המסורת החדשה-יחסית של ׳שלישי של שאלות׳ התגלתה כמוצלחת ביותר ואני ממשיך לקבל מכם פידבקים חיוביים ופניות רבות גם במייל. בכל שבוע הפוסט של יום שלישי זוכה לעשרות תגובות עם שאלות קטנות כגדולות – אז תודה לכל מי שמגיב ומפתח את הדיון. לבינתיים, כל עוד אין פורומים כאן באתר, המסורת תישמר.
הפעם בפינת ׳השאלה המעניינת׳, שדווקא לא נכתבה כתגובה לפוסט של יום שלישי האחרון, בחרתי בשאלתו של קורא הבלוג דרור ששאל שאלה פשוטה ומעניינת: ״יש לך הסבר מדוע חברות תעופה לעולם לא יציעו BRG?״. וכך עניתי:
קודם כל בגלל מבנה העמלות בשוק הזה. התחרות היא שונה וסוכנים מקבלים מחברות תעופה בדר״כ בין 2% ל-8% מעלות הכרטיסים, ויש כמה חברות שאפילו לא נותנות עמלות בכלל, בעוד בשוק המלונות העמלות שמקבלים אתרי ההזמנות הגדולים כמו בוקינג ואקספדיה יכולות להגיע לעשרות אחוזים (30% ומעלה, כן… אבל זה תלוי במשתנים רבים ובעקרון עמלת סוכן סטנדרטית מתחילה מ-10% ׳בלבד׳). כל מלון, כל רשת וכל קבוצה יודעים שהם יחסכו הון כשלקוחות יבצעו את ההזמנות באחד הערוצים הישירים ולכן משתלם להם לממן כלים שיווקיים שונים, כמו תוכניות BRG נדיבות, כדי לעודד את זה.
זאת ועוד – בשוק התעופה יש שימוש מועט יחסית ב׳תעריפי מצוקה׳ – תעריפים לא-פומביים, מוזלים במיוחד ועם תנאים מיוחדים – בעוד פרקטיקה זו נפוצה מאוד בשוק המלונות התחרותי. הרי מלון שלא מצליח למכור מספיק חדרים ללילה מסוים עדיין ייפעל כרגיל באותו לילה, עם כל ההוצאות שבדבר, בעוד לחברת תעופה יש אפשרות לבטל טיסות, לאחד טיסות וכו׳ (כמובן לא ברגע האחרון אלא חודשים מראש כשיש אינדיקציה מתאימה). בשוק התעופה, אם כן, כולם שותים מאותה בריכת תעריפים ובעצם הרוב המוחלט של הסוכנים מסוגלים להציע בכל רגע נתון את אותו מחיר בדיוק לאותה טיסה (או בהבדלים זניחים יחסית בגלל הפרשי מט״ח, עמלות סליקה וכיוצ״ב). בשילוב עם גובה העמלות, כאמור לעיל, לחברת תעופה אין תמריץ משמעותי לעודד לקוחות להזמין ישירות באתר שלה והיא יודעת שלקוחות רבים מעדיפים ממילא הזמנות ישירות כי זה מרגיש בטוח יותר (ובצדק).
בנוסף, אני רוצה להודות לקורא הבלוג זאב ששיתף סיפור מעניין ומפורט בפוסט של שבוע שעבר ולהודות לקורא הבלוג אורן ששיתף ביקורת קצרה על הניסיון החיובי שהיה לו עם תוכנית ה-BRG של אתר ההזמנות Club1Hotels.
ועכשיו תורכם…
הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.
(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).
איך אתה מדרג את מחלקת העסקים של איבריה (ב 330) כאלטרנטיבה לטיסה עם קונקשיין לארה"ב? האם ניתן לרכוש כרטיסים באיבריה בכרטיס של אלעל (כלומר צד אחד עם איבריה דרך מדריד וצד שני ישיר עם אלעל)?
אם כבר מדברים על איבריה.
מחפש כרטיס בונוס בביזנס מניו יורק לתל אביב ורואה זמינות רק על ניו יורק-מדריד. כשאני מחפש בנפרד התוצאות דומות. כשאני מחפש סתם טיסה מפריס לתל אביב (דרך מדריד כמובן) פתאום הטיסה ההיא ממדריד לתל אביב זמינה…
שאלתי היא האם יש לך רעיון כיצד לממש את הטיסה ההיא בלי הקטע מפריז כמובן.
