הפוסט הזה הוא לא ביקורת מקיפה על המהלך של אלעל אלא סה״כ סקירה קצרה של המידע שבינתיים פורסם. כנראה שאעלה פוסט נפרד לכל אחד מהשינויים ברגע שיהיו פרטים מקיפים יותר.

להודעה הרשמית באתר אלעל לחצו כאן.

מודל תמחור כרטיסים חדש

כיום אלעל משווקת מושבים ע״פ שלוש קבוצות תעריפים: ״תיירים מוזל״ (מחלקת כרטוס U), ״תיירים בסיסי״ (כל מחלקות הכרטוס למעט U ולמעט S/M/Y) ו״תיירים גמיש״ (מחלקות כרטוס S/M/Y). ככלל מחלקת הכרטוס המוזלת U משמשת לתריפים מוזלים מיוחדים ולמבצעים ומחלקות הכרטוס S/M/Y הן נחלתן הכמעטבלעדית של הנוסעים העסקיים שרוכשים כרטיסים ברגע האחרון ורוצים גמישות גבוהה. נוסעים עסקיים נוטים לקרוא לכרטיסים אלו בשם ׳ברישדרוג׳ משום שאין מגבלות שדרוג על שלושת מחלקות הכרטוס הגבוהות ביותר.

ElAl Current Branded Fares

אלעל לא תפסיק להשתמש במחלקות כרטוס אבל היא משנה את המאפיינים והשם של כל אחת משלושת קבוצות התעריפים הקיימות.

במקום ״תיירים מוזל״ נקבל את ״Lite״. סביר להניח ש-Lite תכלול גם היא רק את מחלקת הכרטוס U. אלא שכיום תעריף מוזל כולל שירותמלא בעוד תעריף Lite יכלול רק מושב, תיק עלייה למטוס וארוחה. כלומר, בחירת מושב במטוס ומסירת כבודה לבטןהמטוס יהיו שירותים בתשלום. שימו לב שתעריף זה עדיין יאפשר צבירת נקודות לחברי מועדון. ככל הנראה לא יהיה ניתן לשנות או לבטל טיסה בתעריף זה.

במקום ״תיירים בסיסי״ נקבל את ״Classic״. ללא שינוי מהותי. כל נוסע עדיין יוכל לבחור מושב רגיל מראש, למסור כבודה ולהנות משירותמלא.

במקום ״תיירים גמיש״ נקבל את ״Flex״. גם כאן אין שינוי מהותי.

ElAl New Branded Fares

כלומר, לא מדובר כאן ברעידת אדמה כלשהי או בהמצאת גלגל חדש. סה״כ מיתוג מחדש של קבוצות התעריפים הקיימות ושנמוך הקבוצה הנמוכה מביניהן כך שנוסעים שיירכשו את הכרטיסים המוזלים ביותר ייזכו לשירות מוגבל במקום שירותמלא. חברות רבות נוהגות כך כבר עכשיו.

אלעל כמובן תנסה לשווק את המהלך כחיובי לצרכנים תוך הבטחה שהתעריפים המוזלים החדשים יהיו משמעותית זולים יותר מהקיימים. לכאורה נוסעים שמעוניינים בשירות מוגבל יוכלו כעת לשלם פחות. נחיה ונראה.

השיווק של התעריפים החדשים יחל ב-30 לאפריל לטיסות שממריאות החל מה-15 לאוקטובר.

ביטול מותג הלואוקוסט UP

בארבע השנים האחרונות, מאז נובמבר 2013, מפעילה אלעל את מותג הלואוקוסט UP. זו אינה חברת לואוקוסט עצמאית שרק נמצאת בבעלותה אלעל. מטוסי UP הם מטוסי אלעל, צוותי האוויר של UP הם צוותי האוויר של אלעל, קוד המפעיל של UP הוא קוד המפעיל של אלעל (LY), חברי מועדון התעופה של אלעל נהנים מהטבות בטיסות UP ויש צבירת נקודות מלאה, משרדי UP הם בתוך משרדי אלעל וכיוצ״ב.

