מעטות חברות התעופה שמציעות לנוסעי הפרימיום חוויית קרקע ייחודית. וכשאני כותב כאן ״נוסעי הפרימיום״ אני מתכוון כמעט אקסקלוסיבית לנוסעי המחלקה הראשונה.

ישנן חברות שישלחו רכב לאסוף את הנוסע מביתו או מהמלון שבו הוא מתארח. אפילו אלעל מציעה את השירות הזה תחת מגבלות מסוימות. אתיהאד, אגב, מציעה את השירות הזה גם לנוסעי מחלקת העסקים שלה (אבל לא בכרטיסי בונוס של מועדוני תעופה זרים, החל משנה שעברה).

etihad-chauffeur

ישנן חברות שמציעות שירותי קרקע ייחודיים למדי.

תאי איירוויס, לדוגמה, מציעה שירות הסעות בתוך השדה לנוסעי המחלקה הראשונה. כן, בקלנועיות הנחמדות האלו עם מקום לארבעה נוסעים בלבד כולל הנהג. מהכניסה לשדה, לדלפקי הצ׳ק-אין, לבידוק הביטחוני ועד הטרקלין – הכל כמעט בלי ללכת.

אמריקן מפעילה במספר שדות תעופה בארה״ב מתחמי צ׳ק-אין נפרדים, הכוללים גם בידוק ביטחוני, תחת השם ״Flagship Check-In״ המיועדים רק לנוסעי המחלקה הראשונה ולבעלי סטטוס קונסיירג׳-קי. אפילו בעלי סטטוס אקזקיוטיב-פלטינום או בעלי סטטוס אמרלד בברית לא זכאים להשתמש בהם.

American Flagship Check-In

סידור דומה יש לאייר פראנס בשדה התעופה שארל דה-גול (CDG). המחלקה הראשונה של החברה, אגב, ידועה כאחת מהטובות ביותר ובפרט בזכות שירותי הקרקע המצויינים הכוללים גם טרקלין נהדר והסעות פרטיות למטוס ברכבי יוקרה.

Air France CDG First Class Car

ישנן חברות שמציעות מתחמי בידוק ביטחוני ייעודיים לנוסעי הפרימיום. הטבה נהדרת שמקלה ומזרזת מאוד את המעבר בשדה. ג׳פן איירליינס, חברה שאני מאוד אוהב לטוס איתה, לא רק שמציעה עמדות צ׳ק-אין ייעודיות לנוסעי המחלקה הראשונה גם בטרמינל הטיסות הפנימיות (על אף שהיא לא מציעה מחלקה ראשונה כלל בטיסות פנימיות ביפן) אלא שלצד העמדות האלו ישנו בידוק ביטחוני פרטי וסגור שמוביל ישירות לטרקלין המחלקה הראשונה של החברה. גן עדן של שירותי קרקע.

JAL First Class Check-IN

חברה אחת, לופטהנזה, הלכה רחוק מדי עם כל העניין והקימה את מה שנקרא ״First Class Terminal״ או בקיצור ״FCT״. כן, זה באמת בניין נפרד שכל כולו מוקדש לנוסעי המחלקה הראשונה של החברה ולבעלי סטטוס HON במועדון שלה Miles&More. זה סטטוס לנוסעים אולטרה-תכופים. 

Lufthansa FCT Entrance

לופטהנזה בעצם מציעה חויית קרקע יוצאת מן הכלל שמתחילה מהרגע שמגיעים לשדה. הליך הצ׳ק-אין נעשה כמובן ב-FCT וכך גם הבידוק הביטחוני, הטרקלין עצמו פנטסטי כמעט מכל בחינה ולמטוס מגיעים ברכבי יוקרה שיוצאים מחנייה צמודה לטרקלין ומגיעים ממש עד פתח המטוס.

Lufthansa FCT Car 1

רוב החברות האחרות, אפילו הטובות ביותר כמו קתאי וסינגפור איירליינס, מסתפקות בהפעלת מתחמי צ׳ק-אין ייעודיים לנוסעי המחלקה הראשונה (ובעלי סטטוס גבוה מספיק). לפעמים, לא תמיד, יש תורים מהירים לבידוק הביטחוני ולהגירה.