זה טרנד שתופס תאוצה בשנים האחרונות במסגרתו חברת תעופה מסוגלת להתנות זמינות בקו A-B (קו מבוקש כלשהו) רק כחלק מכרטיס C-B-A כשה-C הוא לפעמים שדה מסוים אחד ולפעמים אוסף של שדות. המטרה היא להציע זמינות גבוהה יותר לשווקים-משניים מסיבה כלשהי. במקרה הזה, למשל, אפשר לטעון שלברית OW יש אינטרס להציע זמינות גבוהה יותר ליציאה מפריס כי פריס היא האב של ברית מתחרה ול-OW יש נוכחות מוגבלת בשדות של העיר. כלומר, ייתכן בהחלט שאיבריה מציעה זמינות מסוימת בקו MAD-TLV רק לנוסעים שיוצאים משדות אחרים באירופה ורק עושים קונקשיין במדריד. זו פרקטיקה נפוצה יחסית בשוק האמריקני.
האם אפשר להתגבר על זה? בתיאוריה אולי כן, בפועל לא בטוח.
אם אתה משתמש במיילים של מועדון אמריקני, דוגמת AAdvantage, אז שווה לנסות לרכוש את הכרטיס המקורי, במסלול PAR-MAD-TLV, ואז לפנות לשירות הלקוחות כדי לבטל את הטיסה הראשונה (בתקווה ללא קנס, במסגרת 24 שעות מההזמנה ותחת הטענה שאין אפשרות לעשות זאת עצמאית באתר המועדון). אם השינוי לא יתאפשר מסיבה זו או אחרת אז תמיד אפשר לבטל את הכרטיס בתוך 24 שעות ללא קנס כי זוהי הטבה מובטחת במועדונים אמריקנים.
אני קצת מופתע שאיבריה מציעה זמינות-מותנית כזאת או שהיא בכלל מסוגלת לכך. אשמח אם תוכל לשלוח לי במייל פרטי חיפוש מדויקים כדי שאוכל לראות בעצמי. אולי יהיה לי רעיון נוסף עבורך.
מחלקת העסקים של איבריה טובה למדי. היא לא במדף העליון של מחלקות העסקים אבל היא בהחלט מספיק טובה (מושבי מיטה, גישה ישירה למעבר מכל מושב, מערכת בידור ראויה…). הבעיה של איבריה היא בדר״כ בשירות ולא במוצר הקשה. גם הטרקלין של החברה במדריד הוא אחד הטובים באירופה.
לגבי הכרטיס – אני לא בטוח כי אני לא מכיר לעומק את התעריפים האלו של אלעל. סוכן נסיעות אולי יידע לענות על השאלה טוב יותר. אינטואיטיבית אני מאמין שהתשובה חיובית ובפרט אם הטיסה הראשונה בכרטיס, מת״א למדריד, היא טיסת אלעל.
הי ליאור, נסיונך עם בריטיש, כמה זמן לפני טיסה מתפנה זמינות של כרטיסי בונוס? (ספציפית שדרוג לביזנס). האם יש דרך לחזות האם בטיסה מסוימת תפתח זמינות או לא? תודה!
ע״פ ניסיוני דווקא בריטיש לא עושה מאמץ מיוחד לפתוח מושבי-בונוס נוספים לפני כל טיסה. כלומר, ברגע האחרון. אבל ייתכן שבקוים מסוימים זה דווקא כן המצב – וכמובן כתוצאה מתפוסה נמוכה באותו קו.
מה שכן, בריטיש מקצה מספר מינימלי של מושבי-בונוס בכל טיסה, בכל מחלקות השירות, כך שלפחות מי שמזמין מספיק זמן מראש יוכל להנות כמעט בוודאות ממושב בטיסה הרצויה לו. אני חושב שבריטיש היא אחת החברות ההוגנות יותר והנדיבות יותר בהקצאת מושבי-בונוס.
למיטב ידיעתי במערכת של בריטיש השדרוג למחלקת העסקים נעשה ע״פ זמינות מושבי-בונוס במחלקה. כלומר, אין שתי מחלקות כרטוס שונות (בניגוד לחברות רבות אחרות). הנה לך האתר השימושי ביותר לבדיקת זמינות בטיסות בריטיש:
https://www.baredemptionfinder.com/
האם ידוע לך מקרה בו חברות התעופה אכפו את קנס 'No show'? יש לי כמה כרטיסים לבטל, ואני חייב את המוקד הטלפוני של חברת Wizzair לצורך כך, שלצערי הוא בעייתי להחריד. האם יש לי מה לחשוש מאי-ביטול?