UP by ElAl Plane

כעת טוענת אלעל שהמותג UP ״עשה את שלו״ אבל ״להחזיק מספר מותגים יוצר קושי״. כביכול זו הסיבה לביטול המותג והעברת חמשת  הקוים שהפעיל חזרה לפעילות רגילה.

לכן במקביל לשינוי במודל התמחור החליטה החברה למחוק את המותג UP ובעצם להימנע מפעילות לואוקוסט מלאה. לכאורה נוסעים שמעוניינים במחיר מוזל ובתנאי לואוקוסט יוכלו לבחור בתעריפים המוזלים החדשים.

ככל הנראה המותג UP יפסיק לפעול ב-15 לאוקטובר.

קו חדש מת״א לסןפרנסיסקו

באפריל 2016 החלה יונייטד להפעיל טיסות נוןסטופ מסןפרנסיסקו לת״א אחרי שנים של בקשות מצד קהילת ההייטק הישראלית. בתחילה הוצעו בקו שלוש טיסות שבועיות אבל יונייטד לא הבינה כמה גבוה בעצם הביקוש ותוך כמה חודשים הודיעה שבקו תפעל טיסה יומית. בקו, ככלל, פועלים מטוסי דרימליינר חדישים מדגם 787-9 שכוללים את המוצרים המתקדמים ביותר של החברה. ע״פ הערכות מדובר באחד הקוים הרווחיים ביותר שפועלים כיום ליציאה מנתב״ג.

לחגיגה הזאת רוצה להצטרף אלעל.

San Francisco, CA, USA

בשבועות הקרובים תקבל אלעל את מטוס הדרימליינר השלישי שלה ועד סוף 2018 היא צפויה להחזיק שבעה מטוסים מדגם זה בצי. המטוסים ישרתו עד אז לפחות בשלושה קוים מרכזיים: לניוארק (EWR), להונגקונג (HKG) ולניויורק קנדי (JFK). כעת נראה שאלעל הודיעה רשמית על הקו הרביעי שבו ישרתו המטוסים החדשים.

מבלי לנקוב בתאריך מסוים נמסר שהקו החדש של אלעל לסןפרנסיסקו (SFO) יושק ברבעון האחרון של 2018 עם תדירות של שלוש טיסות שבועיות בשלב ראשון. ולא נשכח שאלעל מפעילה כיום טיסות ישירות מת״א ללוסאנג׳לס.

סןפרנסיסקו, אם כן, תהיה היעד השישי של אלעל בצפוןאמריקה אחרי ניויורק (קנדי וניוארק), טורונטו, בוסטון, מיאמי ולוסאנג׳לס.

לסיכום

רענון משמעותי שמגיע בדיוק בתקופת החלפת המנכ״ל. אגב, את ההצגה הבוקר ניהל סמנכ״ל המסחר של אלעל, גונן אוסישקין, שצפוי לקבל בימים הקרובים את המינוי כמנכ״ל החדש של החברה. גונן אוסישקין עובד באלעל מאז 2004 ונחשב לאדם מקצועי מאוד שמאחוריו שורה של תפקידים ניהוליים מובילים בחברה.

ביטול המותג UP הוא מהלך מעניין. מצד אחד, אלעל תישאר ללא תחרות ישירה מול חברות הלואוקוסט שלאט לאט משתלטות על נתב״ג. מצד שני, המותג מעולם לא קיבל עצמאות מלאה ומלכתחילה התחרה עם יד אחת קשורה מאחורי הגב. אם אלעל רוצה להחזיק חברת לואוקוסטכפי שעושות חברות תעופה רבות אחרות בעולםהיא חייבת לתת לאותה חברה עצמאות מקסימלית. השקת התעריף המוזל החדש, בעיניי, לא מהווה איום אמיתי על חברות הלואוקוסט.

נמתין לפרטים נוספים.

