הפוסט הזה לא יהיה מקיף כמו הפוסט שפרסמתי במאי 2016.
הפוסט ההוא מהווה מדריך מסודר ורוב המידע שבו עדיין עדכני ורלוונטי. לכן אם אתם רוצים להבין טוב יותר את שוק האשראי, להכיר את החברות והמותגים, להיזכר במושגים השונים או סתם לבדוק מה היו ההצעות האטרקטיביות ביותר לפני קצת יותר משנה – אני מציע שתלחצו על הקישור כאן למעלה.
בפוסט הזה אגש ישר לעניין ואסקור שלושה (ארבעה) כרטיסי אשראי בלבד שלדעתי נותנים ערך מוסף לכל מי שטס מדי פעם לחו״ל. זה רלוונטי במיוחד לאור השינויים השליליים בתנאי כרטיסי האשראי של לאומיקארד ובפרט בכרטיס מולטי–פלטינום.
הערת אגב: לאחר פרסום הפוסט האחרון בנושא, זה כאן בקישור, קיבלתי מספר פניות מקוראי הבלוג המחזיקים בכרטיס מולטי–פלטינום שטענו שלאחר שיחה עם שירות הלקוחות הם קיבלו הטבות או תנאים מועדפים שונים במטרה לשמר אותם כלקוחות. אז אם אתם מחזיקים בכרטיס מולטי–פלטינום וחושבים לוותר עליו בשל הרעת התנאים – אולי שווה לכם ליצור קשר עם שירות הלקוחות. באופן כללי רוב התנאים של כל כרטיס אשראי פתוחים למו״מ בין מנפיק הכרטיס ללקוח.
פלייקארד ופלייקארד–פרימיום
אם אתם אוהבים לטוס עם אלעל, או פשוט מסכימים לטוס עם אלעל, כנראה שאלו הכרטיסים הטובים ביותר שתוכלו לבקש.
כרטיס פלייקארד רגיל מציע צבירת נקודות מהירה יחסית (250 ש״ח לנקודה), בונוס נקודות מטיסות עם אלעל, בונוס נקודות מקניות ברשימה לא מבוטלת של חנויות, גישה לתעריפים מוזלים של כרטיסי בונוס למימוש הנקודות ועוד הטבות בעלות ערך ריאלי מכובד. החיסרון העיקרי הוא שהכרטיס מגיע ככרטיס דיינרס בלבד וכידוע כרטיסי דיינרס לא מקובלים בבתי עסק רבים. מהסיבה הזאת מחזיקי הכרטיס יכולים לקבל, ע״פ בקשתם, כרטיס מאסטרכארד ׳צמוד׳ ללא עלות נוספת אבל בו יחס ההמרה מופחת בחצי (500 ש״ח לנקודה). לכרטיס דמי שימוש חודשיים בסך 20 ש״ח.
כרטיס פלייקארד–פרימיום מיועד לשני קהלים מסוימים: בעלי סטטוס גבוה במועדון הנוסע המתמיד וכל הלקוחות שמוכנים להתחייב לחיוב חודשי של 10,000 ש״ח ומעלה. הזכאות לכרטיס נבחנת מחדש אחת לתקופה ולקוח שאינו עומד בתנאים כרטיסו יבוטל. הכרטיס הזה יוקרתי ומגיע עם סל הטבות משמעותי מאוד – במיוחד לנוסעי אלעל התכופים. מעבר להטבות הניתנות לכרטיס הפלייקארד הרגיל מחזיקי כרטיס הפרימיום יהנו מצבירת נקודות מהירה יותר (190 ש״ח לנקודה), בונוס של 20% בצבירת נקודות מטיסות אלעל, מושבים מועדפים בחינם בטיסות אלעל ועוד. 20% מהנקודות הנצברות דרך כרטיס הפרימיום נספרות כנקודות לסטטוס וזו הטבה אדירה עבור הנוסעים התכופים של אלעל. לכרטיס דמי שימוש חודשיים בסך 32 ש״ח עד 50 ש״ח כתלות במנפיק.
טיפ: עובדי מדינה ובני זוגם, ואולי אוכלוסיות זכאיות נוספות, נהנים מהטבה ייחודית של פטור מדמי שימוש בכרטיסי פלייקארד לשנה אחת. הטבה דומה ניתנת בחלק מהמקרים גם לכרטיס עסקי של פלייקארד שמונפק עבור חברות תחת הסכם ישיר עם מועדון הנוסע המתמיד – אבל נושא זה אינו רלוונטי ללקוחות פרטיים.
הכרטיס הטוב ביותר שאפשר להשיג במסגרת משפחת פלייקארד – והוא כ״כ אטרקטיבי שהוא גורם לי לרצות לעבור בנק – הוא כרטיס פלייקארד פרימיום המונפק ע״י בנק לאומי (ללקוחות הבנק בלבד) שמגיע במותג ויזה פלטינום. הכרטיס מציע את כל הטבות כרטיס הפרימיום לרבות צבירת הנקודות המואצת. לפרטים נוספים לחצו כאן.
