בחודש ספטמבר עשו קונקשיין בנתב״ג 142 נוסעים סה״ככך ע״פ נתוני רש״ת . אין ספק שנתב״ג לא מנסה לעודד את התופעה, מסיבותיו שלו, ונראה שאלעל מסכימה. אז אפשראבל איך?


בחודש שעבר היו שלושים ימים שאחד מהם היה יום כיפור (במהלכו נתב״ג מושבת לגמרי לכ-30 שעות). כלומר, השדה היה פעיל קרוב ל-700 שעות סה״כ. חלקו את המספר הזה ב-142 והתוצאה היא בקירוב 4.85. זה אומר שבממוצע חודשי כל בערך 4 שעות ו-51 דקות מגיע נוסע לנתב״ג במטרה לעשות קונקשיין בשדה בין שתי טיסות בינ״ל. זו עלייה של כמעט 20% ביחס למספרים של השנה שעברה.

TLV Report Sep18

האם אפשר לעשות קונקשיין בנתב״ג?

כמו כל שדה תעופה בינ״ל מודרני, ולא משנה כמה קטן הוא וכמה נידח הוא, גם בנתב״ג יש אזור מוגדר לטיפול בנוסעים במעבר. יש באזור הזה דלפק טרנזיט, מסוע למסירת כבודה ועמדת בידוק ביטחוניאבל האזור הזה לא מאוייש באופן קבוע ושיגרתי בשל מיעוט הנוסעים הזקוקים לשירות הזה.

האם דרוש תיאום מראש?

אם שתי הטיסות הן תחת כרטיס אחדמה שלא תמיד אפשרי בכלל לכירטוס, אבל יש מקרים שכןאז הקונקשיין ׳ידוע׳ לחברת התעופה שמביאה את הנוסע לנתב״ג וכפועל יוצא גם נתב״ג מעודכן. כלומר, השדה מוכן לאותו נוסע. במקרה כזה מרבית הסיכויים שיחכו לנוסע הנציגים המתאימים באזור המעבר.

אם שתי הטיסות הן תחת כרטיסים נפרדיםובעצם נתב״ג לא עודכן מראש על הקונקשייןאז הנוסע נתון לחסדיי אלהיי הרצון הטוב. הנוסע יעקוב אחר השילוט עד לאזור המעבר ואם יימצא אותו ריק (וזה המצב רוב הזמן) אז הוא ייאלץ להתקשר משם לעמדות הצ׳קאין המאויישות ולקוות שיהיה אפשר לשלוח מישהו לטפל בו בעתיד הנראה לעין. כשיש עומס בשדה זה יכול לקחת הרבה זמן ואני לא יודע אם קיימת התחייבות כלשהי לגבי משך הזמן שמותר לנוסע כזה להמתין. התהליך, כפי שאסביר מיד, מצריך מספר אנשים כך שאם אחד מהם מתעכב אז הרכבת המטאפורית לא יכולה לצאת מהתחנה.

האם אפשר ליידע את נתב״ג אקטיבית מראש על קונקשיין צפוי כששתי הטיסות בכרטיסים נפרדים? אולי, אבל אני לא מכיר מישהו שניסה.

כיצד בעצם מתבצע התהליך?

לאחר היציאה מהמטוס יש לעקוב אחר השילוט לנוסעים במעבר. אם טיסתם התחברה לשרוול (המצב השכיח) אז תצאו ישר למפלס העליון המשקיף על רחבת הדיוטיפרי מלמעלה ושם תמצאו את השילוט המתאים שיוביל אתכם לאזור המעבר שנמצא קומה אחת למטה. אם טיסתם קיבלה חנייה רחוקה, והגעתם אל הטרמינל באוטובוס, אז במרבית הסיכויים תיכנסו לטרמינל דרך כניסה קטנה בקומה התחתונה שהיא ממש סמוכה לאזור המעבר שנמצא קומה אחת למעלה. קשה לפספס.

