בונוס של 15,000 מיילים עם כרטיס אשראי Miles&More

הכרטיס הממותג של מועדון התעופה Miles&More (קבוצת לופטהנזה) מונפק בישראל ע״י כאל, מגיע בשתי גרסאות (גולד ופלטינום) ובדר״כ מציע בונוס הצטרפות של 5,000 מיילים בלבד. לזמן מוגבל – עד סוף יוני – הבונוס עלה ל-15,000 מיילים. את תנאי המבצע המלאים ניתן לראות באתר כאל. בונוס ההצטרפות הזה הוצע גם בשנה שעברה ולמיטב ידיעתי הוא הגדול ביותר שניתן אי-פעם לכרטיס.

לראשונה ניתן להוציא ויזת תייר אישית לאינדונזיה

צעד חיובי נוסף בזירה הבינ״ל עבור ישראל. אינדונזיה החלה לאפשר ויזות לתיירים ישראלים שמעוניינים לבקר במדינה גם שלא חלק מטיול קבוצתי מאורגן (מה שהיה אפשרי עד כה). הויזה החדשה לאינדונזיה היא יקרה, תהליך ההוצאה שלה ארוך וכולל בדיקת רקע ונדרשת הוכחת מסוגלות כלכלית ועוד – אבל זה כנראה אפשרי. אגב, עד כה לא הייתה בעיה להיכנס למדינה עם דרכון זר (לישראלים) וגם ניתנו ויזות לאנשי עסקים אבל הן יקרות להחריד (מעל 700$) ודורשות מכתב הזמנה מחברה אינדונזית.

50% הנחה על לילות-בונוס במלונות IHG באמריקה הלטינית

מבצע מצוין למי שבמקרה יכול לנצל אותו. להזמנות עד ה-7 למאי, לשהיות עד ה-30 ליוני בלבד. במסגרת המבצע ניתן להזמין לילות-בונוס במחצית עלות הנקודות ב-37 מלונות של קבוצת אינטרקונטיננטל במקסיקו, אמריקה הלטינית והקריביים.

״האם בעתיד נטוס בחינם?״ – מאמר מעניין שפורסם בגלובס

העיתון ראיין באופן בלעדי את אלכס דיכטר שהוא שותף בכיר בפירמת הייעוץ מקינזי אשר הגיע לוועידת ישראל לתעופה שהתקיימה השבוע. למר דיכטר היו כמה דברים מעניינים למדי לומר על שוק התעופה המקומי ושוק התעופה העולמי ודברים מגובים בלא מעט נתונים מספריים. אני לא בטוח שאני מסכים עם כל התחזיות שעלו בכתבה אבל אין ספק שזו קריאה טובה.

בונוס של עד 135% ברכישת מיילים של מועדון Lifemiles

המועדון הפופולרי של חברת התעופה אוויאנקה (ברית סטאר) מציע מספר פעמים בשנה בונוסים נדיבים לרכישת מיילים. בטבלאות המימוש של המועדון אפשר למצוא לא מעט אפשרויות מעניינות ולכן רכישת מיילים יכולה להשתלם למי שמוכן לעשות קצת שיעורי בית ולהבין מה ריאלי עבורו. אני עצמי מחזיק בדרך קבע יתרה של קרוב ל-100,000 מיילים בחשבון כדי שאוכל להזמין באופן מיידי פחות או יותר כל כרטיס בונוס שארצה אם תהיה הזדמנות או צורך. בימים אלו, לדוגמה, זמינים דרך המועדון מושבי בונוס במחלקה הראשונה של לופטהנזה לחודשים קדימה (באופן חריג ביותר) כשכרטיס בונוס בכיוון-אחד מאירופה לארה״ב, לדוגמה, עולה 87,000 מיילים והחל מ-55$ במסים. על כל פנים – במסגרת המבצע הנוכחי, שיימשך עד ה-30 למאי, ניתן להנות מבונוס מקסימלי של 135% (ברכישת 101,000 מיילים ומעלה) שמוריד את מחיר המיילים לכ-14$ ל-1,000.

