המסורת החדשה-יחסית של ׳שלישי של שאלות׳ התגלתה כמוצלחת ביותר ואני ממשיך לקבל מכם פידבקים חיוביים ופניות רבות גם במייל. בכל שבוע הפוסט של יום שלישי זוכה לעשרות תגובות עם שאלות קטנות כגדולות – אז תודה לכל מי שמגיב ומפתח את הדיון. לבינתיים, כל עוד אין פורומים כאן באתר, המסורת תישמר.

השבוע במקום פינת ׳השאלה המעניינת׳ אני רוצה לנצל את הבמה להתנצלות קלה: השבועיים האחרונים היו עמוסים למדי עבורי, לרבות ביקור ביריד התיירות הגדול בברלין (ITB), ולכן נוצר מצב שלא הספקתי להגיב/להשיב לחלק מההודעות הפרטיות במייל או בפייסבוק. העדיפות שלי היא קודם כל לענות לתגובות שנכתבות כאן בבלוג ורק אח״כ לענות להודעות פרטיות. כמו כן, ישנם מספר פוסטים שהבטחתי לפרסם ועדיין לא פורסמו – וגם אליהם אגיע בקרוב. ובהזדמנות זו גם אגיד תודה לכל מי שמגיב לפוסטים בבלוג, מפתח דיון, שואל, עונה ומפרסם את הבלוג לאחרים!

ועכשיו תורכם…

הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.

(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).

52 תגובות

  1. יערי

    מבקש גם פה … נושא ויזה טרנזיט … לנוסעי אייר אינדיה …

    הגב
  2. יואב

    האם אתה זוכר\יודע למה לופטהנזה הורידה את המטוסי רחבי הגוף מהקו לישראל? פעם קראתי\שמעתי שבישראל יש הכי הרבה HON יחסית לאוכלוסיה מכל ארצות העולם. זה בדיוק הפוך מהמגמה של הרבה חברות תעופה לשלוח מטוסים נהדרים לישראל (איבריה קטאי דלתא יונטד וכו)

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      זאת חידה ענקית. ישראל היא שוק משמעותי מאוד עבור לופטהנזה מכל היבט מספרי (ואני מוכן להמר שהסטטיסטיקה שציינת נכונה גם כן) ולופטהנזה מקפידה לשלוח נציגים בכירים מדי פעם שיתנו ציטוטים לתקשורת על חשיבות השוק הישראלי בעיניי החברה וכו׳ וכו׳. ובכל זאת – לופטהנזה ממשיכה להציע לשוק המקומי מוצרים נחותים מאוד בצורה שיטתית וקבועה. חברות אירופיות שולחות לת״א מטוסי רחבי-גוף, בחלק מהטיסות או בכל הטיסות, אפילו כשהן מטיסות פחות נוסעים בקוים שלהן.

      אפשר לטעון שלופטהנזה מעדיפה יותר טיסות עם קיבולת נוסעים נמוכה יותר בכל טיסה – כדי להציע קונקשיינים טובים יותר לקהל הישראלי – אבל אני חושב שזה יותר תירוץ מהסבר. יש סיבה כלשהי שבגללה הקוים לישראל זוכים רק למטוסים צרי-גוף אבל אני לא יודע מהי.

      הגב
      • סוכן

        ניחוש שלי שזה קשור לביטחון – אם הם היום מוציאים את הטיסות מטרמינל מאוד ספציפי ומוכל הם יצטרכו לשנות את זה אם יגדילו את הקיבולת. לחילופין יכול להיות שזה דרישה אחרת שמייקרת להם את הטיסות אם המטוס יגדל.

  3. Zod

    ליאור שלום,
    אנחנו שוקלים לרכוש כרטיסים לנויורק עם אליטליה ביוני (הכי זולה מישראל במרחק גדול). האם יש לך הערכה מה הסיכויים שהחברה תשרוד עד אז ואיך לגדר את הסיכון? אלטרנטיבית. האם אתה ממליץ על מבצע זול אחר לנויורק בתחילת יוני?
    בקייץ עשינו את הטעות עם איר ברלין – בסוף הכרטיס כובד, אבל לא נעים לטוס בחברה בצ׳פטר 11 (החברה התנערה ממחוייבויות בקשר עם איחורים, ביטולי טיסות וכו עוד טרם להפסקת הפעילות הסופית).

