לפני כשבועיים נפתחה הקבוצה של הבלוג בפייסבוק – הלאונג׳ – ומדי יום מתפרסמים שם טיפים, המלצות, סקרים, שאלות ועוד. זה ה-מקום לשתף ולהשתתף. אבל אני מבין שלא לכולם יש חשבון בפייסבוק (גם לי אין פרופיל אישי) ולכן אמשיך לפרסם בימי שלישי את הפוסט הזה שגם הוא יישמש כבית חם לדיון ושאלות.

הנה חלק מהשאלות המעניינות שהופיעו בפוסט של השבוע שעבר:

  • כיצד ניתן להעביר אוויוס בין חשבונות של בריטיש ואיבריה?
  • האם שיקולי מטען משפיעים על חברות תעופה בטיסות נוסעים?
  • איך אפשר להשלים 530 מיילים שחסרים לטובת סטטוס גבוה של יונייטד?
  • באילו קוים באסיה פועלים מטוסי דרימליינר?

ועכשיו תורכם…

הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.

(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).

61 תגובות

  1. רנה פרידמן

    מנסה להבין איך אני משדרגת טיסה של קטאי פאסיפיק עם אוויוס של בריטיש. קראתי באינטרנט שהזמנת הכרטיס צריכה להיות מאתר בריטיש ואז יש אפשרות להשתמש בנקודות – אשמח אם תחלקו עימי את נסיונכם.

    הגב
      • רנה פרידמן

        למרות שקטאי פסיפיק שייכת לאותה קבוצה ? ולרכוש כרטיס עם אוויוס ניתן ?

      • Lior @ FlyingOut

        שדרוגים לא פועלים באותה צורה כמו כרטיסי בונוס. בדר״כ אפשר להשתמש בנקודות של חברת תעופה כלשהי כדי לשדרג רק טיסות שלה או של מספר מועט של שותפות קרובות שלה – אבל לא לרוחב הברית כולה. כך, לדוגמה, אפשר להשתמש באוויוס כדי לשדרג טיסות של בריטיש, איבריה ואמריקן בלבד.

        ניתן להשתמש באוויוס כדי לרכוש מושבים בטיסות של כ-ל השותפות בברית וואן-וורלד ומספר שותפות נוספות של מועדון אקזקיוטיב קלאב. בכל מחלקות השירות.

      • רונן

        מעניין.
        אני די בטוח שבסטאר אליינס זה אפשרי לשדרג טיסה אצל כל שותפה בברית (לפחות במועדון של אגיאן זה אפשרי, ודי בטוח שגם בשאר המועדונים)

      • Lior @ FlyingOut

        בברית סטאר השדרוגים קלים יותר, זה נכון. אני לא חושב שאפשר לשדרג ממש כל טיסה עם כל שותפה בברית אבל סה״כ זה רחב הרבה יותר מאשר בשתי הבריתות האחרות.

      • רונן

        עד כמה שאני יודע אפשר לשדרג כל כרטיס בכל שותפה, בתנאי שיש כיסא בונוס פנוי במחלקה שאליה אתה רוצה לשדרג.
        יש עם זה אומנם 2 בעיות:
        1. מערכת השדרוגים לא מכירה באקונומי-פרימיום. כלומר אפשר לשדרג מאקונומי רק לביזנס או פירסט ועלות השידרוג ואקו-פרימיום זהה לעלות השדרוג מאקונומי רגיל.
        2. עלות השדרוג מאוד גבוהה. עולה כמעט כמו לקנות כרטיס בונוס שלם. לדוגמא באגיאן טיסה הלוך חזור בביזנס מישראל לארה"ב תעלה 90K מיילים, ולעומת זאת שידרוג של לג אחד (לא בטוח אם כיוון אחד או רק לג טיסה אחד) עולה 40K. כלומר שדרוג הלוך חזור מאקונומי לביזנס עולה לפחות 80K בזמן שכרטיס בונוס שלם עולה רק 10K מיילים יותר.