TLV Transit 4

לפני שאמשיך בהסבר על התהליך רצוי שאסביר בקצרה על הגופים ואנשי הקרקע הרלוונטיים בנתב״ג:

  • טיפול בנוסעיםחברות הנדלינג הן חברות המספקות שירותיי קרקע וכוח אדם לחברות תעופה. מסיבות טבעיות זה לא כלכלי עבור חברות תעופה להחזיק אנשי צוות שלהן בשדות תעופה שאינם מרכזיים להן. בנתב״ג יש שלוש חברות הנדלינג גדולות וכמובן אלעל מטפלת בעצמה בנוסעיה.
    – – –
  • תשאול ובידוקאלו שני תהליכי ביטחון מרכזיים שכל נוסע יוצא חייב לעבור לפני המראה מנתב״ג. זה נכון לנוסעים יוצאים ולנוסעים במעבר. המתשאלים והבודקים הם אנשי נתב״ג והם פועלים בין השאר תחת הנחיות של השב״כ. נוסעים במעבר, אם כן, חייבים לפגוש מתשאל ובודק במהלך הקונקשיין.
    – – –
  • טיפול בכבודהבנתב״ג האנשים שמטפלים בכבודה עבור השדה נקראים ׳נטלים׳. הם אלו שפורקים את המזוודות מהמטוסים והם אלו שמניחים את המזוודות על המסועים. אם נוסע במעבר מסר כבודה אז גם הנטלים יהיו מעורבים בתהליך הקונקשיין שלו כפי שאסביר כאן.

ובכן

לאחר שהגעתם לאזור המעברבהנחה שנתב״ג ציפה להגעתכם כי הקונקשיין הוא באותו הכרטיסתיפגשו שם חבורה קטנה של אנשים הכוללת נציג של חברת ההנדלינג של הטיסה הנכנסת, נציג של חברת ההנדלינג של הטיסה היוצאת (אם אלו טיסות אלעלאותו נציג), מתשאל ובודק ביטחוני. כמובן שיהיו לרשותם כל המתקנים הנדרשים. אם מסרתם כבודה אז יהיה גם צורך לשלוח נציג נוסף של חברת ההנדלינג שיימצא את פריט הכבודה שלכם במסוע הרגיל, ימסור אותו לצוות הנטלים כדי שהם יעבירו אותו למסוע המיוחד שנמצא באזור המעבר. או, במילים אחרות, יידעו לכך שהמזוודה שלכם תגיע אליכם כדי שתוכלו להודות שארזתם אותה לבד ותוכלו לעשות איתה צ׳קאין מחדש בפניי נציג חברת ההנדלינג של הטיסה היוצאת שיהיה אתכם. כן, חצי מצחיק, אבל ככה זה.

TLV Transit 2

TLV Transit 3

לאחר הצ׳קאין, התשאול והבידוק, תוכלו להמשיך ישירות לצד האווירי של הטרמינל ובעצם תגיעו ישר לאזור הדיוטיפרי. כמובן שהתהליך לא מצריך מעבר בביקורת הגבולות כי הרי אין כניסה לישראל כלל.

לסיכום

לעשות קונקשיין בנתב״ג זה חלום קטן שלי כבר שנים. טרם הזדמן לי, ויש לי מאבק פנימי על כמה טיפשי זה יהיה אם כן תהיה לי ההזדמנות.

ברמת התיאוריה נתב״ג יכל להיות שדה מדהים לנוסעים במעבר. המיקום הגיאוגרפי שלו, המוניטין שלו לביטחון ברמה גבוהה וחברות התעופה המובילות המשרתות אותו ומפעילות ממנו טיסות לרוב האזורים בעולםכל אלו הם סיבות טובות שהשדה של ישראל יהיה האב מרכזי אפילו יותר משדות גדולים אחרים כמו אלו של איסטנבול, דובאי, אבודאבי ועוד.

