שותפויות בין חברות ממגזרים שונים של עולם הנסיעות הפכו בשנים האחרונות לדבר שבשיגרה. אני לא מתכוון לשת״פים בסיסיים שמאפשרים צבירת מיילים ונקודות למועדוני תעופה משהיות במלונות ו/או המרת נקודות של מועדוני מלונות למיילים ונקודות של מועדוני תעופה. אני מתכוון לשותפויות רחבות יותר שמציעות ללקוחות של חברה א׳ הטבות גם מחברה ב׳. לקבוצת המלנוות סטארווד יש שותפויות רחבות עם דלתא ועם אמירטס, לסינגפור איירליינס יש שותפות מעניינת מאוד עם רשת מלונות היוקרה שנגרי לה ועוד.

היום אני רוצה להתמקד בשותפות של יונייטד ומאריוט תחת השם RewardsPlus (שילוב בין השמות של מועדוני הלקוחות – Marriott Rewards ו-MileagePlus). התוכנית הושקה כבר בקיץ 2013, והזכרתי אותה מספר פעמים בבלוג בהקשרים שונים, אבל מעולם לא כתבתי ספציפית על שתי הטבות מעניינות של השותפות הזאת הנוגעות לבעלי סטטוס גולד ומעלה במועדון של יונייטד ובעלי סטטוס פלטינום ומעלה במועדונים של מאריוט וסטארווד.

ארבעה מועדוני לקוחות

קודם כל צריך לעשות קצת סדר בבלאגן קטן.

לקבוצת מאריוט יש רשתות מלונות שונות שאחת מהן היא ריץקרלטון. לרשת היוקרה יש מועדון לקוחות נפרד, Ritz-Carlton Rewards, שהוא העתקהדבק של מועדון הלקוחות של הקבוצה Marriott Rewards. מדוע שני המועדונים קיימים במקביל? אף אחד לא יודע. אבל פורמלית אסור לאדם אחד להחזיק חשבון פעיל בשני המועדונים האלו במקביל והוא צריך לאחד את חשבונותיו לאחד המועדונים. על כל פנים, לטובת המשך הדיון אתייחס רק למועדון של הקבוצה וכל האמור לגביו נכון גם לגבי חברי המועדון של רשת ריץקרלטון.

קבוצת מאריוט רכשה לאחרונה את קבוצת סטארווד. קבוצת סטארווד מפעילה את מועדון הלקוחות המצוין SPG שממשיך להתקיים באופן עצמאי על אף ששתי הקבוצות הן למעשה אחת. בשלב מסוים, אולי ב-2019, יהיה מיזוג בין מועדון Marriott Rewards למועדון SPG. לבינתיים, כששני המועדונים פועלים בנפרד, ניתן להעביר נקודות בחופשיות ביניהם (ביחס של 1:3 לטובת SPG) וכמובן כן ניתן להנות מהשוואת סטטוס מיידית. במועדון SPG אין סטטוס סילבר (יש סטטוס ׳פלוס׳ שמיועד לנוסעים עסקיים) אבל בגדול ההשוואה היא מגולד לגולד ומפלטינום לפלטינום.

Status Match RCR, MR and SPG

כלומר, תחת קבוצת מאריוט פועלים הלכה למעשה שלושה מועדוני לקוחות שונים וניתן להשוות סטטוס ביניהם בצורה מיידית. בהמשך הפוסט העובדה הזאת תהיה רלוונטית.

ליונייטד, מנגד, יש רק מועדון לקוחות אחד – MileagePlus. במועדון זה יש ארבעה סטטוס פורמליים (סילבר, גולד, פלטינום ו-1K) וסטטוס גבוה יותר שניתן על בסיס הזמנה בלבד ומיועד לקהילה העסקית (Global Services).

יונייטד > מאריוט

יש לכם סטטוס גולד ומעלה במועדון של יונייטד? מצוין, תוכלו ׳לחבר׳ את החשבון במועדון עם החשבון במועדון של מאריוט ולהנות מסטטוס גולד של מאריוט במתנה (ומכאן גם סטטוס גולד של סטארווד). ניתן לעשות זאת כל שנה קלנדרית ובתנאי שהסטטוס הגבוה של יונייטד בתוקף.