עוד לא נתקלתי ב׳מקרה גוף ראשון׳ שבו חברת התעופה דרשה מנוסע עמלת נו-שואו.
אני עצמי עושה נו-שואו מספר פעמים בשנה. לפעמים בלי שעשיתי צ׳ק-אין לטיסה ולפעמים עם. בדר״כ אם כבר עשיתי צ׳ק-אין לטיסה (לרוב כפוי, בצמוד לטיסות אחרות) אז אני משתדל ליצור קשר עם חברת התעופה כדי להודיע שלא אגיע לטיסה ורק כדי למנוע מצב שבו יחפשו אותי בשער/במטוס (וזה גם טרטור לצוות הקרקע וגם תמריץ עבור חברת התעופה כן לדרוש עמלת נו-שואו). מעולם לא נדרשתי לעמלת נו-שואו.
לאחר נסיעות לא מעטות בעולם היום פעם ראשונה השתמשתי בשירות של בלאק ליין (בבודפשט) שהמלצת עליו.
יצאתי מרוצה מאוד. הן מבחינת שירות הלקוחות טרם הנסיעה והן מהנסיעה עצמה.
אותי הם קנו.
כמובן שהשתמשתי בקוד הקופון שפרסמת. בחזור שותפי לנסיעה יעשה שימוש באותו הקוד כי השימוש הוא חד פעמי לנוסע.
אגב, כמה מיילים צוברים מנסיעה כזו למועדון מיילס אנד מור?
ושוב תודה!.
מניסיון של הסופש האחרון, לאחר בדיקה עם שירות הלקוחות, ברגע שיש שימוש בוואצ'ר לא מקבלים מיילים.
שמח לשמוע על הניסיון החיובי. ותודה שבחרת להשתמש בקוד שלי, פעמיים!
כפי שענה לך גיא: מסתבר שאין צבירת מיילים מנסיעות בהן נעשה שימוש בקופון כלשהו. זה אומנם תנאי הגיוני אבל חבל שהוא לא מופיע באתר החברה (או לפחות אני לא מצאתי את המידע הזה באתר).
ואחרי שענו לי במייל שלא אקבל מיילים, פתאום הופיעו לי עכשיו 1000 מיילים בונוס על ההזמנה הראשונה. אני לא מתכוון לשאול אותם למה…
אני שם לב שיש לבלאקליין בעיה של הצגת מידע מלא ללקוחות. זה קצת מציק, אם כי בטח לא משנה לרוב הלקוחות ברוב הזמן.
אולי זאת עדיין מנטליות של חברה קטנה שלא מתעסקת באותיות הקטנות של כל דבר ומנסה להתקדם מהר בינתיים. כי יש מבצעים, ויש שיתופי פעולה, אבל פשוט אין ׳תנאי מבצע׳ אף פעם והמידע באתר חלקי בלבד ומשאיר יותר מדי שאלות פתוחות. למה לא כתבו בשום מקום שאין צבירת מיילים כשנעשה שימוש בקופון? למה לא כתבו בדיוק כמה מיילים אפשר לצבור מכל נסיעה בכל מועדון תעופה שותף? למה לא כתבו מתי מתקבל הקופון על הפניית לקוחות אחרים?
שירות הלקוחות טוב, ובאופן כללי אני מרוצה מבלאקליין והשירותים שהיא מציעה, אבל התקשורת עם הלקוחות צריכה להשתפר.
ככל הנראה מישהו מתישהו הגדיר שהבונוס שקיבלת (1000 מיילים להזמנה ראשונה) אינו מותנה בשום דבר בעוד צבירת המיילים הרגילה כן מותנית (במחיר מלא לנסיעה).
היי ליאור
שאלה קצת מוזרה אך בכל זאת אשמח לקבל תשובה.
רשימת המדינות ב Google Flights .. יש סיבה כלשהי ש ישראל לא מופיעה שם?!
אצלי היא מופיעה בהחלט…
אני לא בטוח מהי כוונתך.
היכן מצאת רשימת מדינות בגוגל-פלייטס?
תיבות החיפוש למוצא ויעד אינן מאפשרות בחירת מדינות שלמות אלא רק ערים שלהן יש שדה (וכמובן שתל-אביב מופיעה שם, כמו גם חיפה ואילת). גוגל-פלייטס אף מציע גירסה בעברית.
