמחירו כמה מאות דולרים לנוסע, אשר מקבלים מלבד הסעה ברכב למטוס גם גישה למסלולים מהירים במספר שדות, אזורי צ׳ק–אין ייעודיים וכמובן כניסה לטרקליני המחלקה הראשונה של אמריקן.
יונייטד (United)
החברה לא נשארה חייבת לשתי המתחרות הגדולות שלה וגם היא החלה ב-2014 להציע שירותי הסעה אל המטוס לנוסעים נבחרים. צי הרכבים של יונייטד כולל רכבי מרצדס תחת הסכם עם המותג הגרמני.
השירות מוצע כיום בכל השדות המרכזיים של החברה בארה״ב: שיקגו או׳הרה (ORD), יוסטון (IAH), ניוארק ליברטי (EWR), סן פרנסיסקו (SFO), לוס אנג׳לס (LAX), וושינגטון דולס (IAD) ודנבר (DEN).
השירות מיועד בראש ובראשונה לבעלי סטטוס ׳גלובל סרוויס׳ (Global Services) ולנוסעי המחלקה הראשונה של החברה בטיסות בינ״ל (Global First). השירות ניתן ע״פ צורך בלבד – בקונקשיין קצר – ובצורה יזומה ע״י החברה.
[…] אוקטובר: חברות תעופה שיסיעו אתכם ישר למטוס […]
שכחת לציין את סוויס. לנוסעים שמתחילים את דרכם בציריך מוצע השירות הנ"ל. נוסעים בטיסות קונקשיין יכולים לבקש זאת בטרקליני המחלקה הראשונה של החברה, למרות שזהו פינוק מיותר שכן שדה התעופה של ציריך די קטן ונוח..