לפני חודשיים פרסמתי פוסט בלי נושא שבו הזמנתי אתכם לשאול אותי כל שאלה שעולה לכם לראש בנושאי טיסות, מלונות, מועדוני לקוחות וכו׳. לפוסט ההוא יש כיום 125 תגובות (חלקן התשובות שלי, כמובן). מבחינתי זו הצלחה. קוראים רבים שאלו שאלות מצוינות ואף התפתחו להם דיונים קצרים בנושאים מגוונים.
החלטתי לעשות מזה פרויקט קבוע. לפחות עד שהאתר ייזכה לפורומים שבהם כל אחד יוכל לכתוב כרצונו בכל עת.
עד להודעה חדשה – הפוסט של אמצע השבוע, בימי שלישי, מוקדש לשאלות הקוראים.
אז קדימה…
שאלות קצרות או ארוכות, שאלות סתמיות או מורכבות, ובעצם כל שאלה שעולה לכם לראש בנושאי הבלוג!
אפשר לא שאלה אלא רק לומר תודה?
בעקבות ההשראה מהקריאה כאן, סיימתי היום שתי טיסות ארוכות במחלקה הראשונה של אתיאחד. הארוכה (ניו יורק-אבו דאבי) במפלצת ה-380 וטיסת המשך עם ה330.
היחס? בלי להסתיר את הישראליות ועם הזמנה של מנות כשרות – היה יוצא מן הכלל. אפילו השף- הודי שעבד כמה שנים באילת – הגיע לפטפט ב..עברית (חבל שלא ניתן לעלות כאן סרטון).
לא טסתי בפירסט החדש דנדש של אמירטס אבל בישן – אתיאחד לוקחים עם עיניים קשורות בדיוק כמו שכתבת.
ביי ביי כ- 105 אלף נקודות של אמריקן (10 אחוז החזר) ותודה ליאור על הפוסט וההשראה!
תענוג אמיתי! כמעט 7,000 מייל במחלקה הראשונה הטובה בעולם (או שהיא כבר חולקת את המקום בפודיום עם המחלקה הראשונה החדשה של סינגפור איירליינס?).
מימוש נהדרת של מיילים של אמריקן, ואני שמח על כל פיסת השראה שהפוסטים שלי נתנו לך.
אם כבר הזכרת אוכל כשר, איך זה שבכל מחלקות הפרימיום בהם נסעתי, האוכל הכשר היה מתחת לכל ביקורת ובחלק מהמקרים זהה לחלוטין לאוכל במחלקת תיירים. באתיחאד זה שונה?
וגם, מה כוונתך ב10 אחוז החזר?
מה דעתך על עבודת דיילות באל על? האם לעבוד באל על יתרום למי שמחפש להפוך לאוטוריטה כמוך בתחום התעופה?
שאלה מעניינת. לא עבדתי כאיש צוות באלעל אז לדבר מניסיון אני לא יכול.
סה״כ אני חושב שהעבודה של הדיילים והדיילות מעניינות מאוד ומגוונת מאוד. לא קלה, לא נוחה במיוחד ולא מגיעה עם תלוש משכורת מפנק מדי – אבל מעניינת ומגוונת. יצא לי במהלך השנים לשוחח עם אנשי צוות רבים של חברות תעופה שונות וסה״כ מדובר בחבורה צבעונית למדי של אנשים עם חוויות שלא זוכים להן בהרבה מקומות עבודה אחרים. אבל זה בהחלט לא מתאים לכולם. חשוב גם לזכור שלפחות השנתיים הראשונות קשות מאוד וכוללות בעיקר טיסות לאירופה עם סיבוב מהיר.
אין ספק שעבודה כזאת נותנת ׳אינסייט׳ לעולם התעופה אבל יש הרבה דרכים אחרות לצבור את הידע המתאים. אנשי צוות אוויר בדר״כ מכירים היטב את החברה שבה הם עובדים ואת המטוסים שלה אבל לא בהכרח נהנים מהשכלה רחבה בעולם התעופה, בחברות אחרות ובמטוסים שאינם בצי של החברה שלהם.
מה המנוע חיפוש לטיסות המועדף עליך?
במיוחד כשעושים טיסות קונקשיין שאינם תמיד מוזמנות בכרטיס אחד יש צורך במנוע חיפוש איכותי. על איזה אתה ממליץ?