תודה ליניב לניס על התמונות והמידע הנוסף שהיה דרוש לכתיבת הפוסט הזה.


אני מזמין אתכם להצטרף לקבוצת הפייסבוק החדשה של הבלוג:
www.facebook.com/groups/FlyingOutLounge

21 תגובות

  1. ארז

    היי ליאור,
    ברכות על הקבוצה החדשה.
    לא ידעתי שבקוקשן כזה בארץ המזוודות חוזרות לנוסע לצ׳ק אין מזורז. חשבתי שאפשר לתייג את המזוודות ליעד ההמשך ושהן יעברו בין המטוסים, כמקובל. אולי זה יתרון כשטסים תחת כרטיסים שונים.

    יש לי בעוד כחודש וחצי קונקשן בנתב״ג בן 3 שעות תחת שני כרטיסים שונים של אלעל. הבעיה היחידה שהנחיתה תהיה מארה״ב בטרמינל 3, כמקובל, וההמראה מטרמינל 1 לברלין.
    יש סיכוי כלשהו איכשהו לדעתך?
    זה הרי דורש הסעה מהדיוטי פרי של טרמינל 3 לדיוטי פרי של טרמינל 1.

    עוד בהקשר הזה, יצא לך או למישהו להשתמש בשירותי הלוקרים שליד טרמינל 3? אולי אני אצטרך לאחסן שם מזוודות לפני ההמראה לברלין (אם כבר עובר בין טרמינלים).

    הגב
    • Guy

      אני השתמשתי בלוקרים שליד החניונים שצמודים לטרמינל אם לאלה התכוונת.

      הגב
    • יניב

      אין מעבר מהצד האווירי בין הטרמינלים.
      תצטרך לצאת מטרמינל 3 לשאטל לטרמינל אחד ולבצע את כל התהליך של התשאול, מסירת כבודה, הגירה וביטחון.
      (אין ספק שפקיד ההגירה בטיסה היוצאת יסתכל עליך קצת מוזר 😉

      הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני לא חושב שיש לך סיבה לדאוג אם יש לך שלוש שעות לפחות. לצאת מ-T3 זה דקות בודדות, שאטל ל-T1 יש בתדירות גבוהה והנסיעה אורכת כ-10 דקות, ואז הכניסה ל-T1 שהיא גם די מהירה בדר״כ. ריאלית גם שעה וחצי תספיק, אז שלוש שעות זה די והותר. אלא, כמובן, אם יהיה איחור משמעותי בנחיתה של הטיסה הנכנסת ו/או אם תצטרך לחכות הרבה לאיסוף כבודה ב-T3.

      הגב
      • ארז

        נכון. כבר החלטתי שמקסימום אני לא אחכה לכבודה, אם היא תתעכב, ואמשיך לטיסה הבאה…
        מקווה שיעבור חלק

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

      היי ארז. מציע לבדוק בצ'ק אין שאתה עושה בחו"ל , אם שתי הטיסות של אל-על, יש סיכוי שיתנו לך כבר כרטיס עליה לטיסה מהארץ (אתה גם יכול ,ממילא, לעשות עצמאית צ'ק אין 24 שעות לפני הטיסה) ושיתייגו ויעבירו את המזוודה לטיסת ההמשך.

      הגב
      • ארז

        שתי הטיסות הן של אלעל, אבל הטיסה את הכבודה אני אמסור לפני טיסת פנים של יונייטד בארה"ב והם אמנם יוכלו לתייג לי את המזוודות לארץ, אבל לא נראה לי שיוכלו לברלין.
        מה גם, שמהתיאור של ליאור, נראה כי נתב"ג לא יודע להעביר מזוודות ממטוס למטוס, כך שתיוג תאורטי כזה לא היה עוזר…
        תודה!

      • Lior @ FlyingOut

        ספציפית במקרה של טיסות אלעל אני חושב שזה כן אפשרי. לא יודע מה הדין כשהטיסה היוצאת היא מ-T1. שווה לנסות בכל מקרה.

