כתבתי על פתיחת הקו החדש בפוסט בתחילת יולי כשבשעתו תחילת הפעילות בקו תוכננה לסוף יולי. אבל זה שכיח שיש דחיות בפתיחת קוי תעופה כי מדובר בתהליך מורכב שבו מעורבים גופים רבים והמון ביורוקרטיה.
הקו החדש מצ׳נגדו לת״א
בקו של סיצ׳ואן איירליינס, חברת תעופה בעלת דירוג שלושה כוכבים של סקייטרקס וביקורות בינוניות, ישרתו מטוסי איירבאס A330 בתדירות של שתי טיסות שבועיות. לו״ז הטיסות:
- הטיסה בכיוון צ׳נגדו (3U8562) תמריא מת״א בימים ראשון ורביעי בשעה 15:35 ותנחת בבוקר למחרת בשעה 6:00. זמן הטיסה הנקוב הוא 9 שעות ו-25 דקות.
– – – - הטיסה בכיוון ת״א (3U8561) תמריא מצ׳נגדו בימים ראשון ורביעי בשעה 02:15 ותנחת באותו היום בשעה 07:35. זמן הטיסה הנקוב הוא 10 שעות ו-20 דקות.
עושה רושם שסיצ׳ואן איירליינס לא כ״כ מעוניינת להביא ישראלים לצ׳נגדו כמו שהיא מעוניינת להציע לישראלים דרך נוחה להגיע ליעדי המשך שונים באסיה והפסיפיק עם קונקשיין בצ׳נגדו. הלו״ז הזה הוא גרוע למדי לתיירים ישראלים שרוצים לבקר בצ׳נגדו עצמה.
המרחק בין ת״א לצ׳נגדו הוא בדיוק 4000 מייל אבל מזמני הטיסות ניתן להסיק שנתיב הטיסה יהיה באורך של קרוב יותר ל-5,000 מייל.
באופן מעניין, ומעט תמוה, באתר של סיצ׳ואן איירליינס אורכי הטיסות שונים. לפי האתר הטיסה בכיוון צ׳נגדו אורכת כ-8 שעות ו-25 דקות בלבד בעוד הטיסה בכיוון ת״א אורכת כ-11 שעות ו-20 דקות. להערכתי זו טעות כי הפער הנ״ל לא סביר (לעומת פער של 55 דקות בלבד שנשמע מדויק).
צי המטוסים של סיצ׳ואן איירליינס
לחברה צי של כ-140 מטוסים ועוד כ-60 מטוסים בהזמנה. המטוס המתקדם ביותר בצי של החברה הוא האיירבאס A350-900 אבל כיום יש ברשותה רק אחד כזה (ועוד רבים בהזמנה).
לחברה 6 מטוסים מדגם A330-200 (שתי גרסאות קיימות) ו-6 מטוסים מדגם A330-300. מטוסים מהדגם האחרון הם שישרתו בקו לת״א והם כוללים 30 מושבים במחלקת העסקים (6 בשורה), 16 מושבים מועדפים שמשווקים כ׳פרימיום–אקונומי׳ ו-255 מושבים במחלקת התיירים.
המטוסים בצי של סיצ׳ואן איירליינס צעירים יחסית. מטוסי ה-A330, לדוגמה, הם בגיל ממוצע של קצת יותר מ-4 שנים בלבד. הגיל הממוצע שלכלל מטוסי הצי הוא כ-5.5 שנים והוא צפוי לרדת בחודשים הבאים עם כניסתם של מטוסים חדשים נוספים לצי.
מחירי כרטיסי הטיסה
כרטיסים בקו החדש, במחלקת התיירים, עולים החל מ-600$. באופן מעניינים כרטיסים בכיוון–אחד מת״א לצ׳נגדו עולים החל מ-325$ בלבד וכרטיסים בכיוון–אחד מצ׳נגדו לת״א עולים החל מ-275$. כלומר, כרטיס הלוך/חזור מתומחר משום מה בדיוק כמו סכומם של שני כרטיסים בכיוון–אחד. מוזר.
