כתבתי על האינטרנט האלחוטי של אלעל בדצמבר האחרון.
מכיוון שאנחנו ב-2018 והרעיון של אינטרנט אלחוטי במטוסים מוכר היטב גם לנוסעים מזדמנים, שלא בהכרח משתמשים בשירות כזה גם כשהוא מוצא, החלטתי לכתוב את הפוסט במתכונת של שאלות ותשובות.
באילו מטוסים יהיה אינטרנט אלחוטי?
עוד השנה השירות יהיה זמין בכל מטוסי ה-739, בכל מטוסי ה-789 ׳דרימליינר׳ וברוב מטוסי ה-738. למיטב הבנתי כל התשתית הטכנולוגית הדרושה כבר מותקנת בכל מטוסי ה-739 וה-789, אז אולי אלעל נזהרת שלא לצאת בהצהרות למקרה והשירות לא יעבוד כמו שצריך בהתחלה. המערכת מותקנת בימים אלו במטוסי ה-738. אלעל לא הודיעה בינתיים על כוונתה להתקין את המערכת במטוסי ה-777, ה-767 וה-747 (כשמרבית המטוסים מדגמים אלו עתידים לעזוב את הצי בקרוב).
באילו קוים יהיה אינטרנט אלחוטי?
בשלב זה השירות יוצע אך ורק בקוים לאירופה אך לא בכל הטיסות. חלק לא מבוטל מהטיסות לאירופה מופעלות ע״י מטוסים רחבי–גוף משלושת הדגמים האחרונים ומטוסים צרי–גוף מדגם 738 שבהם טרם הותקנה המערכת. אך השירות יהיה זמין ברוב הטיסות ליבשת.
כמה יעלה להשתמש בשירות?
באופן מעניין אלעל בחרה שלא להציע חבילות גלישה מבוססות נפח, כפי שעושות מרבית חברות התעופה, ובמקום זה מציעה חבילות גלישה מבוססות אפשרויות שימוש. כל החבילות תקפות למשך טיסה אחת והמחיר זהה בכל הטיסות. החבילה הבסיסית, שמוצעת בחינם עד סוף אוקטובר ואח״כ תעלה 4$ לטיסה, מאפשרת שימוש חופשי באפליקציות למסרים מידיים, הורדת דוא״ל וגלישה באתר אלעל ובאוסף אתרים מוגדרים אחרים. החבילה הבינונית, שעולה 10$ לטיסה, מאפשרת בנוסף לעיל גלישה חופשית באינטרנט (בכל אתר שלא נחסם בהיותו לא–נאות) וכמו כן בצפייה בסרטוני וידאו באורך של 3 דקות או פחות. החבילה הרחבה ביותר (׳עסקית׳), שעולה 20$ לטיסה, מאפשרת גישה כמעט בלתי מוגבלת לאינטרנט למעט שיחות קוליות (VOIP).
האם ניתן יהיה לשלם על השירות בנקודות?
כן! למחזיקי כרטיס פלייקארד לסוגיו החבילות יעלו 10, 20 ו-40 נקודות בהתאמה. לכלל חברי המועדון החבילות יעלו 15, 30 ו-60 נקודות בהתאמה. כלומר, מחזיקי כרטיס פלייקארד יוכלו לממש נקודות בדרך זו לפי ערך של 50 סנט לנקודה בעוד כלל חברי המועדון יוכלו לממש נקודות בדרך זו לפי ערך של 33 סנט לנקודה. סה״כ הוגן אם תשאלו אותי.
האם ניתן יהיה לגלוש ממספר מכשירים במקביל עם חבילה אחת?
לא. כל חבילת גלישה תאפשר שימוש במכשיר אחד בלבד בכל זמן נתון – אבל ניתן יהיה להחליף מכשיר תוך ניתוק והתחברות מחדש.
האם ניתן להשתמש בשירות עם כל מכשיר?
לא. שתי חבילות הגלישה הראשונות, הבסיסית והבינונית, יפעלו רק במכשירים ניידים כמו מכשירים סלולריים וטאבלטים. רק חבילת הגלישה היקרה ביותר תפעל גם במחשבים ניידים.
באיזו מערכת משתמשת אלעל?
השירות יוצע באמצעות חברת התקשורת הלוויינית Viasat שהיא אחת מהחברות המובילות בעולם בתחום האינטרנט האלחוטי במטוסים. מדובר בטכנולוגיה בשיטת Ka Band.
האם החיבור לאינטרנט יהיה זמין לאורך כל הטיסה?
