פוסטים קודמים בסדרה:

חופשה בסרילנקה: מבוא


כרטיס טיסה מעניין

לפני שאתחיל בפירוט החוויות מוטב יהיה לפרט בקצרה על כרטיס הבונוס שכלל את הטיסות שלי מת״א לדלהי ומשם, כעבור מספר ימים, לקולומבו.

כרטיס הבונוס, שרכשתי עם מיילים של מועדון MileagePlus (יונייטד), עלה 53,000 מיילים ו-118$ במסים. אם מספר המיילים נראה לכם חריג אז אתם צודקים. כרטיס בונוס בכיווןאחד מישראל (אזור המזרחהתיכון) להודו או סרילנקה (אזור מרכז אסיה) אמור לעלות 35,000 מיילים במחלקת העסקים או 45,000 מיילים במחלקה הראשונהובכל מקרה כרטיס כזה, בכיווןאחד, לא מאפשר לכלול עצירה (Stopover). כדי לרכוש את הכרטיס תמורת המחיר לעיל הייתי צריך לעשות שימוש בהטבה של שנקראת ״Excursionist Perk״. על ההטבה הזאת אסביר לעומק בהזדמנות אחרת אך לבינתיים אסכם שבעצם שילמתי 45,000 מיילים כדי לטוס מת״א לדלהי במחלקה הראשונה ועוד תוספת של 8,000 מיילים כדי להמשיך מדלהי לקולומבו במחלקת העסקים של אייר אינדיה.

כרטיס הבונוס כלל את הטיסות הבאות:

  • טיסת אחה״צ של סוויס מת״א לציריך במחלקת העסקים (A330).
  • טיסת ערב של לופטהנזה מציריך לפרנקפורט במחלקת העסקים (A319).
  • טיסת צהריים של לופטהנזה מפרנקפורט לדלהי במחלקה הראשונה (A380).
  • טיסת צהריים של אייר אינדיה מדלהי לקולומבו במחלקת העסקים (A321).

GCM TLV-CMB Award

אין כל ספק שמימוש מיילים של יונייטד לכרטיס בונוס מישראל ליעד באזור מרכז אסיה הוא מימוש אטרקטיבי מאוד ובפרט במחלקות הפרימיום. שימו לב שאזור מרכז אסיה כולל בין השאר את המדינות נפאל, הודו, סרילנקה והמלדיביים.

המראה מנתב״ג

אני לרוב מגיע לנתב״ג 80-60 דקות לפני טיסה. זה נשמע מאוחר, אני יודע, אבל זיכרו שאני לא מוסר כבודה, מדפיס מראש את כרטיס העלייה למטוס ולפעמים עובר במסלול המהיר בבידוק הביטחוני. אז אני בהחלט לא ממליץ לאנשים לבוא לנתב״ג כשעה לפני הטיסה שלהם אבל זה מה שמתאים לי. כל אחד אמור להכיר את הנסיבות שלו, את קצב התנועה שלו וכמה הוא מעריך את השקט הנפשי שלו.

באותו יום, בתחילת החודש שעבר, תיכננתי להגיע לנתב״ג ברכבת כ-75 דקות לפני הטיסה. עד כאן שיגרתי. אך לצערי פספסתי את הרכבת המתוכננת ונאלצתי לקחת את הבאה אחריה שהביאה אותי לנתב״ג כ-40 דקות לפני הטיסה בלבד. כלומר, ירדתי מהרכבת בערך באותה דקה שהתחיל הבורדינג לטיסה (זו הייתה טיסה של סוויס, במטוס רחבגוף, אז הבורדינג לרוב מתחיל מוקדם יחסית).

TLV Airport Walkway

לשמחת כולנו נתב״ג הוא שדה מסודר למדי שהמעבר בו מהיר יחסית. בזמן הקצר שהיה לי הספקתי לעבור בדלפקי הצ׳קאין של סוויס, להדפיס כרטיס עלייה חדש, לעבור במסלול המהיר לבידוק הביטחוני (טסתי במחלקת העסקים) ולהגיע לטיסה בזמן. אפילו לא הייתי הנוסע האחרון לעלות והשער נסגר רק דקות ארוכות אחרי שהגעתי. הטיסה יצאה בזמן.