      • עומר

        מהנסיון שלי, כשניסיתי את זה בהצלבה בין סוויס ויונייטד, דיילת הקרקע השוויצרית כמעט זרקה אותי מכל המדרגות. היא טענה שאין שום סיכוי לאפשרות כזאת. לא יודע אם היא צדקה, אבל זה מה שאני חוויתי

  2. נמרוד

    האם יש אפשרות להעביר מיילים בStar Alliance בין החברות השונות?

    הגב
  3. ערן

    הי ליאור,

    רציתי לדעת אילו כרטיסי אשראי עיקריים אתה מחזיק ומה אסטרטגית השימוש בהם? האם יש אחד עיקרי או שאתה מפזר הוצאות בין כולם?

    תודה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני מחזיק מספר כרטיסים, ביניהם:

      (1) אמקס פלטינום – עליו אני משלם מחיר מלא כיום (כ-100 ש״ח לחודש) אבל הוא מצדיק את עצמו מבחינת ההטבות שהוא מקנה לי לאורך השנה ואני משתמש בו בתכיפות.

      (2) פלייקארד דיינרס – אמשיך להחזיק בו עד שארוקן את הנקודות מהחשבון שלי באלעל ואז לא יהיה לי צורך בו. כמעט ולא משתמש בו כיום כי לא רוצה לצבור נקודות של אלעל.

      (3) כרטיס M&M של כאל – ממשיך להחזיק בו כי ממשיך לטפח יתרת מיילים במועדון של לופטהנזה. ברגע שארוקן את היתרה הזאת אבטל את הכרטיס. חלק משמעותי מהחיובים שלי הם בכרטיס הזה.

      סה״כ אני מפזר את ההוצאות אבל מקפיד להשתמש בכל אחד מהכרטיסים במספר עסקאות בכל חודש כדי לשמור על רמה מסוימת של פעילות וצבירת נקודות בכל כרטיס. בחלק מהכרטיסים יש גם דרישה כלשהי למינימום פעילות כדי להבטיח הטבות מסוימות או הנחה מסוימת בדמי השימוש החודשיים.

      הגב
    • רונן

      אומנם אני לא ליאור, אבל אם יש משהו שאני מכיר זה כרטיסי אשראי 🙂
      כרגע האסטרטגיה שלי היא:
      – להשתמש ב CSR לקניות בקטגוריית הבונוס שלו (כל מה שקשור למסעדות ונסיעות, שזה מכסה את רוב ההוצאות שלי)
      – בכרטיס האשראי של רשת המלונות לשהיה במלונות שלהם.
      – להוצאות "גנריות" שלא נמצאות באף קטגוריית בונוס אני משתמש בסדר הבא:
      1. אם יש כרטיס שאני עובד בו על signup bonus אז אני משתמש בו.
      2. אם יש כרטיס עם בונוס שימוש תקופתי אז בו (למשל קיבלתי לפני כמה שבועות מבצע על האמקס הילטון שלי – שימוש ב 1000$ בכרטיס עד סוף דצמבר מקנה 10,000 נק הילטון כבונוס).
      3. באחד מכרטיסי הקאשבק הפשוטים שנותנים לי 1.5% (אני עדיין מחפש כרטיס של 2% לקטגוריה הכללית שאין לו FTF ואין לו עמלה שנתית, אבל לצערי עדיין לא מצאתי).
      בעבר השתמשתי ב amex spg לקניות כלליות, אבל מאז האיחוד באוגוסט הצבירה ירדה משמעותית (מ1 נק spg, ששות 3 נק מריוט בעבר לצבירה של 2 נק מריוט אחרי האיחוד)

      הגב
  4. livnatfoodandwine

    מה הדרך המומלצת לטוס מהארץ לסיאטל? ככל הנראה מדובר על יציאה במוצאי שבת (אין תאריך מדויק עדיין) על מנת להגיע בראשון כמה שיותר מוקדם. יש לי עדיפות לאלעל עקב מעמד גולד, וכן עדיפות לניצול נקודות נוסע המתמיד של אלעל על מנת לשלם את הטיסה עבור אשתי. תודה רבה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      יש הרבה דרכים נוחות להגיע לסיאטל. גם לא ציינת באיזו מחלקת שירות אתה מעוניין לטוס, אז מניח שתיירים.