לא. אומנם חברות תעופה רבות בעולם עושות כל מאמץ כדי להציע ללקוחותיהן חיבור אינטרנט אלחוטי רציף ׳משער לשער׳ (כלומר, ללא הגבלה) הסטנדרט כיום הוא לנתק את החיבור מתחת לגובה של 10,000 רגל. כלומר, בפועל, חיבור לאינטרנט אלחוטי במטוס בדר״כ לא זמין ב-10 הדקות הראשונות של הטיסה וב-20 הדקות האחרונות של הטיסה. אלעל הלכה צעד אחד קדימה (או, נכון יותר, אחורה) והגדירה שהחיבור לא יהיה זמין בחצי השעה הראשונה ובחצי השעה האחרונה של כל טיסה. קצת חבל, אבל אפשר לקוות שמדובר בכסת״ח ובפועל החיבור יהיה זמין כל עוד המטוס מעל 10,000 רגל. כמו כן, אלעל מציינת במפורש שבמסלולי הטיסות למוסקבה ומדריד ישנם אזורים עם כיסוי מוגבל או ללא כיסוי בכלל.
הנה סרטון שיווקי שפרסמה אלעל:
דעתי על השירות החדש
בחודשים האחרונים הזדמן לי לטוס לפחות פעמיים בטיסות אלעל שבהן הוצע אינטרנט אלחוטי (במטוסי 739). השירות, שהיה בתקופת הפיילוט שלו, הוצע ללא עלות. הגלישה הייתה מהירה למדי ויצאתי סה״כ מרוצה מאוד. אני לא יודע לומר אם ואיך השתנו הדברים מאז.
לאחר קריאת המידע באתר אלעל עלו לי מספר מחשבות:
- אני מברך על בחירת אלעל להציע חבילות שאינן מוגבלות בזמן שימוש או בנפח גלישה. תמיד יהיו אלו שירצו להתחבר לאינטרנט בצורה נקודתית, ולכאורה יעדיפו חבילה שמוגבלת בנפח גלישה לדוגמה, אבל לאור המחיר של חבילת הבסיס (4$ או 10/15 נקודות) אני חושב שלא צריכה להיות בעיה.
– – – - אני מברך על האפשרות לשלם על חבילות הגלישה בנקודות במקום בכסף. לא שמדובר באפיק טוב מדי למימוש נקודות (אם כי לא רעה) אבל כן מדובר באפיק שייטיב מאוד עם נוסעים מזדמנים שיש בחשבונם יחסית מעט נקודות. אני אוהב אפשריות מימוש כאלו. אני גם שמח שאלעל בחרה במימוש לפי דרך של 50/33 סנט לנקודה ולא נמוך יותר (כפי שהיא מציעה ברכישת מוצרי דיוטיפרי במטוס).
– – – - חסימת שתי החבילות הראשונות לשימוש במחשבים ניידים היא מעט לא–ידידותית בעיניי אבל אני מבין את ההגיון של אלעל שמנסה לתמרץ את הנוסעים העסקיים לשלם על החבילה המורחבת בלי להתלבט יותר מדי. מעסיק ממילא יהיה מוכן לשלם 20$ כמו שיהיה מוכן לשלם 10$ (כסף כיס לחברות ששולחות עובדים לחו״ל) אז למה לא בעצם.
– – – - קצת מפריע לי שהחבילה המורחבת, שעולה 20$ לטיסה (סכום לא מבוטל ובפרט למי שצריך לשלם מכיסו), לא מאפשרת שימוש בשניים או שלושה מכשירים במקביל. הרי החבילה הזאת מיועדת לנוסעים עסקיים, ואף נקראת ״Business״, ואלו בדיוק הנוסעים שיירצו להתחבר ממספר מכשירים בו–זמנית. אז המגבלה הזאת קצת מפריעה לי אבל אני לגמרי מבין את הבחירה של אלעל ולא בא בטענות, כי בישראל כמו בישראל מה שייקרה בסוף הוא שמשפחה שלמה תשתמש בחבילת גלישה אחת ובמקום תשלום של 4$ או 10$ לכל מכשיר יהיה תשלום אחד של 20$ לעשרה מכשירים ויותר. אז נוסעים עסקיים רבים, ככל הנראה ייאלצו לשלם לפחות 40$ לטיסה עבור אינטרנט אחוטי ללא הגבלה.
– – – - כולי תקווה שבהמשך הדרך אלעל תציע הנחה חלקית או מלאה על חבילות הגלישה לנוסעים במחלקות הפרימיום ו/או לבעלי סטטוס גבוה במועדון הנוסע המתמיד. כמו כן, כולי תקווה שאלעל תציע אפשרויות לרכוש מנוי חודשי/שנתי שיחסוך מנוסעים עסקיים את הצורך לרכוש חבילת גלישה חדשה בכל טיסה. לי זה נשמע כמו מהלך בסיסי מאוד ואני אפילו מתפלא שאלעל לא מציעה אותו כבר בשלב ראשון.