  2. דניאל

    לא מומלץ לעשות קונקשן בנתב"ג, מניסיון.
    התהליך כולו לקח כמעט שעתיים, והיה יותר פשוט להיכנס לארץ ולאסוף את המזוודה בעצמי.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      באופן טבעי, או לפחות במצב הנוכחי של הדברים, האפשרות לקונקשיין בנתב״ג אטרקטיבית יותר לבעלי דרכונים זרים שצריכים אשרת כניסה לישראל או שהכניסה לישראל תיקח להם הרבה זמן והם דואגים.

      הגב
  3. ליאור

    תודה על הפוסט. תמיד הסתקרנתי לגבי התהליך למרות שאין סיכוי שלעולם אזדקק לעבור אותו. אפרופו קונקשנים בנתבג, אוסטריאן נוהגים להכריז על השערים של טיסות הקונקשן של הנוסעים בטיסה לפני הנחיתה. באחת הטיסות שלי איתם לארץ הם הכריזו על השער של טיסת לופטהנזה לפרנקפורט… אולי נוסע המבצע millage run? אני מניח שיש טיסות יותר ישירות בין וינה לפרנקפורט…

    הגב
  4. יי

    המזוודות חוזרות אליך בקונקשן? זה בהחלט מוזר. מעניין אם זמן הקונקשן המינימלי במקרה של נתב"ג הוא גדול יותר משמעותית מאשר של שדות אחרים. מישהו במקרה תזמן את התהליך?
    אבל בהנתן שמדובר בשני כרטיסים נפרדים ואין כבודה אפשר להתגבר על זה, לא? הרי עמדות הנוסעים במעבר כמעט תמיד ריקות, אפשר לעבור שם ולהגיע בקלות לדיוטי פרי. אני טועה?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני לא יודע מה ה-MCT. באמת יהיה מעניין לגלות את המידע הזה.

      בתהליך המעבר אתה צריך לעבור צ׳ק-אין, תשאול ובידוק. כלומר, אתה ממילא צריך לבקש שיגיע צוות לאזור המעבר כדי לטפל בך – אבל כן תחסוך זמן אם לא תמסור כבודה כי חלק אחד בתהליך הזה לא יצטרך לקרות.

      הגב
  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    בבקשה (מ-ExpertFlzer):

