נתחיל מהשורה התחתונה: תאי, חברת התעופה התאילנדית, מפרסמת תעריף מוזל לטיסות במחלקת העסקים מרומא ליעדים באוסטרליה וניוזילנד. כך, לדוגמה, כרטיס הלוך/חזור מרומא (FCO) לאוקלנד (AKL) במחלקת העסקים עולה בערך 2150 אירו. אגיע לפרטי הכרטיס בהמשך.

נכון, זה לא מחיר שכל אחד יהיה מוכן לשלם. ולא נשכח את עלויות ההגעה מת״א לרומא שריאלית יעלו את מחיר התענוג בלפחות 150 אירו נוספים. ובכל זאתזה כרטיס מעניין.

לטוס מישראל לניוזילנד

בואו נודה על אמת קטנה: לטוס מישראל לניוזילנד זה סיפור יקר. אפילו אם לא בוחרים בחברות הטובות ביותר, אפילו במחלקת התיירים ואפילו עם קונקשיינים פחות נוחים. הנה, לדוגמה, תוצאות חיפוש של כרטיסי הלוך/חזור מת״א לאוקלנד ליציאה בחודש דצמבר לשהות של 15 עד 20 ימים ללא הגבלות נוספות:

TLV-AKL Random Search

הכרטיס הכי זול בחיפוש הגס הוא במחיר של 1250$. חושבים שמדובר בכרטיס נוח במיוחד? תחשבו שוב, כי בשביל המחיר הזה תאלצו לעשות לפחות שני קונשניינים שאינם בהכרח קצריםאחד באיסטנבול (אלא מה) ואחד במזרח אסיה. תשקללו פנימה כמה הנוחות שווה לכם בכסף.

TK:NZ Ticket TLV-AKL

רוצים כרטיסים נוחים יותר בטיסות של חברות מובילות? או, פשוט, לא לעבור דרך טורקיה או מדינות המפרץ הפרסי? אין בעיה, אבל תתכוננו לשלם מעל $1500 וגם אז לא בטוח שהקונקשיינים יהיו קצרים מדי. הנה, לדוגמה, הכרטיס המוזל שקתאי מציעה בין ת״א לאוקלנד:

CX Ticket TLV-AKL

רוצים לטוס במסלול הקצר ביותר עם קונקשיינים קצרים? אין בעיה, אבל תצטרכו לטוס עם אלעל ולשלם כמעט 1800$ עבור הכרטיס.

LY:CX Ticket TLV-AKL

אז אחרי התצוגה הקטנה הזאת אנסה לשכנע אתכם ששווה לכם בעצם לשלם קרוב יותר ל-2600$ כדי להגיע מת״א לניוזילנד.

הכרטיס של תאי

החברה התאילנדית מפרסמת תעריף אטרקטיבי בין רומא לאוקלנד (ויעדים אחרים באוסטרליה, פחות או יותר באותו מחיר). תעריף הבסיס הוא 1040 אירו לכל כיוון וזה מביא את המחיר הכולל של הכרטיס לקצת מעל 2150 אירו (תלוי מאיזה סוכן אתם רוכשים אותו).

TG Ticket FCO-AKL in J

תנאי הכרטיס העיקריים:

  • הטיסות של תאי מכורטסות תחת מחלקת כרטוס J (על כך בהמשך).
  • ליציאות בכל תאריך עד ה-30 לאפריל 2018.
  • ניתן לעצור בחינם בבנגקוק בשני הכיוונים.
  • ניתן לשנות או לבטל את הכרטיס בעמלה של 150 אירו.

שימו לב שתאי מפעילה מטוסי איירבאס A359 חדישים בין רומא לבנגקוק כך שניתן להנות ממחלקת עסקים מובילה עם מושבי מיטהשטוחה. לעומת זאת בטיסות לאוקיאניה, ובפרט לאוקלנד, החברה מפעילה בעיקר מטוסי בואינג 777 עם מחלקת עסקים נוחה אך מעט מיושנת שבה המושבים לא הופכים למיטהשטוחה והם בקונפיגרציית 2X2X2. משזה נאמר, בחלק ממטוסי ה-777 של תאי יש מחלקת עסקים מובילה שבה המושבים כן הופכים למיטהשטוחה ויש גישה ישירה למעבר מכל מושב.

Thai Airways Airbus A350-9 Business Class Cabin

Thai Airways Airbus A350-9 Business Class Cabin

אז נגיד שהשתכנעתם שכדאי לשלם בערך 2150 אירו בשביל ארבעה קטעי טיסה ארוכים במחלקת עסקים מובילה בדרך ליעד החלומות שלכם. עכשיו צריך להגיע לרומא.

וולינג, חברת הלואוקוסט של קבוצת IAG, מציעה טיסות ישירות בין ת״א לרומא וכרטיסי הלוך/חזור בדצמבר מתחילים ממחיר של 170$ בלבד. כרטיסים של אליטליה, בהנחה שהחברה לא תפשוט את הרגל עד אז, מתחילים ממחיר של 310$. אם תרצו לטוס עם אלעל תצטרכו לשלם בערך 370$.

