חברות תעופה נוהגות להשתמש ב׳תעריפים זוגיים׳. באנגלית הם נקראים לרוב ״Companion Fares״. במסגרת התעריפים האלו מוצעת הנחה יפה אך בתנאי שיהיו בהזמנה לפחות שני נוסעים. תעריפים אלו נפוצים יותר במחלקות הפרימיום וכמעט לא מוצעים במחלקת התיירים. למה? כי באמצעות התעריפים האלו חברת התעופה יכולה למכור לתיירים מושבים שבדר״כ נמכרים לנוסעים עסקיים (והרי כמעט כל הנוסעים העסקיים טסים לבדם או לפחות בכרטיס נפרד מהקולגות שלהם).
אלעל לקחה את הרעיון הזה ושידרגה אותו בצורה יצירתית למדי.
מבצע חודש יום–הולדת
בתחילת כל חודש מפרסם מועדון הנוסע המתמיד את המבצע החדש המיועד לחברי המועדון שנולדו באותו חודש קלנדרי. כל מבצע כולל רשימה קצרה של יעדים, לרוב שלושה יעדים באירופה ושני יעדים רחוקים, אליהם יכול לטוס חבר המועדון תמורת נקודות בהנחה גדולה. הקאצ׳ הראשון הוא שכרטיס הבונוס חייב להירכש בצמוד לכרטיס רגיל בכסף לאותו יעד. אם תרצו זו גירסה פחות אטרקטיבית של ׳2 במחיר 1׳.
המבצע בתוקף להזמנות עד סוף החודש, ה-31 למאי, וליציאות עד ה-31 לאוגוסט. חלון זמן של ארבעה חודשים הוא נדיב יחסית ולזכרוני מבצעים קודמים לא חלו על יציאות באותו חודש אלא רק מהחודש שאחריו.
הנה המבצע החדש המיועד לילידיי חודש מאי:
(הערכים בעמוד המבצע הם לכרטיסי הלוך/חזור).
הקאצ׳ השני הוא, כמובן, שמלבד נקודות (בתעריף מוזל במיוחד) יש להוסיף לכרטיס הבונוס גם מסים והיטל–דלק. במקרה של אלעל התוספת הכספית הזאת יכולה להגיע בקלות למעל 100$ לאדם בכרטיס הלוך/חזור.
ועדיין – זו יכולה להיות עסקה כדאית.
שימו לב גם שיש מחיר מוזל עוד יותר למחזיקי כרטיס פלייקארד. מדובר על הפרש שבין 50 ל-100 נקודות, שריאלית פירושו הפרש בשוי 25$ עד 50$ אם מפרגנים לנקודות של אלעל בשווי ריאלי של 0.5$ לנקודה, כך שהכרטיס הוא יתרון כאן אבל הוא לא בדיוק קו פרשת המים של הכדאיות.
איך למקסם את המבצע
בואו נתחיל דווקא מהיעד הקרוב ביותר והזול ביותר: אתונה.
במסגרת המבצע ניתן להנות מכרטיס בונוס תמורת 100 נקודות בלבד או 50 נקודות בלבד למחזיקי כרטיס פלייקארד. זאת לעומת המחיר הרגיל לכרטיס הבונוס הזה, בעונת הקיץ, שעומד על 500 נקודות או 400 נקודות למחזיקי כרטיס פלייקארד. הנחה משמעותית. אבל לצד הנקודות יש להוסיף מסים והיטל–דלק בסך מצטבר של 129$.
כרטיס של אלעל הלוך/חזור לאתונה בעונת הקיץ מתחיל ממחיר של 180$ בלבד (ליציאות במוצ״ש או ביום ראשון, לרוב). איג׳יאן, המתחרה הגדולה בקו, מתחילה ממחיר של 155$ בלבד. כלומר, ריאלית, ההנחה במסגרת המבצע אינה משמעותית מאוד. עבור מי שגמיש בתאריכי היציאה זו הנחה של 50$ בלבד וגם זה רק בהשוואה למחיר של אלעל ותוך ויתור על צבירת נקודות מהטיסות (שׁאחרת היו יכולות להירכש בכסף). 50$ הנחה זה לא בדיוק תמריץ לתכנון חופשה משפחתית ספונטנית.
עכשיו נבחן את היעד הרחוק ביותר והיקר ביותר: הונג–קונג.