Cathay First Class Check-In HKG

חוויית הקרקע שבריטיש מציעה בהית׳רו

טרמינל 5 בהית׳רו, ״T5״ בקיצור, הוא ביתה של בריטיש. הממלכה הקטנה שלה. היא מפעילה כמעט את כל הטיסות שיוצאות מהטרמינל או נכנסות אליו ובאופן טבעי היא בעלת הבית ובעלת הדעה.

משזה נאמר, ובניגוד למה שאפשר לצפות, T5 הוא לא בדיוק גן-עדן לנוסעים תכופים.

בריטיש מפעילה כמובן מתחם צ׳ק-אין ייעודי לנוסעי המחלקה הראשונה אליו יכולים לגשת גם בעלי סטטוס אמרלד בברית OneWorld. הוא לא יפה במיוחד, הוא לא גדול במיוחד, הוא פשוט שם.

British First Class Check-In Heathrow T5

אחרי הצ׳ק-אין נוסעי הפרימיום ממשיכים לבידוק הביטחוני. אין מסלול מהיר המיועד רק לנוסעי המחלקה הראשונה אלא מסלול מהיר שמשרת את כל נוסעי מחלקות העסקים והראשונה ואת כל בעלי הסטטוס הגבוה בברית. או, במילים אחרות, מסלול מהיר שמבקרים רבים אינו מהר יותר מהמסלול הרגיל כי זכאים להשתמש בו אחוז גבוה מהנוסעים.

אחרי הבידוק הביטחוני מגיעים כל הנוסעים (העמדות צמודות סה״כ) לקומה השניה של הטרמינל. גם בקומה זו ישנן חנויות דיוטיפרי. טרמינל 5 הוא קניון קטן, למעשה.

heathrow-t5a

בשלב זה נוסעי מחלקות הפרימיום ובעלי סטטוס גבוה בברית יכולים למצוא את דרכם לאחד מהטרקלינים הפזורים בשדה. יש טרקלין אחד, ׳חדר הקונקורד׳, שהוא ייעודי לנוסעי המחלקה הראשונה של בריטיש ולקומץ מתוך בעלי סטטוס גולד במועדון שלה, והוא טוב אבל לא מצוין, ורחוק שנות אור ממה שהחברות המובילות בעולם מציעות בשדות הבית שלהן. אבל לפחות הוא כן ייעודי אך ורק לנוסעים של בריטיש ולא לכלל בעלי הסטטוס הגבוה בברית. הייתם מצפים שהוא יהיה ריק כמעט לגמרי? תחשבו אחרת, הוא עמוס מאוד כמעט בכל שעות היום – וזו חידה שאין לי את התשובה לה.

British Concorde Room Dinind - LHR

בריטיש משפרת את התנאים

בשנה שעברה הודיעה בריטיש שהיא תקים מתחם חדש של צ׳ק-אין ובידוק ביטחוני לנוסעי המחלקה הראשונה בלבד (וככל הנראה לבעלי סטטוס אמרלד בברית). עד לאחרונה לא נחשפו פרטים נוספים על הפרוייקט ולא ניתן תאריך יעד רשמי. העבודות בעיצומן כבר זמן מה.

בריטיש בחרה בשם ״First Wing״. קצת העתקה משותפתה לברית קתאי שטרקלין הדגל שלה בהונג-קונג, המשרת את נוסעי המחלקה הראשונה, נקרא ״The Wing״.

ובכן, נראה כי בריטיש מצפה לפתוח את המתחם החדש כבר בחודש הבא, אפריל 2017, והיא תאפשר גם לבעלי סטטוס אמרלד בברית להשתמש בו. אלו חדשות נהדרות כמובן לנוסעים התכופים של הברית אבל חדשות טובות גם לנוסעי מחלקת העסקים של בריטיש שיחוו כנראה עומס מופחת משמעותית בתורים המהירים הקיימים כיום.