– – – - בעיניי המחירים של אלעל סה״כ הוגנים. לא זולים, אומנם, אבל הוגנים. במיוחד לאור העובדה שמרבית חברות התעופה לא מציעות אינטרנט אלחוטי בטיסות מ/אל ישראל.
בכל מקרה, שיפור מבורך במוצר של אלעל. מזל טוב!
מידע נוסף ניתן לקרוא באתר אלעל – לחצו כאן.
אני נגד לחלוטין.
לא יקרה כלום אם נשאר מנותקים מהעולם ל12 שעות מקסימום .
בטיסתי האחרונה מסאן דייגו ללונדון ,ישבה לידי בחורה הודית חצופה, שבמשך 10 שעות טיסה לא סתמה את הפה ודיברה ללא הפסקה בשיחות וידיאו.
הרסה לי את היום.
דיסלייק אחד גדול.
כל אחד וההעדפות שלו. אני, לדוגמה, שמח מאוד שיש חיבור אינטרנט יציב במהלך טיסה ומוכן לשלם על זה לא מעט. אבל ברור שזה שירות שמעניין יותר נוסעים תכופים ונוסעים עסקיים מאשר נוסעים מזדמנים שמוכנים להתנתק מהרשת לכמה שעות כדי להימנע מתשלום נוסף.
רוב חברות התעופה חוסמות שירותי VOIP כדי שמקרה כמו שתיארת לא יקרה, ובכל מקרה הנימוס המינימלי דורש שמקרה כזה לא יקרה. צר לי לשמוע שישבת ליד מישהי שהייתה לה אפס התחשבות בזולת.
בקתאי למשל מזכירים בכריזה –
(באנגלית) שיש להימנע משיחות כדי לא להטריד את הנוסעים
(בעברית, בטיסות מ / אל תל אביב) שאסור לבצע שיחות
🙂
לשאלתך לגבי חברי הפרמיום של אל על.
אני כנוסע טופ קבלתי הודעה שאני זכאי חינם את החבילה העיסקית.
לא דיקת בנוגע חצי שעה אחרי המראה וחצי שעה לפני נחיתה. זה רק מ/ל תל אביב, אבל ביעדי אירופה זה יעבוד עד רגע הידוק החגורות. כפי שהוסבר לי בעבר ( השירות כבר עובד יותר משנה) זה דרישת שירותי הבטחון. ולא דרישת אל על.
בכל הנסיעות שלי בעבר השירות עובד מושלם. וטוב עשו אל על שלא מאפשרים לשוחח בכלל כדי לא להפריע לנוסעים האחרים.
אני שמח מאוד לשמוע שבעלי סטטוס טופ-פלטינום ימשיכו לקבל את השירות בחינם!
זה יפה מאוד מצידם. אני יכול לציין שיונייטד לא מציעה שום הנחה ל1k שלהם, וכנל לופטהנזה (גולד)
אולי הן כן מציעות לגלובל ולHON…
לא עולה לי לראש אף חברת תעופה שבצורה גורפת נותנת אינטרנט חינם בטיסות לבעלי סטטוס גבוה. נדמה לי שנתקלתי במקרה כזה בעבר אבל לא מצליח להיזכר באיזו חברה מדובר (אולי אתיהאד?). יש מספר חברות תעופה שמציעות אינטרנט אלחוטי בחינם, או לפחות שימוש מוגבל בו, לנוסעי מחלקות הפרימיום (לופטהנזה, קטאר איירוויס…).
ציינת את ה-GS של יונייטד וה-HON של לופטי – ואלו באמת הסטטוסים המקבילים ל-TPL של אלעל (לעומת ה-1K שנכון יותר להקביל אותו לפלטינום של אלעל בהיעדר אפשרות אחרת).
ההקבלה בין הסטטוסים נכונה על פניו בתור top o של כל אחד מהם
במציאות GS הרבה יותר יוקרתי ו"שווה". אולי זה בגלל שליונייטד יש יותר מה להציע, אולי כי זה סטטוס "סודי"…
גם HON נותן תמורה טובה יותר בדמות שדרוגים אוטומטיים וכניסה לטרקלין FIRST. ומה אלעל מציעה לTP?… אותו KDL מאוס ועמוס…
אני מסכים שיונייטד ולופטהנזה מסוגלות להציע יותר מאלעל, באופן טבעי, אבל לא צריך לזלזל בהטבות של סטטוס TPL. הנה חלק מההטבות:
(1) יחס מועדף במיוחד. מהניסיון המועט שלי עם הסטטוס זה ממש נראה כאילו כל עובדיי אלעל מתודרכים לעשות מעל ומעבר לנוסעים בסטטוס TPL ואני קיבלתי הצעות פרו-אקטיביות לשיפור חוויית הנסיעה שלי (לדוגמה: דיילת קרקע שחסמה עבורי שלשת מושבים כשטסתי בטיסת אפ שלא הייתה מלאה).
