בסוף אפריל 2016 נחת לראשונה מטוס של היינאן איירליינס בנתב״ג. זו הייתה טיסת הבכורה בקו החדש של החברה מבייג׳ינג לת״א. הקו הזה זכה להצלחה אדירה, בין השאר בזכות מחירי ריצפה שהציעה היינאן לקהל הישראלי, והחברה הסינית הגדילה במהרה את תדירות הטיסות משלוש בשבוע לארבע בשבוע. בקו הזה משרתים מטוסי איירבאס A330.

עוד לפני פתיחת הקו מבייג׳ינג נאמר שהיינאן מתכננת להפעיל טיסות לת״א גם משגחאי (PVG). הכוונה הייתה להתחיל את הקו השני כשנה וחצי לאחר הראשוןלקראת סוף 2017.

ע״פ כתבה שפורסמה שבוע שעבר בעיתון ׳ישראל היום׳ואמינותה נשארת בסימן שאלההיינאן שוקלת להפעיל טיסות לת״א גם מגואנגז׳ו (CAN) וצ׳נגדו (CTU).

טיסות משנגחאי לת״א

ובכן, הקו החדש משנגחאי יחל לפעול ב-12 לספטמבר עם שלוש טיסות שבועיות.

  • הטיסה לת״א, HU407, תמריא משנגחאי בשעה 01:25 בלילה ותנחת בת״א בשעה 08:30 בבוקר. זמנים נוחים מאוד לנוסעים עסקיים שמסוגלים לישון בטיסה.
  • הטיסה לשנגחאי, HU408, תמריא מת״א בשעה 13:55 בצהריים ותנחת בשנגחאי בשעה 05:30 בבוקר. זמנים פחות נוחים בעיניי גם לנוסעים עסקיים וגם לתיירים (שלא יוכלו לקבל את החדר שלהם כשיגיעו למלון כי זו תהיה שעה מוקדמת מדי לצ׳קאין).

החדשות הטובות הן שבקו צפויים לשרת מטוסי בואינג 787-9 דרימליינר. אלו המטוסים החדשים ביותר בצי של החברה וכוללים, בין השאר, מחלקת עסקים מהשורה הראשונה בעולם בתצורת 1X2X1.

Hainan Boeing 787-9 Business Class 2

במטוסים אלו שודרגו גם המושבים במחלקת התיירים שבה תשעה מושבים בשורה.

Hainan Boeing 898-9 Economy Class

נכון לכרגע הטיסות לא פתוחות להזמנה אבל זה צפוי לקרות בקרוב. באופן מוזר היינאן החלה לטעון תעריפים לטיסות בכיוון אחד מת״א לשנגחאי, עם מחיר בסיס גבוה מאוד, אבל בינתיים לא טענה טיסות חזור בכלל.

הנה סרטון תדמיתי של דקה וחצי:

צבירת מיילים וכרטיסי בונוס

היינאן אינה שותפה באף ברית תעופה.

יש לחברה מועדון תעופה משלה, כמובן, אבל הוא לא אטרקטיבי. במיוחד לאור העובדה שהחברה אינה שותפה באף ברית תעופה כך שהיכולת להשתמש בנקודות של המועדון היא מוגבלת מאוד.

ניתן לצבור קרדיט מטיסות היינאן במועדוני התעופה MileagePlan (אלסקה), Etihad Guest (אתיהאד) ו-TopBonus (אייר ברלין). אני ממליץ בחום על הראשון למרות שאני משתמש גם בשני באופן אישי.

  • מחלקת הכרטוס המוזלות במחלקת התיירים יצברו בדר״כ לפי 50% ממרחק הטיסה. מרחק הטיסה בין ת״א לשנגחאי הוא כמעט 5,000 מייל.
  • מחלקת הכרטוס היקרות ביותר, במחלקת העסקים, יצברו עד 200% ממרחק הטיסה. להיינאן אין מחלקה הראשונה בטיסות בינ״ל.

בכל מועדוני התעופה לעיל ניתן לרכוש כרטיסי בונוס לטיסות היינאן. שימו לב שלאתיהאד יש טבלת מימוש מבוססת מרחק לטיסות של היינאן. פוטנציאלית זה יכול להיות נוח במיוחד למי שמתכנן נסיעה מורכבת לסין עם מספר טיסות פנימיות ומספר עצירות בדרך.

Use Etihad Miles to fly Hainan

לסיכום

זה תמיד משמח שיעד מרכזי נוסף הופך נגיש יותר לשוק המקומי. במיוחד כשמדובר בחברה מובילה שמפעילה מספר טיסות שבועיות במטוסים חדישים. כעת נשאר רק לקוות שהיינאן תיישם שוב את אותה טקטיקת חדירת שוק עם מחירים נמוכים במיוחד כדי לעודד נוסעים לבחור בטיסות הישירות.

5 תגובות

    • Lior @ FlyingOut

      תודה.

      גוגל פלייטס מציג את הטיסות, כי כנראה שהם באמת הוטענו ללו״ז, אבל טרם מצאתי אתר הזמנות שמציג את התעריפים לטיסות האלו (לרבות האתר של היינאן). אם מצאת כזה אשמח לקישור.

      הגב
  1. יי

    אני דווקא שמח מכך שזמן הנחיתה בשנגחאי הוא מוקדם. אני אוהב הגעה מוקדמת אל היעד. זה נותן לי יום שלם נוסף של טיול, במקום לנגוס לי בזמן נטו שיש לי לטייל, כשאת הזמן ה"מבוזבז" של הלילה אני עושה במטוס בשינה. בנוסף, וזה קריטי ליעד מרכזי כמו שנגחאי, הגעה בשעה מאוד מוקדמת מאפשרת לחבר עוד טיסת המשך קצרה ועדיין לנחות בשעות הבוקר ולא לבזבז יותר מדי שעות אור.
    אני כאמור לא נוסע עסקי, ואני בדרך כלל מעדיף לצאת מיד מהעיר בה אני נוחת, לבקר ביעדים האחרים של כל טיול שלי, ולמקם את הביקור בעיר רק לפני הטיסה, כיעד אחרון לטיול (זה גם נותן הרבה יותר גמישות ומאפשר להתמודד עם שינויים פתאומיים), כך שנושא הצ'ק אין במלון פחות נורא לי. אני לחלוטין מעדיף את המצב הנוכחי מאשר נחיתה ביעד בשעה עשר בערב, הגעה למלון רק בשתיים עשרה-אחת ובזבוז של יום.

    הגב

השאר תגובה