אני בעיקר משתמש במטריקס ובגוגל-פלייטס. הראשון לחיפושים מעמיקים יותר ומתוחכמים יותר והשני לחיפושים שטחיים ובסיסיים (לפעמים רק כדי לקבל אומדן מחירים).
אם אני יודע בדיוק איזה כרטיס אני מחפש אז אבדוק את המחירים גם בסקייסקאנר, מומונדו וקיאק. רק חשוב לזכור שהאתרים האלו לפעמים מקשרים לאתרי הזמנות קטנים, שוליים ולא לגמרי בטוחים לשימוש – אז צריך לשים לב מאיפה בסופו של דבר רוכשים את הכרטיס. כשמדובר בכרטיס זול אני תמיד בודק את המחיר גם באתר FlightHub עליו כתבתי בבלוג מספר פעמים (בזכות הקאשבק הגבוה שהוא מציע דרך אתר הקאשבק TCB).
אני לא משתמש במנועי חיפוש ישראלים. על אף ההבטחות שלהם והפרסומות אני מוצא אותם פחות נוחים לשימוש. מדי פעם אני כן משתמש בשירותי של סוכן ישראלי (דוגמת איסתא) כדי להנות מהאפשרות לבטל את הכרטיס בתוך 14 ימים.
למה יש מטוסים של חברות כמו סוויס שמדוגלנים עם סטאראליינס, הרי סטאר אליינס היא לא חברת תעופה..
שאלה מעניינת מאוד.
כל חברת תעופה בברית סטאר, וכך גם בבריתות אחרות, צובעת אחוז מסוים ממטוסיה עם הלוגו של הברית. זה חלק מהמיתוג של הברית וחלק מ׳הוכחת השייכות׳ של החברה. אני לא יודע מהם בדיוק התנאים על פיהם פועלות החברות בברית בעניין הזה. במקרה שתיארת – המטוס הוא מטוס של סוויס לכל דבר ועניין ופשוט כתוב עליו, מבחוץ, את השם של הברית.
איזה מועדון עדיף בסטאר? ללופטנזה או יונייטד?
ואיך אפשר לעבור ביניהם?
קצת בעייתי לדלג מועדונים בברית בדירוג כללי כזה. הכל תלוי בצורכיי הנוסע וההעדפות שלו. עבור אחד המועדון של יונייטד יהיה עדיף, עבור אחר המועדון של לופטהנזה. לנוסעים ישראלים זו בחירה אפילו קשה יותר מאשר לנוסעים אחרים כי מועדון M&M נותן הטבה מסוימת לנוסעים ישראלים ומועדון MP פוטר ישראלים מהצורך לאסוף EQD. כאמירה כללית מאוד אגיד שהמועדון של יונייטד מתאים יותר לנוסעים מזדמנים בעוד המועדון של לופטהנזה מתאים יותר לנוסעים תכופים שטסים בעיקר בכרטיסים יקרים ו/או במחלקות הפרימיום.
לעבור ביניהם? ניתן לפתוח חשבון בחינם בכל מועדון ולהשתמש בו ע״פ הצורך. אין דרך להעביר מיילים בין המועדונים וגם אין דרך לקבל השוואת סטטוס בין המועדונים. ניתן, כמובן, לצבור קרדיט בכל אחד משני המועדונים האלו גם מפעילות עם החברה האחרת (או כל חברה בברית סטאר לצורך העניין).
היי ליאור,
אני כמובן מצטרף לברכות.
בעזרת הבלוג למדתי שיונייטדעושים השוואת מעמד לגולד על בסיס גולד באל על.
חברה מהעבודה אפילו מימשה זאת תוך יומיים.
אני סילבר בלופטהנזה- יש לדעתך מניעה מהשוואת מעמד לגולד ביונייטד על בסיס הגולד שלי באל על?
האם אוכל לשדרג את הסילבר בלוםטהנזה לזהב על בסיס הזהב באל על?
מועדון M&M, ככלל, לא מציע השוואת סטטוס. תמיד אפשר לנסות אבל אני לא מאמין שתקבל תשובה חיובית. מועדון MP, כמו מועדונים אמריקנים אחרים, מציע השוואת סטטוס ללקוחות בכירים של מועדונים מתחרים ובכלל זה של אלעל (לאור העובדה שיונייטד מפעילה שני קוים מארה״ב לת״א ורואה באלעל מתחרה שלה).
