מהו תעריף לשימושיומי?

נוסעים רבים, ובפרט נוסעים עסקיים, מגיעים לעיתים ליעד מסוים לשעות היום בלבד. למשל במהלך קונקשיין ארוך מהבוקר לערב או במהלך נסיעה (רודטריפ) מנקודה א׳ לנקודה ב׳. כשהתקציב מאפשר אז הדבר הנוח ביותר במקרים אלו הוא להזמין חדר במלון.

אלא שהזמנה קלאסית במלון כוללת שהייה של לילה. אם האורח אינו מעוניין לבלות את הלילה אלא רק את שעות היום אז נוצרת בעיה בגלל שעות הצ׳קאין והצ׳קאאוט. כך, לדוגמה, נניח והאורח מעוניין בחדר בשעות היום של יום שני. אם יזמין את הלילה שבין שני לשלישי הוא יהיה נתון לחסדיו של המלון ולאלהיי הצ׳קאין בנוגע לצ׳קאין מוקדם לפני שעת הצ׳קאין הרגילה (לרוב 14:00 או 15:00), ואפילו סטטוס גבוה לא יעזור לו ברוב המקרים. אבל אז לפחות יוכל לעזוב את החדר בכל שעה שיירצה בשעות אחה״צ/ערב. לחילופין, אם יזמין את הלילה שבין ראשון לשני הוא יוכל לעשות צ׳קאין מיד כשיגיע (אם נניח שהודיע למלון מראש על המצב ולכן הזמנתו לא בוטלה) אבל יהיה נתון לחסדיו של המלון ולזמינות החדרים בנוגע לצ׳קאאוט מאוחר. מרבית המלונות מאפשרים צ׳קאאוט מאוחר רק עד השעה 16:00, או לכל המאוחר 18:00, אפילו לבעלי הסטטוס הגבוה ביותר.

על מנת לפתור את הבעיה הזאת נוצר התעריף לשימושיומי (Day Use Rate). התעריף מאפשר קבלת חדר, שימוש במתקנים של המלון ולפעמים אפילו הטבות לסטטוס כמו ארוחת בוקר בחינם וכניסה לטרקלין. התעריף לרוב כולל הנחה של עד 50% לעומת המחיר הרגיל ללילה.

ראוי לציין שהתעריף הזה שכיח בעיקר בקרב מלונות של רשתות בינ״ל, באופן טבעי למדי, אבל מרבית המלונות עדיין לא מציעים אותו. אני לא מתכוון כאן לקבוצת הילטון בפרט אלא לשוק המלונות בכלל. כשהמלון בוחר כן להציע תעריף לשימושיומי הוא מגדיר לעצמו מהם התנאים ומה תהיה ההנחה של התעריף מול התעריף הרגיל ללילה (זה לרוב המצב). מניסיוני מרבית המלונות מציעים את החדר לשעות 9:00 עד 18:00 אך יש בהחלט מלונות רבים שמציעים את החדר לפרק זמן קצר משמעותית כמו מ-10:00 עד 16:00. דוגמאות בהמשך.

היתרון של הילטון: הזמנה ישירה

קבוצת הילטון היא קבוצת המלונות הגדולה היחידה, למיטב ידיעתי, שחברה כבר לפני שנים לעודד את המלונות שלה להציע תעריף לשימושיומי ובנוסף להטמיע את אפשרות החיפוש הזאת באתר הקבוצה. כלומר, מציאת התעריף הזה היא קלה כמו מציאת כל תעריף אחר וניתן לבצע את ההזמנה באופן מיידי ומהיר עם הליך ההזמנה הרגיל. התעריף לשימושיומי הוא כמעט תמיד גמיש לחלוטין ומאפשר ביטול כמעט עד הרגע האחרון.

