וויזאייר, במובנים מסוימים, נחשבת לחברת הלואוקוסט המובילה באירופה. היא לא ספרטנית כמו ראינאייר, לא שיווקית כמו איזיג׳ט, לא חלבית כמו טראנסאוויה ולא סובלת ממוניטין שלילי ומביך כמו וולינג. בשנת 2016 הטיסה החברה 20 מיליון נוסעים, הפעילה 67 מטוסים וסיימה את השנה עם רווח של 193 מיליון אירו.

אני טס עם וויזאייר מספר פעמים בשנה ובינתיים לא התאכזבתי. אפשר לומר שזו חברת הלואוקוסט היחידה שאני טס איתה.

שירותים חדשניים

אני מעריך חברות תעופה שעושות מאמץ להתחדש וליזום. חברות תעופה שבוחנות באופן שיגרתי ושיטתי את הצרכים של הנוסעים שלהן ומנסות להציע להם פתרונות יצירתיים. החל מאינטרנט אלחוטי במטוס, דרך שירות לקוחות במדיה החברתית ועד שירותים ייחודיים שמאפשרים לנוסעים להפוך את הנסיעה שלהם לנוחה יותר.

במבחן החדשות, לדעתי, וויזאייר מקבלת ציון גבוה מאוד. הנה רשימה חלקית של שירותים שמציעה החברה שאינם מוצעים ע״י מרבית חברות הלואוקוסט:

  • נעילת מחיר (Fare Lock). תמורת עמלה של 3 אירו בלבד ניתן ׳לנעול׳ מחיר למשך 48 שעות. לצערנו השירות הזה לא תקף במהלך מבצעים.
    – – –
  • פיצוי איחור (On-time Guarantee). תמורת עמלה של 10 אירו ניתן להנות מ׳ביטוח׳ כנגד איחור בטיסה המבטיח פיצוי של 100 אירו במידה והטיסה נחתה באיחור של שעה ומעלה.
    – – –
  • מועדון לקוחות (Wizz Discount Club). חברות במועדון, אשר מוצעת בשתי מתכונות (׳זוגית׳ או ׳משפחתית׳) מציעה הטבות רבות כמו הנחה קבועה ברכישת כרטיסי טיסה, מבצעים בלעדיים, הנחות על שירותים נלווים ועוד. חברות במועדון, ככלל, משתלמת כבר לאחר שלושה קטעי טיסה בשנה.
    – – –
  • כניסה לטרקלינים (Lounge Access). השירות זמין כרגע רק בחמישה שדות תעופה אם כי רק בשלושה מתוכם הרכישה מתבצעת ישירות דרך האתר של וויז תמורת עמלה בסך 20 אירו.

Wizz Buy Airport Services

שירות חדש: Flexible Travel Partner

זה אחד השירותים היצירתיים ביותר שנתקלתי בהם. היופי שלו הוא בפשטות שלו.

במסגרת השירות החדש ניתן להקים הזמנה מבלי לנקוב בכל שמות הנוסעים. מספיק לנקוב בשמו של נוסע אחד בלבד. את שאר השמות, עד שמונה, יש לבחור עד שלוש שעות לפני הטיסה. ניתן אפילו להוסיף מראש שירותים נוספים.

למידע נוסף באתר החברה לחצו כאן.

Wizz Flexible Travel Partners

העמלה לשירות היא 10 אירו לכל נוסע לכל קטע טיסה. כלומר, 20 אירו לנוסע בכרטיס הלוך/חזור.

במידה ולא ייבחרו שמות לנוסעים הנוספים עד שלוש שעות לפני הטיסה הטיסות של אותם נוסעים יימחקו מההזמנה ולא יהיה החזר כספי.

ראוי לציין שוויזאייר מאפשרת כיום לשנות שמות נוסעים בהזמנה, כלומר אפקטיבית מאפשרת להקים הזמנה גמישה באותה מידה, אך לשינוי שם יש עמלה של 45 אירו לכל נוסע לכל קטע טיסה. כלומר, אם יש רמת וודאות גבוהה לזהות הנוסעים אז עדיף לבחור את השמות מראש ולשנות שם במידה ואחד הנוסעים לא יוכל לנסוע (ויימצא לו מחליף) אך במידה ויש רמת וודאות נמוכה לזהות הנוסעים, או לזהות חלק מהנוסעים, ניתן להימנע מבחירת השם מראש תמורת עמלה נמוכה משמעותית מעמלת שינוי שם.

לסיכום

אני מוצא את השירות החדש של וויזאייר כאטרקטיבי מאוד. מספיק כדי שאקדיש לו פוסט כאן בבלוג (ואני לא מרבה לכתוב על חברות לואוקוסט…).

לפעמים מחיר נמוך במיוחד לכרטיס הלוך/חזור יכול להיות תמריץ לטיול לא מתוכנן, אולי בתאריך רחוק בעתיד, אז כמה נוח שאפשר ׳לנעול׳ את המחיר הזה באופן מיידי ורק אח״כ לחפש את השותפים לטיול. במיוחד עבור מי שמחזיק בחברות ׳משפחתית׳ במועדון של החברה.

4 תגובות

  1. ברק

    דווקא אחלה רעיון אבל האם באמת שווה להזמין טיסה הרבה זמן מראש? תלוי גם במדיניות שינויים שלהם

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כאמירה כללית מחירי הכרטיסים של חברות הלואוקוסט רק ממשיכים לעלות ככל שעובר הזמן ונרכשים עוד מושבים. אין מבצעים תקופתיים כמו שנוהגות לעשות חברות השירות-המלא. לכן, ככלל, עדיף להזמין מוקדם ממאוחר – בהנחה שיש לך וודאות גבוהה לגבי תאריכי הנסיעה שלך. לפעמים אפשר לשנות את הכרטיסים לאחר הרכישה אבל לא תמיד.

      השירות החדש מאפשר לך ׳לתפוס הזדמנות׳ עוד לפני שאתה יודע בדיוק מי יוכל לנסוע איתך. תחשוב על זוג שמעוניין לטוס לחופשה עם זוג חברים אחר – לא בהכרח זוג חברים מסוים, אלא כל סוג חברים – ועם השירות החדש הוא יכול קודם כל להבטיח את מחיר הכרטיסים לארבעה נוסעים ורק אח״כ למצוא את הזוג שפנוי גם כן בתאריכים האלו וירצה להצטרף.

      הגב

השאר תגובה