      בדוק אפשרות של כרטיס הלוך/חזור לניו-יורק בפרימיום-אקונומי (דרימליינר) ומשם טיסות המשך לסיאטל (יש ישירות). מחלקת פרימיום-אקונומי היא היתרון האמיתי של הדרימליינר וזה מוצר נוח למדי, וגם תצורת המושבים היא 2-3-2 כך שתוכלו לשבת בנוחות כזוג.

      הגב
      • livnatfoodandwine

        תודה רבה
        אכן התכוונתי תיירים. אני מניח שניו יורק זו הדרך הכי פשוטה. כמה מרווח זמן צריך לקחת בין הנחיתה לטיסת ההמשך לסיאטל? כמו כן, האם כדאי לעשות את טיסת ההמשך ב code share של אלעל?

      • ארז

        קוד אלעל תוכל לקבל (לפעמים) רק בג׳ט בלו אם הם טסים בנתיב הזה. לטיסות בתוך ארה״ב של אמריקן אין קוד אלעל.

      • Lior @ FlyingOut

        אידיאלית עדיף שתרכוש את טיסות ההמשך ביחד עם הטיסות של אלעל. סביר להניח שיוצעו לך טיסות המשך של ג׳ט-בלו שהיא כיום השותפה המובילה של אלעל בצפון-אמריקה, אבל גם אמריקן זו אפשרות. במקרה כזה כל קונקשיין ׳חוקי׳ יהיה בסדר – ורצוי מעל שעתיים וחצי בכניסה לארה״ב. כשכל הטיסות תחת אותו כרטיס אז הדאגה קטנה יותר. אבל במקרה כזה מדובר בכרטיסים בכסף – אז מימוש נקודות אולי יהיה אפשרי במסגרת cash&points.

        אם חשבת על כרטיסי בונוס לניו-יורק אז את טיסות ההמשך תאלץ לרכוש בנפרד. במקרה כזה אתה צריך לזכור שני דברים: (א) טיסות אלעל מאחרות לעיתים תכופות, והכניסה לארה״ב יכולה לקחת הרבה זמן, אז חשוב שיהיו לך מרווחי ביטחון גדולים במיוחד עם עדיפות ללילה ליד השדה או בעיר לפחות בכניסה. (ב) כרטיסים לטיסות פנים בארה״ב לא כוללים כבודה ולכן תצטרך לשלם בנפרד על כבודה – מה שלא יהיה רלוונטי באפשרות הראשונה כי תנאי הכבודה של הטיסות הבינ״ל ישלטו בכרטיס.

      • livnatfoodandwine

        סליחה על המשך ההטרדה אבל אין כמוך.
        מה אם אני נוקט בדרך הבאה? לעצמי רכישה של טיסת ההמשך ב code share ולאשתי רכישה של כרטיס בונוס לטיסה לניו יורק ורכישה נפרדת של כרטיס ההמשך. האם בכך פטרתי את הבעיה? כמו כן, אני עם דרכון אמירקאי כך שלפחות אחרי הנחיתה מניסיוני זה הולך די מהר.
        שאלה נוספת, אם רכשתי ב code share, האם אני מקבל את הטבות הכבודה של אלעל למעמד גולד גם בדרך חזור כאשר הטיסה הראשונה היא של ג'ט בלו? האם הטבות הכבודה תקפות גם אם זה לא קונקשן מיידי אלא בהפרש של כמה ימים?

      • Lior @ FlyingOut

        ההמלצה שלי היא לפשט את הדברים ככל שניתן, ואולי בכלל לא להשתמש בנקודות של אלעל.