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בהמשך החודש יעלה פוסט בנושא הזה.

      לבינתיים אציין שלדעתי אין סיבה אמיתית לדאוג ואני מוכן להמר, ברמת 99%, שאליטליה תטוס בקיץ כרגיל. להבדיל מאייר-ברלין, אליטליה היא נושאת דגל ואני בספק שמדינת-האם שלה תרשה לה לקרוס.

      הגב
  4. מאיר

    שאלה לגבי הזמנת טיסות במיילים/נקודות:
    אם יש לי אפשרות לטוס בנקודות בחברות שונות, למשל כי יש לי מיילים ביותר ממועדון אחד, או סתם אפשרות להמיר למיילים מ-SPG/אמקס.
    האם יש לך טיפים לגבי השוואת "מחירי" טיסות בנקודות בחברות שונות? לא מצאתי אתר שממש עושה את זה. ל-SPG עצמם יש אפשרות השוואה והזמנה דרכם בחברות שונות אבל ממה שראיתי אם מחפשים בחברות התעופה עצמן אפשר למצוא טיסות בעלות נקודות נמוכה יותר כך שזה לא ממש משקף.
    ספציפית מה שמעניין אותי זה באמת SPG ו/או אמקס, בעיקר בסקיי טים.

    תודה!

    הגב
      • מאיר

        מעולה תודה. אבל חבל שאין להם השוואה לתאריכים ספציפיים – נראה שזה רק מול הטבלאות הרשמיות ולא זמינות בפועל.

      • Lior @ FlyingOut

        נכון.

        שירותים שגם בודקים זמינות מושבים הם שירותים בתשלום בלבד והם מעט מסובכים יותר. ראה את ExpertFlyer ואת KVS Tool.

  5. יובל

    היי ליאור,
    ראשית, שאפו על הבלוג. מעניין בטירוף!
    ושאלתי:
    לפני כחודש הזמנתי כרטיס טיסה במחלקת עסקים באייר אירופה(אגב, מחלקת עסקים נהדרת לטיסה של כ4 וחצי שעות מתל אביב למדריד) דרך אקספדיה. רציתי לקרדט את המיילים למועדון Flying Blue. שבועיים לאחר הטיסה, כשראיתי שהמיילים לא התווספו לחשבון, פניתי לשירות הלקוחות של Flying Blue, שם נאמר לי שמחלקת הכרטוס שלי היא O משמע Award Ticket. מיותר לציין שרכשתי את הכרטיסים בכסף ולא בנקודות. מכיר מצבים שכאלו? האם זה בכלל חוקי מצד אקספדיה?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      להערכתי קיבלת תשובה שגויה. החדשות הטובות הן שאתה יכול לבדוק את זה בקלות כי במייל אישור ההזמנה של אקספדיה מצויינת מחלקת הכרטוס של כל אחת מהטיסות. זו גם הוכחה בידך.

      הגב
  6. Yoav

    ליאור שלום,
    האם קיים אתר שניתן לבצע בו החלפת \ המרת \ מכירת נקודות של מועדוני תעופה ומועדוני מלונות ? יש לי מספר קטן של נקודות בכל מיני מועדונים, לא ניתן להעביר אותם למועדונים אחרים מאחר ויש מינימום של נקודות להעברה. מה אפשר לעשות?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      האתר היחיד שסוחר בנקודות, ברשות ממועדוני הלקוחות, הוא points.com אבל יש מגוון מצומצם של מועדוני לקוחות שבכלל מאפשרים את המסחר הזה.

      הגב
  7. vladkors

    שלום ליאור,
    קודם כל תודה על הבלוג המעולה! נהנה לקרוא ולומד ממנו הרבה.

    אני טס 5-6 פעמים בשנה בקו TLV-SEA בביזנס לרוב עם LH וצובר ב-M&M אך מתחזק גם סטטוס Silver ב OneWorld.
    אני תוהה האם כדאי לעבור לצבור ב-MileagePlus של United במקום M&M – בפרט בגלל המיסים הנמוכים בהזמנת כרטיסי בונוס דרכם?