הטיסה מת״א לציריך הייתה מהנה למדי וללא אירועים מיוחדים. אני סה״כ אוהב את מחלקת העסקים של סוויס. המוצר הקשה נוח מאוד, במיוחד ב׳מושבי הכס׳ הפופולריים, והשירות טוב לא פחות. סוויס אפילו מחלקת ערכות נוחות בטיסות האלו למרות שת״א מוגדר כיעד בטווח קצרבינוני ומרבית חברות התעופה לא טורחות לחלק ערכות נוחות בטיסות כאלו.

כדאי לדעת שלא ניתן לבחור מראש כל מושב במחלקת העסקים של סוויס. מרבית המושבים פתוחים לבחירה מוקדמת לכלל הנוסעים, חלק מהמושבים מוצעים בתשלום שיכול להגיע ל-190 אירו לטיסה וחלק קטן מהמושבים חסומים לכלל הנוסעים וזמינים רק לבעלי סטטוס סנטור או הון במועדון של קבוצת לופהטנזה (ולא לכלל בעלי סטטוס גולד בברית סטאר). המושבים המבוקשים ביותר, והם אותם מושבים שמוצעים בתשלום או חסומים, הם ׳מושבי הכס׳ שמציעים מרחב אישי גדול במיוחד ופרטיות גבוהה. אבלבעת הצ׳קאין (כ-24 שעות לפני הטיסה, ולפעמים אף לפני זה…) כל המושבים שהוצעו בתשלום הופכים זמינים וחינמיים.

Swiss Throne Seat

הדרך לפרנקפורט

אחרי קונקשיין קצר בציריך (45 דקות), במהלכו לא הספקתי להיכנס לטרקלין, עליתי לטיסת לופטהנזה לפרנקפורט. כמובן שהמטוס כלל מחלקת עסקים פניםאירופית בלבדכלומר, מושבים של מחלקת התיירים עם מושב אמצע חסוםאך כמעט לא היו נוסעים במחלקת העסקים אז הטיסה הייתה נוחה ושקטה.

לאחר היציאה מהשדה המשכתי לעמדת האיסוף של השאטלים למלונות. אני ממליץ לברר מראש על תדירות השאטל ועל שעות הפעילות שלו כדי למנוע עוגנת נפש ובזבוז זמן. מעבר לבירור מראש ניתן גם להתקשר למלון לאחר הנחיתה כדי לקבל פרטים מעודכנים. או, לחילופין, ניתן לעשות את מה שעשיתי באותו ערב ופשוט לגעת לעמדת האיסוף, לחכות ולקוות לטוב. לפחות היה נעים בחוץ.

כדאי גם לדעת שחלק מהשאטלים של המלונות מסביב לשדה של פרנקפורט הם בתשלום (לרוב 5 אירו לאדם לכיוון) אך הנסיעה בכיוון המלון לרוב חינמית.

הזמנתי לילה במלון של רשת מוקסי (Moxy) השייכת לקבוצת מאריוט. לבחירה במלון הזה היו שלוש סיבות עיקריות:

  1. מעולם לא התארחתי במלון של רשת מוקסי.
  2. המחיר היה נמוך (71 אירו, תעריף AAA).
  3. הייתי זקוק ללילה במלון של קבוצת מאריוט לטובת מבצע.

רשת מוקסי היא רשת שפונה לקהל צעיר, אופנתי ובלייני. הלובי נראה כמו בר, האווירה קלילה, הקירות מלאים בהדפסים גדולים של דוגמנים מבלים והחדרים קטנטנים (אם כי מעוצבים להפליא) כדי לעודד את האורחים לבלות את עיקר זמנם מחוץ לחדר. כלומר, בגדול, בדיוק ההפך ממלון עסקי. אולי אקדיש פוסט לביקורת מלאה עבור המלון הזה.