אם תרצו לצאת באחת משתי הטיסות הראשונות, בסוף ספטמבר, תוכלו לרכוש כרטיסים בתעריף מוזל יותר, במחלקת כרטוס N, שעולים החל מ-500$ בלבד. הנה כרטיס לדוגמה עם יציאה בטיסת הבכורה מישראל:
לפי עלון שיווקי שנשלח לסוכני נסיעות כרטיסים במחלקת העסקים בקו החדש נמכרים במחיר של החל מ-1400$ בלבד. אני לא הצלחתי למצוא מחיר כזה אז אולי הוא זמין רק דרך מערכות לסוכנים מקומיים. הכרטיס הזול ביותר שמצאתי, ליציאה בטיסת הבכורה מת״א וחזרה ב-3 לאוקטובר, עולה כ-1350$ בלבד בעוד כרטיסים בהמשך השנה עולים החל מ-1545$. בכל מקרה מדובר בתעריפים נוחים למדי שבוודאי ייראו אטרקטיביים מאוד לנוסעים עסקיים רבים שצריכים להגיע לדרום ומרכז סין. כרטיסים בכיוון–אחד במחלקת העסקים אינם זולים.
בכיוון ההפוך, מצ׳נגדו לת״א, כרטיסים במחלקת התיירים עולים החל מ-500$ וכרטיסים במחלקת העסקים עולים החל מ-2100$.
מועדוני תעופה וצבירת נקודות
סיצ׳ואן איירליינס אינה שותפה בברית תעופה כלשהי ובגדול אין לה חברים.
למיטב ידיעתי אין מועדון תעופה זר שנותן קרדיט על טיסות בינ״ל של החברה. מועדון תעופה אחד, Sky Peral Club של צ׳יינה סאות׳ן (ברית סקיי), נותן קרדיט על טיסות של סיצ׳ואן איירליינס בתוך סין בלבד. שזה קצת כמו חלקת אדמה על מאדים או דוד עשיר שגר בזימבבואה – – נחמד מאוד, אבל לא פרקטי בעליל. אבל אם אתם מתעקשים אז הנה טבלת הצבירה:
החדשות הטובות: לחברה יש מועדון תעופה בשם Golden Panda. כמה מגניב זה?!
כלומר, נכון שאין פנדות מזהב אבל זה עדיין השם הכי מגניב שנתקלתי בו למועדון תעופה. כמעט נרשמתי.
החדשות הטובות פחות הן, כפי שאולי אפשר לצפות, שמדובר במועדון תעופה לא אטרקטיבי במיוחד בלשון המעטה. התנאים שלו לא ברורים כי המידע באתר מוגבל למדי ואפשר רק לנחש שהתקשורת עם המועדון לא תהיה נוחה או מהירה. שיטת צבירת הנקודות של המועדון היא לפי ק״מ (השיטה המקובלת בסין) ולא ע״פ מיילים (השיטה המקובלת במערב).
כך, לדוגמה, כרטיס הלוך/חזור מצ״א לצ׳נגדו מכסה מרחק של בערך 12,800 ק״מ ואם מדובר בכרטיס מוזל הוא יצבור נקודות ביחס של 40% ממרחק הטיסה. כלומר, קצת יותר מ-5,000 נקודות בלבד. כרטיס בונוס דומה עולה 110,000 נקודות (בהנחה שת״א תקוטלג בקטגוריה C1, מה שלהערכתי יקרה) וזה לא כולל מסים כמובן. במילים אחרות: אחרי 22 נסיעות לצ׳נגדו, בכרטיסים מוזלים, ניתן לצבור מספיק נקודות כדי לחסוך אולי 500$ מהכרטיס ה-23. זה החזר משקולל של אולי 3% על ההוצאה.