כוונתו ודאי לגירסה החדשה של Google flights שעם הכניסה אליה מופיע הכיתוב: 'Google חיפוש טיסות' עדיין לא הושק במדינה שלך. כדי ליהנות מהשירות, אפשר לבחור מדינה אחרת מהרשימה הבאה."
בבחירת אחת מהמדינות שברשימה, האתר כולו מוצג בעברית, אך הסכום לתשלום הינו במטבע המקומי של המדינה הנבחרת.
ככל הנראה, הכוונה באי-השקת השירות היא העניין שהסכום לא מוצג בש"ח אלא במטבעות אחרים.
להערכתי כוונתו היא כזאת
בגוגל-פלייטס החדש בגירסה החדשה, כשאתה גולש בפעם הראשונה, הוא מבקש ממך לציין את ארץ מגוריך. וזאת על מנת להתאים לך את תנאי הכרטיס בהתאם למדיניות של המדינה.
ישראל לא ברשימת המדינות, וייתכן ועל זה הוא תמה מדוע
אכן. תודה.
שלום ליאור הרעיון כל כך מוצלח מה שגורם לי לשלוח תגובה רק בשביל להרשם למשלוח אתראות למייל כשיש תגובה זאת הזדמנות לומר תודה
תודה!
סליחה על הבורות למרות הסברים חוזרים שלך, אם אני רוצה להזמין טיסה במחיר 2000 דולר, דרך איזה אתרי קשבק כדאי לי להזמין כדי לקבל החזר (ראיתי שבחלקם מקבלים 1%)
תודה
קאשבק של 1% ומעלה בדר״כ ניתן לקבל רק עבור הזמנות באתרים של חברות התעופה עצמן (כי אז הן לא צריכות לשלם עמלת סוכן) וגם זה מוגבל רק לחברות תעופה מסוימות שמציעות את זה ולפעמים רק לחלק מהאתרים-המדינתיים שלהן (בהתאם לאתר הקאשבק). כך, לדוגמה, אלעל מציעה החזר של עד 1.5% במעבר דרך אתרי קאשבק ישראלים.
ברכישת כרטיסים יקרים אני לעולם מחפש את האתר שמציע את הכרטיס במחיר הנמוך ביותר. לא תמיד זה יהיה אתר חברת התעופה, כך שגם אם חברת התעופה תציע החזר של 1% או 2% דרך אתר קאשבק פופולרי כלשהו זה עדיין לא ישתלם כי ייתכן ויש אתר הזמנות שמציע את הכרטיס במחיר נמוך יותר.
בכל מקרה, הנה לך פוסט בנושא:
https://flying-out.com/2017/11/25/cashback-and-flight-tickets/
ליאור היקר,
מהם הדרכים ההגיוניות להגיע למלדיבים מתל אביב, הישירה ביותר, והמעניינת ביותר, והאם יש משהו עם ברית סטאר או עם אל על, לפחות בחלק מהדרך ?
תשובה לחלק ממה ששאלת :
ישנה טיסה של טורקיש למלדיבים ( ואחכ היא ממשיכה לקולומבו – סרי לנקה ).
מימוש טוב של כרטיס בונוס – רק 70,000 מיילים של יונייטד – להלוך חזור במחלקת עסקים.
זו שאלה מעניינת אז אתן לך קודם כל טיפ כללי ואח״כ תשובה עניינית.
הטיפ הכללי:
כדי להבין מה הדרך המהירה ביותר, ואולי גם הנוחה ביותר, להגיע משדה A (נתב״ג) לשדה B (כלשהו) אתה יכול להיכנס לדף הויקיפדיה של שדה B ולבדוק אילו חברות תעופה נוחתות בו. בהנחה שאתה יודע אילו חברות תעופה נוחתות גם בנתב״ג, והנחה שאתה יודע מהו שדה הבית של חברות התעופה המובילות, הרי שיהיה לך קל למדי להבין מהו המסלול המהיר ביותר.
התשובה העניינית:
ב-MLE, שדה התעופה הבינ״ל של המלדיביים, נוחתות לא מעט חברות תעופה שפועלות גם בנתב״ג. ביניהן: אירופלוט, אייר פראנס, קתאי, קוריאן וטורקיש. חברות תעופה נוספות טסות ל-MLE באופן עונתי בלבד אבל גם הן יכולות להתאים (ביניהן אוסטריאן, לופטהנזה, סוויס ועוד). כמעט בטוח שהמסלול המהיר ביותר יהיה בטיסות של טורקיש.
