שלשום עליתי על טיסה של אמריקן מהונג-קונג ללוס אנג׳לס. אני בדרך לארץ, והרי למה לעלות על הטיסה הישירה החדשה של קתאי כשאפשר לחזור דרך ארבעה שדות בארה״ב ועוד אחד באירופה. טריוויאלי.

רגע לפני שעליתי על הטיסה בהונג-קונג העפתי מבט נוסף על הכרטיס ופתאום הבנתי שאני צריך לבלות לילה ליד השדה בלוס אנג׳לס (LAX). מה, איך לא ראיתי את זה קודם? או… איך שכחתי מזה?

אגיד לכם איך. ככה:

AA192 HKG-LAX

הטיסה ממריאה מהונג-קונג ב-18:10, בערב, ונוחתת בלוס אנג׳לס ב-15:30, אחה״צ. המוקש הוא שמדובר באותו יום קלנדרי. כן, הטיסה הזאת ׳חוזרת בזמן׳ במידה ויש לכם שעון אנאלוגי על היד.

ככה יצא ששכחתי להזמין מלון ללילה קצר ליד השדה.

מלון ליד LAX

החדשות הטובות הן שיש מבחר עצום של מלונות בסביבת שדה התעופה הבינ״ל של לוס אנג׳לס או באזורים סמוכים לו. אבל חשוב לבחור מלון שמציע שירות הסעות חינמי וחשוב לבדוק שהשירות פועל גם בשעות הרלוונטיות (כי לא כולם פועלים מסביב לשעון). גם המחירים סה״כ יציבים ושפויים – להזמנה מוקדמת או להזמנה של הרגע האחרון.

באופן טבעי רציתי לבחור בין מלון של קבוצת הייאט למלון של קבוצת הילטון. אני מחזיק בסטטוס הגבוה ביותר במועדונים של שתי הקבוצות ולכן מובטחות לי במלונות שלהן הטבות רבות ובפרט שדרוג לחדר גדול יותר וארוחת בוקר בחינם.

אם לדייק רציתי לבחור בין שני מלונות מסוימים:

  • הייאט רג׳נסי. לשעבר מלון הקונקורס עליו כתבתי ביקורת לפני שנים. המלון השלים לאחרונה שיפוץ מקיף כדי לעמוד בסטנדרטים של הרשת. לצערי הטרקלין של המלון – שהיה מתוכנן להיפתח כבר לפני כמה שבועות – עדיין בתהליך הקמה. זהו מלון מקטגוריה 3 במועדון של הייאט ועל כן לילה בו עולה 12,000 נקודות או 6,000 נקודות ו-85$ (כולל מסים).
    – – –
  • הילטון. אחד המלונות המוכרים והוותיקים ליד השדה. חברי כפיר התארח בו כחלק מהסיבוב שלו סביב העולם ואפילו הוסיף הערות על השהייה הקצרה. במלון יש טרקלין והוא זוכה לביקורות חיוביות. זהו מלון מקטגוריה 3 במועדון של הילטון ועל כן לילה בו עולה 30,000 נקודות או שילוב של נקודות וכסף (העלות המדויקת תלויה בתאריך).

בסופו של דבר בחרתי בהילטון משלוש סיבות: (1) הוא היה מעט זול יותר. (2) הוא כולל טרקלין, וזה עלול לחסוך עלות של ארוחת ערב. (3) המבצעים הנוכחיים של הילטון מציעים צבירת נקודות מוגדלת.

העדפתי לשלם בתעריף המשלב נקודות וכסף של 15,000 נקודות ו-85$ (כולל מסים). את ההזמנה ביצעתי באמצעות האפליקציה כדי לקבל בונוס נוסף של 500 נקודות.

לסיכום

אחרי עשרות טיסות ומעל מאה לילות במלונות בשנה אני בדר״כ דואג מהמצב ההפוך: שיהיו לי מספר הזמנות שונות לאותם תאריכים ואשכח לבטל אחת ברגע האחרון. והנה, עובדה שגם ההפך יכול לקרות.

המלון, אגב, היה בינוני. בדיעבד הייתי צריך לשלם יותר ולבחור במלון של הייאט.

5 תגובות

  1. מאיר

    תמיד אפשר לישון על ספסל בגן הציבורי 🙂
    אתה יכול להסביר מה האקונומיקס של טיסה דרך ארבעה שדות תעופה בארה"ב? (אלא אם אתה צריך להיות שם כמובן…)

    הגב
    • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

      מיילים, מיילים, מיילים, מיילים

      הגב
    • Lior @ FlyingOut

      המשפט הזה נכתב בעיקר בצורה הומוריסטית, אם כי הוא נכון עובדתית.

      פשוט מדובר בשני כרטיסים נפרדים. ישראל-ארה״ב וארה״ב-אסיה. הייתי מעל שבוע בארה״ב בהלוך ועכשיו כמה ימים בחזור (לבקר חברים). אז טכנית אני עובר בכמה שדות בין הונג-קונג לת״א אבל עוצר בחלקם.

      קצת חלף מעולם מועדוני התעופה העידן שבו השתלם להוסיף מרחק טיסה וקטעי טיסה בשביל עוד מיילים/נקודות/קרדיט. אם כי גם הפעם אני טס כל הדרך במחלקות הפרימיום כך שלא מפריע לי במיוחד לעשות את זה אם זה משתלם.

      הגב
  2. אופיר

    יצא לך לבדוק את הלאונג׳ החדיש של בריטיש בבוסטון?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      עוד לא.

      ממריא מבוסטון בשעות הקרובות. הטיסות של אמריקן יוצאות מטרמינל B. הטרקלין של בריטיש נמצא בטרמינל E. למיטב ידיעתי אין מעבר בצד האווירי בין הטרמינלים האלו.

      הגב

השאר תגובה