9 תגובות

  1. סוכן

    ההצטרפות לקו לסן פרנסיסקו היא חסרת דמיון ולא באמת רלוונטית.
    זה יוביל לקנבליזציה של הקו הרווחי שלהם ללוס אנגלס. במקום להנות מאקסלוסיביות על יעד הם נכנסים לשדה שיש בו לא מעט תחרות ומוצר מתחרה עדיף פי כמה וכמה.
    אין להגדיר אלא כאיוולת.
    יש לא מעט יעדים שהיו יכולים למצב את אל על כגורם בלעדי בשוק (בארה"ב: לאס וגאס, שיקאגו, סיאטל)

    הגב
  2. Asaf

    יש גם הבטחה לשפר את הביזנס במטוסים הצרי גוף. זו לטעמי הבשורה הכי מעניינת. אם נעבור למיטות שטוחות במקום המושב הקשיח הידני של היום הרי מדובר על יתרון תחרותי עצום על שאר החברות שברובן מפעילות צרי גוף בלי ביזנס אמיתי.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בספק רב מאוד שנראה מושבי מיטה-שטוחה במטוסים צרי-גוף של אלעל. זה לא ריאלי.

      אני חושב שהכוונה הייתה שמטוסי ה-738, כמו אלו של UP, יקבלו מחלקת עסקים חדשה כמו שקיימת ב-739. כלומר, מספר שורות של ארבעה מושבי ריקליינר בכל שורה. זה הכל.

      הגב
  3. אלי

    אם כבר יצירתיות, יכלו להציע טיסות לסן חוזה SJC שאליו טסות היינאן, לופטהנזה, בריטיש ואחרות.

    הגב
  4. רענן

    שאלת אוף טופיק.
    נראה שעברת הרבה פעמים בשדה בבנגקוק אז אשמח לתשובה לשאלה קצרה.
    צריך לקנות כרטיס מבנגקוק לפוקט. זו טיסה קצרה ולכן אין לי בעיה מבחינת המושבים לשבת באקונומי. השאלה היא לגבי הצק אין והסקיוריטי בבנגקוק. איך התורים שם? האם כדאי להוסיף 100 דולר לעסקים בשל הסיבה הזו?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      שאלה טובה מאוד האמת. בשדה של בנגקוק בדר״כ אין תורים ארוכים מדי אבל הוא כן שדה עמוס מאוד בשעות מסוימות. יש מסלול מהיר לנוסעי מחלקות הפרימיום ושם התור קצר מאוד אם בכלל קיים. בספק רב שהייתי מוסיף 100$ רק בשביל זה. אבל ה-100$ יקנו לך כנראה גם כניסה לטרקלין וגם מושב טוב יותר בטיסה…

      הגב
  5. Ron

    מצער שאלעל בוחרת להתחרות בקו של יונייטד, חברה שנותנת שירות טוב יותר. היה רצוי שאלעל תבחר יעד אחר בצפון אמריקה (למשל שיקגו או DC). אני חושש שזה ייגרום ליונייטד לחזור לשלוש טיסות שבועיות, חבל.

    הגב
  6. חנצי

    לגבי מודל תמחור הכרטיסים החדש – להבנתי הוא רלוונטי רק לטיסות לאירופה. שאר היעדים ימשיכו להיות בשירות מלא ולפי מחלקות הכרטוס הרגילות

    הגב
  7. מחשבות על אלעל ומועדון הנוסע המתמיד - פרק א׳ - FlyingOut

    […] לאחרונה הודיעה אלעל של ביטול המותג אפ. אבל, ככל הנראה מטעמי סלוטים או שקר אחר, החליטה אלעל שהטיסות בקווים בהם פועלת אפ כיום ימשיכו לצאת מטרמינל 1 גם אחרי שהטיסות יהפכו להיות טיסות אלעל לכל דבר ועניין. כלומר, הלכה למעשה, אלעל קבעה שחלק מנוסעייה ישלמו מחיר רגיל אבל ייקבלו מוצר נחות. זו שגיאה גדולה בעיניי. […]

    הגב

השאר תגובה