    Results from ExpertFlyer.com

    Minimum Connect Times:
    Connecting at TLV

    STANDARD.D/D…D/I…I/D…I/I.
    ONLINE .20 1.30 1.30 1.30
    OFFLINE .20 1.30 1.30 1.30
    ** OR * ARE ALL
    VY-VY DD SUP
    AA-VY DD SUP FLT 1 – 9099 – ALL
    VY-AA DD SUP ALL – FLT 1 – 9099
    **-IB DD SUP ALL – FLT 5000 – 5999
    **-VY DD SUP
    IB-** DD SUP FLT 5000 – 5999 – ALL
    VY-** DD SUP
    **-** DD 3.00 INTER TLV – SDV
    LY-LY DI 1.30 FLT 1 – 7999 – FLT 1 – 7999 TRM 1 – 3
    LY-LY DI .55 FLT 1 – 7999 – FLT 1 – 7999 TRM 3 – 3
    LY-LY DI 1.15 FLT 1 – 7999 – FLT 8000 – 8999 TRM 3 – 3
    LY-LY DI 1.15 ALL – FLT 8000 – 8999 TRM 3 – 3
    LY-LY DI 1.45 TRM 1 – 3
    VY-VY DI SUP
    AA-VY DI SUP FLT 1 – 9099 – ALL
    VY-AA DI SUP ALL – FLT 1 – 9099
    VY-AC DI SUP
    VY-AY DI SUP
    VY-BA DI SUP
    VY-DL DI SUP
    VY-KE DI SUP
    VY-LH DI SUP
    VY-LY DI SUP
    **-AC DI 2.00
    **-AY DI 2.00 ALL – GROUP3
    **-AY DI 2.00
    **-BA DI 3.00
    **-DL DI 3.00
    **-HU DI 3.00 TRM ** – 3
    **-IB DI SUP ALL – FLT 5000 – 5999
    **-IZ DI 5.00 INTER SDV – TLV
    **-KE DI 3.30
    **-LY DI 2.00 TRM ** – 3
    **-LY DI 2.30 INTER SDV – TLV
    **-VY DI SUP
    **-WW DI 2.00
    DL-** DI 3.00
    IB-** DI SUP FLT 5000 – 5999 – ALL
    IZ-** DI 4.00 TRM 3 – 1
    IZ-** DI 4.00 TRM 3 – 3
    IZ-** DI 5.00 INTER SDV – TLV
    IZ-** DI 5.00 INTER TLV – SDV
    LY-** DI 1.45
    VY-** DI SUP
    **-** DI 1.30 ALL – GROUP3
    **-** DI 3.00 INTER SDV – TLV
    **-** DI 3.00 INTER TLV – SDV
    LY-LY ID 1.50 FLT 1 – 7999 – FLT 1 – 7999 TRM 3 – 1
    LY-LY ID .55 FLT 1 – 7999 – FLT 1 – 7999 TRM 3 – 3
    LY-LY ID 1.15 FLT 8000 – 8999 – FLT 1 – 7999 TRM 3 – 3
    LY-LY ID 1.15 FLT 8000 – 8999 – ALL TRM 3 – 3
    LY-LY ID 2.00 TRM 3 – 1
    LY-LY ID .55 TRM 3 – 3
    VY-VY ID SUP
    AA-VY ID SUP FLT 1 – 9099 – ALL
    VY-AA ID SUP ALL – FLT 1 – 9099
    VY-DL ID SUP
    VY-IZ ID SUP
    VY-IZ ID SUP INTER TLV – SDV
    VY-LY ID SUP
    **-DL ID 3.00
    **-IB ID SUP ALL – FLT 5000 – 5999
    **-IZ ID 3.00 TRM 1 – 1
    **-IZ ID 3.00 TRM 3 – 1
    **-IZ ID 5.00 INTER SDV – TLV
    **-IZ ID 5.00 INTER TLV – SDV
    **-LY ID 2.00
    **-VY ID SUP
    AC-** ID 2.00
    BA-** ID 3.00
    DL-** ID 3.00
    HU-** ID 3.00 TRM 3 – **
    IB-** ID SUP FLT 5000 – 5999 – ALL
    IZ-** ID 5.00 INTER TLV – SDV
    KE-** ID 3.00
    VY-** ID SUP
    WW-** ID 2.00
    **-** ID 1.30 GROUP3 – ALL
    **-** ID 2.30 INTER SDV – TLV
    **-** ID 2.30 INTER TLV – SDV
    UA-UA II SUP FLT 1 – 9999 – FLT 1 – 9999
    ALL – KOREA DEM PEOPLES RE
    UA-UA II SUP FLT 1 – 9999 – FLT 1 – 9999 ALL – SYRIA
    UA-UA II SUP FLT 1 – 9999 – FLT 1 – 9999
    KOREA DEM PEOPLES RE – ALL
    UA-UA II SUP FLT 1 – 9999 – FLT 1 – 9999
    SYRIA – ALL
    LY-LY II 2.00 FLT 1 – 7999 – FLT 1 – 7999 TRM 3 – 1
    LY-LY II 1.15 ALL – FLT 8000 – 8999 TRM 3 – 3
    LY-LY II 1.15 FLT 8000 – 8999 – ALL TRM 3 – 3
    LY-LY II .55 TRM 3 – 3
    VY-VY II SUP
    AA-VY II SUP FLT 1 – 9099 – ALL
    LY-KE II 1.15
    VY-AA II SUP ALL – FLT 1 – 9099
    VY-AY II SUP
    VY-BA II SUP
    VY-DL II SUP
    VY-KE II SUP
    VY-LH II SUP
    VY-LY II SUP
    VY-SS II SUP
    **-AY II 2.00
    **-BA II 3.00
    **-DL II 3.00
    **-HU II 3.00 TRM ** – 3
    **-IB II SUP ALL – FLT 5000 – 5999
    **-KE II 2.15
    **-LY II 2.00 TRM ** – 3
    **-SS II 2.30
    **-UA II SUP ALL – FLT 1 – 9999
    ALL – KOREA DEM PEOPLES RE
    **-UA II SUP ALL – FLT 1 – 9999 ALL – SYRIA
    **-UA II SUP ALL – FLT 1 – 9999
    KOREA DEM PEOPLES RE – ALL
    **-UA II SUP ALL – FLT 1 – 9999 SYRIA – ALL
    **-VY II SUP
    **-WW II 2.00
    BA-** II 3.00
    DL-** II 3.00
    HU-** II 3.00 TRM 3 – **
    IB-** II SUP FLT 5000 – 5999 – ALL
    KE-** II 2.15
    SS-** II 2.30
    UA-** II SUP FLT 1 – 9999 – ALL
    ALL – KOREA DEM PEOPLES RE
    UA-** II SUP FLT 1 – 9999 – ALL ALL – SYRIA
    UA-** II SUP FLT 1 – 9999 – ALL
    KOREA DEM PEOPLES RE – ALL
    UA-** II SUP FLT 1 – 9999 – ALL SYRIA – ALL
    VY-** II SUP
    WW-** II 2.00
    **-** II 3.00 INTER SDV – TLV
    **-** II 2.30 INTER TLV – SDV
    USE T*GRPN FOR CITIES IN A GROUP. WHERE N IS THE GRP NUMBER.

