המועדון של אוויאנקה פופולרי מאוד בקרב נוסעים תכופים ושחקני מיילים בזכות מכירות המיילים שלו וטבלאות המימוש שלו. בגלל שאוויאנקה בברית סטאר המיילים של המועדון שימושיים מאוד. זאת ועוד, מנוע החיפוש באתר המועדון השתפר משמעותית בשנתיים.
עם מיילים של המועדון תוכלו להזמין מושבי בונוס בטיסות של כל השותפות בברית סטאר לרבות חברות כמו סוויס, לופטהנזה, יונייטד, סינגפור איירליינס, אווה אייר, אול-ניפון איירוויס, אייר צ׳יינה, אייר ניו-זילנד, תאי, לוט, אתיופיאן, אייר אינדיה ועוד.
במכירות מיילים קודמות הבונוס המקסימלי היה 130%, או 140% במסגרת הצעות מיוחדות, וגם הוא היה מדורג כך שחבר המועדון שרצה להנות ממנו היה צריך לרכוש יתרת מיילים גבוהה יחסית (לרוב מעל 100,000 מיילים לפני הבונוס).
המבצע החדש
במסגרת המבצע ניתן בונוס גבוה במיוחד של 145% לכל יתרת מיילים שנרכשת. כן, תוכלו לשלם עבור 1,000 מיילים בלבד ולקבל 2,450 מיילים לחשבונכם. המחיר המשוקלל למיילים, כולל הבונוס, הוא 13.5$ לכל 1,000. מחיר מצוין!
פרטים נוספים שתרצו לדעת:
- נראה שהמבצע פתוח לכלל חברי המועדון וגם למי שיירשם למועדון במהלך תקופת המבצע (בניגוד לרוב המבצעים הקודמים שהיו פתוחים רק למי שהיה חבר מועדון בעת התחלת המבצע).
– – – - חברי מועדון רשאים לרכוש עד 200,000 מיילים בשנה קלנדרית לא כולל בונוסים.
– – – - רכישת המיילים היא עסקה שלא ניתן לבטל.
– – – - מיילים במועדון נמחקים לאחר 24 חודשים של חוסר פעילות בחשבון כשכל צבירה או מימוש של מייל אחד נחשבים לפעילות.
– – – - כרטיסי בונוס ניתנים לביטול תמורת עמלה שנעה בין 50$ ל-200$ כתלות בכרטיס המסוים. ניתן לראות את עמלת הביטול בעת תהליך ההזמנה – וזה אפשרי גם כשאין מיילים בחשבון בכלל.
– – – - בתיאוריה תוכלו לרכוש במקסימום 490,000 מיילים במסגרת המבצע.
לרכישת מיילים באתר המועדון לחצו כאן.
עדכון: ראו את הפוסט הזה של לאקי מהבלוג OMAAT. קוראי הבלוג של לאקי, ובעצם כל מי שיירשם דרך הקישור שלו, יכולים לקבל תוספת של 5% ברכישת המיילים לבונוס כולל של 150% במקום 145%. שווה!
האם כדאי לרכוש מיילים במחיר הנ״ל?
התשובה הקצרה היא: כן, כדאי.
טבלת המימוש של המועדון היא לא הנדיבה ביותר מבין המועדונים בברית סטאר אבל בהחלט שאפשר למצוא בה לא מעט מימושים כדאיים מאוד לכרטיסי בונוס. ניתן לרכוש כרטיסים בכיוון–אחד וניתן גם לשלב בין טיסות במחלקות שירות שונות במסגרת אותו כרטיס בונוס. סה״כ מנוע החיפוש באתר המועדון עושה עבודה טובה במציאת מושבי בונוס, עם כל השותפות של המועדון, אבל כדאי לדעת שגם ניתן לפנות לשירות הלקוחות במייל או בטלפון כדי לבקש מסלול טיסות אחר מזה שמצא עבורכם מנוע החיפוש באתר (על בסיס זמינות מושבי בונוס שאולי מצאתם באמצעות מנוע אחר – נגיד, באתר של יונייטד).
המנוע באתר המועדון לפעמים מייצר כרטיסי בונוס הזויים–משהו (לטובה). כך, לדוגמה, יכלתי לטוס מוקדם יותר השנה מאוקלנד להונג–קונג דרך סן–פרנסיסקו במחלקה הראשונה של יונייטד תמורת 70,000 מיילים ו-72$ במסים.
