סדרת פוסטים על טיסות מעניינות ברחבי העולם. לא הארוכות או היקרות ביותר אבל כאלו שאולי תרצו להכיר. והפעם: תמיד חלמתם לראות ממטוס את הזוהר הצפוני או את הזוהר הדרומי (יש כזה)? יש שלוש טיסות שאולי יעניינו אתכם.
הזוהר הצפוני
2017 היא השנה העשירית ברציפות שחברת התעופה הגרמנית אייר-ברלין מפעילה טיסות תיור מעל הקוטב הצפוני בשיתוף חברת Deutsche Polarflug. כן, טיסות שכל תכליתן הוא לאפשר לנוסעים לצפות בזוהר הצפוני ובקוטב הצפוני בכלל. ב-2015 זו הייתה טיסה AB1111 אבל החברה משנה את קוד הטיסה משנה לשנה.
הטיסות מבוצעות במטוסים רחבי-גוף מדגם איירבאס A330-200 מתוך הצי של החברה. באופן טבעי המושבים המבוקשים יותר, ומכאן גם היקרים ביותר, הם המושבים שליד החלונות – ובמטוס ישנה גם מחלקת עסקים (טובה מאוד, אגב).
לחצו כאן לקישור לאתר של הצלם פטריק בקר שהשתתף בטיסה של 2016 והעלה שלל תמונות.
הטיסה הבאה תצא ב-1 למאי 2017. כרטיסים נמכרו החל מ-500 אירו, אבל המושבים המבוקשים ביותר עולים פי כמה.
הזוהר הדרומי
את התופעה הזאת אפשר אפילו לראות בשמי אוסטרליה.
מאז שנות ה-70 של המאה הקודמת מציעות קוונטס ואייר ניו-זילנד טיסות תיור מעל הקוטב הדרומי. הטיסות הופסקו לשנים רבות בעקבות התרסקות מטוס של אייר ניו-זילנד באחת הטיסות. קוונטס חידשה את הטיסות האלו לפני שני עשורים ואייר ניו-זילנד חידשה אותן רק השנה במטוסי בואינג 767.
קוונטס מפעילה את הטיסות האלו בדר״כ במטוסי בואינג 747-400 שמסוגלים לשאת מספר רב של נוסעים וכן כמות דלק עצומה אבל בשנים האחרונות הטיסות מופעלות לפעמים במטוסי איירבאס A380 שהם אף גדולים יותר.
הטיסות לקוטב הדרומי ממריאות בחודשי הקיץ של דרום כדור הארץ. כלומר, לרוב בחודשים דצמבר וינואר.
לסיכום
הטיסות האלו יקרות, במיוחד עבור מי שמעוניין לרכוש את המושבים שליד החלון, אבל הן מציעות בעיניי חווייה מדהימה ומאוד ייחודית. זה אולי נכון יותר לגבי הטיסות מעל הקוטב הדרומי משום שאין כמעט קוי תעופה בחלק הזה של כדור הארץ כך שאין סיכוי לראות את הנופים האלו מטיסה מסחרית רגילה (בעוד טיסות מסחריות רבות עוברות מעל הקוטב הצפוני).
ביקור באנטרקטיקה הוא סיפור יקר להחריד ברוב המקרים, וקר מאוד, כך שהטיסות האלו יכולות להיות תחליף נהדר למי שלא הכרחי עבורו לדרוך על אדמת היבשת.
מעניין אותי מה אורכה הממוצע של טיסה כזו. ואיך אפשר לקבוע אותה כל כך הרבה זמן מראש כשתחזית סיכויי הקוטב נקבעת בהפרש של ימים, או אפילו פחות..
סיכוי הזוהר הצפוני בקוטב*
הטיסות האלו בדר״כ ארוכות מאוד. בין 10 ל-15 שעות טיסה, תלוי בחברה ובמועד.
הפואנטה העיקרית היא לראות את הקוטב ולא את הזוהר של הקוטב.
תופעות קוסמיות או אופטיות ניתן לראות גם במהלך טיסות מסחריות רגילות. טיסת הבוקר של לופטהנזה שיוצאת מת״א ונוחתת במינכן בשעות הבוקר מספקת הזדמנות נהדרת לראות את השד מברוקן (Brocken Spectre) שבתנאים מסויימים הצל של המטוס המשתקף על גבי שמיכת העננים הנמוכה במינכן מוקף בהילה בצבעי קשת וענן. מראה יפה לשעת הזריחה.
בהחלט, ובפרט מעל הקוטב הצפוני משום שיש מעליו המון נתיבי טיסה. מה גם שיש שדות תעופה פעילים שיחסית קרובים מאוד לקוטב, באיסלנד ובמקומות אחרים, כך שאפשר להנות מנופי הקוטב גם בטיסה מסחרית רגילה. מעל הקוטב הדרומי אין ממש נתיבי טיסה.
מידע מרתק לגבי הטיסה למינכן, תודה!