    כמו-כן שאלה משלימה למועדוני מלונות – כיום explorist בהייאט (לא אגיע ל globalist) ותוהה לגבי כדאיות מעבר ל-SPG (או אחר?) בגלל ההמרה הפשוטה בינם לבין M&M וכן זמינות נמוכה של מלונות הייאט באירופה.

    תודה מראש!

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אהלן,

      (א) זו בחירה בין סטטוס לבין צבירת מיילים איכותית יותר. אני מניח שאתה מחזיק סטטוס סנטור ב-M&M והשאלה היא האם העברת כל הפעילות שלך למועדון של יונייטד תבטיח לך סטטוס 1K. אם כן – בהחלט שווה לך לעבור. אם לא – תדרש בדיקה מדויקת יותר. המיילים של יונייטד שווים קצת יותר משל לופטהנזה בדיוק בגלל שמועדון M&M, כפי שציינת, גובה היטל-דלק על רוב כרטיסי הבונוס שלו. זאת ועוד, יש יתרון מסוים בשימור סטטוס גבוה במועדון של החברה שאתה טס איתה בפועל הכי הרבה – כי חברות תעופה לעולם מעדיפות את הנוסעים התכופים ביותר שלהן לעומת נוסעים תכופים של הברית (אבל זה לא יתרון דרמטי מדי…).

      (ב) במועדון של הייאט, לדעתי, זה ׳הכל או כלום׳. כלומר, או להגיע לסטטוס גלובליסט או לא לטרוח בכלל. סטטוס אקספלוריסט, לדוגמה, לא מבטיח לך אפילו ארוחת בוקר בחינם – אם כי זו פחות בעיה אם אתה נוסע עסקי שהמעסיק שלו ממילא רוכש לו תעריף הכולל ארוחת בוקר (אבל גם אז בנסיעות הפרטיות שלך ההטבות יהיו מוגבלות). זאת לעומת סטטוס גולד של הילטון/מאריוט/סטארווד שמבטיח הטבות רבות וביניהן ארוחת בוקר וכניסה לטרקלינים בכל שהייה. כמובן שלהייאט יש פריסה נמוכה משמעותית מלקבוצות הגדולות וזה אכן חיסרון משמעותי.

      הגב
    • Lior @ FlyingOut

      יש המון. פנינסולה, פארק הייאט, אימפריאל, שנגרי לה, פור סיזנס, קונראד, ריץ קרלטון, מנדרין אוריינטל… המבחר אינסופי וכל אלו בדר״כ מציעים חדרים בין 350$ ל-500$ ללילה (עבור חדר מקטגוריית בסיס). אם הכסף לגמרי לא מעניין אותך אז יש בטוקיו גם מלון של רשת אמאן (כנראה ברזולוציה של 1500$/לילה). האמת היא שאין לי ניסיון אישי עם אף אחד מהם – אני חוזר כל פעם להייאט רג׳נסי הפשוט והטוב באזור שינג׳וקו או לאחד מהאינטרקונטיננטלים (שהם מצוינים אבל ליגה אחת מתחת לכל אלו שציינתי, כנראה…).

      הנה מאמר שאולי יעזור לך:

      http://www.travelandleisure.com/worlds-best/hotels-in-downtown-tokyo#shangri-la-hotel

      הגב
      • Avishay

        שווה לבדוק בטוקיו את רשת המלונות הפזורה ברחבי טוקיו Tokyo Prince Hotel. לא אחת מצאתי ברשת זו מחירים ודילים טובים. כמוך, ליאור, אני משתדל לחזור להייאט רג'נסי באזור שינג'וקו. זה יותר משלושים שנה אני נאמן למלון זה ולאזור הזה.