אבל לא כולם רוצים לטוס מאוקלנד להונג–קונג דרך ארה״ב אז הנה לכם רשימה חלקית של כרטיסי בונוס בכיוון–אחד שתוכלו לרכוש עם מיילים של LifeMiles:
- ישראל לדרום–אפריקה במחלקת העסקים תמורת 35,000 מיילים. תמורת 50,000 מיילים תוכלו לטוס במחלקה ראשונה אם כי אני לא חושב שיש אפשרות כזאת במסלול המסוים הזה. פוטנציאלית הכרטיס יעלה פחות מ-550$, כולל מסים, בקניית המיילים במסגרת המבצע הנוכחי.
– – – - אירופה לארה״ב במחלקת העסקים תמורת 63,000 מיילים. תמורת 87,000 מיילים תוכלו לטוס למשל במחלקה הראשונה של לופטהנזה (עם קצת מזל במציאת זמינות מושבים ברגע האחרון). פוטנציאלית הכרטיס יעלה פחות מ-900$, כולל מסים, בקניית המיילים במסגרת המבצע הנוכחי.
– – – - צפון–אסיה לאוסטרליה במחלקה הראשונה תמורת 50,000 מיילים. או במחלקת העסקים תמורת 40,000 מיילים. פוטנציאלית הכרטיס יעלה פחות מ-750$, כולל מסים, בקניית המיילים במסגרת המבצע הנוכחי.
– – – - ישראל לניו–זילנד במחלקת העסקים תמורת 85,000 מיילים. או במחלקת התיירים תמורת 50,000 מיילים. פוטנציאלית הכרטיס יעלה פחות מ-1200$, כולל מסים, בקניית המיילים במסגרת המבצע הנוכחי.
אני שוב מבהיר שהמחירים לעיל הם לכרטיס בכיוון–אחד ולכן הכפילו פי שתיים כדי לקבל את עלותו של כרטיס הלוך/חזור.
לסיכום
רכישת מיילים לשם רכישת כרטיסי בונוס זו אסטרטגיה שיכולה ליצור חיסכון כספי אדיר לאורך זמן. אבל חשוב לזכור שרכישת המיילים היא חד–כיוונית ובמידה ולא משתמשים במיילים לא ניתן להמיר אותם חזרה לכסף. מהסיבה הזאת אני ממליץ שלא לרכוש יתרת מיילים גבוהה מדי בצורה ספקולטיבית. אם אתם מתכננים נסיעה – חפשו כבר עכשיו את זמינות מושבי הבונוס בטיסות הרצויות לכם ורק במידה וזו קיימת בידקו את כדאיות רכישת המיילים.
לכרטיס בונוס יש יתרונות על כרטיס בכסף: בדר״כ העמלות נמוכות יותר (ביטול או שינוי), ניתן לרכוש בקלות ובזול כרטיסים בכיוון–אחד שמציעים גמישות גבוהה יותר בתכנון מסלול הנסיעה, ישנו מחיר אחיד ע״פ אזורים כך שניתן לשנות את יעד הטיסה במסגרת אותו אזור בקלות ועוד.
האם זה אומר שאם אני קונה 70,000 מיילים במחיר של 945 דולר אני יכול למשל לקנות כרטיס בלופטהאנזה מחלקה ראשונה מישראל (עסקים) למיאמי (דרך גרמניה בראשונה) אם המחיר של טיסה כזאת הלוך חזור הוא 70000 מיילים?
איפה ראית את המחיר הזה?
ישראל היא חלק מאזור המזרח-התיכון. כרטיס בונוס הלוך/חזור מישראל לארה״ב במחלקה הראשונה עולה 210,000 מיילים ולא 70,000 מיילים. כרטיס בכיוון-אחד מאירופה לארה״ב, נגיד פרנקפורט למיאמי, עולה 87,000 מיילים.
אז כמה נקודות אני צריך במבצע הזה כדי להגיע מישראל למיאמי עם לופטהנזה למשל במחלקת עסקים?
156,000 מיילים. כלומר, תצטרך לרכוש 64,000 מיילים ולקבל כבונוס כמעט 93,000 מיילים נוספים.
אני ממליץ לך בחום לבדוק זמינות של מושבי בונוס לפני שאתה רוכש את המיילים. אחרי הרכישה לא תוכל להתחרט.
אגב, מחלקת העסקים של לופטהנזה היא בינונית לכל היותר. אני ממליץ בחום לטוס עם חברות אחרות כמו סוויס או יונייטד.
אז כמה נקודות צריך או כמה כסף צריך לקנות כדי לקנות כרטיס מישראל למיאמי עם לופטהאנזה או דרך כל חברה בברית סטאר?
הי ליאור,
האם בכרטיסי הבונוס של אוויאנקה ישנה אפשרות לעצירה ? טריקים אחרים ? או אולי אפשרות לסגמנט חינם כמו ביונייטד?