Moxy Frankfurt Airport Check-In Desks

דילמת הפורשה

הטיסה הבאה שלי, מפרנקפורט לדלהי, הייתה במחלקה הראשונה של לופטהנזה. אי לכך הייתי זכאי להטבה מעניינת שלופטהנזה מציעה לנוסעיה היוקרתיים ביותר: אפשרות לשכור רכב ספורט חדיש של פורשה לשלוש שעות תמורת 99 אירו בלבד.

לא בדיוק חינם, זה נכון, אבל המחיר לעיל כולל גם דלק ל-150 ק״מ ראשונים וביטוח עם השתתפות עצמית של עד 2500 אירו. לאור מחיר הרכב, ומכאן מחיר חלפיו, אני ממליץ בחום לשלם עבור ביטוח נוסף שיבטל את ההשתתפות העצמית. מחזיקי כרטיס אמקס פלטינום, לדוגמה, יכולים להוסיף ביטוח כזה תמורת 5$ ליום בלבדואז לא תהיה השתתפות עצמית כלל.

ההשכרה בפועל מבוצעת באמצעות הסניף המקומי של אוויס וההטבה זמינה בשדות התעופה של מינכן ופרנקפורט. ניתן לבצע הזמנה מראש (ללא תשלום כלשהו) אך ניתן גם לבצע את ההזמנה במקום. לופטהנזה אפילו הכינה רשימה של מסלולי נהיגה מומלצים בסביבת השדה ובעצם מציעה את השירות כולו כדרך מהנה במיוחד להעביר את הזמן במהלך קונקשיין ארוך. בשדה של פרנקפורט, אגב, ניתן להחזיר את הרכב לחנייה של טרמינל המחלקה הראשונה של לופטהנזה במקום לחניון של אוויס. בלצפייה בעלון המידע, כקובץ PDF, לחצו כאן.

Porsche LH First Class Excitement

התלבטתי אם לנצל את ההטבה במהלך שעות הבוקר שלפני הטיסה. את הזמן היה לי, העלות הייתה סבירה בעיניי, דאגתי מראש להוסיף את הביטוח של אמקס למקרה שאחליט לנצל את ההטבה וכמובן שהרעיון של לנהוג שעתייםשלוש ברכב ספורט קסם לי מאוד בתור חובב נהיגה. הבעיה? מזג האוויר באותו בוקר לא היה לטובתי. היה גשום והיה אפור.

לבסוף החלטתי לוותר על החוויה באותו הבוקר ולדחות אותה להזדמנות אחרת. הרגשתי שלא אהנה במיוחד מהחוויה בתנאי מזג אוויר כאלו ושבחירה לקחת את הרכב בכל זאת תהיה יותר מדי ׳סימון V׳. באותה הזדמנות הבטחתי לעצמי, בעצם, שזו לא תהיה הטיסה האחרונה שלי במחלקה הראשונה של לופטהנזה.

> אתם מוזמנים לחלוק את דעתם על ההחלטה הזאת בתגובות.

הגעתי לטרמינל המחלקה הראשונה של לופטהנזה בסביבות השעה 10:00 אחרי נסיעה קצרה מהמלון. על חוויית הקרקע שם ועל הטיסה לדלהי אכתוב בהמשך.

19 תגובות

  1. אסף

    מדהים! איך הצלחת למצוא את הנתיב דרך צריך להודו? ומחלקה ראשונה נפתחה כמה ימים לפני המראה?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      המועדון של יונייטד מאפשר באופן סטנדרטי טיסות דרך אירופה בכרטיס בונוס מישראל למרכז אירופה. חשוב לזכור שעד לאחרונה לא הייתה כל אפשרות להמריא מישראל לכיוון מזרח עם ברית סטאר ולכן קונקשיין באירופה היה הכרחי. כיום יש את הטיסות של אייר אינדיה, ישירות לדלהי, אבל בינתיים המועדון של יונייטד לא שינה את תנאיו בעניין.

      אכן הזמנתי את הכרטיס כ-10 ימים לפני הטיסה. לופטהנזה, ככלל, פותחת מושבי בונוס במחלקה הראשונה החל משבועיים לפני הטיסה למועדוני תעופה זרים.