אלעל החלה לשווק תעריפים עם קונקשיין בת״א

כן, קצת מצחיק, אבל פורמלית יש בנתב״ג שילוט לנוסעים במעבר עם עמדה ייעודית (שכמעט תמיד אינה מאויישת, כי, ובכן, אף אחד לא עושה קונקשיין בנתב״ג…). אולי בזכות התעריפים החדשים לאירופה שאלעל החלה לשווק לפני מספר ימים ניתן כעת למצוא תעריפים משדות באירופה ליעדים באסיה (ואולי גם להפך) עם קונקשיין של כמה שעות בנתב״ג בכל כיוון. שימו לב שלא מדובר במכירת שני כרטיסי הלוך/חזור צמודים אלא בתעריף נקוב ממוצא ליעד. זאת ועוד, יש כרגע מחירים נמוכים בצורה מצחיקה כמו כרטיס הלוך/חזור מבריסל למומביי במחיר התחלתי של 390$ בלבד (במחלקת כרטוס O). חפשו את הכרטיסים האלו בגוגל-פלייטס.

דו״ח מקיף חדש של OAG לגבי קוי התעופה העמוסים בעולם

הדו״חות של OAG בדר״כ שווים קריאה, ובפרט לחובבי תעופה, ובתוכם מסתתרים לרוב לא מעט נתונים מפתיעים. הנה כמה מהדו״ח הנוכחי שסקר 12 חודשים של פעילות תעופתית עולמית עד פברואר 2018: בין קואלה לומפור (KUL) לסינגפור (SIN) הופעלו בשנה 30,537 טיסות. זה מעל 80 טיסות ליום בממוצע. אם נניח שאין טיסות באמצע הלילה זה אומר שיש טיסה אחת בכל פחות מרבע שעה בממוצע שנתי. אבל זה רק הקו הבינ״ל הכי עמוס מבחינת מספר טיסות וישנם קוים רבים שהם עמוסים יותר מבחינת מספר נוסעים כמו הקו בין הונג-קונג (HKG) לטייפה (TPE) שבו היו ׳רק׳ 28,887 טיסות אבל מספר הנוסעים בו גדול ביותר מ-50% לעומת המקום הראשון (כ-6.5 מיליון לעומת כ-4 מיליון). בין לונדון הית׳רו (LHR) לניו-יורק קנדי (JFK), אגב, היו 13,888 טיסות בשנה עם קצת יותר מ-3 מיליון נוסעים ואחוז תפוסה כללי של 84%.

19 תגובות

  1. Bito

    הזמנתי את מיילס אנד מור לפני שבועיים ועדיין לא קיבלתי מיילים, אני עדיין נכנס למבצע ?

    הגב
  2. Bito

    מצאתי את התשובה אם זה מעניין מישהו (לא).

    עד 15,000 מיילים במתנה בין התאריכים 1.5.18-30.6.18 – מצטרפים חדשים יקבלו עד 15,000 מיילים במתנה באופן הבא:
    במועד החיוב הראשון של הכרטיס, יינתנו במתנה 7,500 מיילים (AWARDS MILES). בנוסף, 7,500 מיילים יינתנו בכפוף לביצוע ממוצע רכישות חודשי של 1,500 ₪ במהלך 3 החודשים העוקבים למועד ההנפקה. מדידת השימוש בכרטיס תחול בחודש הקלנדרי שלאחר מועד הנפקת הכרטיס. 7,500 המיילים הנוספים יועברו לחשבון במועדון Miles&More עד 60 יום מיום תקופת המדידה.

    מחוץ לתאריכי המבצע, מתנת ההצטרפות תהיה:

    עד 5,000 מיילים במתנה – מצטרפים חדשים יקבלו עד 5,000 מיילים במתנה באופן הבא:

    מתנת עסקה ראשונה בכרטיס – 1,000 מיילים ראשונים יינתנו לאחר ביצוע רכישה ראשונה בכרטיס. יש לבצע את הרכישה הראשונה בחודש שבו הונפק הכרטיס או במהלך שלושת החודשים שאחריו
    1,000 מיילים נוספים יינתנו במידה שיבוצעו בכרטיס רכישות בסכום ממוצע של 5,000 ₪ בחודש למשך חודשיים ברבעון הקלנדרי העוקב להנפקת הכרטיס (וכך ייצא ממוצע של 10,000 ₪ ברבעון הקלנדרי העוקב להנפקת הכרטיס)
    1,000 מיילים נוספים יינתנו בכל אחד משלושת הרבעונים הקלנדריים הבאים בכפוף לביצוע רכישות בסכום של 5,000 ₪ בחודש בממוצע, בכל אחד מהרבעונים האמורים (כלומר: בכל רבעון שבו תבצעו רכישות בסך 15,000 ₪ תקבלו 1,000 מיילים)

