הטיסה הראשונה בקו תנחת נתב״ג ב-22 למרץ. אייר אינדיה תפעיל שלוש טיסות שבועיות בקו, בימים ראשון, שלישי וחמישי, וכל הטיסות יהיו במטוסי בואינג מדגם 787-8 דרימליינר. לנושאת הדגל ההודי יש כיום 27 מטוסים מדגם זה בצי כשהאחרון נכנס לצי באוקטובר 2017 (הגיל הממוצע הוא 3.7 שנים). אבל חשוב לציין שאייר אינדיה ידועה ברמת התחזוקה הנמוכה של מטוסיה.

במטוסי ה-788 של אייר אינדיה 238 מושבים במחלקת התיירים (9 בשורה) ו-18 מושבים במחלקת העסקים (6 בשורה).

Air India Boeing 788 Seatmap

הטיסה מדלהי תמריא בשעה 16:50 אחה״צ ותנחת בת״א בשעה 21:45. בין דלהי ות״א יש הפרש זמן של 3.5 שעות. בעיניי מדובר בטיסה נוחה מאודובפרט לנוסעים עסקיים.

הטיסה מת״א תמריא בשעה 23:15 ותנחת בדלהי בשעה 9:00 בבוקר. גם במקרה הזה מדובר בלו״ז נוח למדי.

להערכתי הטיסות יארכו פחות מ-7 שעות בפועל, אולי סביב 6.5 שעות, בהנחה שאייר אינדיה אכן תוכל לטוס בחופשיות דרך המרחב האווירי הסעודי. באופן טבעי הטיסות מזרחה יהיה מעט קצרות יותר.

Air India TLV-DEL

כמה עולים הכרטיסים?

כרטיס הלוך/חזור מת״א לדלהי, במחלקת כרטוס T, עולה כעת 640$. מחלקת כרטוס זו מאפשרת צבירת קרדיט לפי 25% עד 50% ממרחק הטיסה (2500 מייל) במגוון מועדוני תעופה בברית סטאר כולל במועדונים Miles&More (קבוצת לופטהנזה) ו-MileagePlus (יונייטד). כרטיסי הלוך/חזור במחלקת העסקים מתחילים ממחיר של 2090$ שהוא מחיר תחרותי לתעריפים שמציעות חברות תעופה אירופיות מובילות בין ישראל להודו (אבל בחירה בהן מצריכה קונקשיין…).

החברה מציעה תעריפים דומים לעשרות יעדים נוספים בהודו בתוספת כספית של כמה עשרות דולרים (למעט כרטיסים למומביי שמתומחרים כמו כרטיסים לדלהי למרות הטיסות הנוספות). רק שימו לב לאורך הקונקשיין הכפוי ברוב הכרטיסים.

אייר אינדיה מציעה גם תעריפים מת״א ליעדים שונים באסיה מחוץ להודו. כך, לדוגמה, ניתן לטוס עם החברה לבנגקוק במחיר של 700$.

Air India TLV-BKK

מחירים נוספים שאפשר למצוא בינתיים:

  • ת״א לסיגנפור ב-960$.
  • ת״א להונגקונג ב-830$.
  • ת״א למאלה (מלדיביים) ב-790$.
  • ת״א לאוסקה ב-940$ (דרך הונגקונג, כל הטיסות ב-788).
  • ת״א לסיאול ב-940$ (דרך הונגקונג, כל הטיסות ב-788).
  • ת״א לקולומבו (סרילנקה) ב-800$.

הכרטיס לקולומבו, אגב, נוח במיוחד מבחינת שעות הטיסה:

Air India TLV-CMB

כרטיסי בונוס

החדשות הטובות הן שאייר אינדיה מיהרה לפתוח מושבי בונוס פחות או יותר בכל טיסה בלו״ז העתידי בקו. הזדמנות אדירה מבחינת שחקני מיילים ונקודות. ראו למשל את תוצאות החיפוש באתר של יונייטד:

Air India Awards United Calendar

וכמה יעלה כרטיס בונוס?

המועדון של יונייטד, MileagePlus, גובה 22,500 מיילים לכיוון במחלקת התיירים ו-35,000 מיילים לכיוון במחלקת העסקים. אין היטל דלק והמסים מסתכמים בכמה עשרות דולרים דולרים בודדים לכל כיוון.

הנה לדוגמה כרטיס הלוך/חזור במחלקת העסקים:

United Award TLV-DEL Direct

המועדון של לופטהנזה, Miles&More, גובה 15,000 מיילים בלבד לכיוון במחלקת התיירים ו-27,500 מיילים לכיוון במחלקת העסקים. שווה!