סטטוס גולד של מאריוט מציע הטבות רבות כמו שדרוגים על בסיס זמינות, ארוחת בוקר בחינם ו/או כניסה לטרקלין של המלון, צ׳קאאוט מאוחר מובטח, בונוס של 25% לצבירת נקודות ועוד. סטטוס גולד של סטארווד מבטיח הטבות סה״כ דומות.

שימו לב שסטטוס שמתקבל במסגרת תוכנית RewardsPlus אינו משפיע על התקדמות חבר המועדון לקראת סטטוס גבוה יותר (פלטינום).

מה עושים? לחצו כאן.

מאריוט > יונייטד

לא רק הלקוחות המועדפים של יונייטד נהנים משיתוף הפעולה ההדוק בין החברות אלא גם הלקוחות המועדונים של קבוצת מאריוט נהנים.

יש לכם סטטוס פלטינום במועדון של מאריוט? מצוין, תוכלו ׳לחבר׳ את החשבון במועדון עם החשבון במועדון של יונייטד ולהנות מסטטוס סילבר של יונייטד במתנה.

סטטוס סילבר של יונייטד אומנם לא מקנה הטבות רבות מדי אבל הוא כן מציע מושבים מועדפים ללא תשלום על בסיס זמינות בצ׳קאין, שדרוגים אפשריים למחלקה הראשונה בטיסות בתוך צפוןאמריקה, בונוס בצבירת מיילים, הטבות פריוריטי בשדה, מזוודה אחת בחינם בכל טיסה (הטבה משמעותית מאוד למי שרוכש טיסות פנים באופן נפרד), זמינות גבוהה יותר של מושבי בונוס בטיסות יונייטד ועוד. בהחלט עדיף להחזיק סטטוס סילבר מאשר לא להחזיק סטטוס בכלל.

מה עושים? לחצו כאן.

לסיכום

אני חושב שזה נהדר שחברות תעופה משתפות פעולה בצורה רחבה כ״כ עם קבוצות מלונות. זו הטבה נהדרת לנוסעים תכופים וזו דרך מצוינת למשוך לקוחות ׳כבדים׳ של חברה לאמתחרה (כלומר, לנוסעים תכופים של יונייטד יש תמריץ משמעותי מאוד להעדיף מלונות של קבוצת מאריוט ולהפך). זאת ועוד, סטטוס גולד של מאריוט הוא סטטוס איכותי מאוד והוא לבדו מהווה תמריץ נוסף עבור נוסעים תכופים להשיג סטטוס גולד של יונייטד.

באופן אישי הייתי שמח מאוד לראות תוכנית דומה של אמריקן או אלסקה עם אחת מקבוצות המלונות הגדולות כמו הילטון, הייאט או אינטרקונטיננטל.

8 תגובות

  1. שי

    לי יש חברות בלופטנהזה במועדון מילס אנד מור, רציתי לברר אצלך האם שאני טס עם יונטיד שגם חברים במיליס אנד מור הניקוד פחות שווה ערך בגלל שזה מגיע ללופטנהזה או שזה אותו דבר?
    כלומר להיות חבר ביונטיד?..

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני מקווה שהבנתי את השאלה אז אנסה לענות.

      בכל מועדון במסגרת הברית ניתן לצבור קרדיט מטיסות עם כל אחת מהשותפות בברית. כלומר, ניתן לצבור מיילים במועדון M&M מטיסות יונייטד וניתן גם לצבור מיילים במועדון MileagePlus מטיסות לופטהנזה. אין צורך בחברות בשני המועדונים במקביל לטובת העניין אלא רק במועדון בו רוצים לצבור את הקרדיט. כל מועדון קובע איזה קרדיט ייתן לחבר מועדון עבור כל טיסה – בהתחשב במחלקת הכרטוס, במרחק הטיסה וכו׳ – אז וודאי שלפעמים יש הבדל בקרדיט שיתנו שני מועדונים שונים לאותה טיסה. איזה מהשניים עדיף? זו שאלה מסובכת יותר ותלויה באופי הנסיעות של הנוסע.

