שלוש יבשות בחודש אחד: מבוא


אני סה״כ אוהב מלונותשדה. הם לרוב פשוטים, זולים ומספקים מנוחה טובה בין טיסות. אני משתדל לישון במלון ליד שדה התעופה בכל פעם שאני נוחת בשעה מאוחרת או ממריא בשעה מוקדמת.

בעניין הזה יש שדות תעופה טובים יותר וטובים פחות. מה ייחשב לשדה טוב? שדה שבסביבתו יש מבחר גדול של מלונות עם רמות מחיר שונות ושירותי הסעות חינמיים.

ניקח לדוגמה את לונדון הית׳רו (LHR). האם יש מבחר גדול של מלונות סביבו? בהחלט. האם יש מלונות בכל רמות המחיר? כן. האם המלונות מציעים שירותי הסעות חינמיים? לא, אבל מלונות רבים נמצאים בתוך ׳אזור הנסיעה החינמי׳ של הית׳רו שבו יכול כל אחד לנסוע ללא עלות בתחבורה הציבורית (אוטובוסים מקומיים). לפיכך הית׳רו כשדה מקובל ציון בינוני+ משום שהמלונות בסביבתו לא מציעים שירותי הסעות ייעודיים ורוב האורחים מוצאים את עצמם משלמים עבור נסיעה באוטובוס ייעודי שעושה סיבוב בין המלונות (נסיעה בו אינה חינמית כמו באוטובוסים מקומיים).

השדה של ציריך: 10/10

האם יש מבחר גדול של מלונות סביבו? כן.

האם יש מלונות בכל רמות המחיר? כן, אם כי לפעמים רובם יקרים.

האם המלונות מציעים שירותי הסעות חינמיים? כן, ומסודרים להפליא.

העניין הוא המחיר. שוויץ יקרה וציריך יקרה מאוד. המלונות ליד השדה של ציריך זולים משמעותית מהמלונות במרכז העיר, באותה דרגת אירוח, אבל הם עדיין יחסית יקרים ברמה הבינ״ל.

עשיתי חיפוש אקראי בקיאק לתאריך בחודש אפריל. בדף התוצאות הראשון הופיעו 15 מלונות וכולם אכן קרובים לשדה. היקר ביותר: רדיסון בלו, עם מחיר בסיס של 276$. הזול ביותר: איביס באדג׳ט, עם מחיר בסיס של 97$. במחיר הזה אפשר לפעמים להזמין לילה במלון של הרשת במרכז פריס.

ברגע שהשלמתם עם המציאות שמלונות בשוויץ אינם זולים באופן יחסי הרי שתגלו שהמבחר והנוחות של המלונות ליד השדה של ציריך הם פשוט מעולים. החדשות הטובות ביותר הן שכל הרכבים של כל המלונות מגיעים לאותה עמדה בשדה שנמצאת ממש ביציאה מעולם הנוסעים הנכנסים. ולא רק זה אלא שבעמדה הזאת מוצא לוח אלקטרוני שמציע את זמני האיסוף של כל אחד מהמלונותוהרכבים מגיעים בדיוק בזמן. כך שאין צורך לחכות ליד המדרכה בקור כדי לא לפספס את ההסעה הבאה ואפשר במקום זה פשוט להיכנס לטרמינל ולנוח עד הזמן המתאים. תענוג אמיתי. המלונות גם קרובים יחסית לשדה כך שהנסיעה קצרה.

Shuttle Board at ZRH Airport

השדה של ציריך נמצא בערך 11 ק״מ צפונית למרכז העיר. כך שאם כסף הוא לא שיקול אפשר בהחלט לנסוע למרכז העיר ולישון במלון שם.

Zurich Map

מלונות ליד השדה של ציריך

המבחר מרשים כך שכל נוסע יכול לבחור בדרגת האירוח ובדרגת המחיר שמתאימות לו. הסטנדרטים של המלונות בשוויץ גבוהים מאוד באופן יחסי, ויחד איתם המחיר, כך שגם המלונות הזולים יותר בחבורה מציעים חדרים נוחים ותמורה טובה לכסף.

ישנם מספר מלונות עצמאיים או של רשתות מקומיות (לדוגמה: Swiss Star), ישנם מספר מלונות של רשתות בינ״ל מוזלות יחסית (לדוגמה: Holiday Inn Express) וישנם מספר מלונות של רשתות בינ״ל יוקרתיות יחסית (לדוגמה: Radisson Blu). האחרון הוא המלון היחיד שצמוד לטרמינל, ממש בתוך מתחם השדה, כך שאין צורך לקחת הסעה כדי להגיע אליו. מכאן שהוא גם היקר ביותר.