אני מנצל כרגע את המיילים מהמבצע של יונייטד בהודו 🙂
תודה רבה
לא ניתן לכלול עצירה בכרטיס בונוס בכיוון-אחד. למיטב ידיעתי לא ניתן לכלול עצירה גם בכרטיס בונוס הלוך/חזור. אין טריקים נוספים.
איך טסת להודו? עם אילו חברות?
טסתי במחלקת העסקים של סוויס ( וטיסה פנימית של איר אינדיה ).
הקונקשיין קצר ומחלקת עסקים גם בטיסה מתל אביב.
שווה כל (70,000) מייל
מעולה!
זה בהחלט אחד המימושים הטובים בטבלאות של יונייטד. טסתי את המסלול הזה בעבר ואטוס אותו שוב בעוד מספר חודשים.
שאלה נוספת. אם אני מתכנן טיסה לארהב במחלקת עסקים האם אני יכול לקנות מיילים באתר של LIFEMILES בסכום של הנקודות של הטיסה מישראל לארהב וזהו? זאת אומרת גם אצא מורווח מהמבצע הזה וגם המחיר שיעלה לי זה רק מה שאני משלם על הנקודות בונוס
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.
כרטיס בונוס הלוך/חזור מישראל לארה״ב במחלקת העסקים עולה 156,000 מיילים וכמה עשרות דולרים במסים. תצטרך לרכוש את המיילים האלו ואז לרכוש באמצעותם את כרטיס הבונוס הרצוי לך. זה יביא את המחיר הסופי לאזור 2200$. בהתחשב בכך שנמכרים כרטיסי הלוך/חזור במחלקת עסקים בפחות מ-2500$ אז לא בטוח שזו עסקה מצוינת (אם כי בטח לא עסקה רעה…).
אני מתכוון לקנות את הכרטיס אך ורק מהמיילים. זה אפשרי?
לא. תצטרך לשלם את המסים ועמלת הזמנה של 25$.
אתה יכול לחפש את הכרטיס הרצוי לך באתר המועדון ולראות בדיוק מה יהיה גובה התוספת הכספית אבל בהכרח תהיה תוספת כספית.
ליאור,
תוכל להראות חיפוש שעלה לך עם כרטיס בעסקים בפחות מ 2500$ ביציאה מתל אביב ?
הכרטיס היחיד שקרוב לזה שמצאתי הוא עם אליטליה
אם אחפש מאירופה האם יש שדות/איזורים מומלצים ליציאה?
אני זוכר שפרסמת מספר פעמים על כרטיס מצפון אירופה למערב ארה״ב באיזור 700 $ בפרימיום אקונומי שגם יכול להתאים.
תודה
תלוי לאן בארה״ב אתה רוצה לטוס. לחוף המזרחי אפשר למצוא כרטיסים בפחות מ-2500$ די בקלות בעיקר עם ברית סקיי (אליטליה, אייר פראנס, ק.ל.מ ואפילו דלתא). לחוף המזרחי המחירים מעט גבוהים יותר, באופן טבעי, וכרטיסים מתחילים מאזור 2700$ לדוגמה עם בריטיש ואמריקן (כרטיס מצוין בעיניי – במיוחד לאור הקרדיט הפוטנציאלי במועדוני תעופה שונים).
עדיין קיימים כרטיסים מיעדים שונים באירופה לחוף המערבי במחלקת פרימיום-אקונומי של בריטיש בפחות מ-800$. נסה יציאה מ: שטוקהולם, דוסלדורף, וורשה, פראג, בודפשט, ברלין, קופנהגן, גוטנברג ועוד.
[…] […]
היי ליאור, אני מחפש טיסה מישראל לבנגקוק אולי גם חזור לעוד חצי שנה תלוי מחיר. חיפשתי באתר של אוויאנקה ואני לא רואה שם טיסות מישראל (TLV) אז אני במקום הלא נכון? או שצריך להתקשר אליהם?
אשמח מאוד לרכוש מיילים עם המבצע הזה
המבצע הסתיים הבוקר. כעת מוכר המועדון מיילים עם בונוס של 100% ׳בלבד׳ אז המחיר הנוכחי הוא 16.5$ לכל 1,000 מיילים (פחות אטרקטיבי).
לא אמורה להיות בעיה למצוא מושבי בונוס בטיסות מת״א לבנגקוק באתר המועדון. המחיר הוא 69,000 מיילים לכיוון ותוכל לטוס עם חברות אירופיות שונות כרצונך. בדר״כ הזמינות הגבוהה ביותר היא לטיסות של טורקיש.
תודה על התשובה…שוב לא קיבלתי מייל לתשובתך. אם אני מסמן V למטה זה ייתן מייל על פוסטים אחרים ולא של תשובתך
בכל אופן, נתקעתי בארץ לכמה שבועות אז בטוח יהיה מבצע אחר 🙂