אבל אני מציע לכם לטוס עם איג׳יאן. נכון, זה יוסיף עוד קונקשיין בדרך (באתונה כמובן), אבל זה יכול להשתלם ובגדולאם מתחשק לכם להגיע לסטטוס הגבוה ביותר בברית התעופה הגדולה בעולם.

כרטיס הלוך/חזור בטיסות של איג׳יאן, עם קונקשיין נוח באתונה בשני הכיוונים, מתחילים מ-220$. רק שימו לב שזה המחיר לתעריף ״GoLight״ שאינו כולל משלוח כבודה בחינםואם תרצו לשלוח כבודה, ואפשר להניח שכן כשמדובר בנסיעה לניוזילנד, תצטרכו להוסיף עוד 27 אירו לכל כיוון בהזמנה מראש. כלומר, המחיר הריאלי של הכרטיס כולו הוא סביב 280$. הטיסות במחלקת כרטוס U.

A3 Ticket TLV-FCO

אם כן, ניתן לרכוש את שני הכרטיסים יחדהלוך/חזור מת״א לרומא במחלקת התיירים והלוך/חזור מרומא לאוקלנד במחלקת העסקיםתמורת בערך 2400 אירו.

צבירת מיילים וסטטוס גבוה

מחלקת הכרטוס J של תאי תאפשר לכם להנות מקרדיט נדיב במגוון מועדוני תעופה. ובפרט תוכלו לצבור מיילים לפי 200% ממרחק הטיסה במועדון התעופה של איג׳יאן – Miles&Bonus. המועדון הזה פופולרי בזכות הדרך הקצרה שהוא מציע לסטטוס גבוה, שמתורגם בתורו לסטטוס גבוה בברית, ובפרט למי שיכול ומוכן לטוס מדי פעם עם איג׳יאן עצמה.

אתם מוזמנים לקרוא את הפוסט המקיף שכתבתי בדצמבר על הדרך לסטטוס גולד של איג׳יאן. המידע שבפוסט ההוא עדיין עדכני.

כדי להגיע לסטטוס סילבר של איג׳יאן, הוא סטטוס סילבר בברית סטאר, תצטרכו לצבור 12,000 מיילים כולל לפחות שתי טיסות עם איגיאן. בהתחשב במחלקות הכרטוס, U של איג׳יאן ו-J של תאי, את הסטטוס הזה תשיגו קצת לפני שתנחתו בבנגקוק בטיסת ההלוך.

milesbonus-earning-status

בנקודת הזמן הזו, שבה תשיגו סטטוס סילבר, ׳ימחקו׳ מחשבונכם 12,000 מיילים (לסטטוס, המיילים יישארו כמיילים למימוש) וכל קטעי הטיסה בטיסות איג׳יאן שהשלמתם עד אז (שניים, המינימום הנדרש לסטטוס).

כדי להשיג סטטוס גולד תצטרכו לצבור לפחות 24,000 מיילים נוספים כולל לפחות ארבעה קטעי טיסה בטיסות איג׳יאן או 48,000 מיילים נוספים.

עד שתנחתו חזרה בת״א, בסוף הנסיעה, יהיו לזכותכם קצת מעל 37,000 מיילים נוספים ושני קטעי טיסה עם איג׳יאן. כלומר, בשלב זה, תצטרכו רק שני קטעי טיסה נוספים עם איג׳יאן (כרטיס הלוך/חזור זול לאתונה יספיק) או לצבור עוד 11,000 מיילים בטיסות בברית סטאר.

או, במילים אחרות, אחרי 2400 אירו ונסיעה מפנקת במיוחד לניוזילנד תגיעו למרחק נגיעה מהסטטוס הגבוה ביותר בברית הגדולה בעולם. אתם מוזמנים לזרוק פנימה למשוואה חופשה קצרה באתונה, לעגל קצת את המספרים למעלה ולקרוא לילד 3000$.

ולא נשכח שמלבד הסטטוס הגבוה יהיו בחשבונכם כמעט 50,000 מיילים למימוש. במועדון של איג׳יאן זה אומר שני כרטיסי הלוך/חזור מת״א לכל יעד באירופה במחלקת התיירים או כרטיס אחד במחלקת העסקים (עם עודף).

לסיכום

בצורה גסה ניסיתי להשוות בין כרטיס פחותמושלם במחלקת התיירים מת״א לאוקלנד ב-1500$ בערך לנסיעה מורכבת יותר ב-3000$ בערך. כן, המחיר כפול, וההבדל משמעותי, אבל בתוספת המחיר הזאת אפשר לקבל: טיסות נוחות הרבה יותר, סטטוס גולד בברית סטאר, חופשה מזדמנת באתונה וכמעט 50,000 מיילים למימוש. אם אתם שואלים אותיכל התוספות האלו ביחד שוות בקלות 1500$.

אגב, בעיניי, כדאי לנצל את ההזדמנות ולעצור בבנגקוק לפחות באחד הכיוונים. למעשה, כדאי לנצל את ההזדמנות ולעצור גם ברומא לפחות באחד הכיוונים. תקראו לזה בונוס צדדי שבו תוכלו להנות מביקור בשתי ערים מצוינותאולי אחת בכל כיווןלפני ואחרי הטיול לניוזילנד.