גם מלונות של קבוצות אחרות מציעים תעריף לשימושיומי, וזה בהחלט לא גלגל שהילטון המציאה, אבל אני לא מכיר דרך אפקטיבית לחפש את התעריפים האלו באתרי הקבוצות/המלונות ובטח שלא לבצע את ההזמנה אונליין. במקרים כאלו מוטב לפנות לכל מלון ישירות, לשאול אם התעריף מוצע ובמקרה הצורך לבצע את ההזמנה ישירות מול המלון בטלפון או במייל. נוח זה לא.

איך לחפש תעריף לשימושיומי באתר הילטון? פשוט לבחור תאריך צ׳קאין ותאריך צ׳קאאוט זהה במסך החיפוש הרגיל. זה הכל. כך זה נראה:

Hilton Day-Use Search

אם תנסו לחפש את התעריף הזה במלונות ביעדים אקראיים כנראה שתגלו שבערך חצי ממלונות קבוצת הילטון מציעים את התעריף בכל לילה. התעריף שכיח יותר מחוץ לארה״ב ובערים מרכזיות בארה״ב הוא לפעמים יהיה זמין רק ל-1 מתוך 5 מלונות בעיר למשל. הנה, לדוגמה, חיפוש התעריף במלונות בבנגקוק:

Hilton Day-Use Bangkok Results

בחירה באחד המלונות, ובתעריף המתאים, מגלה את תנאי התעריף הכוללים אומנם ביטול עד מספר שעות לפני הצ׳קאין אך זמן השהייה קצר (בדוגמה הזאת):

Hilton Day-Use Bangkok Rate

מנגד, התעריף זמין גם בשלושת המלונות של קבוצת הילטון בסינגפור:

Hilton Day-Use Singapore Results

בדוגמה הזאת שעות השהייה ארוכות יותר, כמקובל סה״כ.

Hilton Day-Use Singapore Rate

התעריף לשימושיומי זמין במלונות פופולריים רבים בכל רחבי העולם. בחיפושים לטובת הכנת הפוסט הזה לא נתקלתי בעיר אחת שיש בה מספר מלונות ואף אחד מהם לא מציע את התעריף הזה. אשמח ללמוד אחרת. הנה כמה מלונות מוכרים שמציעים תעריף לשימושיומי:

Hilton Day-Use San Francisco

Hilton Day-Use Paris

Hilton Day-Use Queenstown

Hilton Day-Use Jerusalem

התעריף מאפשר צבירת נקודות אך לא מאפשר קרדיט של לילה למיטב זכרוני. מלונות כן מכבדים סטטוס גבוה שיש לאורח במקרים כאלו, או לפחות כך נוהגים המלונות של קבוצת הילטון.

לסיכום

בעיניי מדובר בפיצ׳ר חיובי מאוד באתר של קבוצת הילטון ובכלל ביוזמה מבורכת שמנגישה מוצר חשוב לקהל הרחב בנוחות מקסימלית. אני אישית השתמשתי בתעריף זה במספר הזדמנויות בשנים האחרונות. אם כי במקרים רבים העדפתי פשוט להזמין לילה ולהנות מצבירת קרדיט מלאה במועדון הלקוחות של המלון (גם אם בתשלום מעט גבוה יותר).

6 תגובות

  1. יוחי

    האם גם ב dayuse לסטטוס גולד של הילטון מגיע ארוחת בוקר ?
    או שאני קצת מגזים . :=)

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני לא מכיר תנאי שמחייב מלון לספק ארוחת בוקר במקרה כזה (אם כי ייתכן וקיים) אבל בפועל להערכתי מרבית המלונות יסכימו. קל וחומר אם מדובר בנוסע יחיד ולא בזוג/משפחה.

      הגב
  2. חיים

    האם התעריף נחשב "לשהייה" בשביל המבצע של הילטון של הבונוס אחרי 5 שהיות??

    הגב
    • Lior@FlyingOut

      אמור להיחשב, כן, למרות שאני לא קיבלתי קרדיט על הביקור במלון ביוהנסבורג. שכחתי לפנות להילטון לגבי זה, אז אפנה כעת.

      הגב

השאר תגובה