(2) כניסה לאגף המחלקה הראשונה ב-KDL לפני כל טיסה (אם כי האגף הזה לא פתוח רוב הזמן…).
(3) מנהלת תיק אישית, וזה שדרוג רציני לחוויית שירות הלקוחות.
(4) קדימות בשדרוגים ואפשרות לקבל שדרוגים תפעוליים גם בכרטיסי בונוס.
(5) שני שוברי שדרוג בשנה ומתנות בחגים.
(6) סטטוס פלטינום במתנה לבן/בת-זוג.
(7) מעבר במסלול המהיר בבידוק הביטחוני בנתב״ג עם כל כרטיס טיסה.
נדמה לי שבטורקיש האינטרנט חינם לנוסעים בביזנס
נושא לא קשור- אתה יכול בבקשה להסביר מה קרה אתמול/לפני יומיים עם העסקה של איירבוס ובומברדיה והמטוס ה"חדש" של איירבוס, ה A220?
לפני כמה חודשים איירבאס השתלטה על יצרנית המטוסים הקנדית בומברדייה למורת רוחה של בואינג (שהשתלטה מאז על היצרנית הברזילאית אמבראייר, אם כי זה מוגדר כשת״פ). אחד המהלכים השיווקיים של איירבאס הוא מיתוג מחדש של סדרת ה-C המצוינת של בומברדייה תחת הדגם A220. זה צעד הגיוני מאוד שמכניס את הדגם של בומברדייה לתוך הליין-אפ של איירבאס.
גם אני משהו לא קשור – השערות למדוע WOW סגרו את הבאסטה בישראל?
תוהה אם זה בעקבות העליהום שהתקשורת עשתה עליהם כשהגיע ה"סקופ" שטיסת לואו קוסט לארה"ב, כשמוסיפים לה את כל השדרוגים כדי לקבל תנאים של טיסה רגילה – עולה כמו טיסה רגילה…
פשוט לא מכרו מספיק כרטיסים, זה הכל. הקו הוכיח את עצמו כלא-כלכלי בעונת החורף ובקושי-כלכלי בעונת הקיץ.
וזה די מפתיע כי ישראלים מטורפים על לואוקוסט ובכלל כל חברת תעופה שנוחתת בנתב״ג חוזרת הבייתה עם ערמות של כסף. משהו בהצעה של האיסלנדים לא הצליח.
הישראלים כנראה לא מוכנים "לסבול" בטיסה ארוכה.
טיסה של 3-4 שעות לאירופה הישראלי מוכן להיות בלי אוכל, בידור ועם מזוודה קטנה.
אבל בטיסות ארוכות לניו יורק הישראלים רוצים מזוודה גדולה (כי עושים הרבה קניות) ואוכל, וכשמוסיפים את כל הדברים יוצא מחיר כמו טיסה רגילה ואז הם "יוצאים פראיירים".
מה גם שהקונקשן באיסלנד הוא מאוד ארוך אם אני זוכר נכון (6 שעות בערך) ככה שזאת יוצאת טיסה מאוד לא אטרקטיבית לקהל הישראלי
אכן נשמע כמו טיסה מגעילה ולא אטרקטיבית. גם למתכלבים יש גבול…
לקח לי לצלוח לא מעט תגובות פה כדי להבין ש-KDL = טרקלין המלך דוד. יש ראשי תיבות אחרים שאני עדיין לא סגור עליהם.
https://flying-out.com/useful-dictionary/
תודה. טרקלין המלך דוד לא היה שם (אלא אם כן פספסתי 🙂
מגבלת החצי שעה ביציאה מישראל נובעת מסיבה טכנית שאין כיסוי לווייני באזור לחברת Viasat –
בטיסות מתל אביב, השירות יהיה זמין לאחר כ-30 דקות מזמן ההמראה, ועד להדלקת השלט להידוק חגורות לפני הנחיתה.
בטיסות אל תל אביב, השירות יהיה זמין לאחר ששלט הידוק החגורות כבה ויסתיים כ-30 דקות לפני הנחיתה.
[…] חיובית מאוד, כמובן) את שירות האינטרנט האלחוטי החדש שלה. גם אני כתבתי על השירות הזה השבוע אבל לא קיבלתי על כך דבר או חצי דבר מאלעל. זה כמובן לא […]