כרטיסי הפלייקארד מגיעים כיום עם מתנת הצטרפות של 100 נקודות.
הכרטיס הממותג של מיילס אנד מור
עדיין אחד האטרקטיביים ביותר בשוק, ובפרט בזכות קצב צבירת המיילים ומתנת ההצטרפות, אבל הכרטיס מתאים רק למי שגם ככה מטפח יתרת מיילים במועדון של קבוצת לופטהנזה. אם אין לכם עדיין חשבון במועדון הזה ואתם מתכננים לצבור מיילים רק באמצעות חיובי האשראי וכך בתקווה להגיע לכרטיס בונוס – אז עדיף לכם לבחור בכרטיס אחר.
הכרטיס הממותג של M&M מונפק ככרטיס מאסטרכארד, גולד או פלטינום, עם דמי שימוש חודשיים בסך 15 ש״ח ו-20 ש״ח בהתאמה. פורמלית פטור מדמי שימוש חודשיים ניתן רק ללקוחות בסטטוס HON או סנטור במועדון התעופה אך כמובן שגובה העמלה פתוח למו״מ מול חברת האשראי (כאל).
היתרון הגדול ביותר של הכרטיס, והוא דווקא יתרון שאינו רלוונטי לבעלי סטטוס גבוה במועדון, הוא שעצם החזקתו מונעת תפוגת מיילים בחשבון. באופן כללי מיילים של לופטהנזה נמחקים מהחשבון בסוף הרבעון לאחר שלוש שנים מיום צבירתם – אך הם חסרי תוקף עבור בעלי סטטוס גבוה במועדון ומחזיקי כרטיס אשראי ממותג של המועדון. ההטבה הזאת כנראה לא שווה 15 ש״ח או 20 ש״ח בחודש למחזיקי הכרטיס שלא משתמשים בו כלל ורק רוצים לשמר את המיילים בחשבונם אבל אין ספק שהיא שימושית לאלו שצוברים באופן שיגרתי מיילים בחשבון ולא מגיעים לנצל אותם באופן תכוף מדי.
הכרטיס מגיע כיום עם מתנת הצטרפות של 5,000 מיילים (תחת תנאים מחמירים למדי, אז שימו לב) אך בהזדמנויות שונות מתנת ההצרפות הייתה אפילו כפולה. אם לא דחוף לכם להוציא את הכרטיס אז אולי שווה לכם לחכות קצת או לחילופין לפנות לכאל ולבקש מתנת הצטרפות מוגדלת.
כרטיסי הפלטינום צוברים מייל אחד לכל 29 ש״ח בחיוב. זה לא יחס המרה אטרקטיבי במיוחד. לצורך השוואה כרטיסי מולטי–פלטינום צוברים בינתיים מייל אחד לכל 7.5 ש״ח בחיוב (או, אם לדייק: 10 מיילים לכל 75 ש״ח בחיוב). זו הסיבה שאני מדגיש שלא כדאי להסתמך רק על הכרטיס כדרך להגיע לכרטיסי בונוס. כך, לדוגמה, כרטיס בונוס הלוך/חזור במחלקת התיירים מת״א ליעד באירופה עולה 35,000 מיילים. בעל כרטיס פלטינום יצטרך להגיע לסך חיובים אסטרונומי של קצת מעל מיליון ש״ח כדי לצבור מספיק מיילים.
אמקס פלטינום
מרוב הבחינות זה הכרטיס הטוב ביותר לנוסעים תכופים. חד משמעית. סל ההטבות של הכרטיס פשוט מדהים לרבות גישה לאתר הזמנת המלונות FHR, שירות קונסיירג׳ עולמי, כרטיס פריוריטי–פאס עם שלוש כניסות ראשונות בחינם, כניסה חופשית לטרקליני דן בנתב״ג, ביטוח נסיעות מקיף ועוד ועוד. וזה לפני שהזכרתי את העובדה שכרטיס הפלטינום של אמקס היה ונשאר סמל סטטוס רציני.
הבעיה? זה כרטיס של אמקס. מחוץ לארה״ב, שם זו פחות בעיה, כרטיסי אמקס לא מתקבלים בבתי עסק רבים ברחבי העולם. מצב דומה לזה של דיינרס. שזה מאוד כמו להגיד שעם כל הכבוד להטבות האדירות של כרטיס הפלטינום רצוי מאוד שהוא לא יהיה הכרטיס היחיד בארנק שלכם. שיהיה הכרטיס הראשי, זה מצוין, אבל לא היחיד.
כרטיס הפלטינום של אמקס צובר נקודות MR (ר״ת: Membership Rewards, תוכנית הנקודות הגלובלית של אמקס). יחס הצבירה זהה לכל כרטיסי אמקס – נקודה אחת לכל 60 ש״ח בחיוב – אבל כרטיסי הפלטינום צוברים נקודות החל מהש״ח הראשון בעוד כרטיסים אחרים של אמקס לא צוברים נקודות על ה-240 ש״ח הראשונים בכל חודש. כלומר, ריאלית, כרטיסי הפלטינום צוברים כ-48 נקודות יותר בכל שנה.
