לרכישת המיילים לחצו כאן.
תנאי המבצע העיקריים:
- יש לרכוש לפחות 11,000 מיילים כדי לקבל בונוס והנחה.
- ניתן לרכוש עד 150,000 מיילים במסגרת המבצע (לא כולל הבונוס).
- המבצע תקף רק לחשבונות בני 30 ימים ומעלה.
- רכישות מיילים, כמו תמיד, הן עסקאות אשר אינן ניתנות לביטול.
- ניתן לרכוש מיילים במתנה עבור אדם אחר. אין הבדל במחיר.
מקריאת תנאי המבצע נראה שניתן להשתמש בחשבון בן 30 ימים לפחות כדי לרכוש מיילים במתנה לחשבון אחר שטרם מלאו לו 30 ימים. לא יודע אם זה יעבוד.
שימו לב שבגלל הבונוס המדורג המחיר למייל תלוי ביתרת המיילים הנרכשת. כך, לדוגמה, ברכישת 11,000 מיילים בלבד (המינימום) המחיר יהיה בערך 25.5$ לכל 1,000 מיילים – וזה מחיר בהחלט לא אטרקטיבי לרכישת מיילים. רק ברכישת המקסימום המותר (וזו גם התקרה השנתית המותרת לחשבון) המחיר יורד ל-17.25$ לכל 1,000 מיילים. זה המחיר הנמוך ביותר שאמריקן מציעה בו מיילים וברוב המבצעים המחיר הנמוך ביותר גבוה יותר.
במילים אחרות: המבצע אטרקטיבי למדי עבור מי שמוכן/מעוניין לרכוש יתרה גדולה של מיילים אבל אטרקטיבי הרבה פחות למי שזקוק רק ליתרה קטנה.
כמה שווים מיילים של אמריקן?
תלוי במימוש. פוטנציאלית המיילים שווים הרבה יותר מ-1.7 סנט/מייל. אפילו כפול.
משזה נאמר, בהערכת השווי האחרונה שפרסמתי נתתי למיילים של אמריקן שווי ריאלי של 1.4 סנט/מייל בלבד. אני עומד מאחורי הערכת השווי הזאת, כמובן, אבל היא גורפת ומייצגת בעיקר את הערך שייתקבל ממימוש המיילים בכרטיסי בונוס סטנדרטיים למדי שאופייניים לנוסעים מזדמנים.
במימוש מושכל לטיסות במחלקות הפרימיום אפשר בקלות לחלץ מהמייילים של אמריקן ערך גבוה מאוד.
מה אפשר לעשות עם יתרה של 250,000 מיילים?
הנה מספר דוגמאות:
- שלושה כרטיסי בונוס הלוך/חזור מת״א לכל יעד באסיה במחלקות העסקים של חברות תעופה מובילות כמו קתאי פסיפיק, קטאר איירוויס, ג׳אל, אתיהאד ואחרות. כל כרטיס בונוס כזה יעלה 80,000 מיילים, בתוספת כמה עשרות דולרים במסים, כך שתישאר יתרה עודפת של 10,000 מיילים.
– – – - ארבעה כרטיסי בונוס הלוך/חזור מת״א לכל יעד בתת–היבשת ההודית במחלקת העסקים. אציין שהמועדון של אמריקן לא מאפשר קונקשיין באירופה כמו מועדוני תעופה אחרים. כל כרטיס כזה יעלה 60,000 מיילים, בתוספת כמה עשרות דולרים במסים, כך שתישאר יתרה עודפת של 10,000 מיילים.
– – – - שני כרטיסי בונוס הלוך/חזור מאירופה לארה״ב (היבשתית) במחלקות העסקים של חברות תעופה מובילות כמו פינאייר, בריטיש, אמריקן, איבריה ואחרות. כל כרטיס בונוס כזה יעלה 115,000 מיילים, בתוספת כמה עשרות דולרים במסים (לרוב, תלוי בחברה), כך שתישאר יתרה עודפת של 20,000 מיילים.
– – – - שלושה כרטיסי בונוס הלוך/חזור מדרום–מזרח אסיה (כולל סין) לאזור הפסיפי (כולל ניו–זילנד) במחלקות העסקים של חברות תעופה מובילות כמו קוונטס, קתאי פסיפיק, מלזיה איירליינס ואפילו פיג׳י איירוויס (כי פיג׳י נכללת באזור הפסיפי). כל כרטיס בונוס כזה יעלה 80,000 מיילים, בתוספת כמה עשרות דולרים במסים, כך שתישאר יתרה עודפת של 10,000 מיילים.