        פשוט לרכוש כרטיס בכסף, לשניכם יחד, שכולל טיסות בפרימיום-אקונומי לניו-יורק וטיסות המשך של ג׳ט בלו. זה הכל. אם המחיר גבוה מדי אז לשקול אפשרויות אחרות דרך אירופה. כן אפשר להוזיל את המחיר עם שימוש בנקודות אבל צריך לזכור שבמימוש כזה הערך שמתקבל לנקודות הוא יחסית נמוך אז זו אפשרות פחות מומלצת.

    • אור

      יש KLM לאמסטרדם ומשם ישר לסיאטל. כנ"ל עם AirFrance ל CDG ואז.
      אין מה להשוות את איכות המטוס מפריז/אמסטרדם לסיאטל, ולרוב אפשר לקנות MIXED FARE של אקונומי עד לאירופה ומשם בפרימיום אקונומי וזה לגמרי משדרג את החוויה.

      הגב
  5. Or

    היי ליאור
    מתוכננת לי בקרוב טיסה עם קתאי פסיפיק, ובהמשך מספר טיסות עם איבריה.
    אני מתלבט לאיזה מועדן לקרדט את הנסיעות- בריטיש, איבריה, קתאי, או אולי לנסות לעשות צ׳לנג׳ באמריקן איירליינס.
    תודה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      ההתלבטות צריכה להיות בין המועדונים של בריטיש ואמריקן. בגדול, הראשון מציע מסלול מהיר יותר לסטטוס והשני מציע נקודות בעלות ערך גבוה יותר. אם אתה יכול להירשם למסלול מהיר לסטטוס במועדון של אמריקן – וזה ריאלי מבחינתך להשלים אותו! – אז כנראה שזו באמת דרך המלך כי אתה מקבל את כל היתרונות במקום אחד.

      הגב
      • Or

        ומבחינת ניצול נקודות המועדון של אמריקן עדיף?

      • Lior @ FlyingOut

        יש יתרונות לכל אחד מהמועדונים. קשה לקבוע מי מהם עדיף.

        אוויוס זה מטבע טוב יותר לטיסות קצרות ובמחלקת התיירים, כאמירה כללית. מיילים של אמריקן הם מטבע טוב יותר לכרטיסים ליעדים רחוקים.

  6. ארז

    עדכון לגבי מדיניות ההושבה של אלעל לגולדים בטיסות לאירופה-
    מסתבר שבימים האירונים השתנתה המדיניות, והם כעת מאפשרים בשדה, על בסיס מקום פנוי ו״אילוצים מבצעיים״, להושיב גולדים ללא עלות גם במושבים הקדמיים – כולל המועדפים/תיירים פלוס – ללא קשר לרמת הכרטיס (כלומר, גם לייט וקלאסיק).
    לא ברורה לי המדיניות לגבי הפרימיום אקונומי בדרימליינר.

    הגב
  7. רונן

    זאת בדיוק הטעות שלך – כרטיסים אמריקאים *מאוד* רלוונטים לקוראים פה.
    אין שום בעיה להוציא כרטיס אמריקאי בתור ישראלי. עובדה – לי יש לא מעט כרטיסים אמריקאים ומעולם לא גרתי בארה"ב ואין לי אזרחות אמריקאית.
    כל מה שצריך זה ביקור קצר בארה"ב כדי לפתוח חשבון בנק (השלב היחיד שצריך להיות בשבילו פיסית בארה"ב, למרות שגם עליו אפשר לדלג תמורת תשלום) וכתובת אמריקאית (של חבר/קרוב משפחה/שרות העברת דואר בתשלום).
    ברגע שיש לך את זה, אין שום בעיה להוציא כרטיסי אשראי אמריקאים, ומהר מאוד להגיע לכרטיסים השווים של אמקס ושות'

    הגב
    • ארז

      היי רונן, אפשר להתייעץ איתך ישירות?
      Erez Berkowitz בקבוצה בפייסבוק (ראיתי שיש כמה רונן בקבוצה…). תודה!

      הגב
    • רונן

      @ארז, בכיף.