      הגב
  2. א

    האם ניתן לדעת לפני השהייה במלון כמה נקודות מקבלים מהשהייה? לא הצלחתי למצוא את זה בתהליך ההזמנה דרך האתרים של סטארווד או מאריוט…

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בהחלט.

      ראשית – כל מועדון מלונות מגדיר מהי צבירת הבסיס שלו. במועדון של מאריוט זה 5 נקודות לכל 1$ בחיוב (לא כולל מסים) ובמועדון של סטארווד זה 2 נקודות לכל 1$ בחיוב (לא כולל מסים). כמובן שיש ערך שונה לנקודות בין המועדונים ובפרט שניתן להמיר נקודות ביניהם ביחס של 3:1 לטובת האחרון.

      בנוסף לצבירת הבסיס לפעמים ניתן להבנות מבונוס כלשהו בזכות סטטוס גבוה, מבצע תקופתי, מבצע של המלון המסוים וכו׳.

      יש אתרים ואפליקציות של קבוצות/רשתות מלונות שמציגים בתהליך ההזמנה בדיוק כמה נקודות ייצברו מהשהייה אבל לרוב זה לא קורה. באותו אופן שחברת תעופה בדר״כ לא מציגה כמה מיילים/נקודות הנוסע יצבור מהכרטיס שהוא רוכש.

      הגב
  3. אריק

    2 שאלות-צבירה ומיומש בין SPG למאריטו נעשית אוטומטית או שצריך להעביר נקודות?
    האם הסטטוס מאריטו משפיע גם על סטטוס SPG ?

    ומשהו לגבי, יש לי סטטוס גולד במאריוט בזכות סטטוס יונייטד, אבל משום מה התעקשתי להשתמש בHHONORS, שם עוד לא הגעתי לגולד.
    האם עדיף לי לוותר על HHONORS ולהשתמש במאריוט? ניצלתי עכשיו נקודות HHONORS לחופשה פרטית, מצידי להפסיק לצבור שם
    השאלה אם מאריוט מציעים פריסה טוב ותתי רשתות , האם הצבירה והמימוש אטרקטיבים?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      הנה כמה תשובות:

      (1) כיום לא ניתן לצבור קרדיט במועדון SPG משהיות במלונות מאריוט ולהפך.כל מועדון פועל עצמאית.

      (2) ניתן להעביר נקודות באופן חופשי בין המועדונים ביחס של 3:1 לטובת סטארווד. לזה אין השפעה על הקרדיט לסטטוס.

      (3) ניתן להשוות סטטוס בין המועדונים בצורה ישירה.

      (4) לקבוצת מאריוט ולקבוצת הילטון יש פחות או יותר את אותה פריסה עולמית. לאחר שמלונות קבוצת סטארווד יהפכו למלונות קבוצת מאריוט גם מבחינת מועדון MR אז הפריסה תהיה אפילו עדיפה משמעותית על זו של קבוצת הילטון. כלומר, מהבחינה הזאת המועדון של מאריוט עדיף.

      (5) כאמירה כללית אני מעדיף את HH על MR. הוא חדשני יותר ומעניין יותר. מצד שני, MR הולך להיות מושפע מאוד מ-SPG בעתיד הקרוב – וקל וחומר לאחר האינטגרציה ביניהם – כך שייתכן שנראה בעתיד אוסף של שינויים חיוביים ב-MR. אם אתה מבלה מספיק לילות בשנה כדי להשיג סטטוס גולד בכל אחד מהמועדונים אז הייתי הולך על HH קודם ונהנה מהגולד של MR בכל הזדמנות אחרת (בהנחה שתמשיך להחזיק סטטוס גבוה של יונייטד). אם אתה בספק לגבי השגת סטטוס גולד בדרך הרגילה, מבחינת מספר שהיות/לילות, אז עדיף לך להתמקד ב-MR מתוך הנחה שגם ככה מובטח לך גולד כל עוד השותפות עם יונייטד בתוקף.

      הגב

השאר תגובה