היתרון הגדול הוא שאת הנקודות של אמקס ניתן להמיר למגוון של מועדוני מלונות ומועדוני תעופה. לא צריך לבחור אחד מראש ולא צריך להמיר את כל יתרת הנקודות בכל המרה. בדרך זו, בעצם, ניתן ׳לטפטף׳ נקודות לחשבונות שונים ע״פ הצורך וכך, בין השאר, לשמור על פעילות בכולם. הנקודות של אמקס, אם כן, הן בעלות ערך גבוה יחסית של גמישותן.
יחס ההמרה של כרטיס הפלטינום טוב יותר משל הכרטיסים האחרים של אמקס. כך, לדוגמה, ניתן להמיר 6 נקודות של אמקס לנקודה של אלעל. כלומר, יחס המרה כללי של 360 ש״ח לנקודה. לפני הגעת כרטיסי הפלייקארד זה היה אחד מיחסי ההמרה הטובים ביותר בשוק האשראי הישראלי. בדוגמה אחרת מחזיקי כרטיס הפלטינום יכולים לקבל 13 נקודות של סטארווד (מועדון SPG) – עוד מטבע גמיש ושימושי – עבור 10 נקודות אמקס. הדוגמה האחרונה נותנת לנקודות של אמקס ערך ריאלי באזור 3 סנט לנקודה וזו הוכחה מספקת שצבירת נקודות היא לא הגדולה האמיתית של הכרטיס הזה (לקבל החזר בשווי של קצת יותר מ-10 אגורות על הוצאה של 60 ש״ח זה מצחיק).
ניתן להמיר נקודות אמקס גם למועדונים אחרים כמו FlyingBlue (אייר פראנס וק.ל.מ), SkyMiles (דלתא), Millemiglia (אליטליה) ו-Hilton Honors (קבוצת הילטון). שלושת הראשונים נותנים כרגע בונוס המרה של 100% כך שמחזיקי כרטיס הפלטינום יכולים להמיר כל נקודת אמקס לעד ארבעה מיילים. כאן מתקבל כבר ערך גבוה משמעותית מההמרה ל-SPG.
והנה הקאצ׳: לכרטיס יש דמי שימוש חודשיים בסך 27$ ואין פטורים. מה שכן – ניתן לקבל כרטיס נוסף, לבן/בת זוג או לשותף עסקי, ללא עלות נוספת. במקרה כזה העלות משתלמת יותר. כדאי לדעת שבמסגרת מבצע שמקורו ב-2015 הוצעה הנחה של 50% בדמי השימוש החודשיים לשנה אחת לחברי מועדון ׳אנשים ומחשבים׳ (ראו כאן) אבל אני לא יודע איך נרשמים למועדון הזה ואני לא יודע אם המבצע עדיין בתוקף.
> כרטיסים נוספים
ישראלים רבים חברים במועדון התעופה של בריטיש – Executive Club – ומעוניינים בכרטיס אשראי שיאפשר להם לצבור אוויוס כדי שהם יוכלו להמשיך ולהגדיל את יתרת החשבון שלהם. אפשרות אחת עבורם היא לבחור בכרטיס של אמקס ובהמשך להמיר נקודות לנקודות של SPG ואותן לאוויוס – ואז, לדוגמה, כרטיס אמקס פלטינום יצבור 1.3 אוויוס לכל 60 ש״ח בחיוב – אבל אפשרות אחרת היא לבחור בכרטיס מאסטרכארד פלטינום של ישראכרט (בנקאי או חוץ–בנקאי). האחרון מציע יחס המרה של 17 אוויוס לכל 250 ש״ח בחיוב, סה״כ הוגן, אבל כדאי לזכור שכרטיס מולטי–פלטינום, לצורך השוואה, מציע בינתיים יחס המרה כפול מזה (750 ש״ח ל-100 מיילים של יונייטד, לעומת 750 ש״ח ל-51 אוויוס של בריטיש). אין ספק שעבור מי שמעוניין לצבור אוויוס עדיף לעבור דרך ישראכרט.
אני שוב רוצה להדגיש שצבירת נקודות היא הטבה בעלת ערך מוגבל – אפילו בכרטיסים היוקרתיים ביותר – ולכן כדאי לשים לב לשאר המאפיינים של הכרטיס. אם אתם זכאים, למשל, לכרטיס של אחד ממועדוני הצרכנות המובילים בארץ (חבר, הוט, לשכת עורכי הדין, קרנות השוטרים ועוד) כנראה שיוטב לכם לבחור בו, אפילו אם הוא מציע קצב צבירת נקודות נמוך, לעומת כרטיסים אחרים שהצגתי כאן בפוסט. כרטיסי האשראי הטובים ביותר בשוק מציעים יחס צבירת נקודות שמהווה החזר של פחות מ-1% על ההוצאה – זה הכל – אז באמת שחשוב לשים לב להטבות אחרות דווקא.
