המבצע פתוח גם למי שעדיין לא חבר במועדון LifeMiles. זאת בשונה מרוב המבצעים הקודמים למכירת מיילים אשר היו פתוחים רק למי שהיה חבר מועדון ביום שלפני תחילת המבצע. להרשמה למועדון לחצו כאן.
במסגרת מבצע נוכחי המועדון מציע בונוס של עד 125% ברכישת מיילים, אך ניתן להנות מבונוס מוגדל של עד 140%.
הבונוס המוגדל מיועד לקוראי הבלוג הפופולרי ׳One Mile at a Time׳ (או בשמו המקוצר: OMAAT) אבל כמובן שהוא בפועל פתוח לכולם. כדי להנות ממנו עליכם להיכנס לעמוד הזה ולהירשם. ההרשמה פתוחה עד ה-27 לפברואר ורכישת המיילים אפשרית עד ה-28 לפברואר. שימו לב: עליכם להמתין בערך 24 שעות לאחר הרישום עד לקבלת מייל המאשר שאתם זכאים לבונוס המוגדל – ורק אז תוכלו לרכוש את המיילים.
אלו הבונוסים לרכישת מיילים במסגרת המבצע:
- ברכישת 2,000 עד 50,000 מיילים – בונוס של 115%.
המחיר הממוצע תחת הבונוס הוא 15.35$ ל-1,000 מיילים.
– – – - ברכישת 51,000 עד 100,000 מיילים – בונוס של 125%.
המחיר הממוצע תחת הבונוס הוא 14.35$ ל-1,000 מיילים.
– – – - ברכישת 101,000 עד 150,000 מיילים – בונוס של 140%.
המחיר הממוצע תחת הבונוס הוא 13.75$ ל-1,000 מיילים.
מחיר הבסיס לרכישת מיילים הוא 33$ ל-1,000 מיילים. כלומר, על מנת לרכוש את היתרה המינימלית לבונוס הגבוה ביותר, 101,000 מיילים, תאלצו להשקיע לא פחות מ-3333$ (קרוב ל-12,500 ש״ח נכון להיום, לא כולל עמלת המרה).
משזה נאמר, המבצע הנוכחי נחשב חריג לטובה כי מבצעי מכירת מיילים רגילים מציעים עד 100% בונוס ׳בלבד׳.
האם משתלם לרכוש מיילים במחיר הזה?
כרגיל, אני לא רוצה להמליץ על רכישה ספקולטיבית. כלומר, אם אין לכם מימוש צפוי בראש – במיוחד ליתרת מיילים גבוהה כ״כ – כנראה שמוטב לכם לוותר על ההזדמנות. סביר להניח שיהיו עוד מבצעים כאלו בעתיד ובכל מקרה מבצעים המקנים 100% בונוס מופיעים מספר פעמים בשנה. עדיף שתשלמו קצת יותר ברגע שתדעו בוודאות שאתם צריכים את המיילים מאשר שתשלמו עכשיו על מיילים שלא בטוח תגיעו לנצל בעתיד הנראה לעין.
לאחר ההערה הכללית הזאת…
לאחרונה חזרתי מטיול מצוין לניו-זילנד והונג-קונג. את הטיסות בין אוקלנד להונג-קונג, דרך סן-פרנסיסקו, עשיתי בכרטיס בונוס שהזמנתי עם מיילים של LifeMiles. שילמתי רק 50,000 מיילים (פוטנציאלית 688$ ברכישה במסגרת המבצע) בתוספת 72$ במסים עבור כרטיס במחלקה הראשונה של יונייטד. כן, 760$ סה״כ כדי לבלות קרוב ל-24 שעות במחלקה ראשונה של חברת תעופה מובילה – ותודה לך מועדון LifeMiles על ההזדמנות הנהדרת.