    הגב
  3. עומר

    די טירוף החישוב של תדירות הטיסות. אמרת פעם שדירוגים רשמיים הם תמיד בין נמל תעופה אחד לאחר, שזה כמובן הגיוני ונכון מבחינה מדעית, אבל אני תוהה – האם עדיין לא קם הטרחן החובב שבדק את הנתונים מיעד ליעד? כדוגמא, טוקיו לכאורה נחלשת ב 50% בממוצע בגלל הפיצול בין נאריטה להאנדה (לא בדיוק, כי פיצול היעדים והתדירות לא שווה, אבל לצורך החישוב) הרי בכל אתר היום כשתכניס שם של עיר תנתן לך האופציה לבחור All airports. עדיין לא קם המתכנת המשועמם שחיבר את המספרים של הכל ביחד?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      גם אני הייתי רוצה לראות נתונים לצמדי ערים ולא צמדי שדות.

      תחשוב לדוגמה על טיסות בין לונדון לניו-יורק. ללונדון יש שישה שדות תעופה בינ״ל, מארבעה מהם יוצאות טיסות לניו-יורק (הית׳רו, סיטי, וגטוויק וסטנסטד). לניו-יורק שלושה שדות תעופה ומהשניים הבינ״ל יוצאות טיסות ללונדון (קנדי וניוארק). אז למעשה מדובר על הצמדים: LCY-JFK, LHR-JFK, LHR-EWR, LGW-JFK, EWR-STN.

      אפשר לחשוב על ערים גדולות נוספות שאותן משרתים שלושה או יותר שדות תעופה בינ״ל. למשל: סן-פרנסיסקו (AOK, SJC, SFO), מוסקבה (DME, VKO, SVO), סאו פאולו (CGH, VCP, GRU), וושינגטון (BWI, IAD, DCA).

      הגב
      • עומר

        אכן, לדעתי בחישוב כזה הצמד לונדון-ניו יורק ייצא המוביל. לפי הלינק מטה, שאין לי מושג כמה הוא מהימן, מדובר על מעל 30 טיסות ביום בכל כיוון כלומר כ 22 אלף טיסות בשנה עם 4.3 מליון נוסעים, אבל אלו נתוני 2015 שבטח צמחו מאז.

        http://www.anna.aero/2016/08/31/london-to-new-york-market-analysed/

  4. עומר

    אגב, דיווח אחרון מחבר שעשה קונקשיין בנתב"ג בדרך ליעד אירופאי כלל את תיאור המצב הבא:
    "אני מגיע למעבר הסודי לטרנזיט, הכל נטוש, יש מכשיר טלפון ושלט על הקיר להתקשר אם אתה נוסע במעבר. אני מתקשר, עונה לי מישהי ואומרת "אוקיי, נשלח מישהו". מגיעים שניים שנראים בהלם, מדברים בקשר עם מישהו שנשמע כאילו הוא היחיד שאי פעם נתקל בסיפורי מורשת על נוסע שמבקש לעשות טרנזיט בנתב"ג. בסוף בעצת המומחה בקשר מציעים לי לצאת מהדרכונים ולחזור כנוסע רגיל.
    למזלי אני ישראלי דובר עברית, אז אני שואל אותם מה הקטע, שגם אצטרך לעבור בדיקה בטחונית שוב וגם אתעכב בדרך, הרי טרנזיט אמור לחסוך את זה. הבחורה מהנהנת, מעבירה כרטיס מגנטי ליד דלת שנראית כמו ארון חומרי ניקוי, הדלת נפתחת אל תוך אולם הטיסות היוצאות, והיא אומרת לי: "יאללה, תעבור מכאן ונגמור עם זה"

    הגב
  5. אלי

    לגבי האשראי… תשלום חודשי סביב 15 או 20 שח לחודש.