  • לקבוצת אקור יש שלושה מלונות בסביבת השדה: Ibis, Novotel ו-Ibis Budget. השניים הראשונים מציעים הסעות חינמיות מהשדה, השלישי לא (אם כי הוא הזול מבין שלושתם באופן כללי).
    – – –
  • לקבוצת הילטון יש מלון אחד בסביבת השדה: Hilton. אחרי הרדיסון בלו זהו המלון היקר והיוקרתי ביותר באזור. מלון נוסף מנוהל ע״י קבוצת הילטון אבל אינו מלון של הקבוצה (כך שלא ניתן לצבור נקודות משהייה בו ולא ניתן להשתמש בנקודות כדי לרכוש לילות בו).
    – – –
  • לקבוצת קרלסון יש שני מלונות בסביבת השדה: Radisson Blu ו-Park Inn. שני מלון ׳עממי׳ יותר ביחס לראשון אבל גם הוא נוטה להיות יקר יותר מהמתחרים שלו באזור.
    – – –
  • לקבוצת אינטרקונטיננטל יש מלון אחד בסביבת השדה: Holiday Inn Express. זה המלון הקבוע שלי. הוא דוגמה מעולה לאיך מלון של הרשת הזאת צריך להיראות.

באופן מעניין, שלא לומר תמוה, לקבוצת מאריוט, סטארווד, הייאט, ווינדהאם, צ׳וייס ובסט ווסטרן אין מלונות בסביבת השדה של ציריך.

Holiday Inn Express Zurich Airport

בחודש שעבר ביקרתי במלון הזה בפעם השלישית. לפני כל ביקור אני עורך השוואת מחירים עם מלונות אחרים בסביבה, ובפרט ההילטון והפארקאין, אבל תמיד בוחר בהולידייאין אקספרס. הוא לא זול אבל התמורה למחיר גבוהה.

הפעם שילמתי על הלילה 104.50 פרנק שוויצרי (כ-107$ בעת ההזמנה) בתעריף AAA. לאתר של הרשת עברתי מאתר הקאשבק TCB (עליו אני ממליץ פעם אחר פעם) כך שזכיתי להחזר של 8% מהעלות הלילה (בערך 8.5$). בצ׳קאין לא נתבקשתי להציג כרטיס חבר של AAA.

HIX ZRH Airport Res

הצ׳קאין היה מהיר ויעיל. מכיוון שזו לא הייתה הפעם הראשונה שלי במלון לא הייתי זקוק להסברים על המלון.

הפקידה שאלה אותי לגבי מתנת ההגעה (Welcome Amenity), לה זכאים בעלי סטטוס פלטינום במועדון IHG Rewards, ונתנה לי לבחור בין 300 נקודות לשובר למשקה בבר. בחרתי בשובר. שלוש סיבות טובות תמיד להעדיף את השובר:

  1. אלכוהול הוא חברינו.
  2. השווי של 300 נקודות הוא פחות מ-2$.
  3. מניסיוני מלונות מעבירים את הנקודות בכל מקרה.

אז קיבלתי שובר למקרה בבר ושני בקבוקי מים, חתמתי על הטופס, לקחתי את המפתח ועליתי לחדר בקומה העליונה.

החדרים במלון, כמו גם המסדרונות והלובי, נקיים ונעימים. שום דבר לא שבור, שום דבר לא בלוי בצורה בולטת, שום דבר לא מלוכלך, שום דבר לא תקול. אבל בכל זאת זה מלון של רשת הולידיי אין אקספרס  רשת מוזלת ובדרגת אירוח לא גבוההאז אומנם החדר נקי ומרווח אבל הוא לא מפואר ולא כולל אבזור מיוחד כלשהו.

ליד המלון יש מרכז מסחרי גדול. בין השאר אפשר למצוא שם סניף של חנות הכריכים סאבוואי ומכולת. מצוין עבור מי שלא מעוניין לאכול במלון משום מה. משזה נאמר, המסעדה במלון טובה למדי והמחירים שפויים יחסית לשוויץ. ההמלצה שלי היא פשוט להעדיף את המסעדה לארוחת ערבואם אפשר לנצל באותה הזדמנות את השובר למשקה (מי שקיבל) אז מה טוב.

הבר פתוח 24/7, שזה יתרון גדול, אבל לא כל המנות מוגשות בכל השעות. יש ישיבה על הבר, שולחנות מוגבהים ליד הבר ואזור המסעדה (שלא באמת פעיל בשעות הלילה).

HIX Zurich Airport Dining

בבוקר כל האורחים זכאים לארוחת בוקר כנהוג במלונות הרשת. ארוחת הבוקר במלון הזה טובה יחסית וכוללת גם מנות חמות. בביקור האחרון לא היה לי זמן לאכול באמת אז רק שתיתי קפה לפני הנסיעה לשדה.