אם תרצה לטוס דווקא עם אלעל, משום מה, אז תוכל לטוס למומביי או לבנגקוק ולהמשיך משם למאלה. זו דרך מעט ארוכה ולא בהכרח נוחה מאוד (ובפרט עם קונקשיין במומביי).
וגם,
1. מאיזה יעד באירופה יש סיכוי למצוא טיסה זולה למיאמי ביולי ?
2. איך אפשר לטוס ממיאמי לחוף המערבי בזול ?
נ.ב. אם לפעמים אתה (ליאור) שואל את עצמך עד כמה אנשים אוהבים את הבלוג, תסתכל בשעה בה אני שואל את כל הקושיות, ותבין שיש כאלה שבשבילם להציץ בבלוג הוא הדובדבן בסוף (או בתחילת) יום…
רק תמשיך לקרוא ולשאול!
לשאלותיך,
(1) אני לא יכול לחשוב על שדה מוצא מסוים אחד שממנו באופן עקבי יש מחירים נמוכים למיאמי. נסה את השדות של צפון אירופה (ARN/CPH/OSL), את השדות של פורטוגל (LIS, OPO) ואת השדות של מדינות מזרח-אירופה לכאורה (PRG/BUD/OTP).
(2) טריק לטוס בזול בתוך ארה״ב ועוד בטיסת טרנסקון? הלוואי והייתי יודע על משהו שעובד באופן עקבי. נסה להיות גמיש ככל הניתן (כולל שדות תעופה סמוכים למיאמי אבל לאו דווקא MIA), בדוק זמינות כרטיסי בונוס (אם אתה טס אקונומי אז אוויוס יהיה מטבע שימושי) ואל תשכח לבדוק את המחיר גם באתר של סאוות׳ווסט (כרטיסים של החברה לא עולים בתוצאות של מנועי החיפוש).
אין טיסות ישירות למיאמי ממזרח אירופה (לפחות לפי מה שאני ראיתי, ובקושי מצפון אירופה – ודאי לא משהו אטרקטיבי). לטלטל ילדים ביותר משתי טיסות לכיוון (כולל מהארץ) לא נראה כרגע אופציה.
ועוד שאלה להיום (לקחתי ברצינות את מה שכתבת: "להמשיך לשאול" – אני יודע שאתה באמת מתכוון לזה):
איך היית מגדיר את היחס בין נקודות של יוניטד לנקודות של לופטנזה, מבחינת שווי ומבחינת פרקטיות (זמינות וכו') ?
בתגובה הראשונה לא התייחסת ספציפית לטיסות ישירות אז עניתי באופן כללי יותר.
כאמירה כללית מיילים של יונייטד ומיילים של לופטהנזה שווים פחות או יותר אותו דבר. אולי הייתי נותן יתרון קל למיילים של יונייטד, אבל, גם זה יהיה יתרון רק לחלק מהנוסעים. אפשר בהחלט לציין יתרונות וחסרונות של שני המועדונים ובקלות אפשר ׳להוכיח׳ שהמיילים של אחד מהם שווים יותר – אבל זה יהיה נכון לנקודת מבטו של ׳המוכיח׳. עבור מי שמרבה לטוס במחלקות הפרימיום, ובפרט עם קבוצת לופטהנזה, לדוגמה, מועדון M&M יהיה עדיף והמיילים שלו יהיו בעלי ערך גבוה יותר.
ליאור, תודה על התשובה.
סליחה שאני חופר בנושא, אבל אם אני מבין נכון, השווי זהה באופן כללי, אבל יכולים להיות הבדלים ספציפיים ואפילו גדולים.
ניקח למשל מימוש מתל אביב למלדיבים בביזנס (עם טורקיש למשל) צריך 140,000 מיילים של יוניטד, אבל רק 55,000 מילים של M&M לאותו המימוש. האם אני צודק, או שפספסתי משהו ?
דרך אגב, האתר של יונייטד מראה זמינות אפסית למימוש במרץ, אך הרבה אפשרויות באפריל. האתר של M&M מראה אפס אפשרויות בשני החודשים. אנא הסבר לי איך זה יכול להיות – האם טורקיש לא מקצה לשתי שותפותיה הקצאה שווה ?