בטבלאת מימוש המיילים של מועדון LifeMiles קל מאוד למצוא כרטיסי בונוס שיצדיקו מחיר רכישה של 13.75$ ל-1,000 מיילים. כדאי גם לציין שהמועדון מאפשר להנפיק כרטיסי בונוס בכיוון אחד (אם כי ללא עצירות בדרך), ככלל לא גובה היטל-דלק על כרטיסי בונוס ומאפשר לערבב בין מחלקות כרטוס שונות (לא תמיד זה היה המצב). הנה כמה דוגמאות לכרטיסי בונוס אטרקטיביים:
- ישראל לדרום-אפריקה במחלקת העסקים תמורת 35,000 מיילים לכיוון. עם קצת מזל ו/או תכנון מוקדם תוכלו למצוא טיסות של טורקיש ליוהנסבורג או קייפטאון, אבל רוב ההיצע של מושבי הבונוס בכיוון הזה יהיו של אתיופיאן איירליינס דרך אדיס-אבבה. כמה זה יעלה? פחות מ-1,000$$ לכרטיס הלוך/חזור במידה ותרכשו מיילים במחיר הנמוך ביותר במסגרת המבצע הנוכחי.
– – – - ישראל לאוקיאניה (ניו-זילנד, אוסטרליה, פיג׳י ועוד) במחלקת העסקים תמורת 85,000 מיילים לכיוון. סביר להניח שהמערכת של LifeMiless תציע נתיב טיסות דרך אירופה ואולי אפילו עם חברות מובילות כמו אווה אייר הטיוואנית שמציעה מחלקת עסקים פנטסטית בחלק מהמטוסים שלה. כמה זה יעלה? פחות מ-2500$$ לכרטיס הלוך/חזור במידה ותרכשו מיילים במחיר הנמוך ביותר במסגרת המבצע הנוכחי.
– – – - אירופה לצפון-אמריקה במחלקה הראשונה תמורת 87,000 מיילים לכיוון. מעל האוקיינוס האטלנטי פועלות כמה מחלקות ראשונות מעולות כמו אלו של סינגפור איירליינס (פרנקפורט לניו-יורק, קודם כל, במטוסי ה-A380), סוויס ולופטהנזה (כולל שימוש בטרמינל המחלקה הראשונה בפרנקפורט). שימו לב שזמינות מושבי הבונוס במחלקות הראשונות די נמוכה ובמקרים רבים – בפרט בקבוצת לופטהנזה – נפתחת רק במסגרת שבועיים לפני הטיסה. כמה זה יעלה? פחות מ-2500$$ לכרטיס הלוך/חזור במידה ותרכשו מיילים במחיר הנמוך ביותר במסגרת המבצע הנוכחי.
– – – - דרום אסיה לאוקיאניה במחלקת העסקים תמורת 40,000 מיילים לכיוון. מחיר אטרקטיבי שמאפשר לכם לטוס עם חברות מובילות כמו תאי, אייר ניו-זילנד, אווה אייר ואפילו אול-ניפון או אסיאנה עם קצת מזל. המערכת של LifeMiles שי גמישה כשזה נוגע לנתיבי הטיסה בכרטיסי בונוס כאלו – אם כי מושבי בונוס בטיסות של חבק מהחברות האלו – ובפרט אייר ניו-זילנד – הם מוצר יחסית נדיר. כמה זה יעלה? פחות מ-1250$$ לכרטיס הלוך/חזור במידה ותרכשו מיילים במחיר הנמוך ביותר במסגרת המבצע הנוכחי.
לסיכום
המחיר הנמוך המוצע במסגרת המבצע הזה הוא יחסית חריג ומאוד אטרקטיבי. אם יש לכם איך להשתמש במיילים האלו בעתיד הנראה לעין אז זו הזדמנות מצוינת עבורכם להגדיל את היתרה בחשבון.
חשוב לקחת בחשבון שטבלאות מימוש מיילים הן דבר שעלול להשתנות מהיום למחר. בדר״כ מועדוני תעופה נותנים הודעה מוקדמת של מספר חודשים לשינויים משמעותיים – אבל זה לא הכרח המציאות.