לסיכום
אני מחזיק במספר כרטיסי אשראי ביניהם פלייקארד (הרגיל), מולטי–פלטינום והכרטיס הממותג של מועדון M&M. כנראה שאפרד מהמולטי–פלטינום בעתיד הקרוב לאור הפגיעה בהטבות, אפילו אם מחלקת שימור הלקוחות של לאומיקארד תציע לשמר לי חלק מההטבות הקיימות, ואני מתלבט איזה כרטיס ימשיך ככרטי העיקרי שלי. אני נוטה לאמקס פלטינום אבל ייתכן שפשוט אחליף את הפלייקארד בגרסת הפרימיום שלו. בכרטיס של M&M אני משתמש מדי פעם ובעיקר שומר עליו כדי למנוע תפוגת מיילים בחשבון שלי (שבו יתרה קיימת של כמה עשרות אלפי מיילים שאני מטפח לאורך השנים).
מה כדאי לכם לעשות? אני לא יכול לענות על השאלה הזאת עבור אף אחד כי בחירת כרטיס אשראי היא לא מדע מדויק ולכל אדם חשובות הטבות כאלו יותר והטבות אחרות פחות. האמקס פלטינום נראה לי כמו בחירה מעולה לזוגות שנוסעים הרבה לחו״ל, ביחד ובנפרד, בעוד הפלייקארד–פרימיום הוא הבחירה האולטימטיבית עבור נוסעים תכופים של אלעל שעומדים בתנאי הכרטיס. אין אמת אחת אבל מקווה שהפוסט הזה יעבור לחלקכם בשיעורי הבית לקראת בחירת הכרטיס המתאים עבורכם.
למען הסדר הטוב אציין שאני לא מומחה לשוק האשראי בישראל או בכלל, לא מספק שירותי ייעוץ בתשלום לבחירת כרטיסי אשראי וכל הכתוב בפוסט הזה אינו מהווה חו״ד מקצועית ואין להסתמך עליו כאמת לאמיתה.
כרגיל – אשמח לקבל מכם הערות, הארות, המלצות וטיפים ע״פ ניסיונכם.
בתור מחזיק פלייקארד פרמיום, אוכל להציע תיקון קטן בנוגע לתנאי הסף לחידוש ההטבות: אם אין לך סטטוס גבוה ולא הצלחת לגהץ 10000 מדי חודש, הכרטיס לא יתבטל. למעשה (וזה מה שכתוב בהסכם הכרטיס), תאבד את ההטבות של הפרמיום כגון שדרוג מושב חינם *אבל* הכרטיס עדיין יצבור 1:190 ולא יתבטל. חומר למחשבה… אולי כדאי להנפיק אותו בכל אופן גם אם לא עומדים בתנאי הסף ויהיה לך כרטיס שצובר 1:190 פשוט בלי הטבות הפרמיום!
מעניין מאוד, תודה על ההערה!
כן, אבל זה לא כזה פשוט וברור – בדרך כלל תשלם יותר על כרטיס פרימיום וכאן שכל אחד יעשה את החשבון שלו אם כדאי לו עבור 20% יותר נקודות לשלם יותר. אגב, טיפ קטן – אם אין לכם יכולת לגהץ סכום כזה טאתם בכל זאת מתכוונים לבקש את הפלטינום תזכרו שלוקח חצי שנה לביטול ההטבות אז תזמינו את הכרטיס לפני נסיעה / נסיעות בכדי שלפחות בהתחלה תוכלו להינות מהן…
תודה רבה מוריס על הערת והארתך
בימים האחרונים חשבתי לשדרג לפליי כארד פרימיום, אך חששתי מאוד מזה שלא אגהץ 10,000 חודשי ובכך אעבד את כל הזכויות ואת הנקודות שכן היו מגיעים לי…
עכשיו אחרי הערתך, אזמין את הכרטיס כמובן. וגם במקרה אאבד את הסטטוס הגבוה, יתבטלו לי רק השידרוגים ולא יחס ההמרה
תודה
כמו תמיד, פוסט קצר, מקיף וענייני.
יש לי חשבון זהב ב miles and smiles, האם אפשר לעשות כרטיס אשראי של מיילס אנד מור ולהעביר לחשבון של miles and smiles ?
האם יש כרטיס אשראי שאפשר לצבור עבור miles and smiles ? .
לא ניתן לצבור מיילים למועדון M&S דרך כרטיס ממותג של M&M. העובדה שטורקיש ולופטהנזה שותפות באותה ברית היא חסרת משמעות לצורך העניין, ובדיוק כמו שלא ניתן להעביר מיילים בין המועדונים האלו. אגב, טורקיש ולופטהנזה אומנם באותה ברית אבל רחוקות מלהיות ביחסים טובים.
אין בכלל דרך לצבור מיילים למועדון M&S מכרטיס אשראי ישראלי.