      אם עוד מישהו אחר מעוניין – אפשר לפתוח נושא חדש בפייסבוק ואני אשמח לעזור 🙂

      הגב
    • אורי ביבי

      חבר מענין מאוד .שאלה רק איך אתה מעביר כספים לחשבון שם ?
      ואיך נמנע מכל נושא טירוף הבלנת ההון שלהם על כל סכום שנכנס וכו.

      הגב
    • רונן

      העברות זה אכן שאלה מעניינת.
      אני אישית מעביר דרך הברוקר שלי (IB) ככה שהעלות אפסית לחלוטין (סה"כ 2$ על העברה והמרה של כסף), ובנוסף אין בעיות של הלבנת הון כי הכל מגיע ועובר דרך חשבונות מקומיים.

      הגב
    • hemedr

      היי רונן,איך היית ממליץ להעלות CREDIT SCORE למי שפותח חשבון חדש? זה נושא די זר ומוזר לישראלי כל העניין הזה 🙂

      הגב
  8. אלעד

    היי,
    לפני כמה ימים נתקלתי במצב שלי היה נראה חריג ולא קרה לי בעבר.
    בעת הנמכה לנחיתה בברצלונה, בגובה יחסית מאוד נמוך, המטוס נסק במהירות ואז החל סיבוב לקראת נחיתה שהצליחה. זו היתה טיסת יום והראות היתה מצויינת. אני מניח שהיה מטוס על המסלול ולכן ברגע האחרון הטייס ביטל נחיתה.
    זה לא היה מפחיד אבל מוזר, במיוחד בגלל הגובה הנמוך של המטוס…

    השאלה שלי – זה קורה הרבה? זה לא טעות של המגדל שאישר לנחות כאשר מטוס על המסלול?

    הגב
    • רונן

      מאיפה לך שזה היה מטוס על המסלול?
      יש המון סיבות שיכולות לגרום לסיבוב נוסף. החל מגישה לא נכונה (המטוס מגיע גבוהה/נמוך/בצד מידי לשדה), שינוי כיוון רוח, ועוד המון דברים.
      גם אם היה מטוס על המסלול, זה יכול להיות מטוס שנחת לפניך והתעכב בפינוי המסלול או מטוס שהיה אמור להמריא לפניך וזיהה תקלה שחייבה אותו לחזור/להתעכב כמה דקות על המסלול. קח בחשבון שבשדות עמוסים יש כל כמה דקות נחיתה/המראה על המסלול, ככה שבתכנון עד כמה דקות לפני הנחיתה שלך יש מטוס אחר על המסלול. אם הוא מתעכב מכל סיבה פשוט אומרים למטוס הנוחת ללכת סביב

      הגב
    • Lior @ FlyingOut

      המונח המקצועי הוא Go-Around. זה לא קורה לעיתים תכופות מדי עם מטוסי נוסעים גדולים ומודרניים. יכולות להיות סיבות רבות לביטול נחיתה. ׳מטוס על המסלול׳ היא אכן סיבה אפשרית. ביטול נחיתה יכול להיות בהנחיית מגדל הפיקוח בשדה ויכול להיות בהחלטת הטייס. בגובה נמוך המטוס טס במהירות יחסית נמוכה – כחצי ממהירות השיוט שלו, ואפילו פחות – ולפעמים רוחות חזקות יכולות להסיט אותו די בקלות מנתיב הנחיתה שלו, ואם הטייס מעריך שהסטייה חמורה מדי ויהיה קשה לתקן אותה בגובה נמוך אז הוא יכול לנסוק חזרה ולנסות שנית. כלומר, Go-Around לא בהכרח מצביע על סכנה משמעותית למטוס או על בעיה כלשהי אלא בדר״כ על משנה-זהירות של הטייס.

      אירוע של ׳מטוס על המסלול׳ הוא חריג מאוד ומסוכן מאוד.