פורמלית יש להזמין מראש מקום בהסעה לשדה. אבל הרכב ייצא ע״פ הלו״ז בכל מקרה אם אם יהיה ריק (כי הוא צריך לאסוף נוסעים מהשדה או לפחות להגיע לשם בזמן).

מהשהייה צברתי בערך 3,300 נקודות במועדון IHG Rewards. משום מה התווסף בונוס של 1,500 נקודות שלהערכתי מקורו במבצע המשותף עם בריטיש איירוויס שהבטיח בונוס של 500 אוויוס או 1,500 נקודות לשהייה אחת בחודש ינואר (ראו כאן). ל-3,300 נקודות יש ערך ריאלי של קצת יותר מ-15$ כך שיחד עם הקאשבק קיבלתי החזר של יותר מ-20% על ההוצאהוזה בלי לשקלל את הנקודות הבונוס שאקבל מהמבצע התקופתי של המועדון בזכות הלילות השונים בתקופת המבצע.

HIX ZRH Airport Earning Points

לסיכום

להעביר לילה ליד שדה התעופה של ציריך (ZRH) זה נוח במיוחד אבל בדר״כ לא זול. יש מבחר מלונות די רחב כך שכמעט תמיד אפשר למצוא עסקה טובה מספיק. כמובן שבהזמנות כאלוללילה אחד ובמחיר נמוך יחסיתכדאי לנצל את הבונוס להזמנה ראשונה שמציעים אתרים רבים.

אני ממליץ בחום על המלון של רשת הולידייאין אקספרס בהנחה שהוא לא יקר משמעותית ממתחריו.

6 תגובות

  1. דודי

    מתנת ההגעה צריכה להיות 400 נק' לזהב ו700 נק' לפלטינום.
    הם הרעו את התנאים?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      מספר הנקודות תלוי ברשת. במלונות של רשת אינטרקונטיננטל, לדוגמה, זה 600 נקודות לפלטינום (ואולי 700 נקודות לספייר… אני לא יודע).

      הגב
  2. מ.נ

    ממליץ בחום על מלון kameha grand zurich.
    מלון שדה חדש או מחודש עם תנאים מתויינים.
    ממליץ בקור שוויתרי על השאטל שמוביל עליו. התבוננות של שעה בלוח הטיסות הנאה שליאור צילם ובשאטלים של שאר המלונות בעוד שזה לא מגיע. בסוף זה נגמר במונית. גם השאטל מהמלון לשדה הבריז ואילץ אותי לשןב אל אופציית המונית היקרה. משזה נאמר – כפי שאוהב ליאור לומר- זוהי אופציה מצויינת ללינה בשדה"ת

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      תודה רבה על ההמלצה!

      להערכתי רוב המלונות מסביב לשדה הזה הם בסטנדרט גבוה למדי כך שהסיכוי להתאכזב הוא נמוך. שוויץ, בכל זאת.

      הגב
  3. ערן

    שלום,
    מה היית עושה אם היו מבקשים תעודת AAA ?
    איך אתה 'יוצא' מזה בדרך כלל ?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      ראשית – יש לי את כרטיס ההנחות של AAA (בעצם לא חברות ב-AAA אלא כרטיס SYC&S) משום שיש לי חברות בממסי.

      אבל אני לא תמיד מחזיק את הכרטיס איתי. אם יבקשו, ואני יוצא מנקודת הנחה שלא יבקשו, אז אסביר שהכרטיס לא איתי ואבקש לשלוח צילום שלו במועד מאוחר יותר. במקביל אציין שקוד המדינה של ישראל הוא ״340״ (כאילו שהמידע הזה יניח את דעתם שאני אכן מחזיק בכרטיס). אם לא יקבלו את התשובה הזאת, ואני מניח שלא יקבלו אותה אם בכלל יבקשו לראות את הכרטיס, אז אבקש שפשוט ייעדכו את תעריף החדר לתעריף הגמיש הרגיל. כלומר, הייתי נוהג באותה דרך בין אם באמת היה לי את הכרטיס ובין אם לאו.

      מלונות בפועל לא מבקשים ׳הוכחת זכאות׳ אלא אם מדובר בתעריף מיוחד שדורש את זה באופן מודגש (כמו תעריף FHR) או בתעריף מוזל מאוד (נגיד 40% הנחה ומעלה – כמו תעריף לעובדיי הרשת ובני משפחותיהם).

      מי שרוצה להנות מהנחה דומה, ולהיות זכאי לה ב-100%, יכול להצטרף לארגון AARP האמריקני תמורת עלות שנתית של 12$ בלבד. ברוב המקרים התעריף המוזל של AARP זהה לתעריף המוזל של AAA. פורמלית AARP הוא ארגון לאוכלוסיית הגיל השלישי אבל כל אחד בפועל יכול להצטרף לשורותיו (בכל גיל, מכל לאום).

      הגב

השאר תגובה