למעשה טורקיש שאמנם בברית אפילו לא מאפשרים שילוב טיסות והחלפה. אי אפשר לטוס לג אחד עם טורקיש ואז לעבור לחברה אחרת בברית כמו שאפשר עם כמעט כל השאר (אני אומר כמעט כי אולי יש עוד יוצאים מהכלל)
מס׳ תוספות:
1. במסגרת הצעת השימור של לאומי קארד לכרטיס מולטי פלטינה, הם מאפשרים לשמור על יחס המרה של 1:350.
2. כרטיס פלייקארד פרימיום של לאומי – אין מתנת הצטרפות של נקודות.
3. אמקס פלטינה – ניתן לבחור במסלול צבירה מואץ על חיובים שאינם חברות ביטוח או מוסדות ממשלתיים/עירוניים ולשפר כך את יחס הצבירה ל 1:240.
4. אמקס פלטינה מעניק 3 כניסות בלבד לטרקלינים באמצעות כרטיס פריוריטי פס, ההטבה היא חד פעמית ולא שנתית.
תודה על ההערות! במיוחד לגבי האמקס פלטינום.
ערכתי את הפוסט לאור הערה מס׳ 4.
דודו – תוכל להרחיב על המסלול המואץ לצבירה עם האמקס פלטינום? מה הכוונה בדיוק והאם כל אחד יכול?
היי מוריס,
מצרף קישור לתנאים, ראה סעיף 3.2.ג
כל אחד יכול, כרוך בויתור על צבירה ממוסדות ממשלתיים וכו׳ ביחס צביקה גרוע ממילא.
https://he.americanexpress.co.il/globalassets/pdf/takanonmrpremium.pdf
שאלה לגבי הפליי קארד פרימיום של לאומי קארד: ההרעה בתנאים חלה גם עליו, לא? כלומר, ביטוח נסיעות חינם עד 5 ימים בלבד, רף גבוה יותר לקבלת פינוקים, וכו׳.
אכן. חל על כל הכרטיסים שהונפקו על ידי לאומי קארד.
פוסט מעולה וחשוב!
באופן כללי הכרטיסים הישראליים נותנים תועלת מאוד נמוכה יחסית לאמריקאיים. שם אתה בקלות יכול לקבל החזר של 1%+ ואפילו 2% לפעמים על ההוצאה. אז מי שיכול לעבוד עם כרטיס אמריקאי – עדיף משמעותית. אפילו ברכישות בשקלים (יש כרטיסים ללא foreign transaction fee כך שההמרה היא ממש בשער רציף). צריך רק לקחת בחשבון את החשיפה לדולר…
כמה הערות לגבי אמקס פלטינום (ישראלי):
1. בזמנו קראתי את הסכם ההתקשרות (לא יודע למה, כנראה לא היתה קליטה של WIFI באותו זמן) וגיליתי שאפשר לבקש להיות בתוכנית עם יחס של 40 ש"ח לנקודה במקום 60. החסרון הוא שיש דברים שלא מקבלים נקודות (שאני לא זוכר מה הם) אבל הם לא היו משמעותיים. צריך פשוט להתקשר אליהם ולבקש – לקח להם כמה דקות להתאפס על מה אני מבקש כי כנראה אף אחד לא באמת מבקש את זה, אבל מצאו מישהו שמבין ושינו לי לתוכנית עם הצבירה היותר טובה.
2. כשממירים למועדוני תעופה – עדיף לחכות למבצעים. מדי פעם מציעים 50% תוספת על המרות ל-Delta/flying blue וכדומה ועדיף להמיר אז.
3. עלות הכרטיס: למיטב ידיעתי עדיין אפשר לקבל 50% הנחה לשנה ראשונה מאנשים ומחשבים – לפני כמה חודשים הסתכלתי וזה היה בתוקף. גם לאחר השנה אפשר להתקשר ולבקש להאריך – הצלחתי לעשות את זה לפחות שנה או שנתיים נוספות. השנה כבר לא הסכימו ובינתיים אני ממשיך לשלם (אם כי לא בטוח שאמשיך אחרי הקיץ).
4. לגבי ההמרה לנקודות SPG ואז משם למועדונים אחרים – צריך לזכור שלפעמים דווקא כן כדאי לעשות את זה ככה כי גם ל-SPG יש מבצעי המרה משל עצמם… למשל עכשיו SPG ממיר 20K נקודות ומעלה ל-KLM בתוספת של 5K נקודות (כלומר עוד 25% בניגוד ל-0% כרגע באמקס). לי לא כ"כ רלוונטי כי אני בכל מקרה משתמש ישירות בכרטיס של SPG עם יחס פי 10 יותר טוב (דולר לנקודה במקום 40 ש"ח לנקודה במקרה הטוב…). אבל שווה לעשות את החישוב כשצריכים להמיר.
