עד 16,000 אוויוס בונוס מטיסות עם בריטיש ברבעון השני של השנה

המבצע תקף לטיסות שיוזמנו ויבוצעו לפני ה-30 ליוני – ובתנאי שתהיה הרשמה מוקדמת. המבצע תקף לטיסות בין בריטניה ו-32 מדינות נוספות באירופה (כולל ישראל). נוסע שישלים בתקופת המבצע ארבעה עד שבעה קטעי טיסה יזכה לבונוס של 4,000 אוויוס בעוד נוסע שישלים שמונה קטעי טיסה ומעלה יזכה לבונוס של 16,000 אוויוס. הבונוס, בכל מקרה, ייכנס לחשבון רק באמצע חודש יולי. טיסות בונוס וטיסות פנימיות בתוך בריטניה אינן תקפות. כלומר, לדוגמה, כרטיס הלוך/חזור מת״א לאמסטרדם דרך לונדון פרושו ארבעה קטעי טיסה סה״כ וכבר מובטח הבונוס הראשון. אין הגבלה למחלקת הכרטוס. שווה!

אייר אינדיה החלה לשווק כרטיסים בקו החדש שלה מדלהי לת״א

ככל הנראה גל השמועות הסותרות הגיע לסיומו. אם לא היו הפתעות נוספות צפויה טיסה ראשונה של אייר אינדיה לנחות בנתב״ג ב-22 למרץ בשעות הערב. החברה ההודית תפעיל שלוש טיסות שבועיות לת״א במטוסי דרימליינר בהם 18 מושבים במחלקת העסקים ו-238 מושבים במחלקת התיירים. מדובר בחברת תעופה בינונית להחריד עם רמת תחזוקה ירודה מאוד למטוסי הצי (אפילו שהם כביכול חדשים). הקו החדש מעניין משום שהוא מהווה תקדים בכך שאייר אינדיה קיבלה ככל הנראה רשות לטוס במרחב האווירי של ערב הסעודית בדרך לישראל מה שמקצר משמעותית את זמן הטיסה (בערך בשעה וחצי בהשוואה לטיסת אלעל מת״א למומביי).

מנכ״ל משרד האוצר, שי באב״ד, בהתבטאות מכוערת למדי…

סיפור שהיה כך היה: שי באב״ד נדרש לטוס למיאמי כדי להשתתף בכנס יחד עם שר אוצר משה כחלון והחשב הכללי רוני חזקיהו. בשל הפרש מחיר משמעותי במחיר (כ-1200$) הוזמן לכבודו כרטיס במחלקת העסקים של סוויס במקום במחלקת העסקים של אלעל בטיסה הישירה – וזאת בהתאם לנהלי הזמנת הכרטיסים במשרדי הממשלה. ככל הנראה בשל אלרגיה לקונקשיינים התקשר מנכ״ל משרד האוצר למנכ״ל אלעל, כי הרי שניהם מנכ״לים, וביקש קומבינה כי הרי שניהם גם ישראלים. הפלא ופלא, כעבור זמן קצר קיבל שי באב״ד הצעה לכרטיס מוזל מאלעל ואותו רכש. להגנתו הסביר כי רכש בעצם כרטיס במחלקת התיירים והשתמש בשדרוג מתוך מאגר השדרוגים של משרדי הממשלה (?!). מילא שזה נשמע מפוקפק אבל שימו לב מה אמר כבוד מנכ״ל משרד האוצר לעיתון הארץ בתגובה: ״תגיד למי שאמר לך מה שאמר לך, תמסור לו שאני מוסר לו שהוא חתיכת אפס פחדן מאופס, כי אם היה לו טיפה אינטגריטי הוא היה אומר לי את הדברים האלה בפרצוף, ולא רץ לתקשורת כמו חתיכת אפס. לעולם לא אבין את הפחדנות של אנשים שנכנסים לי למשרד ללקק לי את התחת ומטנפים בתקשורת״.