  8. יואב

    הי ליאור,
    מנסה למצוא טיסות המשך זולות מבנקוק לקו סאמוי.
    ממה שמצאתי יש רק טיסות של תאי ובנקוק. שתיהן חברות פרמיום עם מחירים 200 דולר ומעלה לעומת 50 דולר ומטה למקומות אחרים בתאילנד, באותו סדר גודל של מרחק.
    אנחנו שישה כך שהפרש המחיר משמעותי.
    מה הסיבה למחירים הגבוהים ואיך אפשר להגיע לקו סאמוי או קופנגן במחיר שפוי יותר.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      שני טיפים:

      (1) אם למישהו מכם יש מיילים של יונייטד – בדוק זמינות של מושבי בונוס. טיסה בקו הזה עולה רק 8,000 מיילים ו-3$ במסים (עם תאי, שותפה של יונייטד). זה מימוש טוב למיילים כשהמחירים בכסף גבוהים. אבל בספק שיהיו שישה מושבים פנויים באותה טיסה במחלקת התיירים.

      (2) זכור שאת בנגקוק משרתים שני שדות תעופה. אתה כנראה מחפש טיסות המשך מ-BKK בלבד. אם אתם מוכנים לקחת מונית לשדה המשני, דון מונג (DMK), אז כנראה שתוכלו למצוא משם טיסות זולות הרבה יותר של חברות לואוקוסט.

      הגב
      • יי

        לא צריך אפילו לקחת מונית, יש שאטל חינם בין BKK ל-DMK, כשעה נסיעה

      • זיו

        אין טיסות מדון מואנג לקוסמואי ,
        המחיר יקר כי בעיקר בנגקוק אירוויז טוסים לשדה הפרטי שלהם שם וכמה טיסות של תאי איר

  9. מאיר

    הי ליאור. מאסטרקארד פלטינה – לאיפה בעיקרון עדיף להמיר הנקודות? בריטיש או אל על ?
    תודה

    הגב
  10. אורן

    היי ליאור,
    מה דעתך על כרטיס בביזנס מת"א לטוקיו עם Brussels וההמשך מבריסל עם ANA? מחיר הכרטיס 2560$ (ההצעה הזולה ביותר שמצאתי במנועי החיפוש).
    תודה.

    הגב
    • אורן

      רק להוסיף –
      בהלוך הקונקשין בבריסל שעה ו-10 דקות.

      הגב
    • Lior @ FlyingOut

      רק עכשיו, שבוע באיחור, ראיתי שלא עניתי לך כאן. אז:

      (א) כאמירה כללית אני פחות אוהב את המסלול הזה. לבריסל-איירליינס אין מחלקת עסקים אמיתית בקו כך שכבר תתחיל מכמה שעות פחות נוחות. מחלקת העסקים של אול-ניפון היא סה״כ טובה אבל יש חוסר אחידות מטריד בצי של החברה ואתה עלול למצוא את עצמך עם מחלקת עסקים מאוד בינונית מבחינת מוצר קשה (בקו פועלים מטוסי בואינג 788).

      (ב) אין בעיה עם קונקשיין קצר בבריסל.

      הגב
  11. ערן

    הי ליאור,

    שיחקתי קצת עם awardhacker שציינת למעלה וראיתי משהו מעניין – טיסה מת"א לקולומבו (דרך וינה) תעלה 15K מיילים של לופטהנזה לכיוון, בעוד טיסה לוינה בלבד עולה 20K מיילים של לופטהנזה לכיוון.
    מה הסיבה לכך?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      זו לא טעות.

      הכל מתחיל מהבידוד הגיאוגרפי של ישראל ובפרט מבחינת חברות התעופה שנוחתות בנתב״ג. אין אף חברת תעופה מברית סטאר שממריאה מנתב״ג לכיוון מזרח (אסיה והפסיפיק). בשל כך המועדון של לופטהנזה, כמו גם מספר מועדוני תעופה אחרים, מאפשרים קונקשיין באירופה בטיסה מישראל (שנחשבת באזור המזרח התיכון) ליעדים באסיה והפסיפיק. התוצאה מעט תמוהה, כמו שגילית, אבל יש הסבר.

      נוסעים מתוחכמים יכולים לנצל את המקרים האלו כדי לטוס בעלות נמוכה יותר בין יעדים. זה בעצם טריק Hidden-City אבל עם כרטיסי בונוס במקום כרטיסים בכסף.