5. יש לאמקס פלטינום/סנטוריון בישראל הצעות ממוקדות שבד"כ הן שוות: סופי שבוע במלונות דן ללקוחות אמקס אחת לרבעון בערך במחיר ממש טוב, כרטיס זוגי לסינמה סיטי VIP תמורת 450 נקודות (שווה כ-300 ש"ח, הופך את שווי הנקודות למשתלם יחסית לכרטיס ישראלי…).
6. סתם הערה קטנה לגבי הפריוריטי פאס שמקבלים: אתה בטוח שזה 3 כניסות בשנה ולא 3 בכללי מהנפקת הכרטיס? ובלי קשר – צריך לשים לב שזה רק לך ולא לאורחים. טסתי עם הילדים לסקי והשתמשתי בכרטיס כדי להכניס אותם לטרקלין בחו"ל (אני בד"כ משתמש בכרטיסים/סטטוסים אחרים כדי להכנס אז לא יצא לי להשתמש בו עד אז). וכשחזרתי לארץ גיליתי שחייבו עליהם כי כניסות החינם הן לא לאורחים…
תודה על התגובה המושקעת!
להערותיך,
(1) מעניין מאוד וגם דודו ציין מקודם דבר דומה בתגובתו.
(2) כרגע יש מבצע המרה שמציע 100% בונוס למספר מועדונים. ציינתי את זה גם בפוסט. בכל מקרה טיפ חשוב.
(3) טוב לדעת. מקווה שההטבה תהיה בתוקף כאתקשר להזמין את הכרטיס בעתיד הקרוב.
(4) הבונוס הנוסף בהמרה של 20,000 נקודות הוא קבוע. זה נכון לכל המרה למועדוני תעופה. לפעמים יש בונוס נוסף כלשהו אבל זה פחות שכיח. בכל מקרה מי שמעוניין להמיר לאחד המועדונים שקשר מקושרים לאמקס בארץ עדיפה לו ההמרה הישירה במקום המעבר ב-SPG.
(5) טוב לדעת. סה״כ הגיוני כי אלו כרטיסי פרימיום, במיוחד הסנטוריון, ובתי העסק בעצם מושכים אליהם לקוחות יוקרה.
(6) הפוסט עודכן בעניין זה לאור הערה קודמת בתגובות. ככל הנראה אכן מדובר ב-3 כניסות ראשונות בחינם ולא הטבה שנתית. אגב, כדאי לדעת: בחלק מטרקליני פריוריטי פאס ילדים מתחת לגיל מסוים (כל טרקלין ותנאיו) נכנסים בחינם בליווי הורה.
רק לגבי ההצעה לחברי "אנשים ומחשבים" – להבנתי לא מדובר באמת במועדון שצריך להיות קודם חבר בו כדי להנות מכרטיסי האשראי שהם מציעים – עצם ההזמנה של הכרטיס שלהם הופכת אותך לחבר.
הם נוטים לשווק את עצמם לאנשי הייטק וחברות טכנולוגיות, אבל בפועל התרשמתי ששום דבר לא מונע מכל אחד אחר להזמין את הכרטיסים שלהם.
נכון – אין צורך להיות "חבר" במועדון שלהם וכל אחד יכול להזמין.
גם בישראכרט (פלטינום לפחות) יש מבצעי המרה לבריטיש, לרוב יש 10% בונוס אבל לפני כמה חודשים היה 25% בונוס.
הי חן, אתה יכול לפרט למה אתה מתכוון?
בתכנית מסלול התעופה, כאשר רוצים להמיר נקודות ל BA אחת לכמה חודשים יש מבצעי המרה.
על כל המרת נקודות מקבלים תוספת בונוס נקודות למועדון זה יכול להיות 10% וגם יותר כפי שרשמתי, תלוי במבצע. הבונוס נכנס ישירות לחשבון המועדון ב BH אחרי תקופת המתנה מסויימת.
אני מופתע כי אני ממיר מעת לעת נקודות ואף פעם לא שמעתי לא מבצע כזה. איפה זה מתפרסם? תודה.
אני מקבל ספח פרסמות עם הדואר בישראכרט. המבצע האחרון היה המרה עד מרץ אם אני לא טועה.
תודה, חן (מגיב כאן כי לא מצליח להגיב על תגובתך). אני צריך לבדוק כבר המון זמן שאני לא מקבל דיוור רגיל אלא רק דרך האינטרנט…..
האם מישהו יוכל להרחיב על העברת נקודות בין חברים ב-SPG?
באתר שלהן כתוב שאפשר להעביר תוך 30 יום בין חשבונות באותה כתובת.
האם מדובר באותה כתובת מגורים (כלומר בני משפחה)? או שמדובר בשני אנשים שמשוייכים לאותו חשבון? כלומר האם חבר יכול לקנות ולהעביר לי?
לגבי האשראי – לי יש כרטיס לאומי קארד פלטינום ונאמר לי בשיחה עימם שיחס ההמרה לא משתנה לרעה בכרטיס זה.
תודה רבה!