    הגב
  6. זיו בוק

    פגשתי לא פעם נוסעים שבאים מתאילנד לירדן ומעמן לתל אביב ומשם לונדון

    הם טענו שזה יצא להם הכי זול

    הגב
  7. אסף

    כדאי לצלצל לאל על ולברר את הנושא הזה. לדעתי כיון שעברת ביטחון אל על בניו יורק לא תצטרך לעבור בארץ ביטחון גם של הרשות , המזוודות תועברנה ישירות לביילי של מטוס אלעל (עם תג קונקשן), ואם יחכו לך דיילים בנחיתה הם יקחו אותך ישירות לטרמינל 1 (לטיסות שיוצאות משם) או לטרמינל 3 (לטיסות שיוצאות משם) לחלק האוירי. הבייה נוצרת כאשר בנמל המוצא לא עברת ביטחון ישראלי. לפחות ככה היה בעבר וככה היה כשטסתי מאילת לאירופה בטיסת אלעל (כשהם עוד טסו מאילת).
    שווה לבדוק לפני שנכנסים ללחץ.

    הגב
    • חנצי

      זה לא משנה איזה בטחון עברת לפני, בכל שדה ולכל טיסה יוצאת תעבור בטחון מחדש. זו אחריות של השדה שמוציא את הטיסה

      הגב
  8. נוסע ותיק

    אני נזכר שפעם נכנסתי סתם בשביל הקטע לאזור הזה עם השילוט של נוסעים במעבר, הסתובבתי בכל החדרים שם פתחתי דלתות כדי שאולי מישהו יתעורר ויצעק עלי מה אני עושה כאן? ואז יהיה לי את מי לשאול למי בדיוק נועדה העמדה הריקה הזו, אבל כצפוי המקום היה שומם לחלוטין ואחרי כמה דקות שהיה ושוטטות אפילו מחשידה במקום שציפיתי שאולי יראו אותי דרך המצלמות וירוצו להבין מה רוצה הברנש במקום לא הועילו ונאלצתי להמשיך לדרכי הרגילה ולהיכנס ארצה במסלול הרגיל
    ,

    הגב

השאר תגובה