הרבה נוסעים לא בוחנים ברצינות אפשרות של רכישת כרטיסים במחלקות הפרימיום מתוך הנחת מוצא שהם יקרים מדי ולא מצדיקים את המחיר. אני מסכים שהם יקרים, ועבור רבים זו מגבלה אמיתית כי לכל אחד התקציב שלו, אבל לפעמים הכרטיסים היקרים האלו כן יכולים להצדיק את המחיר שלהם. השאלה אם מסתכלים על ׳המחיר׳ או על ׳התמורה למחיר׳. נקודה למחשבה.

8 תגובות

  1. מאיר

    לא חושב שאממש את הקונסטלציה הספציפית הזו, אבל תענוג לקרוא. ובמיוחד הקונספט של להזמין ביזנס בגלל היתרונות הנלווים.

    הגב
  2. אריאל

    ממש מעניין! ואם אני רוצה סטטוס דומה בלופטהנזה? זה לא יעבוד?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אתה יכול לקרדט את הטיסות של תאי למועדון של לופטהנזה, כן. באותו יחס של 200% ממרחק הטיסה. הכרטיס שתיארתי, מרומא לאוקלנד, יצבור סביב קרוב ל-46,000 מיילים לסטטוס וזה יספיק כדי להשיג סטטוס FTL שהוא הסטטוס הראשון במועדון ומתורגם לסטטוס סילבר בלבד בברית סטאר. כדי להגיע לגולד דרך המועדון של לופטהנזה תצטרך לצבור לא פחות מ-100,000 מיילים – כך שאפילו שני כרטיסים כאלו לא יספיקו.

      הגב
  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    רעיון מצויין.
    רק הערה – בתור אחד שטס פעמיים בטיסת תאי במחלקת עסקים בקו בנגקוק-אוקלנד – תמיד מדובר במחלקת עסקים הפחות טובה במטוסי 777-200 שהמושבים אינם נפתחים למיטה שטוחה. כך גם מופיע בהזמנות כעת. הבדל מורגש בעיקר בטיסת חזור מאוקלנד לבנגקוק שנמשכת 12 שעות וקשה לישון כך…
    נראה לי שתאי משתמשת במטוסי 777-300ER המשודרגים בקוים האחרים לאירופה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      תודה על התגובה.

      ההערה שלי הייתה לגבי כל הטיסות ליעדים באוסטרליה וניו-זילנד. נכון לכרגע באמת נראה שכל הטיסות לאוקלנד ספציפית מופעלות ע״י מטוסי בואינג 777 עם מחלקת עסקים מיושנת.

      הגב
  4. רובי

    שתי שאלות לגבי כרטיס הבונוס:
    1. כיצד אפשר לבדוק שהכרטיס מאפשר עצירה ללא תשלום? האם להסתכל על כרטיס במחלקת כירטוס דומה ולראות את המגבלות ?
    2. טכנית, כיצד להזמין כזה כרטיס? האם הדרך היחידה היא דרך שירות הלקוחות ( בטלפון/מייל) ולשלם את העמלה?

    תודה,
    רובי

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      (1) כל מועדון תעופה קובע את תנאי כרטיסי הבונוס שלו. רוב המועדונים לא מאפשרים עצירה (Stopover, קונקשיין של מעל 24 שעות) בכרטיסי בונוס בכיוון-אחד אבל כן מאפשרים עצירה אחת ללא עלות במסגרת כרטיס הלוך/חזור. איך לדעת מהם הכללים? צריך לשאול או לקרוא את תנאי כרטיסי הבונוס של המועדון המסוים. אין טעם לבדוק את התנאים של כרטיסים בכסף כי הם לא רלוונטיים.

      (2) לפעמים ניתן להזמין כרטיסי בונוס באתר המועדון באופן עצמאי לגמרי – כמו הזמנת כרטיס טיסה רגיל בכסף. זו לפחות השאיפה של רוב המועדונים אך משום מורכבות המערכת זה לא תמיד אפשרי. במקרים רבים אין מנוס וצריך לפנות לשירות הלקוחות של המועדון בטלפון/מייל/טוויטר/פייסבוק/כו׳ על מנת לרכוש כרטיס בונוס. לפעמים יש עמלה להזמנה טלפונית אבל אפשר לבקש פטור ממנה במידה והכרטיס שאתה מנסה להזמין אינו זמין לרכישה ישירה באתר המועדון.

      הגב
  5. באילו מועדוני מלונות אבחר ב-2018? – FlyingOut

    […] סטטוס שלישי שאני מקווה להגיע אליו הוא סטטוס גולד במועדון של איג׳יאן. זה יקרה בתנאי שאצליח לרכוש כרטיס אטרקטיבי מספיק של ברית סטאר שיאפשר לי להשיג את הסטטוס בנסיעה אחת או לפחות להתקרב עד מרחק נגיעה (הנה דוגמה שנתתי פעם). […]

    הגב

השאר תגובה