הדרישה היא שלשני חברי המועדון, זה שנותן נקודות וזה שמקבל אותן, תהיה רשומה בחשבון אותה כתובת מגורים במהלך ה-30 ימים שלפני ההעברה. לכאורה ההטבה מיועדת לבני משפחה אבל אין דרישה שתהיה תאימות בשם המשפחה או שבאמת תהיה קירבה משפחתית.
תודה רבה
ראשית תודה על המידע שכל כך שימושי
כמה הערות
א בנוגע להנחה לעובדי מדינה באמק"ס אמרו לי שאין הנחה כזאת
ב. אנשים ומחשבים ההצתרפות היא למי שאומר שהוא עובד במחשבים
ג. ממידע שבררתי בעבר אין הנחת אנשים ומחשבים בפלטינה יש כרטיס גולד בחינם שנותן כניסה לטרקלין דן
לגבי ההערה האחרונה – ראה את הקישור שצרפתי ואת התגובה של מאיר.
לא הצלחתי להבין למה פלי כארד פרמיום של לאומי כארד עדיף על אותו כרטיס של אמקס לדוגמא
כרטיס הפרימיום הבנקאי שמונפק ללקוחות לאומי הוא כרטיס מהמותג ויזה. כלומר, הוא כרטיס שימושי הרבה יותר כי הוא מתקבל פחות או יותר בכל בית עסק בעולם שמקבל כרטיסי אשראי – וזאת לעומת כרטיס הדיינרס, או האמקס, שלא מקובלים בבתי עסק רבים.
כאמור, אם תוציא כרטיס פלייקארד או פלייקארד פרימיום תוכל לבקש ׳בצמוד׳ אליו כרטיס של המותג מאסטרכארד, כביכול כדי לפתור את הבעיה לעיל, אלא שאותו כרטיס מאסטרכארד מציע יחס המרה של 500 ש״ח לנקודה.
האם גם לפלייקארד פרמיום המאסטרקארד נותן 1:500? לי יש גרסת לאומי (ויזה) אך אישתי לא בבנק לאומי והבנק שלה רק מנפיק אמקס. היא לא כל כך מתלהבת מזה…
אני מאמין שכן.
כרטיס מאסטרקארד ביחס של 1:500 מונפק ע״י חברת כא״ל, לכן כרטיס מאסטרקארד בעל יחס צבירה זה לא רלוונטי לבעליפלייקארד המונפק ע״י אמקס (פועלים אקספרס).
כחלק מתהליכי שימור בעבר ניתן לי יחס המרה בלאומי פלטיניום של נקודה לכל 250 ש"ח (כמו הפליי קארד הרגיל). התקשרתי היום וקיבלתי הבטחה שהיחס הזה לא ישתנה
לידיעתכם
הי איתי, מה היה ה"קייס" לשימור? מחזור חיוב גבוה במיוחד?
המחזור שלי הוא סביב 10K. כשאמרתי להם שיש לי גם פליי קארד הם ישר השוו את יחס ההמרה אבל זה היה לפני שנתיים
מישהו יכול להסביר מה זה … העברת נקודות בין חברים ב-SPG ?
האם ניתן להעביר נקודות של אלעל בין בני זוג ?
לא ניתן להעביר נקודות של אלעל. בכלל.
SPG זה מועדון הלקוחות של קבוצת סטארווד. במועדון זה ניתן להעביר נקודות בין חשבונות בני 30 ימים ומעלה שחולקים את אותה כתובת מגורים (לא בהכרח בני משפחה).
יש פה מישהו שמכיר את הכרטיס פירסט של לאומי קארד?
האם גם בו יש שינוי בהמרת הנקודות? מישהו הצליח לקבל אותו בהנחה או בחינם?
בנושא ביטוח הנסיעות – גם כאל פרסמה עדכון בדומה ללאומי קארד שהחל מספטמבר בביטוח החינמי מוגבל ל-5 ימים.
לא מצאתי מידע דומה באתר ישרכארט – מישהו יודע האם גם שם יש שינוי?
בנוסף, האם יש כרטיסים שבהם אין את המגבלה הזו?
האם יש צבירת נקודות בכרטיס פלייכארד כשמשלמים במוסדות ממשלתיים ביטוח לאומי וכו'?
ואם לא, איזה כרטיס עדיף לתשלומים במוסדות ממשלתיים שכן צוברים נקודות באל על?
יש צבירת נקודות, כן, אבל היא נמוכה יותר מהרגיל: נקודה אחת לכל 500 ש״ח בחיוב ועד למקסימום של 30,000 ש״ח בחודש.
בדיינרס פריום מקבלים נקודה לכל 380 ש"ח במוסדות הממשלתיים.
ראו תקנון ….