    אני מעביר באשראי לפחות כ-10,000₪ לחודש, לרוב טס רק לחופשות כ-3-4 פעמים בשנה

    האם עדיין כדאי להזמין את הכרטיס של כאל?

    מהו סטאטוס hon או senator?

    תודה מראש

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אם המטרה העיקרית שלך היא צבירת נקודות מהירה שתקצר את הדרך לכרטיס בונוס אז אין תחרות לפלייקארד פרימיום (שדורש מינימום הוצאה חודשית של 10,000 ש״ח). כל 190 ש״ח בחיוב יהפכו לנקודה אחת של אלעל ומכאן שתצבור לפחות 50 נקודות בכל חודש ולפחות 600 נקודות בכל שנה. לא כולל בונוס שונים – ויש הרבה כאלו. אבל כל זה רלוונטי רק אם אתה מוכן/מעדיף לטוס עם אלעל.

      הכרטיס של M&M טוב גם כן, מבחינת קצב צבירת הנקודות, והוא אטרקטיבי בעיקר בגלל בונוס ההצטרפות. כלומר, המלצה כללית ראשונה היא להוציא אותו, לעמוד בתנאי המינימום לבונוס, לקבל את המיילים לחשבון ואז להתלבט האם לשמור את הכרטיס או לא. יתרון נוסף הוא שהכרטיס הוא של מאסטרכארד – מותג עדיף על דיינרס/אמקס – וזאת בניגוד למרבית כרטיסי פלייקארד פרימיום שהם מהמותגים האחרונים.
      סנטור/HON הם סטטוסים גבוהים במועדון M&M שמושגים באמצעות הרבה מאוד טיסות.

      הגב
      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        תודה רבה!

  6. inbal vardi

    אני לא מנויה בהארץ כך שלא יכולתי לקרוא את כל הכתבה על אינדונזיה, אבל לפחות דרך גוגל אני לא מצליחה לגלות איך מוציאים לשם ויזה למעשה כל מקור שאני קוראת אומר שאי אפשר…

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      היה לי קישור לאתר שהציע את הויזה, אבד לי הקישור בינתיים, אך כעת קיבלתי מידע חדש לפיו ממשלת אינדונזיה מכחישה שנתנה אור ירוק ובעלי דרכון ישראלי עדיין לא יכולים להוציא ויזת תייר רגילה (שלא בקבוצה מאורגנת עם תיאום מראש). כלומר, הכתבה בעיתון הארץ לא הייתה צריכה להתפרסם כנראה וכך גם העדכון שלי בפוסט ביום שישי.

      ראי כאן:

      http://www.thejakartapost.com/news/2018/05/06/news-on-tourist-visas-for-israelis-is-a-hoax-indonesian-govt.html

      הגב
      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        חבל… יש לי חלום לנפוש בבאלי

      • חנצי

        זה די פשוט לקבל ויזה בסינגפור בצורה עצמאית (הצטרפות וירטואלית לקבוצה..)

  7. זאב

    בשבוע שעבר פרסמת על מבצע המלון בשד"ת בסינגפור והבאת גם את התשובות הנכונות.
    ראיתי שעמוד המבצע, שהם גם דורשים לכתוב באילו שנים זכה המלון בתואר ולא רק כמה פעמים בין השנים המצוינות.
    האם אני צודק? ומה התשובה הנכונה אם כן?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כתבתי בפוסט: ״המלון זכה בפרס ארבע פעמים בשנים 2015 עד 2018״. כלומר, הוא זכה בשנים 2015, 2016, 2017 ו-2018.

      הגב
  8. רועי

    לגבי הקונקשן בת"א – לפני כ13 שנה, פגשתי בהוסטל בהונג קונג בחורה הולנדית עם שקיות של דיוטי פרי מנתב"ג. מסתבר שהטיסה הכי זולה שהיא מצאה בין אמסטרדם להונג קונג היתה באל על עם קונקשן בנתב"ג.
    היא סיפרה שאנשי הביטחון בנתב"ג לא האמינו לה שאל על היתה האופציה הכי זולה בין אמסטרדם להנוג קונג והיא בילתה שעתיים שלמות בתשאול ובדיקות בטחוניות. היא הבטיחה שזה לא היה שווה את החסכון בכסף והיא לעולם לא תחזור שוב על החוייה…

    הגב

השאר תגובה