רק קח בחשבון שרוב המועדונים רואים בהליך של השוואת סטטוס כ׳חד-פעמי בחיי החשבון׳. כלומר, כדאי להשתמש בקלף הזה רק כשבאמת צריכים אותו.
תודה!
אז נראה שאם אטוס עם יונייטד (או אייר קנדה) בביזנס לארה״ב אז אדאג להשוואת מעמד לפני.
ואז השאלה מסתבכת- אהיה בעצם גולד בברית סטאר, אבל בלופטהנזה אשאר סילבר לעניין קרדוט טיסות? לאן יהיה כדאי לי לקרדט?
מיונייטד הבנתי שניתן לבצע השוואת מעמד אלת לחמש שנים…
קשה לענות על השאלה הזאת בלי להכיר את דפוס הנסיעות שלך. ייעוץ פרטני כזה אני מציע בתשלום עבור נוסעים תכופים.
כאמירה כללית המועדון של לופטהנזה מתאים יותר לנוסעים שטסים בעיקר בכרטיסים יקרים ובמחלקות הפרימיום. לנוסעי מחלקת התיירים, גם התכופים ביותר, יהיה קשה להגיע לסטטוס גבוה במועדון הזה וההטבות יהיו מוגבלות יותר. לעומת זאת במועדון של יונייטד אפשר בהחלט להגיע לסטטוס גבוה גם בטיסות בכרטיסים זולים יותר במחלקת התיירים. זה מועדון נוח יותר לשימוש באופן כללי.
ברור, תודה.
רק טכנית, אם אתה יודע או נתקלת: סילבר בלופטהנזה שמקבל גולד ביונייטד (בהשוואת מעמד) – מה דינו בברית? האם גם הלופטהנזה משתדרג, או שיונייטד לא ישוו מעמד לגולד למי שהוא סילבר בברית שהם חלק ממנה.
אם זה פרטני מדי, או לא ידוע זה ממש בסדר…
מועדוני תעופה נוהגים שלא להשוות סטטוס ממועדונים אחרים בברית. אז בספק שמועדון MP ישווה לך סטטוס של M&M. וגם אם ישווה – סילבר של M&M יתורגם, לכל היותר, לסילבר של יונייטד.
אם אתה מחזיק בסטאר גולד (דרך אחד המועדונים בברית) אז בטיסות לופטהנזה תקבל את כל ההטבות המובטחות לסטאר גולד. זה לא ישנה את הסטטוס שלך במועדון M&M.
תודה שוב!
מצאתי כעת באתר של יונייטד שבעלי ססטוס סילבר או גולד בברית סטאר מודרים מתוכנית השוואת המעמד של יונייטד.
עכשיו השאלה איך נפטרים ממעמד סילבר בלופטהנזה, כדי להשוות ביונייטד לסטטוס גולד של אל על!
לא לא, אין לך את הבעיה הזאת.
למועדון של יונייטד לא איכפת שיש לך סטטוס גבוה גם במועדון אחר בברית סטאר. הוא פשוט לא ישווה לך אותו. אז אל תדאג לגבי הסטטוס שלך במועדון M&M. אם אתה רוצה השוואת סטטוס מיונייטד, או מסלול מהיר לסטטוס, פשוט תציג את הסטטוס שיש לך במועדון של אלעל ותסביר שאתה טס לעיתים תכופות לארה״ב ולכן מעוניין לעבור למועדון של יונייטד. זה הכל. כמובן יבקשו ממך ׳הוכחת סטטוס׳ וכו אז ספק להם את המסמכים הרלוונטיים.
בטוח?
בראשית האתר https://www.united.com/web/en-US/apps/mileageplus/promotions/registrationDetails.aspx?promoCode=TB8230
כתוב ש-
Customers who have Star Alliance™ Silver or Gold status are excluded from this offer
איך המועדון של יונייטד יידע על הסטטוס שלך במועדון של לופטהנזה?
אני לא מכיר מניעה כזאת. או לפחות לא יודע שהיא נאכפת או שבכלל יש איך לאכוף אותה.
שאלה טובה. אעדכן בבוא הזמן…
האם יש זמינות של כרטיסים בנקודות אל על לטיסות UP ביולי אוגוסט, והאם בעקבות השינויים האחרונים עליהם הכריזה החברה, צפויים כרטיסים כאלה לעלות הרבה יותר נקודות (לדוגמא – בודפשט) ?