יש נקודת אור קטנה: המועדון מציע סוג–של חשבון משפחתי. לא ניתן לרשום למועדון ילדים מתחת לגיל שנתיים, אבל, ניתן לרשום ילדים מעל גיל שנתיים ומתחת לגיל שתיים–עשרה לחשבון מיוחד שנקרא ״Kinship Card״. ניתן לקשר עד שני חשבונות–ילדים מסוג זה לחשבון מבוגר בן–משפחה שיצבור במקומם את הנקודות מכל הטיסות. כך, בעצם, משפחה עם ארבעה ילדים בגילאים המתאימים יכולה לרכז את כל הנקודות לשני חשבונות (של ההורים) ובתקווה שזה יקצר משמעותית את הדרך למימוש עתידי. אבל, כאמור, מדובר במועדון חלש למדי.
טבלת צבירת הנקודות מטיסות בינ״ל:
למידע נוסף על המועדון של סיצ׳ואן איירליינס – לחצו כאן.
מדוע הקו החדש הוא בשורה לשוק המקומי?
ראשית – כניסתה של חברת תעופה נוספת לשוק ישראל–סין בהכרח תביא להגדלת התחרות. כיום רק חברת תעופה סינית אחת פועלת בנתב״ג (היינאן איירליינס) והיא כבר מחזיקה בשלושה קוים שונים (בייג׳ינג, שנגחאי וגואנגז׳ו). הסינים, כאמירה כללית, מאפשרים רק לחברת תעופה אחת לפעול בכל קו ולכן עדיף לישראלים שעוד חברות תעופה סיניות יפעילו קוים נוספים מסין ושלא ייווצר מצב שבו חברת תעופה אחרת משתלטת על מספר קוים עיקריים ויוצרת מעין מונופול. כמובן שגם אלעל פעילה בשוק עם הקו הוותיק שלה לבייג׳ינג (וקו נוסף להונג–קונג, אם אתם מחשיבים את הונג–קונג כחלק מסין כמו שהממשל הסיני דורש) אבל המוצר של אלעל, לפחות בקו לבייג׳ינג, נחות מהמוצר שמציעה היינאן.
שנית – סיצ׳ואן איירליינס מפעילה טיסות משדה התעופה של צ׳נגדו (CTU), בסיס הפעילות העיקרי שלה, ליעדים רחוקים מגוונים. אני ספציפית מתכוון לאוקלנד בניו–זילנד (AKL) וללאסה בטיבט (LXA). יש מעט מאוד כרטיסים שמאפשרים להגיע מת״א לאוקלנד עם קונקשיין יחיד אז כל אפשרות נוספת היא מבורכת. לבינתיים לא ראיתי שיש תעריף של החברה מת״א לאוקלנד, ובתקווה שיהיה כזה בעתיד, אבל כרטיס הלוך/חזור מצ׳נגדו לאוקלנד עולה החל מ-600$ בלבד כך שניתן, בתיאוריה לפחות, לחבר שני כרטיסים ולהגיע למחיר סופי של פחות מ-1200$.
הקישור של צ׳נגדו ללאסה הוא משמעותי גם כן. לפחות חמש חברות תעופה מפעילות טיסות בין הערים ומכאן שצ׳נגדו היא שער הכניסה הטוב ביותר לטיבט.
שלישית – צ׳נגדו עצמה שווה ביקור. לא הייתי נוסע לשם לשבוע, אומנם, אבל אפשר בקלות להעביר בעיר ובסביבתה הקרובה מספר ימים בלי להשתעמם. מחוז סיצ׳ואן, שצ׳נגדו היא בירתו, נחשב למחוז ייחודי למדי בסין מבחינה תרבותית וקולינרית. הוא גם ידוע כביתם של דובי הפנדה המפורסמים ובתוך כל פועל בעיר גן–חיות שמוקדש רובו ככולו לחיות המיוחדות שמבלות את רוב יומן בעשיית כלום תוך הוכחה מתמשכת לחוסר השרידות שלהן בטבע. למחוז סיצ׳ואן אתרים תיירותיים רבים ראויים לביקור ושמורות טבע מגוונות – אבל חשוב לזכור שבסין תיירים לא יכולים לשכור רכב בעצמם אלא נדרשים לשכור נהג או לטייל במסגרת טיולים מאורגנים.