      הגב
      • אריה

        נשמע מעניין! זה עובד גם הפוך? מזרח לישראל דרך אירופה? ומה אם 'מפספסים' לג אחרון בכרטיס בונוס?

      • Lior @ FlyingOut

        עובד גם בכיוון ההפוך, כן.

        אם תפספס טיסה בכרטיס בונוס, כמו גם בכרטיס בכסף, שאר הטיסות בכרטיס יבוטלו. זה לא דבר הוגן בתכלס אבל כך עושים. אם לא איכפת לך מהטיסה האחרונה ואם לא מסרת כבודה – אז אין בעיה.

  12. סועד ראשים

    שאלה לליאור ולשאר חברי הפורום:
    באילו ממדינות המפרץ ניתן, ובטוח לבקר (ולא בקונקשן אל א ממש להיכנס למדינה) עם דרכון זר, אבל כזה שהוצא בישראל ושברור לכל פקיד הגירה שהנוסע הוא ישראלי (מקום לידה וכו)?

    הגב
    • זיו

      ממש כתוב לך מקום הלידה ישראל ?
      אולי תנסה להנפיק דרכון ביומטרי זר חדש.( אם אתה מכיר משהוא עם דרכון ביומטרי של אותה מדינה אם עוד כתוב שהוא הונפק בישראל )
      בחלק מהדרכונים הזרים רק כתוב עיר לידה וחלקם למרות שהם כביכול מונפקים בישראל הם באים מחו"ל כי בארץ אין לשגרירות ציוד להנפיק דרכון ביומטרי

      הגב
      • מאיר

        נדצה לי שכתוב רק עיר לידה אבל ההנחה שלי שזהותי כישראלי ידועה. אני לא הולך לחסל את מבחוח ולא בקטע של להסתוות עם מחבטי טניס. האם בכל זאת יש מדינה שתסכים להכניס אותי? כל פעם יש שמועות על מדינות שמכניסות אפילו בעלי דרכון ישראלי.

      • Lior @ FlyingOut

        כאמירה כללית מדינות ערביות ומוסלמיות לא מקבלות דרכונים ישראלים. לרוב אין בעיה עם בעלי דרכונים אחרים שגרים בישראל, דרכונם הונפק בישראל או שנולדו בישראל.

        קטאר מאפשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי למשך עד 24 שעות במסגרת תוכנית ה-STPC. זה חריג. אינדונזיה מאפשר כניסה במסגרת טיולים מאורגנים בלבד. לשאר המדינות הערביות והמוסלמיות ישראלים נכנסים כדבר שבשיגרה, בפועל, אבל רק בהזמנה מיוחדת ובדר״כ מדובר באנשי עסקים שמגיעים לטובת הפעילות העסקית שלהם.

  13. אהרן

    שלום ליאור!

    יש לך אולי מושג איך מזמינים חדרים מקושרים במלונות אונליין לא דרך הטלפון?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לא מכיר דרך לעשות את זה.

      צריך להזמין שני חדרים ואז לפנות למלון, בכתב או בטלפון, ולבקש חדרים מחוברים. או, כמובן, לפנות למלון לפני ההזמנה כדי לוודא שיכבדו את הבקשה.

      הגב
  14. זיו

    עדכון שקיבלתי מסוכנות הנסיעות שאני עובד איתם בקשר למי שצריך ויזה להודו

    בוקר טוב לכולם,
    רשויות ההגירה ההודים דורשים לפחות שני עמודים ריקים בדרכון על מנת להיכנס להודו, בלי שום קשר לויזה.
    העמודים הריקים חייבים להיות ללא קיפול בדף, ללא סיכת שדכן ששודכה, ריקים ו"נקיים" לחלוטין. במידה והעמוד לא "נקי" הוא נחשב בעיניהם מושחת.
    אתמול בלילה לא העלו נוסעת שלנו לטיסה כי אחד העמודים הריקים היה עם סיכת שדכן שיצרה חורים בדף…אכן נשמע הזוי לחלוטין, אבל היא נשארה בארץ.
    אנא עדכנו את לקוחותיכם שטסים להודו.
    תודה איה

    הגב
  15. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    שלום ליאור,
    יש ברשותי כ-31500 נקודות של IHG שחשבתי שאשתמש בהן בנסיעה האחרונה לארה"ב, אך בסוף לא השתמשתי בהן. 30K נקודות עלו לי כ-187 דולר במבצע של ה-100% בונוס. האם כדאי להמיר אותן למיילים של יונייטד? ואם כן, איך עושים זאת?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אתה תאבד המון ערך בהמרה כזאת. בעיניי זה לא כדאי.