סוג הכרטיס יחס צבירת 1 נקודה
נוסע המתמיד
CARD FLY דיינרס 250₪
PREMIUM CARD FLY דיינרס 190₪
CARD FLY מאסטרקארד 500₪
PREMIUM CARD FLY מאסטרקארד 380₪
למרות האמור לעיל, ובהתייחס לעסקות המתבצעות ב/ או
מול מוסדות הממשלה ורשויות השלטון )כגון: תשלומי מיסים, אגרות,
קנסות והיטלים, תשלומים לרשות השופטת, רשות השידור, ביטוח
לאומי, וכו'( לרבות תשלומים לחברת החשמל ובחברת הדואר
הישראלית, יהיה יחס הצבירה בכרטיס Club Diners זהה ליחס
הצבירה בכרטיס Mastercard מהקטגוריה הרלבנטית )1נקודת
הנוסע המתמיד ל -500 ₪ או 1 נקודת הנוסע המתמיד ל -380
₪-לפי העניין(. הצבירה בגין מוסדות המדינה תוגבל עד לסכום
של 000,30 ₪ בחודש.
היי,
לפי אתה אומר שיש פטור מדמי מנוי לעובדי מדינה?
כרגע הזמנתי כרטיס דרך האינטרנט… אצטרך להתקשר אליהם כדי לבקש את הפטור?
אני לא יודע אם המבצע עדיין בתוקף אבל היה מבצע כזה. אני יודע ממקור ראשון שהוא חל גם על כרטיס שהוצא על שם עובד המדינה עצמה וגם על כרטיס שהוצע של שם מי ששותף לחשבון הבנק של עובד המדינה (לא יודע אם ההגבלה היא לזוגות נשואים או לא).
פנה לבנק שלך ושאל. אם הכרטיס הוא חוץ בנקאי – שאל את מנפיק האשראי.
פוסט מעולה, תודה.
לא הצלחתי למצוא רשימה מלאה ועדכנית של גופים שתשלום אליהם לא ייחשב לצורך זכאות לנקודות תעופה (לאומי קארד -> יונייטד). האם תשלומים דרך ביט או פפר פיי נחשבים? ניתן ככה בקלות ובחינם "לרפד" את ההוצאה החודשית בעוד 5000+6000 ש"ח ע"י העברה לבן/בת זוג החולקים חשבון בנק, למשל.
נחשב.
ואכן…
אכן אחד הפוסטים הטובים … כולל תגובות מעולות שתורמות לדיון …
אשמח לדעתכם.
אני משתמש כבד בפליי כארד פרימיום.
צברתי בשלב זה כ – 8000 נקודות הנוסע המתמיד של אלעל.
אני מעוניין לנצל אותן לטיול משפחתי זוג + 4
מה לדעתכם האפשרות הטובה לניצול הנקודות ?
כרטיסי בונוס?
או ישנן דרכים יותר טובות לניצול מבחינת עלות הכרטיסים ?
תודה.
אפשר לנצל את הנקודות של פליי קארד פרימיום לנופש בבתי מלון בארץ או בחו"ל.
אני הזמנתי נופש 4 לילות בדן פנורמה אילת סופ"ש תמורת 2,400 נקודות.
שווה…
כן, זו אפשרות, אבל הערך המתקבל לנקודות במימוש הוא די נמוך. אם יש לך עודף נקודות ואין לך הזדמנויות להשתמש בהן – זה כנראה כדאי בכל זאת. אבל סה״כ יש מימושים טובים הרבה יותר לנקודות.
מסכים איתך שהערך יחסית נמוך(1.2 ש"ח לנקודת הנוסע המתמיד של אל על)
מה שכן: הזמינות הרבה יותר גבוהה מכרטיסי בונוס ויש גם אפשרות לשלם בנקודות בלבד (בניגוד לכרטיס בונוס שמחייב תוספת מזומן+מיסי נמל)
ערכתי בדיקה השוואתית בין כרטיס פלייקארד פרימיום לכרטיס מיילס אנד מור פלטינום של כאל לגבי מימוש נקודות בבתי מלון באגן הים התיכון ומצאתי שעליי לרכוש פי 8 בכרטיס של מיילס אנד מור כדי לקבל לילה חינם במלון תמורת נקודות לעומת הפלייקארד, לפיכך הפלייקארד הרבה יותר משתלם(כעובד בנק אני פטור מדמי כרטיס על כל הכרטיסים הבנקאיים)
https://hotels.elal-matmid.com/
מצ"ב פוסט קישור לאתר הזמנת המלונות לחברי הנוסע המתמיד של אל על
ליאור,
מבדיקה שיטחית להמיר נקודות אמקס דרך spg לבריטיש באמצעות כרטיס ביזנס גולד מאוד לא משתלמת למי שפותח יוזר ל spg רק לטובת העניין הזה. יש מינימום להמרה מ spg לבריטיש של 2500 נקודות ונדרש לשם כך מחזור של 60 אלף שח באמקס. ישראכרט פלטינום הרבה יותר אטרקטיבי.
מעולם לא המלצתי על הערוץ הזה באמת. גם יחס ההמרה של כרטיס הביזנס הוא לא גבוה מביוחד וגם המעבר במועדון SPG מוריד את הערך הלאה. זה ערוץ אפשרי – אבל לא כדאי במיוחד.