שוק המלונות של צ׳נגדו הוא איכותי ותיירים יכולים לצפות לקבל תמורה גבוהה לכספם. כל קבוצות המלונות הגדולות פעילות בעיר. כך, לדוגמה, לקבוצת IHG יש לא פחות מ-28 מלונות בעיר ובסביבתה כש-4 מהם שייכים לרשת אינטרקונטיננטל (שניים מהם ריזורטים, אחד במרכז העיר ואחד במרכז כנסים במרחק נסיעה קצרה ממרכז העיר). בעלי שוברים של מאריוט יישמחו לדעת שבצ׳נגדו יש בין השאר שני מלונות יוקרה של הקבוצה – ריץ–קרלטון וסנט–רג׳יס – ושניהם מלונות מקטגוריה 4 במועדון Marriott Rewards. כדאי!
לסיכום
נכון שסיצ׳ואן איירליינס היא לא בדיוק קתאי פסיפיק וצ׳נגדו היא לא בדיוק הונג–קונג אבל בעיניי הקו החדש שיחל לפעול בסוף החודש הבא הוא חיזוק חיובי לפורטפוליו של נתב״ג ולתחרות בקוים לסין ולמזרח אסיה בכלל. כמיטב המסורת של חברות תעופה סיניות גם סיצ׳ואן איירליינס בחרה להיכנס לשוק עם מחירי–ריצפה ואפילו להציע תעריפים אטרקטיביים בכיוון–אחד (במחלקת התיירים).
צ׳נגדו היא עיר מעניינת שאפשר להנות בה ממלונות מעולים במחירים נוחים, ומחוז סיצ׳ואן בכלל שווה ביקור למי שמעוניין לחוות סין קצת אחרת ממה שאפשר למצוא בבייג׳ינג ושנגחאי.
Chengdu רחוקה מאד מכל מקום חשוב בסין אז מבחינת אורך הטיסות זה כמו אירופלוט ואירופלוט חברה בסקיי טים וסיצואן אינה חברה בשום איגוד. אולי היא תעשה איגוד עם אל על.
לא מוזר, מבורך!!
הכוונה לתמחור של כיוון אחד
באמת הגיע הזמן שהעולם יחליף לק"מ במקום המיילים ששימושיים רק ב3 או 4 מדינות
המסקנה שלי היא שמדובר בחברה מהפכנית שתשנה את כל השוק העולמי 😉
אני חושב שאתה הראשון, אולי בעולם, לתאר את סיצ׳ואן איירלינס כ״חברה מהפכנית״.
:))
באופן מפתיע באתר החברה הם מוכרים כרגע כרטיסים רק לצ'נגדו ללא כל אופציה לקונקשן ליעד אחר באותו כרטיס.
נכון, כי בינתיים, לפי מה שראיתי, אין תעריפים של החברה מת״א ליעדי המשך. יגיעו בהמשך.
וגם למרבה הצער, נכון לעכשיו, זמני הטיסות היוצאות לאוסטרליה לא מאפשרים לטוס באמצעותם מישראל אם מעוניינים בעצירה אחת בלבד בדרך.
כמטייל, אני באופן אישי מעדיף טיסות שנוחתות ביעד מוקדם בבוקר. ככה אני מקבל יום שלם בעיר בלי צורך להוציא עוד כסף על לינה.
מכיר ומבין את הטיעון הזה. רק תזכור שכאן מדובר בנחיתה ביעד לא-מערבי אחרי טיסה של בערך 10 שעות. זה לא דומה לנחיתה באירופה אחרי טיסה של 5-3 שעות.
אני רוצה להזמין כרטיס טיסה לאוקלנד עם חברת התעופה סצואן איירלנס, יש קונקשיין של 20 שעות בצ'נגדו, האם צריך ויזה כדי לצאת מהשדה תעופה???
אשמח לתשובה.
לא צריך. תוכל לקבל בשדה התעופה חותמת שתאפשר לך לשהות עד 24 שעות בסין.
תודה רבה.