      עדיף שתשמור את הנקודות ותשתמש בהן בנסיעה עתידית. העיקר אל תיתן להן להימחק בזמן הזה – והרי קל מאוד לשמור אותן בתוקף (הזמנה וביטול של לילה-בונוס).

      הגב
      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        תודה! אשמור אותן כעצתך.

  16. שי יניב

    ליאור שלום
    במעמד פלטינה אלעל שהושג ע״י שימוש ב 480000 אשח ללא מוסדות ע"י פלי כארד,
    בתום שנת החברות האם מדובר ב״סופט לנדינג״ לגולד , או חזרה למעמד המקורי בו היית.
    תודה שי

    הגב
  17. שי

    שלום ליאור ,
    2 שאלות, אני טס עם אשתי והילדים ב 22.3.18 לגנבה עם טורקיש אוקונומי (350$), יש לך איזו מחשבה יצירתית
    איך להכנס ללאונג של טורקיש, אין לי סטאטוס M&M או מישהו מהברית, וניראה לי ביזבוז לעשות השוואת סטאטוס מאלעל ל טורקיש בשלב זה , מכוון שלפי הבנתי ניתן לעשות זאת פעם אחת בחים, אלא אם הולכים ״עקום״ , בנוסף שדרור לביזניס ניראה בזבוז כסף במטוסים צרי גוף.
    שאלה נוסף, בעלי סטטוס גבוהה באעל כאשר טסים אקונומי ומבצעים בידוק ביזניס kd, מה המעמד/אפשרות
    להכנס לבדיקת שיקוף המהירה …?
    תודה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לעניין כניסה לטרקלין,

      תצטרך סטטוס גולד בברית או כרטיס בביזנס. אין דרך יצירתית אחרת. אם הטיסה שלך בעוד פחות שבוע אז השוואת-סטטוס ממילא אינה רלוונטית כי זה תהליך שבדר״כ לוקח כשבועיים ומעלה (תיאורתית יכול לקחת גם שעה, כן, אבל בפועל אף מועדון לא פועל כ״כ מהר).

      לעניין המסלול המהיר בנתב״גֿֿ,

      הוא מיועד רק לנוסעי מחלקות הפרימיום, של כל החברות, ולבעלי סטטוס טופ-פלטינום של אלעל (לפני כל טיסה).

      הגב
  18. עומר

    היי,
    קודם כל יופי של בלוג, גיליתי אותו באיחור אבל עכשיו אני משלים את הפער.
    מעלה לדיון (שאולי שווה פוסט) שאלה חצי-פילוסופית: כמו ברוב הדיונים סביב טיסות, שמתי לב לנושא שמפלג את אוכלוסיית הטסים – בעניין טיסות עם קונקשנים, האם עדיף את הלג הארוך כמקטע ראשון או מקטע שני?
    כלומר, האם תעדיפו לג של 4 שעות לאירופה ואז טיסה ארוכה ליעד במרכז ארה״ב או ההיפך?( לדוגמא: ת״א-וינה-שיקאגו לעומת ת״א-ניו יורק-שיקאגו, או ת״א-הונג קונג-טוקיו לעומת ת״א-פרנקפורט-טוקיו)

    לצורך הדיון, מזניח שיקולי העדפת ברית מסוימת, נתיבי אלעל לכיוון מזרח (סופסוף עומדת להפתח אופציה לטיסות סטאר לכיוון מזרח) ויוצא מנקודת הנחה שמחירים וזמני ההמתנה לקונקשן דומים.

    אני ללא ספק מעדיף את היציאה לאירופה ואז המשך ארוך, אבל כמו שאמרתי – הדיון בעניין הוביל לוויכוחים עם להט שגובל בפנאטיות דתית…

    הגב

השאר תגובה