      הגב
      • אלעד

        תודה על התשובות
        go around עברתי לא מעט וזה מוכר (-:
        המסלול היה נכון ולא היתה נראית תקלה טכנית כי הוא חזר לנחיתה באותו מסלול בדיוק כמה דקות אחרי.
        פשוט הגובה בו נטש את הנחיתה היה נמוך מאוד וחריג…

      • רונן

        אני לא מסכים ש "מטוס על המסלול" הוא חריג או מסוכן.
        כלומר תלוי כמובן באיזה שלב בנחיתה זה קורה, אבל זה לא נדיר שיהיה מטוס על המסלול 5 דקות לפני נחיתה של מטוס אחר. ואם המטוס הראשון לא פינה את המסלול מהר מספיק מסיבה מסויימת אז המטוס שבנחיתה (שבשלב הזה נמצא עדיין במרחק כמה דקות בודדות מהמסלול) מקבל הוראה ללכת סביב (שזה התרגום של המונח go-around)

      • Lior @ FlyingOut

        התכוונתי לשלב האחרון של הנחיתה כשמטוס נאלץ לנסוק מגובה נמוך כי הוא מזהה בעין מטוס על המסלול שלו. 5 דקות זה המון במובנים האלו.

      • רונן

        יחסית שלך ויחסית של אנשים אחרים זה לא תמיד אותו דבר 🙂
        נסיקה 5 מטר מהמסלול היא אכן ארוע נדיר.
        נסיקה 2-3 דקות מהמסלול היא לא כלכך נדירה.
        משום מה יש לי הרגשה ש @אלעד התכוון יותר ל2-3 דקות לפני הנחיתה ולא 20 שניות מהנחיתה.

  9. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מה אתם אומרים על עזיבה צפויה של קטאר אירליינס את וואן וורלד?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      סיכוי סביר אבל אני מעריך שהחברה לא תעזוב את הברית. המנכ״ל שלה אוהב לאיים ולהתלהם אבל בסופו של יום הוא יודע לעשות את השיקולים הפרקטיים הנכונים ולפעול לטובת החברה שלו (שאיתה הוא הולך כבר שני עשורים ואין כל ספק שהוא מושקע בה בכל רמ״ח איבריו). קטאר נמצאת כרגע בבידוד פוליטי ובאופן יחסי במשבר כלכלי קטן, ובהתאם קטאר איירוויס נמצאת בבידוד גם כן, אז אני קצת בספק שזה הזמן הנכון מבחינת המדינה ו/או חברת התעופה לעשות צעדים קיצוניים שישפיעו לרעה על תעבורת הנוסעים של החברה ושדה הבית שלה.

      הגב
  10. אלכס קרוז

    הי. שאלה:
    אם אני משדרג איבריה בשלב הצק אין בתשלום אקנומי לפרימיום – אקבל אוויוס לפי המח' המקורית או החדשה?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לפי מחלקת הכרטוס המקורית.

      ככל שזה נוגע לשדרוגים של הרגע האחרון (צ׳ק-אין, בידינג, שדרוגים תפעוליים, שוברים וכו׳) רק במקרים מיוחדים או כתוצאה מטעות הקרדיט יינתן לפי הכרטיס לאחר השדרוג. ב-99% מהמקרים הצבירה היא לפי הכרטיס המקורי.

      הגב
  11. תם

    יש לי לא מעט נקודות בטורקיש, האם אני יכול לנצל את הנקודות לשידרוג טיסות של יונייטיד?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בעקרון כן. צפה לתהליך איטי ומסורבל מול שירות הלקוחות – אבל בישראל יש מוקד שאפשר לפנות אליו והם סה״כ בסדר גמור. שים לב שאם מדובר בשדרוג ממחלקת התיירים למחלקת העסקים אז ניתן לשדרג רק כרטיסים במחלקות כרטוס B ו-Y (הגבוהות ביותר, כשלרוב כרטיסים כאלו יקרים יותר מכרטיסים מוזלים במחלקת העסקים). כלומר, כל הסיפור אפשרי אבל לא כדאי.