לכן נזהרתי מאוד בתגובה הקודמת. ברור שאפשר למצוא דוגמה נקודתית שבה מועדון אחד עדיף על השני – ובאותה קלות אפשר למצוא דוגמה הפוכה. אגב, כרטיס בונוס של יונייטד הלוך/חזור מישראל למלדיביים במחלקת העסקים עולה רק 70,000 מיילים ולא 140,000 מיילים כך שההבדל לא גדול כ״כ.
לשאלת זמינות המושבים יכולים להיות שני הסברים פשוטים: או שטורקיש מקצה מושבי בונוס בצורה שונה לשני המועדונים (הגיוני שתהיה לה עדיפות למועדון של יונייטד לאור האיבה בין טורקיש ולופטהנזה) או שהאתר של לופטהנזה לא מציג זמינות בטיסות טורקיש כלל בין אם היא קיימת ובין אם לאו (ואז צריך לפנות לשירות הלקוחות כדי לבצע את החיפוש).
האם יצא לך לקבל קאשבק באתר TCB האמריקאי עבור שהיות ב – IHG
יש לי שתי שהיות כאלה והן במצב PENDING כבר שלושה חודשים.
תודה
כן, בהחלט, אני מקבל שם החזרים באופן שיגרתי. הכסף כבר הפך זמין על שהיות שהיו לי לפני כחודש.
אולי זה מידע בסיסי, אבל אני רק לאחרונה גיליתי אז חולקת פה עם כולם:
מי שמחזיק בסטטוס גולד של יונייטד, זכאי לסטטוס גולד במועדון של רשת מלונות מריוט. כל מה שצריך לעשות זה לחבר בין החשבונות דרך האתר הרלוונטי. נוסה בהצלחה 🙂
בנוסף, יש לי שאלה:
שמתי לב שטיסות מסויימות במחלקת תיירים לא מזכות בכלל במיילים (דוגמה: ישראל-מינכן עם לופטנזה). מלבד קניית כרטיס במחלקה יקרה יותר, האם יש דרך לצבור מיילים בכל זאת (אפילו כמות קטנה)?
המון תודה מראש!
ראשית – ההערה האגבית שלך הפכה לפוסט. כמובן שידעתי על ההטבה מאז ראשית דרכה, לפני כמה שנים, אבל זו באמת הטבה מצוינת שלא הקדשתי לה פוסט מעולם. העוול תוקן לאלתר.
שנית – לשאלתך,
אין ׳טריק׳ כלשהו לצבור מיילים בכל זאת מכרטיסים מוזלים. יש בעצם שתי אפשרויות: (1) לרכוש מחלקת כרטוס גבוהה יותר שכן מזכה במיילים – ולפעמים ההפרש במחיר לא חייב להיות דרמטי. (2) לקרדט את הטיסות למועדון תעופה אחר שכן מאפשר צבירת מיילים גם במחלקות הכרטוס המוזלות ביותר – אם כי לא תמיד יש כזה. מצ״ב קישור לאתר רלוונטי.
http://www.wheretocredit.com/
אולי תכתוב פוסט לטובת אלו שנשארים בארץ. איך אפשר לנפוש במלון שווה עם נקודות או משהו דומה?
בהחלט, זה נושא חשוב ואני באמת צריך לכתוב עליו. את המלונות של קבוצת אינטרקונטיננטל כמובן סקרתי בפוסט השבוע אבל צריך לסקור גם את המלונות של הקבוצות האחרות.
לבינתיים, ראה את הפוסט הזה:
https://flying-out.com/2016/10/03/use-points-for-luxury-hotels-in-israel/
היי ליאור, האם ישראלים בעלי דרכון זר יכולים להזדהות במלון (בארץ) עם דרכונם הזר ולהימנע מתשלום מע״מ?
לא.
פורמלית הפטור ממע״מ הוא רק לתיירים בעלי ׳חותמת כניסה׳ (כיום פתקית). ישראלים בעלי דרכון זר, ואפילו ישראלים שגרים זמנית בחו״ל, אינם זכאים לפטור ממע״מ. פקיד הקבלה אמור, מבחינת החוק, לבקש לראות את מועד הכניסה לישראל של התייר.
כמובן שבפועל אפשר לנסות להתחכם עם זה וסביר להניח שלפעמים זה יעבוד. חוקי זה לא, כדאי זה לא.