המתחם החדש יכלול עמדות צ׳ק-אין ייעודיות ומסלול מהיר לבידוק הביטחוני עם שתי עמדות חדשות שתוכננו מראש כעמדות מהירות. כמובן שיש לזכור שנהלי הביטחון של הית׳רו מחייבים להוריד נעליים ומחייבים להוציא את כל מכלי הנוזלים מהתיק ולהכניס אותם לשקיות ניילון שקופות קטנות – וזה נוהל שלבדו מעכב משמעותית את המעבר בבידוק הביטחוני (ולא קיים ברוב השדות בעולם).

לאחר המעבר בבידוק הביטחוני יוכלו הנוסעים הזכאים להמשיך במסלול מיוחד ישר עד הטרקלינים (טרקלין המחלקה הראשונה וגם חדר הקונקורד).

אני סקרן לראות איך התהליך ייראה ויפעל במציאות. כמובן שאנסה אותו בהזדמנות הראשונה, אם כי לצערי כנראה שלא אעבור בלונדון בחודש אפריל. לבינתיים, הנה כמה תמונות-הדמייה שבריטיש פרסמה:

Microsoft PowerPoint - Feature wall 110816.pptx

British First Wing 2

British First Wing 3

לסיכום

מחלקות ראשונות, כאמירה כללית, אינן מוצר רווחי עבור חברות התעופה. הן תצוגת תכלית יותר מכל דבר אחר. אבל חברה שמציעה מוצר פרימיום כזה – מחלקה ראשונה בינ״ל, בעולם של מחלקות עסקים פשוט פנטסטיות – ראוי לה שתזכור שהנוסע משלם על החווייה המלאה ולא רק על החוויה במטוס. שירות של מחלקה ראשונה צריך לצעוק ׳וואו׳ מהרגע הראשון ועד הרגע האחרון. בשביל זה יש מי שיהיו מוכנים לשלם את הסכומים הגבוהים שחברות התעופה דורשות על הכרטיסים במחלקות האלו.

בריטיש, בעיניי, עושה צעד נכון וחשוב. צעד שלא רק ישפר את המעבר בהית׳רו, והרי זמן זה כסף, אלא צעד שיהיה מיתוג בריא עבורה כחברה שאיכפת לה מלקוחות הפרימיום שלה.

נחיה ונראה מה ואיך תהיה התוצאה בפועל.

2 תגובות

  1. רובי

    לפני שבריטיש משפרת את חווית שירותי הקרקע, אולי כדאי שתשפר קודם את מחלקות הפרימיום שלה באוויר.

    אחרי מעבר השבוע בין מחלקת העסקים של אמריקן ב77W למחלקה הראשונה של בריטיש, אין דבר אחר מלומר: חבר׳ה, אתם לא בסיפור. כן, מחלקת העסקים של אמריקן לוקחת, מבחינתי, את המחלקה הראשונה של בריטיש.

    הקונקורד רום? מיושן וכן, גם מתוחזק רע ומלוכלך לא מעט פעמים. ועל מחלקת העסקים עם התצורה המוזרה והצפופה שלה, בכלל חבל לדבר.

    הגב
  2. אופיר

    הכניסה לאגף החדש היא בוודאות גם למחזיקי כרטיס גולד של בריטיש או אמרלד של oneworld, זה מופיע אפילו בהודעה הרשמית של בריטיש (בפוסט יש קצת אי בהירות בנוגע לזה). על פי כל הפרסומים והתמונות שדלפו מדובר בשיפור ניכר מאוד במיוחד בגישה ללאונג׳ המחלקה הראשונה (להבדיל מה-Concorder Room) שעד כה היה צריך לעשות סיבוב די גדול כדי להכנס אליו ממתחם הבידוק הדרומי.

    כדאי כמובן לציין שהשינוי יורגש בעיקר על ידי מי שטיסתם הראשונה היא מהית׳רו ולא לנוסעים בקונקשנים אם כי נוהג נפוץ הוא – עבור מי שמחזיקים בדרכון בריטי / אירופאי – לעבור דרך ההגירה בשערים הביומטריים ולהכנס חזרה דרך הבידוק הביטחוני המהיר. במקרים רבים זה יותר מהיר מאשר לעבור ב-Flight Connections של טרמינל 5. בנסיעתי הקרובה דרך לונדון במאי זה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות כדי להתרשם מהאגף החדש.

    הגב

השאר תגובה