אם טרם הכרתם את היצור שנקרא ״Rear Facing Seats״ ואתם לא מבינים למה אני מתכוון, אז נתחיל בתמונות.
הנה מפת המושבים של מחלקת העסקים במטוס בואינג 747-400 של בריטיש:
וככה זה נראה:
והנה מפת המושבים של מחלקת העסקים במטוס החדש של אמריקן, בואינג 787-800 דריימליינר, שבו טסתי השבוע פעמיים:
וככה זה נראה:
גם ליונייטד יש מושבים כאלו בחלק ממטוסי הבואינג 777 שלהם:
אני חושש ממגפה. מגפה שבטח התחילה בגלל התלהבות של מהנדס תעופה כלשהו שהגיע באיזה בוקר לבניין משרדים יוקרתי והוכיח, בעזרת שרטוטים מסובכים ומחקרים של צבא ארה״ב, שהתקנת מושבים הפונים אחורה יכולה לחסוך בערך 5% משטח מחלקת העסקים (המצאתי את המספר). מנהלים בכירים בחליפות הקשיבו לו, כמעט הקציפו מהפה מכל השרטוטים, ובסוף החליטו ש-5% זה המון בתעשייה של מליארדים.
וגם בתרחיש התיאורתי שתיארתי – אני לא אומר שהמהנדס טעה בחישובים או שהמנהלים הבכירים טעו כשהסכימו לעיצוב החדש. אני כן אומר שלדעתי זו החלטה לא נכונה מבחינת רווחת נוסעי מחלקת העסקים.
מצד שני, שוחחתי בעבר עם כמה וכמה אנשי צוות אוויר של בריטיש שטענו שיש נוסעים שדווקא מעדיפים את המושבים האלו. בוחרים בהם בכוונה, לא פחות. הנוסעים האלו כנראה נהנים להסתכל על המנוע במהלך כל הטיסה ולהרגיש את החגורה חותכת אותם כשהמטוס ממריא. ובכל מקרה, וזו עובדה מוכחת, המושבים האלו בטיחותיים יותר במקרה של התרסקות.
אני מבטיח לכתוב פוסט מיוחד על מחלקת העסקים ב-787 של אמריקן, כך שלא אכנס לפירוט כאן, אבל אני כן רוצה לציין שאמריקן בחרו להוסיף חגורות כתף למושבים הפונים קדימה. למי שלא מכיר: חגורות כתף הן מוצר דומה לחגורות רכב רגילות – ופשוט לא נוחות.
לסיכום
אני לא בעד תופעת המושבים ההפוכים. הם נראים פשוט לא טוב בתוך המטוס, הישיבה מרגישה מאוד לא טבעית (ובוא נודה על האמת – הרוב לא בוחרים בהם), הפרטיות של המושבים נפגעת ואם אני חייב לנחש זה גם פוגע בעבודת הצוות.
טיעון הבטיחות חלש מאוד בעיניי כי ברוב המוחלט של המקרים בהם מטוס מתנגש חזיתית בקרקע אף אחד לא שורד ממילא. המושבים האלו מותקנים במטוסים צבאיים ואולי רצוי שישארו שם.
היי, תודה על הפוסט. האם הרגשת סחרחורת כלשהי בעקבות הנסיעה בכיוון ההפוך? בדגש על הנסיעה המהירה בהמראה ובנחיתה?
בכלל לא. בהמראה אתה כן מרגיש כאילו אתה מחליק קצת קדימה, אבל, זה בקטנה.
סה״כ הייתה במושבים האלו הרגשה פחות טבעית ולא הרגשתי יתרון במצב מיטה.