טסים לאוסטרליה? נחתם הסכם הבנות לשיתוף פעולה בין אל על ובין חברת התעופה קוואנטס, הסכם ה"קוד שייר", שנחתם בנוכחות נתניהו ורה"מ האוסטרלי, יאפשר לישראלים לרכוש כרטיס משולב לאוסטרליה דרך אל על וחברת התעופה האוסטרלית, מבלי להצטרך להזמין בנפרד את שתי הטיסות. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3708388,00.html
כן, טוב, הכתב קצת הגזים במשמעות של ההסכם הזה. או שאלעל שילמו לגלובס מספיק כדי לעודד את הכתבה הזאת.
לאלעל יש הסכם שת״פ עם קוונטס כבר שנים. אומנם אין טיסות בקוד אלעל עד אוסטרליה אבל כן ניתן לצבור נקודות אלעל מטיסות קוונטס, לממש נקודות אלעל לטיסות קוונטס, לצבור נקודות קוונטס מטיסות אלעל ולממש נקודות קוונטס לטיסות אלעל. אלעל מפרסמת תעריפים לאזור הפסיפי שמאפשרים טיסות המשך של קוונטס תחת קוד התעריף של אלעל. קוונטס אפילו מפרסמת כבר היום תעריפים לת״א דרך יוהנסבורג בטיסות המשך של אלעל (בקוד אלעל).
אז איפה בדיוק פריצת הדרך המשמעותית של ההסכם החדש? מה, כי עכשיו יהיו טיסות של קוונטס בקוד אלעל?
זה לא רציני.
אלעל הבינה לפני כמה חודשים, בזכות בחור מאוד מעניין שיצא לי לפגוש, שייתכן שיהיו בעתיד הקרוב טיסות נון-סטופ בין ישראל לאוסטרליה. כנראה שהחברה נכנסה קצת לפניקה, בצל השביתות המרובות ואובדן התעבורה בנתב״ג, והיא החליטה שצריך לייצר כותרת מעניינת לשוק מוביל. אז הסכם חדש עם קוונטס נשמע כמו רעיון טוב. קוונטס תמשיך לשווק את אלעל באוסטרליה ואולי זה יידחה קצת את הקץ עם הטיסות הישירות.
אמנם ניתן לצבור מיילים של קוואנטס מטיסות אלעל אבל בתור מי שעושה זאת קבוע (כי אני לא רוצה לצבור באלעל), זה ממש סיוט! באתר של קוואנטס לא ניתן לבקש אונליין מיילים של כל השותפות אלא רק של חלקן (אלעל כמובן היא אחת החברות שלא ניתן). בנוסף, בדלפקי אלעל לא מאפשרים למסור את מספר החשבון של קוואנטס. מה שאומר שצריך לפנות לשירות הלקוחות של קוואנטס ולשלוח להם עותק של הכרטיס האלקטרוני וצילום של כרטיסי העליה למטוס. פרצדורה די מסובכת וארוכה… כל פעם לוקח חודש וחצי בערך עד שרואים את המיילים בחשבון.
[…] המועדון הפופולרי של אוויאנקה, LifeMiles, מוכר מיילים כדבר שיגרתי. מספר פעמים בשנה המועדון מציע גם בונוס נדיב ברכישת מיילים כשבשנים שעברו הבונוס המקסימלי היה בדר״כ 100% וכעת הוא עולה עד 135% (אבל מחיר הבסיס למיילים עלה גם כן, אז, היחס נשמר פחות או יותר). המכירה האחרונה של המועדון הייתה בסוף פברואר. […]
[…] מיילים ומשתמשים בהם אח״כ לרכישת כרטיסי בונוס בברית. הבונוס המקסימלי שמציע המועדון ברכישת מיילים הוא 140%, אז מחיר המיילים יורד עד 13.65$ ל-1,000, כך שאם אין לכם […]
[…] המועדון הפופולרי של אוויאנקה, LifeMiles, מוכר מיילים כדבר שיגרתי. מספר פעמים בשנה המועדון מציע גם בונוס נדיב ברכישת מיילים כשבשנים שעברו הבונוס המקסימלי היה בדר״כ 100% וכעת הוא עולה עד 135% (אבל מחיר הבסיס למיילים עלה גם כן, אז, היחס נשמר פחות או יותר). המכירה האחרונה של המועדון הייתה בסוף פברואר. […]