העלות של 250,000 מיילים במסגרת המבצע היא 4311$. סכום לא מבוטל אבל כשמשווים אותו לאפשרויות המימוש לעיל הוא הופך להיות די אטרקטיבי בעיניי.
ארבע סיבות לאהוב מיילים של אמריקן
- המיילים, בפועל, הם חסרי תוקף. המועדון מוחק מיילים מחשבון שהופך לא–פעיל וזה קורה לאחר 18 חודשים שבהם לא נרשמה כל פעילות בחשבון. אבל חשוב להבין ש״פעילות בחשבון״ לא חייבת להיות פעילות תעופתית (טיסה). כלומר, כל הכנסה או הוצאה של מייל אחד או יותר מהחשבון ׳מאפסת את השעון׳. ניתן לצבור מיילים במגוון רחב מאוד של דרכים ולכן קל יחסית לייצר פעילות בחשבון, אפילו אם מדובר בפעילות מינימלית מאוד, ומכאן שבפועל למיילים אין תוקף.
– – – - בדר״כ ניתן לשים כרטיסי בונוס על ׳הולד׳ למשך חמישה ימים. זה נכון גם כשאין בחשבון את יתרת המיילים הדרושה לכרטיסים. זו מדיניות נוחה מאוד שמעט מאוד מועדוני תעופה אימצו.
– – – - ניתן להשתמש במיילים כדי לטוס עם חברות תעופה מעולות. מלבד כל החברות בברית OneWorld, כמו קתאי פסיפיק, קטאר איירוויס, קוונטס או בריטיש, ניתן להשתמש במיילים של אמריקן גם כדי לטוס עם חברות תעופה מעניינות אחרות כמו אתיהאד (שמציעה את אחת המחלקות הראשונות הטובות בעולם), פיג׳י איירוויס, אייר טהיטי נואי, ג׳ט איירוויס ועוד.
– – – - אין היטל–דלק ברוב המוחלט של כרטיסי הבונוס. בדומה למועדוני תעופה אמריקנים גם המועדון של אמריקן לא גובה היטל–דלק כמעט בכל המקרים. ישנן מספר חברות שכן מתעקשות לדרוש היטל–דלק, ובפרט בריטיש, ואז לא ניתן להימנע מהעלות הנוספת הזאת. אבל כאמירה כללית על מרבית כרטיסי הבונוס התוספת הכספית תהיה בין 20$ ל-50$.
אני עצמי מחזיק ביתרה של מעל 100,000 מיילים במועדון AAdvantage. עד לאחרונה לא עברתי בראשי המחשבה לרכוש מיילים של המועדון, משום שהייתי צובר בכל שנה כרבע מיליון מיילים רק מטיסות עם אמריקן והשותפות שלה בברית, אבל כעת אני בהחלט מתלבט. אני מעוניין לשמור יתרת מיילים במועדון.
בשורה התחתונה: האם כדאי לרכוש מיילים במבצע?
כהרגלי בקודש אני לא ממליץ על רכישת מיילים ספקולטיבית לגמרי. אפילו במחיר נמוך יחסית של קצת מעל 1.7 סנט/מייל.
אבל – אם אתם מתכננים איזו נסיעה משפחתית משמעותית בעתיד הנראה לעין, או מספר נסיעות זוגיות, אז שווה לכם למצוא זמן בשבועיים הקרובים כדי לעשות שיעורי בית, לבדוק זמינות מושבי בונוס בטיסות הרלוונטיות (אפילו רק כדי לקבל אומדן על ההיצע השיגרתי) ולבחון כך אם רכישת המיילים יכולה להיות עסקה כדאית עבורכם. כפי שהצגתי בפוסט הדגש הוא על טיסות במחלקות הפרימיום כי מימוש מיילים לכרטיסי בונוס במחלקת התיירים הוא משמעותית פחות אטרקטיביי וברוב המקרים יהיה עדיף לרכוש כרטיסים בכסף.
חשוב גם לזכור שרכישת מיילים היא עסקה שאינה ניתנת לביטול, כפי שציינתי בתנאי המבצע לעיל, והיא אפקטיבית ׳מסנדלת׳ את הכסף לתקופה ארוכה. זו בפני עצמה לא סיבה להימנע מרכישת מיילים כאמירה כללית כי, כפי שניסיתי להציג, רכישת מיילים יכולה בהחלט להיות עסקה כדאית מאוד.
השאר תגובה