25% הנחה על מגוון כרטיסי בונוס של איבריה

להזמנות עד ה-18 למרץ, לטיסות בין ה-1 לאוקטובר וה-15 לדצמבר. זיכרו שהמועדון של איבריה, IberiaPlus, הוא שותף של המועדון של בריטיש (החברות אחיות) וניתן להעביר אוויוס בצורה חופשית בין המועדונים ובתנאי שאותו אדם מחזיק בחשבון פעיל בכל אחד מהם במשך 90 הימים האחרונים.

עוד סרטון בטיחות טיסה יוצא מן הכלל בהפקת אייר ניו-זילנד

אלופת העולם הבלתי מעורערת בסרטוני בטיחות טיסה עושה זאת שוב – והפעם בעזרת הנופים עוצרי-הנשימה של אנטרקטיקה. קחו חמש דקות הפסקה וצפו בקסם.

חברות תעופה קלאסיות יציעו תעריפים ׳רזים׳ לטיסות ארוכות

מדובר במהלך שמהווה שינוי של ממש בשוק התעופה העולמי. מאז כניסתן של חברות לואוקוסט לשווקים אזוריים שונים החלו חברות שירות-מלא, חברות קלאסיות, להציע בין השאר ׳תעריפים רזים׳ (שכוללים שירות בסיסי בלבד) באותם שווקים בהם פעלו חברות הלואוקוסט. כלומר, המלחמה הזאת התנהלה רק בטיסות לטווח קצר ובינוני (עד חמש שעות, נגיד). גם אלעל השיקה לאחרונה מבנה תעריפים חדש וכללה ׳תעריפים רזים׳ אבל רק לטיסות לאירופה. ובכן, בשל טיסות הלואוקוסט שחוצות כיום גם את האוקיינוס האטלנטי בוחרות חברות תעופה קלאסיות להציע תעריפים מוזלים כאלו, הכוללים רק שירות מינימלי וללא מזוודה, גם בטיסות ארוכות ובפרט בין אירופה לארה״ב. מצער.

בונוס של 35% בהמרת נקודות של מועדוני מלונות לאוויוס

המבצע בתוקף עד סוף החודש בלבד. הבונוס לא ייתקבל מיידית עם השלמת ההעברה אלא בתוך מספר שבועות לאחר מכן. המבצע חל על המרת נקודות של תשעה מועדוני מלונות שונים. כאמירה כללית המרות מהסוג הזה – נקודות של מועדוני מלונות לנקודות של מועדוני תעופה – אינן כדאיות, אבל ייתכנו מצבים בהן הכדאיות תהיה גבוהה. בפרט: המרת נקודות של מאריוט לאוויוס במסגרת ׳חבילות נופש׳. תחת החבילה הזולה ביותר ניתן להמיר 270,000 נקודות של מאריוט (90,000 נקודות של סטארווד) ל-120,000 אוויוס (ובנוסף שובר ללילות-בונוס) כך בזכות הבונוס הנוכחי ייתקבלו 162,000 אוויוס. לא רע!

המועדון של לופטהנזה חוגג 25 שנה ומציע חשבון משפחתי

החל מחודש מאי יוכלו בני משפחה לאסוף את כל המיילים שלהם לחשבון מרוכז אחד (עד שני הורים וחמישה ילדים). מדובר בהטבה נהדרת שמעטים מועדוני התעופה בעולם שמציעים אותה – אך בשלב זה לא נמסרו פרטים מדויקים על ההטבה כך שקשה לפרט עליה הלאה. בכל מקרה מדובר בצעד חיובי מאוד.

21 תגובות

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    ליאור שלום, מתנאי מבצע הבונוס לאוויוס (4000-16000) לא הצלחתי להבין: האם זה תקף רק אם ביצעתי את ההזמנה אחרי הרשמה, או כל עוד לא טסתי בפועל והטיסות יבוצעו עד סוף יוני – הבונוס מובטח למרות שההזמנות הוקמו עד בטרם נרשמתי (שזה עכשיו..) ? תודה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      להבנתי רק כרטיסים שהוזמנו לאחר הרישום למבצע יהיו תקפים. אנסה לוודא את העניין הזה.