לשם הוכחת כדאיות נסתכל דווקא על מחלקת העסקים. במסגרת המבצע ניתן להנות מהכרטיס בונוס תמורת 400 נקודות בלבד או 300 נקודות בלבד למחזיקי כרטיס פלייקארד. זאת לעומת המחיר הרגיל של 4,500 ו-4,000 נקודות בהתאמה. כלומר, המבצע מציע כאן הנחה של מעל 90% מול המחיר הרגיל. לצד הנקודות יש להוסיף מסים והיטל–דלק בסך מצטבר של 327$. לא מעט.
כרטיס של אלעל הלוך/חזור להונג–קונג בחודשים הקרובים מתחיל ממחיר של 2880$. הזמינות לתעריף הזה גבוהה וכך גם הזמינות למושבי בונוס במחלקת העסקים.
במקרה הזה, בעצם, אנחנו מסתכלים על האפשרות לרכוש שני כרטיסי הלוך/חזור מת״א להונג–קונג, במחלקת העסקים, במחיר כולל של בערך 3200$ ו-300 נקודות. הכרטיס בכסף, אגב, יכול לצבור מספיק נקודות כדי לכסות את ההוצאה בנקודות (180 נקודות לכיוון, לפני בונוסים).
1600$ בשביל כרטיס הלוך/חזור להונג–קונג במחלקת העסקים, אפילו זו של אלעל ולא זו של קתאי, זה בעיניי דיל משתלם מאוד.
אבל הפנינה האמיתית של המבצע: ברצלונה.
אלעל שולחת באופן קבוע מטוסי בואינג 747-400 לברצלונה. לא בכל הטיסות אבל בחלקן. המטוסים האלו אומנם ישנים מאוד אבל לפחות כוללים מחלקת עסקים בינ״ל שהיא שדרוג משמעותי על המוצר שקיים במטוסים צרי–הגוף של החברה. לחובבי התעופה זו הזדמנות מצוינת לטוס בקומה העליונה של מלכת השמיים שם, כמה נוח, יש ארבעה מושבים בכל שורה בקונפיגרציית .2X2
במסגרת המבצע יכולים מחזיקי כרטיס פלייקארד להנות מכרטיס בונוס תמורת 200 נקודות בלבד במחלקת העסקים. זאת לעומת המחיר הרגיל של 1,600 נקודות. כמעט 90% הנחה. לצד הנקודות יש להוסיף מסים והיטל–דלק בסך מצטבר של 177$.
אלעל משווקת בעונת הקיץ כרטיסי הלוך/חזור לברצלונה, במחלקת העסקים, ב-1190$. זול זה לא, אין ספק, אבל דווקא בקיץ ההבדל במחיר בין מחלקות השירות הולך ומצטמצם. כרטיס במחלקת העסקים בדר״כ נהנה מתנאים גמישים יותר, צבירת נקודות משמעותית גבוהה יותר וזמינות בתאריכים רבים יותר.
במסגרת המבצע, אם כן, יש הזדמנות לרכוש שני מושבים בטיסות לברצלונה תמורת קצת מעל 1350$ ו-200 נקודות. או, במילים אחרות, פחות מ-700$ לכרטיס הלוך/חזור במטוסי ה-747 ליעד אירופי מגניב שעונת הקיץ היא בדיוק העונה עבורו. בעיניי זו עסקה מעולה.
מצד שני… איבריה מציעה כרטיסי הלוך/חזור מת״א למדריד, גם בטיסות עם ה-A300 הכולל מחלקת עסקים בינ״ל נהדרת, תמורת 700$ בלבד. מדריד היא לא ברצלונה, לטוב ולרע, אבל להגיע ממדריד לברצלונה זה לא סיפור גדול, אז, איבריה עדיין מהווה תחרות אמיתית כאן. לפחות לדעתי.
לסיכום
אני אוהד נלהב של המבצע המתגלגל הזה של אלעל. דרך מעניינת עבור חברת תעופה גם לתגמל את חברי המועדון שלה וגם לעודד הזמנת כרטיסי בונוס שאחרת כנראה לא היו מוזמנים – והכל תוך שמירה על גמישות נוחה להציע מושבים מוזלים ליעדים שסובלים מחולשה זמנית. נכון שיעדים סה״כ חוזרים על עצמם במסגרת המבצע אבל בהחלט שיש תחלופה.