      הגב
  12. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    כרגע יש מבצעים בשופינג IL מבצעים לרשת קראון פלאזה עד כדי 315 ש"ח לילה:
    http://www.h-i.co.il/
    נכון שהמלונות פח ולא מצדיקים את המחיר בגדול, אבל אם מישהו מחפש דרך לצבירת נקודות קלה…

    הגב
  13. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    נקודה ששמתי לב אם יצא לכם להיתקל

    אביאנקה הקולמביאנית שתמיד מוכרת מיילים בזיל הזול . העלתה את מחירי טבלאות השימוש בצורה רעה.

    טבלאות השימוש הפכו גרועות מיונייטד . ממש מאכזב ויש לשקול קניית מיילים להבא מול חברה זו

    אשמח לדעתכם

    אורי

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני לא רואה שינוי כלשהו בטבלת המימוש של מועדון LifeMiles.

      יכול להיות שאתה מתכוון לטבלאות המימוש של מועדון Amigo (אוויאנקה ברזיל)?

      הגב
  14. רביב

    שאלה קצת מוזרה: זקוק לעוד נסיעה קטנה עם יונייטד להשלמת הסטטוס שלי.
    האם ניתן לקנות כרטיס במחלקת תיירים (שיספיק להשלמת הסטטוס) ולעשות הזמנה נוספת עם נקודות במחלקת עסקים בה אני מעוניין לשבת?

    הגב
  15. ארז

    אתם יודעים אם טורקיש ביטלו את החנות שלהם לקנייה במיילים של miles&smiles? אני לא מוצא אותה – בעבר הייתה זמינה באפליקציה, ותוהה אם יהיה לי מימוש כלשהו מעבר למכירתם ל- mylefly עבור סכום זעום.
    ליאור, בכמה תעריך את השווי של יתרה כזאת?

    הגב
      • ארז

        11,755
        בעבר הצעת לי לממש כרטיס בכיוון אחד (אם אני לא טועה), אבל זה לא יהיה לי פרקטי

      • Lior @ FlyingOut

        אין באמת מימוש פרקטי ליתרה הזאת מלבד כרטיס בונוס בכיוון-אחד בטיסות של טורקיש. או אולי טיסה פנימית/אזורית כלשהי, במחלקת התיירים, עם אחת השותפות בברית (לרבות כאב ראש משמעותי בהזמנת הכרטיס…).

  16. ערן

    אני כרגע פלטינום בIHG. מעוניין בגולד של הילטון, ויש לי כמה שאלות:
    – אם אני עושה השוואת סטטוס וchallange – האם ישוו לי לגולד או לפלטינום?
    – אם לפלטינום, ואשלים רק 4 שהיות ב 90 יום, האם אקבל את הגולד, או שבגלל שההשוואה היתה לפלטינום האופציה היחידה שלי היא ה challange של פלטינום?
    – האם ניתן לבקש מראש השוואה ו challange לגולד אם זה מה שאני מעוניין בו?

    תודה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      להבנתי הילטון אכן מציעה מסלול מהיר לסטטוס דיימונד לבעלי סטטוס פלטינום של IHGR. זאת על אף שאפילו סטטוס גולד של הילטון הוא בעל הטבות איכותיות יותר מכל סטטוס של IHGR.

      במסלול המהיר אתה אמור לקבל סטטוס גולד אחרי 4 שהיות וסטטוס דיימונד אחרי 7 שהיות. אין צורך לבחור – זה מובנה. אבל רצוי שתברר את הסוגיה הזאת מראש לפני השהייה הראשונה.

      הגב
      • ערן

        תודה. שתי שאלות נוספות:
        – להבנתי, הסטטוס מושווה מיידית וניתן להינות מהטבות הסטטוס לתקופה של 90 יום (שבמהלכה יש להשלים את דרישת השהיות על מנת להנות ממנו לשנה נוספת). האם אכן כך הדבר?
        – האם שהיות בנקודות או בשילוב כסף + נקודות נחשבות לצורך השלמת הדרישה?

השאר תגובה