יש זמינות למושבי בונוס בכל החודשים אבל באופן טבעי החברה משחררת פחות מושבי בונוס בטיסות מבוקשות יותר (ובכלל זה בכל הטיסות בעונת הקיץ). מה גם שהמושבים האלו נחטפים זמן רב מראש ע״י חברי מועדון מתוחכמים, ובפרט בעלי סטטוס גבוה, שמסוגלים ׳לשריין מקומות׳ ומקסימום לבטל בשלב מאוחר יותר.
אלעל הודיעה שהיא תיסגור את אפ והקוים של אפ יחזרו להיות קוים של אלעל. עוד לא ברור כמה יעלו כרטיסי הבונוס בקוים האלו בעתיד הרחוק. אין ספק שהמחיר יעלה.
אל על פרסמה אתמול את התנאים החדשים. ממבט מהיר סטטוס גולד הפך לחסר משמעות. לא סתם טורקיש מבצעים השוואת סטטוס במועדון MILES&SMILES ל elite ('גולד') מפלטינום של אל על ולא מגולד לגולד..
בהחלט. בדיוק העלתי את הפוסט המבואי בנושא ובשבועות הקרובים אתייחס לכל השינויים באופן פרטני (ואקדיש פוסט נפרד לסטטוס גולד שאכן, כפי שציינת, נפגע משמעותית).
לגבי כרטיס אמקס פלטינום. בעבר אמרת שאתה מחזיק כרטיס זה. האם הוא כולל את ההטבות שבאות עם הכרטיס האמריקאי למשל כניסה ללאונג'ים של אמקס, הנחה משמעותית בהרץ רכב שכור וכד
אמקס היא חברה בינ״ל, כמובן, אבל כל מנפיק מקומי קובע אילו הטבות הוא מציע במסגרת הכרטיסים השונים באותה מדינה. ישנם תנאים רבים שהם גורפים לכל המדינות – ובין השאר כדי שתהיה הכרה בינ״ל של הכרטיסים וההטבות שלהם – אבל יש תנאים שהם ייחודיים לכל מדינה. בין השאר צבירת הנקודות של אמקס שונה בין מדינה למדינה (אם כי הנקודות לעולם נקראות Membership Rewards.
ישנן הטבות רבות שמוצעות לכרטיסים אמריקנים שאינן מוצעות לכרטיסים ישראלים. אבל שתי ההטבות שציינת – כניסה לטרקליני אמקס והנחה בהרץ – אלו הטבות בינ״ל שלהבנתי קיימות בכל כרטיס פלטינום של אמקס בעולם.
אתה רואה את אלעל/ארקיע מצליחות להשתלב בברית תעופה כלשהי בעשור הקרוב?
בהחלט לא.
אני סקרן האם זה בגלל התנגדות של חברות תעופה ממדינות ערב שיושבות בכל אחת מהבריתות, חוסר עמידה של אל על בסטנדרטים מסויימים (או אולי אפילו הגזמה בהם, בכל עניין הביטחון והבידוקים לפני טיסות), או משהו אחר.
בעיקר הסירוב של חברות תעופה ממדינות ערביות/מוסלמיות.
אריה,
10 אחוז החזר למחזיקי כרטיס אשראי אמריקאי שלהם.
לגבי האוכל הכשר. מה יש לומר? חרפה ובושה. השף ההודי הנ״ל פשוט היה אומלל כשהוא מצד אחד מקפיץ סטייקים מדוייקים ומצד שני נאלץ לחמם לי בקופסא כפולה מנה צבאית.
האוכל מניו יורק היה אכיל. זו המילה. מאבו דאבי הוגש אוכל שהגיע מאמסטרדם ופשוט היה בלתי אפשרי לטעום אותו.
כאחד שטס הרבה, אני יכול לספר לך שהאוכל הכשר הטוב ביותר מגיע בטיסות שיוצאות מלונדון (מחברת הרמליס) או מטיסות שיוצאות מהארץ. כל היתר, כולל סינגפור איירליינס, קתאי ושאר חברות מפונפנות – בלתי אכיל. גם במחלקה ראשונה.
אולי ליאור ירים את הכפפה ויבדוק לנו מה לעזאזל הסיפור. יד קפוצה של חברות התעופה? חוסר הבנה שאוכל כשר יכול להיות טעים או שהשד יודע מה.
אני באמת לא יודע.