      הגב
  2. יואב

    כמה זמן מראש הזמנת את הכרטיס הזה? איך הזמנת את הכרטיס? ישירות מול יונטד? מול לופטהנזה?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני מבין שלא כתבתי מספיק על כרטיס הבונוס בפוסט.

      הזמנתי את הכרטיס כ-10 ימים לפני הטיסה. ההזמנה בוצעה באמצעות שירות הלקוחות של המועדון, בטלפון, וללא כל בעיה. מסרתי את פרטי הטיסות המסוימות שמצאתי זמינות באתר המועדון (בבדיקה של כל מקטע בנפרד) והנציגה תימחרה הכל יחד כמו שצריך.

      הגב
      • רובי

        ליאור,
        תוכל בבקשה להסביר ולהרחיב לגבי אפשרות ההזמנה של כרטיס הבונוס שלך ?

        ממה שאני מכיר ההטבה שהזכרת הינה למקטע טיסה נוסף שלא באזור ההתחלה של כרטיס הבונוס ובכרטיס הלוך חזור בלבד.
        האם גם בכרטיס לכיוון אחד אפשר לנצל זאת ?
        מאחר והמקטע היה באירופה, זה מספיק לתנאי ( ואין חובה לקחת אותו ביעד של הכרטיס – אסיה ) ?
        האם אפשר להזמין את המקטע בתאריך עתידי ( אפילו אחרי תאריך החזור ) וכך להרוויח טיסה בחופשה הבאה ?

        תודה,
        רובי.

      • Lior @ FlyingOut

        אלו שאלות טובות ומסובכות שעליהן אענה בהרחבה בפוסט נפרד. המועדון של יונייטד דאג ליצור הטבה מאוד אטרקטיבית אבל אולטרה-מורכבת-להבנה ובעצם מי שמבין אותה יכול להנות ממנה מאוד.

        המקטע ׳החינמי׳ שלי הוא למעשה DEL-CMB.

        אין בעיה לרכוש כרטיס בונוס בכיוון-אחד מת״א לדלהי (או כל יעד אחר במרכז אסיה, לפי הגדרת יונייטד) עם קונקשיין באירופה (או אפילו שניים, כמו שאני עשיתי). המחיר לכרטיס כזה הוא 35,000 מיילים בביזנס או 45,000 מיילים בפירסט. כמובן שברגע שבכרטיס יש מקטע אחד בפירסט אז הכרטיס כולו מתומחר בפירסט.

  3. ערן

    מעניין… מחכה להמשך! שתי שאלות:
    – מדוע לא טיסה מתל אביב לפרנקפורט או לחילופין המשך לדלהי מציריך? האם רק בגלל זמינות מושבים או שיש סיבה אחרת?
    – האם הסיבה שהטיסה לאירופה היתה במחלקת עסקים היא כי סוויס לא מפעילה מחלקה ראשונה בין ציריך ותל אביב?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      (1) לופטהנזה מציעה מחלקת עסקים פנים-אירופית בטיסה מת״א לפרנקפורט. זה מוצר לא נוח לטיסה של כ-4 שעות ואני משתדל להימנע מחוויות כאלו. לעומתה סוויס שולחת לת״א מטוסים רחבי-גוף עם מחלקת עסקים בינ״ל אז העדפתי לטוס קודם לציריך ומשם לפרנקפורט. זאת ועוד, אם הייתי בוחר בטיסת הבוקר של לופטהנזה ביום למחרת הרי שהיה לי בהכרח קונקשיין קצר למדי בפרנקפורט ופחות זמן להנות כמו שצריך מחוויית הקרקע וכו׳. העדפתי לבלות את הלילה בפרנקפורט והיה נוח יותר לטוס לשם דרך ציריך. אני אפילו לא זוכר אם היה מושב זמין בטיסה הישירה של לופטהנזה מת״א לפרנקפורט.