      הגב
      • ארז

        היי ליאור, בטח תזכור לעדכן כשתדע, נכון?
        זו גם בדיוק שאלתי הבאה בתור מטה…

  2. ארז

    היי ליאור,
    תודה על כל העדכונים.
    לגבי מבצע הבונוס של בריטיש – אני לא בטוח שהבנתי מהתנאים:
    אני טס איתם ללונדון וחזרה בטיסה שכבר כורטסה לפני שבועות רבים (המראה ב- 29.3).
    האם יש טעם להירשם למבצע?

    הגב
  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מדהים שאל על לוקחת 4700 דולר בקו למיאמי…
    אני אישית הייתי מעדיף קונקשיין עם סוויס על טיסה במטוס 767 בן 25 שנה…
    אבל בהחלט יש הגיון בטיסה ישירה בעת דיוני התקציב כשאתה מנכל משרד האוצר
    ברם, השפה בהחלט בוטה.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני מסכים עם כל אחד מהטיעונים שלך.

      (א) כל אדם בר דעת יעדיף לשלם 1200$ פחות ועוד לטוס ליעד עם מוצר משמעותית טוב יותר. אומנם יש עלות נוספת בזמן אבל לדעתי היא לא מפצה על הפרש המחיר והפרש הנוחות. אגב, שכחתי לציין שם בטקסט אבל החשב הכללי, שגם הוא טס לכנס, שמר על הכרטיס של סוויס שהוצע לו כמו שהוצע למנכ״ל משרד האוצר.

      (ב) כן, יש הגיון בטיסה ישירה… אבל לא בכל מחיר.

      (ג) כך או כך אין הצדקה שמנכ״ל של משרד ממשלתי, או בכלל פקיד בכיר בשירות הציבורי, או בכלל איש ציבור, יתבטא בצורה כזאת. קל וחומר בפני עיתונאים כשהוא יודע שהוא מוקלט.

      הגב
  4. borisdan

    מדוע החדשות לגבי התעריפים הזולים לטיסות הארוכות הן מצערות בעינך? האם המשמעות היא לא מגוון טיסות גדול יותר במחירים זולים יותר?

    הגב
    • אירית

      חושבת שהמבצע של איבריה שווה פוסט נפרד. פחות מ-50K נקודות לניו יורק עם ביזנס אמיתי לאורך כל הדרך ומיסים נמוכים. מימוש אדיר לאויוסים!

      הגב
    • Lior @ FlyingOut

      ניסיון העבר מוכיח שכאשר חברות תעופה מציעות תעריפים כאלו, לכאורה כדי להוזיל את העלויות לנוסעים שמעוניינים במושב בלבד, המציאות היא שהעלות הממוצעת לכרטיס רק עולה. חברות תעופה אמריקניות אפילו התחכמו יותר והפכו את התעריפים המוזלים האלו לכ״כ נטולי-שירותים ונטולי-אפשרויות שכמעט אף אחד לא רוכש אותם (לפחות בלי לשדרג אותם אח״כ). לקוחות רבים מתבלבלים בהזמנה ואח״כ משלמים ביותר. כמו כן, במקרים רבים הוכח שחברת התעופה שהציע תעריף מוזל ו׳רזה׳ לא באמת הורידה מחירים באותו שוק אלא להפך – היא תימחרה את התעריף ה׳רזה׳ בדיוק כפי שתימחרה קודם לכן את התעריפים המוזלים הקודמים שהציעה (שהיו עם שירות מלא).

      הגב
      • borisdan

        וזה מצליח בפועל לתת פייט לחברות הזולות? או שאתה טוען שזוהי בעצם אחיזת עיניים מלכתחילה?