אני מוצא את המבצעים האלו לא אטרקטיביים לטיסות במחלקת התיירים אלא עבור מי שממילא תכנן לרכוש טיסה באותם חודשים לאחד מאותם יעדים. כתמריץ לחופשה ספונטנית המבצעים האלו טובים מאוד למי שמחלקת עסקים היא בתקציב שלו (וכמובן שיש לו בחשבון את יתרת הנקודות הדרושה).
שימו לב –
הטבה לכרטיס בונוס במחלקת עסקים מותנית ברכישת כרטיס משלם בתעריף J, Z בלבד….
נכון מאוד ובאמת כדאי לעיין בתנאי המבצע המלאים לפני ביצוע הזמנה.
משזה נאמר, מחלקת הכרטוס J היא הנמוכה ביותר במחלקת העסקים של אלעל. התעריפים המוזלים שציטטתי בפוסט – 2880$ להונג-קונג ו-1190$ לברצלונה – הם במחלקת כרטוס זו ומכאן תקפים.
ועדיין,
לדעתי הדרך הכי טובה לברצלונה בהמשך למה שכתבת כן וגם בפוסטים קודמים, היא עם סוויס בעסקים, 804 דולר לכרטיס עם קונקשן קצר גם בהלוך וגם בחזור ולא צריך לקנות זוג או לחכות למבצעים מיוחדים/ תאריכים מיוחדים וכד'
כן, בהחלט, זו גם אפשרות מצוינת. אציין שוב למי ששכח: סוויס שולחת לת״א מטוסים רחבי-גוף, איירבאס A330, הכוללים מחלקת עסקים בינ״ל מהשורה הראשונה. טובה בהרבה מזו של אלעל. גם טיסה עם איבריה וקונקשיין במדריד זו אפשרות טובה.
הדגש שלי היה על החוויה של טיסה בקומה העליונה של ה-747 במחיר שפוי מאוד. בנוסף, הטיסה של אלעל ישירה וזה יתרון גדול עבור נוסעים רבים שלא מעוניינים בקונקשיין.
בינואר ניצלתי את הדיל הזה לאמשטרדם ועלה לי 379 $ עם נקודות לשני הכרטיסים (אני לא בטוח שזה מחיר שכלל מסי נמל…).
אם אני מתכנן נסיעה לאוסטרליה במהלך כל חודש יולי. האם טיסה עם אלעל להונג קונג והמשך עם קוואנטס יכולה להיות משתלמת במסגרת המבצע אבל במחלקת תיירים? האם זה בכלל מותר מבחינת התנאים?
או שאהיה חייב לרכוש בנפרד עת הכרטיס להונג קונג ואת ההמשך לאוסטרליה?
תצטרך לרכוש שני כרטיסים נפרדים. כרטיס הבונוס המוזל שמוצע במסגרת המבצע הוא לטיסות בין ת״א להונג-קונג בלבד.
לקוונטס ואלעל יש הסכם אינטרליין כך שלא צריכה להיות בעיה לשרשר כבודה בין שני הכרטיסים הנפרדים במקרה הצורך – רק זכור לבקש את זה בנתב״ג (ובדרך חזור גם כן). כמו כן, זכור שקונקשיין כאמור בהונג-קונג יהיה ׳לא מוכן׳ וזו אחריותך המלאה להספיק לעבור בין הטיסות אפילו במקרה והטיסה הנכנסת תנחת באיחור.
להערכתי זה לא ישתלם בשום צורה אבל אתה מוזמן לבחון את המספרים.
[…] להציע מבצעים מעניינים לכרטיסי בונוס מוזלים גם במסגרת מבצעי יום–הולדת וגם באופן […]
[…] על המבצע הזה מספר פעמים בשנה האחרונה והסברתי מדוע הוא משתלם יותר, בעיני, לטיסות במחלקת העסקים. […]
לא מוצא הטבה ליום ולדת חודש י ואר 2019
https://www.elal.com/he/DealsAndPackages/Frequent-Flyer-Deals/Pages/Birth-Day-Surprise-0119.aspx
לא מוצא מבצע יום הולדת לחודש י נואר
[…] על המבצע הזה מספר פעמים בשנה האחרונה והסברתי מדוע הוא משתלם יותר, בעיני, לטיסות במחלקת העסקים. […]