      (2) נכון, סוויס לא מפעילה מחלקה הראשונה בקו לת״א. אבל גם אם הייתה מפעילה זה כנראה לא היה משנה שום דבר כי סוויס לא נותנת למועדוני תעופה זרים גישה למושבי בונוס במחלקה הראשונה שלה.

      הגב
      • מאיר

        אבל יכולת תמורת 300 דולר לקבל מושב פירסט (עם שירות בזינס)

      • Lior @ FlyingOut

        לטענת דייל הקרקע אותו שאלתי – ההצעה הזאת זמינה רק למי שמחזיק בכרטיס לטיסה במחלקה הראשונה באותו היום (הטיסה שלי הייתה למחרת) וההצעה ממילא לא זמינה לכרטיסי בונוס (לא יודע אם זה נכון אבל הוא התעקש…).

      • מאיר

        אז בעצם הטיסה שלך מתל אביב לציריך, מציריך לפראנקפןרט ומפראנ לדלהי היו שלושה כרטיסי בונוס נפרדים שחוברו לאחד?

      • Lior @ FlyingOut

        לא, מה פתאום, כל הטיסות היו תחת אותו כרטיס כפי שתיארתי בפוסט. פשוט אחת הטיסות הייתה במחלקה הראשונה ולכן הכרטיס כולו תומחר ככרטיס במחלקה הראשונה (כך מקובל כמעט בכל מועדון תעופה).

  4. אלעד

    היי, תודה על הסקירה תענוג לקרוא חוויות.
    1. מה זה תעריף AAA? מחפש מלון באמסטרדם לעוד שבועיים והתעריפים בשמיים
    2. כתבת בעבר שלא חייבים לבטל את כרטיס הבונוס כדי לממש כרטיס בונוס למחלקה ראשונה. האם הכוונה שאפשר להזמין בביזנס ואם יהיה מקום במחלקה ראשונה כשבועיים לפני הטיסה, אוכל לשלם את הפרש המיילים באתר יונייטד?
    תודה
    אלעד

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      1.1 תעריף AAA הוא תעריף מוזל שמוצע למחזיקי כרטיס ההנחות של ארגון AAA האמריקני. חברות בממסי (שנה ראשונה חינם ללקוחות לאומיקארד) תיתן לך, בין השאר, גם את כרטיס SYCaS שהוא כרטיס המקנה זכאות להנחת AAA – אם כי בפועל מלונות ב-99% לא יבדקו את הזכאות בצ׳ק-אין ומשמעות הדבר היא שכל אחד יכול להשתמש בתעריף AAA בלי חשש אמיתי. לשיקולך. תעריף AAA לרוב מוזל ב-5% עד 15% מהתעריף הגמיש הרגיל וניתן למצוא אותו בקלות באתר המלון. התעריף כמובן קיים כמעט בלעדית במלונות של רשתות בינ״ל שעימן יש לארגון AAA הסכם עסקי מתאים.

      1.2 לגבי מלונות באמסטרדם – אתה מוזמן לשלוח לי פרטים מדויקים במייל, לרבות תקציב לכל לילה, ואנסה לעזור לך.

      2. מלבד הפרש המיילים תאלץ לשלם גם את עמלת השינוי של כרטיס הבונוס. אבל כן, זה אפשרי. בעלי סטטוס גבוה מספיק נהנים מפטור מעמלות, ובין השאר עמלת שינוי, ולכן להם כדאי בהחלט להזמין בתור התחלה כרטיס במחלקת העסקים ולשנות למחלקה הראשונה אם וכאשר נפתח מושב.

      הגב
      • אלעד

        וואוו ליאור, תודה על התשובה המהירה והמפורטת!
        אנסה להשיג מלון ואם לא אסתדר אפנה אליך.
        תודה רבה!

  5. עומר

    "טיסת אחה״צ של סוויס מת״א לציריך במחלקת העסקים (A330)"

    אבל השעון בצילום של הירידה אחרי שערי הדרכונים מראה שהשעה עשרים לתשע, אז או שהשעון לא מכוון, או שהצילום אילוסטרציה 🙂

    הגב

השאר תגובה