אני מניח שזה עניין של היצע וביקוש. לחברות התעופה אין תמריץ להכשיר מטבחים בעצמן אז הן פונות ל-XYZ ספקים של אוכל כשר שקיימים בעולם התעופה ומבקשות הצעות מחיר. כמובן שלא כל ספק יכול לספק ארוחות כשרות לכל שדות התעופה ולכן חברות לפעמים צריכות להטעין ארוחות רק בשדה מסוים, להעביר אותן לשדה הבית שלהן ומשם להטעין אותן על טיסות ליעדים אחרים. זה עניין מורכב ויקר.
אני יכול להניח שאוכל כשר נדרש לבלות שעות ארוכות הרבה יותר ׳בהמתנה׳ לפני השימוש בו. אי לכך הוא צריך לעמוד בדרגות שימור גבוהות יותר. אי לכך האפשרויות של חברות הקייטרינג עניין אוכל כשר הן מוגבלות יותר כאשר מדובר במנות שלא ייעשה בהן שימוש בטווח של שעות בודדות.
בכל מקרה, הכשרת מטבח לאוכל כשר הופכת את כל האופרציה ליקרה יותר עבור המטבח ומכאן עבור חברות התעופה שרוכשות ממנו מנות.
קודם כל, תודה על הבלוג הזה. הוא אינפורמטיבי, מעורר השראה, ומספק זווית ראיה מקומית על התחום.
לדעתך, האם עדיף לחתור לסטטוס הגבוה ביותר במועדון תעופה אחד, או שעדיף להחזיק בסטטוס בשני מועדונים מרשתות שונות, נגיד סטטוס יחסית גבוה באחד ויחסית נמוך באחר?
ברור לי שאין תשובה עקרונית, הכל תלוי בנוסע הספציפי, הרגליו וצרכיו. עדיין מעניין אותי לשמוע את דעתך בנושא.
אני טסה 6-8 פעמים בשנה, חלקן טיסות ארוכות לארה"ב בביזנס וחלקן טיסות קצרות לאירופה באקונומי/אקונומי פלוס. כיום יש לי סטטוס גולד במועדון של יונייטד, ומאמינה שאוכל להחזיק בו באופן עקבי ואף להגיע לסטטוס מעליו באמצעות הטיסות לארה"ב. השאלה היא האם עדיף לי לקרדט כל טיסה אפשרית למועדון זה, ולצורך כך לדבוק בטיסות של סטאר אליינס בכל נסיעה, או שכדאי גם לשאוף לסטטוס כלשהו ברשת וואן וורלד? אני בערך בחצי הדרך לסטטוס ברונזה בבריטיש בעקבות טיסה מזדמנת. תיאורטית, אוכל לטוס מדי פעם עם חברות השייכות לרשת וואן וורלד ובכך להבטיח סטטוס מינימלי גם ברשת זו.
מניחה שבעצם השאלה היא האם סטטוס נמוך שווה משהו, או שלהתמקד רק במועדון אחד ולנסות להגיע לסטטוס גבוה?
תודה מראש!
כאמירה כללית הערך המוסף של סטטוס-ביניים במועדון לקוחות גדול יותר מהערך המוסף של הסטטוס הגבוה ביותר באופן יחסי. כלומר, ייתכן בהחלט במשתלם יותר להחזיק סטטוס-ביניים בשני מועדוני תעופה שונים מאשר להחזיק סטטוס גבוה רק באחד מהם. סטטוס ברונזה של בריטיש אינו סטטוס ביניים.
שימור סטטוס-ביניים בשני מועדוני תעופה (נגיד: גולד של יונייטד וסילבר של בריטיש), בשתי בריתות תעופה שונות, ייתן לך כנוסעת גמישות גבוהה הרבה יותר בבחירת הכרטיסים. פתאום, במצב כזה, כרטיסים של שתי הבריתות יהיו טובים עבורך מבחינת צבירת קרדיט ותוכלי להנות מבחירה גבוהה יותר. במצב הנגדי, שבו את מתמידה עם ברית אחת ומועדון אחד, כנראה שתמצאי את עצמך משלמת בקלות פרמיה מדי פעם כדי לטוס עם אותה ברית במקום לבחור בכרטיס נוח יותר ו/או זול יותר של הברית השניה.
למי שטס מדי פעם במחקות הפרימיום אני חושב שהמועדון של בריטיש יכול מאוד להתאים. המועדון נותן קרדיט די נדיב על טיסות במחלקות הפרימיום כך שאפילו טיסה אחת לארה״ב במחלקת העסקים יכולה להביא אותך רוב הדרך לסטטוס סילבר.