      • Lior @ FlyingOut

        חברת שירות-מלא לעולם לא תוכל לתת פייט אמיתי לחברת לואוקוסט. כי מודל הפעילות שלהן כ״כ שונה ויש כ״כ הרבה יותר עלויות לחברת שירות-מלא. אבל פסיכולוגית זה נראה לצרכנים כאילו חברות שירות-מלא עושות מאמץ מיוחד להוריד את המחיר.

  5. יי

    ראית כבר רטיסים של אייר אינדיה? באמת רואים הפרש משמעותי בזמנים שמעיד על טיסות דרך סעודיה?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      זאת שאלה מעניינת.

      מבחינת ׳בלוק טיים׳ לטיסות של אייר אינדיה יש 45 דקות פחות בכיוון דלהי ו-20 דקות פחות בכיוון ת״א. זה הפרש קטן מאוד – ובפרט לאור העובדה שאייר אינדיה תפעיל בקו מטוסי 787 שטסים מהר יותר ממטוסי 767. להערכתי הזמנים הנוכחיים ישונו מעט בהמשך או שאייר אינדיה מנסה לצייר את עצמה כדייקנית. ע״פ הזמנים הנוכחיים ׳זמן הסיבוב׳ של אייר אינדיה בנתב״ג הוא 90 דקות בלבד, בין נחיתה להמראה, וזה להערכתי זמן קצר מדי למטוס רחב-גוף ועוד של חברה לא יעילה במיוחד. בספק שזה אפשרי. אבל בגלל לטיסה מדלהי לת״א יש ׳בלוק טיים׳ של 7 שעות ו-25 דקות – ולהערכתי היא תארוך בפועל לא יותר מ-6 שעות ו-30 דקות – אז זמן הסיבוב בת״א יהיה בפועל ארוך הרבה יותר.

      לצורך האומדן: לטיסה LY73, מת״א למומביי, יש בלוק של 8 שעות בול והיא בפועל אורכת בסביבות 7 שעות ו-45 דקות. לטיסה LY72, ממומביי לת״א, יש בלוק של 7 שעות ו-45 דקות והיא בפועל אורכת בין 7 שעות ו-50 דקות ל-8 שעות ו-20 דקות.

      הגב
    • דיוויד

      עד כמה שידוע לי ומאמצעי התקשורת, היא שקיימת הסכמה עקרונית של הממשל הסעודי. אולם טרם ניתן אישור של רשויות התעופה בסעודיה. אישור כזה כולל את המסדרון האווירי קו הטיסה, עובדה העשויה לקחת זמן. מכאן שהזמנים של אייר אינדיה נכון לעכשיו הן של אותו המסלול שעושה אל על. אך כפי שליאור ציין ה 787 פשוט מהיר יותר מ 767 הישן של אל על

      הגב
  6. מאיר

    הפולינג של lh נחמד אבל לא יעזור אם תעריף המימוש שלהם ישאר כשהיה, בעוד הצבירה משתנה לתלויית הוצאה. צריך כעת 20 טיסות הלוך ושוב לאירופה בשביל כרטיס כיוון אחד לאירופה (פלוס מיסים של 200 דולר שזה פחות או יותר עלות כרטיס..)

    הגב
  7. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    שלום, אנחנו מתכננים טיול ברכב באנגליה וקצת מתלבטים על שעת ההשכרה מנמל התעופה. אנחנו נוחתים בהיתרו בטיסה מפריז. מניסיונך, כמה זמן יקח משעת הנחיתה המתוכננת (12:30) ועד שנגיע לתחנת השכרת הרכב. תודה!

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      טיסות קצרות של בריטיש לרוב מתחברות למבנה הראשי של טרמינל 5 אז מיד תגיעו לדלפקי ההגירה. הבעיה היא שלפעמים יש תור ארוך בדלפקי ההגירה והתהליך יכול לקחת יותר מ-20 דקות. אח״כ איסוף המזוודה ומשם לדלפקי חברת ההשכרה. אז בכללית הייתי לוקח מרווח של בערך 30 דקות מנחיתה לאיסוף רכב.

      הגב
      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        מעולה תודה רבה

השאר תגובה