פוסט מקדים: שינויים משמעותיים במועדון של הילטון.

בואו נדבר על בחור בשם דן שמחזיק בסטטוס דיימונד של הילטון. דן אוהב לטייל ברחבי העולם אבל לא אוהב לשלם יותר מדי על לילות במלונות. הוא מעדיף יעדים זולים יחסית לטיולים שלו ומוכן להתפשר על מיקום המלון ביעדים יקרים על מנת לחסוך בהוצאות. סה״כ דן הוא מטייל חסכן, מתוחכם וספונטני.

נניח שדן מתכנן לבלות השנה 60 לילות במלונות קבוצת הילטון, כדי לשמר את הסטטוס הנוכחי שלו, ע״פ השיטה הבאה: על 30 לילות הוא ישלם בכסף עם ממוצע של 100$ ללילה בלבד ועל 30 לילות נוספים הוא ישלם בנקודות עם ממוצע של 10,000 נקודות ללילה בלבד (כלומר, שילוב של מלונות מקטגוריות 1 עד 3).

דן מעדיף לטייל בחודשים שבהם מתקיימים מבצעים תקופתיים אטרקטיביים ומנסה להנות מכל בונוס שמציע המועדון. נניח שדן יבלה שני לילות בממוצע בכל שהייה. כך, לדוגמה, במבצע התקופתי הנוכחי של המועדון (לשליש הראשון של 2018) יוכל דן לצבור 40,000 נקודות בונוס אם ישלים עשר שהיות של שני לילות בכל אחת (סה״כ 20 לילותבדיוק שליש מהדרישה השנתית). כלומר, הוא יוכל לצבור 2,000 נקודות בונוס בממוצע לכל לילה. נניח, אם כן, שממוצע כזה יהיה נכון גם בראייה שנתית בהתחשב בעובדה שהמבצע הנוכחי של המועדון הוא בהחלט לא מיוחד או אטרקטיבי מהרגיל.

אז מה תהיה ההוצאה ומה יהיה ההחזר?

דן ישלם במהלך השנה 3,000$ ו-300,000 נקודות עבור 60 לילות במלונות הקבוצה (במסגרת 30 שהיות).

מכיוון שלילות בונוס נספרים לטובת מבצעים תקופתיים ולטובת סטטוס דן צפוי לצבור כ-250,000 נקודות לאורך השנה לפי החיוב הבא:

  • 60,000 נקודות בסיס (3,000$ כפול 20 נקודות ל-1$)
  • 60,000 נקודות בונוס (עבור צבירת 60 לילות בשיטה החדשה)
  • 120,000 נקודות בונוס ממבצעים (לפי ממוצע של 2,000 נקודות ללילה)
  • 10,000 נקודות בונוס במתנות הגעה (אם ב-1/3 מהשהיות זו תהיה הבחירה)

כלומר, דן יצבור במהלך השנה כמעט את אותו סכום נקודות שבעזרתו שילם עבור חצי מהלילות באותה השנה. או, אם נרמה לדייק, יהיו חסרות לו 50,000 נקודות שאותן יוכל לרכוש תמורת 250$ במסגרת אחד ממבצעי מכירת הנקודות שיש לאורך השנה.

במילים אחרותדן יוציא סה״כ 3250$ על מימון 60 לילות במלונות לאורך שנה שלמה. כלומר, בממוצע כל לילה יעלה לו 54$ בלבד. לא נשכח שדן ימשיך להחזיק בסטטוס דיימונד במועדון ולכן ימשיך לקבל הטבות רבות כמו שדרוגים (כולל לסוויטות), ארוחות בוקר בחינם, כניסה לטרקלינים, יחס מועדף ועוד ועוד. הכל תמורת 54$ ללילה בלבד.

לסיכום

הפוסט הקצר הזה הוא בגדר דוגמה לתרחיש אפשרי במציאות החדשה של הילטון. לטובת הדוגמה הזאת לא בחרתי בדפוס נסיעות דמיוני ולא ריאלי אבל גם לא בחרתי בדפוס נסיעות שיגרתי שכל נוסע יוכל או ירצה להתמיד בו. בחרתי בדפוס נסיעות שהוא בעיניי סביר ומציאותי.

כפי שציינתי בפוסט על השינויים האחרונים במועדון, שהוכרזו בימים האחרונים, המועדון של הילטון הופך להיות אטרקטיבי יותר עבור אורחים תכופים ובפרט אלו שמסוגלים להגיע לסטטוס גולד או דיימונד.  מבחינות מסוימות המועדון של הילטון הפך למוביל בתעשייה כשהוא מציע הטבות שלא מציע אף מועדון אחר או הטבות שמציעים מעט מאוד מועדונים אחרים.

2 תגובות

  1. Ron

    כמי שהוא סטטוס גולד וצריך לשמר אותו לשנה הבאה (2019) אני חושב שמלונות במאה דולר זה לא כלכך מעשי. מרבית הנסיעות שלי לארה"ב או למזרח ולא כל כך מצאתי מלונות כאלה. אני יכול כמובן לשהות במלונות Hampton Inn אבל אז מה המשמעות של Gold? לכן זו במידה מסויימת ביצה ותרנגולת, כלומר אם אני רוצה לשמר את הסטטוס ולהנות ממה שהוא מציע, אני צריך ללון במלונות הילטון שמחירם ברוב המקרים לא מתקרב למאה דולר ללילה. יחד עם זאת, הפוטנציאל הוא אכן מרשים כמו שאתה מציג אותו.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      העלית נקודה נכונה ואני מסכים. לכאורה אם דן יישאר כל השנה במלונות זולים הוא בהכרח יהנה פחות מהטבות הסטטוס שלו – אבל שים לב שהדגש שלי לא היה על הטבות הסטטוס שלו אלא על סך ההוצאה הכספית. כלומר, כל התרחיש שציירתי סובב סביב דן חסכן שאוהב לטייל המון אבל לא לטייל ביוקר. זה היה הפאנצ׳.

      לגבי מלונות ב-100$ בממוצע – זה אפשרי, אבל, דורש ויתורים פה ושם. באסיה דווקא קל למצוא מלונות זולים מחוץ לכמה ערים סופר מרכזיות כמו סינגפור, הונג-קונג וטוקיו. גם בארה״ב יוצא לי לפעמים לשלם פחות מ-100$ ללילה. למעשה בימים הקרובים אגיע לביקור בניו-יורק ויש לי הזמנה עם עלות בערך כזאת ללילה. אבל אני מסכים איתך שב-100$ ללילה כנראה שלא תתארח במלונות של הרשתות המובילות בקבוצה וזה חבל מאוד אם יש לך כבר סטטוס גולד או דיימונד. אכן ביצה ותרנגולת.

      נסה לשנות את החישוב שלי מ-100$ ל-150$ ותראה כמה אטרקטיבית התוצאה נשארת. (:

      הגב

השאר תגובה