כבר זמן רב שאלעל מכינה את הקרקע לשירות האינטרנט בטיסותיה, וכבר זמן רב שהיא מציעה מערכת בידור מתקדמת המבוססת על רשת אלחוטית במטוס, אך נראה שכעת שירות האינטרנט התרחב ומוצע במטוסים רבים מצי ה-737 של החברה. מה עם מטוסי הדרימליינר? בשנה הבאה.


השירות החדש, המסופק ע״י חברת התקשורת האמריקנית המובילה ViaSat, מוצע כעת בחלק ממטוסי הבואינג 737-900 של אלעל הפועלים בקוים לאירופה. בתחילת ספטמבר הודיעה החברה האמריקנית כי היא תספק את השירות גם במטוסי הדרימליינר של אלעל החל מהשנה הבאה. הייתם מצפים שהמטוסים החדשים ביותר של החברה יהיו מצויידים כבר בטכנולוגיה הזאת, ושהיא תופעל מהיום הראשון, אבל ההגיון שלנו ההגיון של אלעל

הטכנולוגיה של ViaSat, כפי שניתן להבין משם החברה, מבוססת לווינים. מכאן שזמינות החיבור לרשת אמורה להיות גבוהה ובפרט בטיסות מעל האוקיינוס (במטוסי הדרימליינר). הלווין המתקדם ביותר של החברה האמריקנית נכנס לשימוש מוקדם יותר השנה ובעזרתו היא מציעה תקשורת נתונים מהירה מאוד באופן יחסי לשירותים מתחרים כיום.

חברת ViaSat מספקת כיום שירותי אינטרנט לכ-600 מטוסים ברחבי העולם ומחזיקה בחוזים להפעלת המערכת בכ-800 מטוסים נוספים (ביניהם מטוסי הדרימליינר של אלעל).

כמה עולה השירות?

בשלב זה, ועד הודעה חדשה, השירות ניתן בחינם. כאמור השירות זמין כעת רק בחלק מטיסות החברה אך צפוי להתרחב לטיסות רבות נוספות בעתיד הקרוב.

האם השירות מאפשר שימוש חופשי באינטרנט?

לא ניסיתי את השירות בעצמי אבל בהנחה שהוא פועל כמו שירותים מתחרים הרי שכמעט כל שימוש יהיה אפשרי. גלישה באתרים, הזרמת וידאו בסיסית, תוכנות מסרים מידיים, דוא״ל ועוד. סביר להניח ששירותי VOIP (סקייפ ודומיו) יהיו חסומים וכך גם הזרמת וידאו בקיבולת גבוהה תהיה איטית מאוד (מתוך ניסיון להגדיל את רוחב הפס לכל משתמש). באופן טבעי ככל שיותר משתמשים ישתמשו בשירות במהלך הטיסה מהירות הגלישה תהיה נמוכה יותר.

האם צריך להוריד מראש אפליקציה כלשהי?

לא, השירות מאפשר לכל מכשיר להתחבר לרשת כמו לכל רשת אלחוטית אחרת. בנפרד משירות זה אלעל מציעה מערכת בידור מבוססת רשת אלחוטית בחלק ממטוסיה ולשם השימוש במערכת זו יש להתקין את אפליקציית DreamStream (עדיף מראש).

כמה יעלה השירות בעתיד?

בשלב זה אלעל לא פרסמה מידע על התעריפים העתידיים.

6 תגובות

  1. טירן

    עד כמה שאני יודע, השרות כרגע מוגבל לאירופה וארה"ב, לוויני ה KA עדיין לא מכסים/מופעלים מעל האוקיינוס וגם בארץ עדיין אין להם חיבור(רק מעל קפריסין)
    זה העדכון האחרון שקיבלתי.
    גילוי נאות – בתור עובד בחברה מתחרה של השרות הזה, זה מעוד מעניין אותי 🙂

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      ׳מעל קפריסין׳ זה הוגן מספיק אני מניח. חברות תעופה, ככלל, מפעילות את השירות רק מגובה 10,000 רגל ומעלה. כלומר, לא בשלב הראשון של הטיסה. למרות שיש כיום חברות שמציעות חיבור ׳משער לשער׳ (שירות שאני מאוד מעריך באופן אישי).

      תודה על הפרטים הנוספים! אגב, אם תרצה לספק לי פרטים נוספים לפוסט רחב יותר (למרות שכתבתי אחד בנושא) אז אתה מוזמן לפנות אלי במייל (lior@flying-out.com).

      הגב
  2. אבי

    בתקופה האחרונה כולל השבוע האחרון יצא לי לטוס בטיסות שהיה בהם איטרנט.
    ההתחברות נוחה מאד. מרגע שמגיעים לגובה שיוט. ועד דקות לפני נחיתה.
    השירות עובד מצוין כולל שיחות ווצאפ וביפון של בזק. וכן גלישה באתרי חדשות וכדומה כולל קטעי וידיאו.
    החסרון הגדול של השרות, דרך כלל הטיסות מיועדות למנוחה. ובטיסות הללו לא נחתי לרגע.

    הגב

השאר תגובה