המועדון של אוויאנקה, LifeMiles, גובה 30,000 מיילים לכיוון במחלקת התיירים ו-55,000 מיילים לכיוון במחלקת העסקים. בהחלט לא אטרקטיבי ביחס לחלופות.

לסיכום

אני מודה שלא האמנתי שהקו ייפתח ואני עדיין מחכה לראות תמונה של מטוס של אייר אינדיה בנתב״ג כדי להשלים ב-100% עם קיומו של הקו.

הקו החדש הוא בשורה משמעותית לשוק המקומי משום שמעט מאוד חברות מפעילות כיום טיסות בין ישראל לאסיה. אם לדייק מדובר רק בארבע חברות: אלעל, היינאן, קתאי וקוריאן. מכאן שכל תוספת היא מבורכת וכמובן כולם מחכים לסינגפור איירליינס שתצטרף לחגיגה.

אייר אינדיה היא אולי לא איזו חברת מופת אבל היא מציעה מוצר טוב למדי, במטוסים חדשים, ואפילו עם שעות טיסה נוחות. כלומר, היא תהיה בחירה אולטימטיבית עבור נוסעים רביםובפרט אלו שנוסעים להודו עצמהבשל היכולת שלה להציע טיסות המשך נוחות. כפועל יוצא אני מאמין שהיא גם תכריח את אלעל להוריד מעט את המחירים שלה בקו למומביי. אלעל כמובן נהנית כיום ממונופול על טיסות בין ישראל להודו.

שמחתי לגלות, בזכות אחד מקוראיי הבלוג, שאייר אינדיה שיחררה כ״כ הרבה מושבי בונוס עוד לפני פתיחת הקו. שימוש במיילים של לופטהנזה ויונייטד, בהתחשב בעלויות, הוא מומלץ מאוד.

11 תגובות

  1. רונן

    ליאור, כאשר אתה מדבר על רמת תחזוקה נמוכה, זה בא לידי ביטוי גם בבטיחות? או רק בדברים אחרים?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אין לי ספק שזה מתבטא גם ברמת הבטיחות אבל כרגע אין לי מקור מוסמך שמוכיח את זה.

      בכל מקרה, כשנכנסים למטוס של אייר אינדיה רואים כמה לא-מתוחזק הוא. המושבים בלויים, חלקים שבורים לפעמים, השטיחים מלוכלכים… וזה במטוס בן פחות משנתיים לפעמים. הצי של החברה צעיר מאוד אבל רמת ההשקעה בתחזוקה פשוט מטרידה.

      הגב
  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    איר אינדיה יכולה לטוס מעל סעודיה, אבל מבט במפה מראה כי זה לא חסכון גדול ללא הרשאה לטוס מעל איחוד האמירויות או עומאן. כמובן שתיאורתית יכולה לטוס מעל מיצרי הורמוז (מיים בינלאומיים) אבל נראה מסובך. יש לך השערה מי עוד התיר להם לטוס מעליו?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אם הייתה טיסה מדלהי לת״א כמעוף הציפור היא הייתה אורכת חמש שעות בלבד. בגלל שאייר אינדיה לא יכלה לטוס מעל כל מדינות המזרח התיכון, גם אחרי שקיבלה אישור מהסעודים, הטיסות שלה יארכו בין 6.5 ל-7 שעות. זה יחסוך לה לפחות שעה מול המסלול של אלעל למומביי.

      להערכתי אין בעיה לטוס מעל עומאן בדרך לישראל. מעל תימן כנראה שיש בעיה לטוס.

      הגב
  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    האם מועדון Miles and more של לופטהנזה הוא נח למימוש כרטיס בונוס? גובים מיסים חריגים?
    שוקל להעביר SPG לשם לצורך ניצול לדלהי..
    תודה רבה
    אלעד

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      יחסית נוח לשימוש ובפרט כי כיום ניתן להזמין את מרבית כרטיסי הבונוס ישירות באתר המועדון. לכרטיסי בונוס מת״א לדלהי כנראה תצטרך לפנות לשירות הלקוחות בכל מקרה בגלל המעבר באירופה.

      המועדון גובה היטל-דלק ולכן התוספת הכספית למרבית כרטיסי הבונוס היא גבוהה למדי.

      הגב
  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    בהתחשב בכך שטיסה מאיסטנבול לדלהי בטורקיש לוקחת פחות מ- 6 שעות, נראה לי גם שמשך הטיסה יהיה קצר סביב 5 שעות אפילו, כעת זה 7 שעות כי נראה לי לא לקחו סיכון

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      טיסת אלעל למומביי אורכת קרוב ל-8 שעות. בספק רב שאייר אינדיה תוכל להשלים את הטיסה לדלהי בפחות מ-6 שעות… זה לא ריאלי.

      הגב

השאר תגובה