הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.
(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).
הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.
(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).
חשוב להגיד מזל טוב לארקיע שקיבלה היום את האיירבס החדש ותהיה החברה הראשונה בעולם שמשתמשת בו. ליאור, מה יש לך להגיד/להרחיב על המטוס הזה?
בבקשה:
http://www.flying-out.com/2018/10/07/expecting-the-a321lr
באותו עניין אנקדוטה מעניינת. חבר שהיה נוכח בהשקה סיפר שקיבולת המטוס נעה בין 220-240 מושבים. ארקיע בחרו קונפיגורציה של 220 מושבים והמרווח לרגליים מפנק כמו באמבראר שלהם.
הקונפיגרציה הסטנדרטית של הדגם הזה היא ל-206 מושבים בשתי מחלקות שירות. זה מאפשר למטוס טווח של קרוב ל-4,000 מייל ימי, ללא מטען חריג. 240 מושבים זו קונפיגרציה ספרטנית שאולי פורמלית אפשרית מבחינת איירבאס אבל אני בספק רב שיהיה לקוח שיבחר בה.
ארקיע בחרה בקונפיגרציה עם 220 מושבים ועדיין רצתה שטח יחסית גדול לשימוש הצוות (מטבח וכו׳). החברה מייעדת את המטוס לטיסות לטווח בינוני-ארוך ובטח תרצה גם להציע דיוטיפרי – וזאת בניגוד לחברות לואוקוסט שמשתמשות במטוסים ממשפחת ה-A320 בעיקר לטיסות לטווח קצר ולא מציעות ארוחות לכל הנוסעים וכו׳ אז צריכות שטח מטבח מצומצם. בכל מקרה, הקונפיגרציה שארקיע בחרה יצרה מרווח רגליים של 31 אינצ׳ לכל מושב – שזה הסטנדרט כיום בתעשייה. יש חברות תעופה שהשאירו את המרווח באזור 33-32 אינצ׳, והן נחשבות נדיבות, ולעומתן יש חברות תעופה – ובפרט חברות לואוקוסט – שיירדו עד כדי 29 אינצ׳ (אם כי לרוב 30 אינצ׳ נחשב למינימום). אז ארקיע לא הלכה לקיצוניות כלשהי אבל לומר שהיא מציעה קונפיגרצייה מרווחת/מפנקת במטוס החדש זו טענה קצת מוגזמת כנראה.
היי, רציתי לדעת מה השווי הריאלי של מיילים של המועדון מיילס אנד בונוס של איגיאן, והאם שווה להזמין מלון דרך הפנייה של האתר של איגיאן
מייל של איג׳יאן שווה לפחות 1.5 סנט ובמימוש נכון גם מעל 2 סנט. כלומר, 1,000 מיילים שווים לפחות 20$.
למועדון של איג׳יאן יש הסדר עם בוקינג כך שאתה מקבל בעצם 2 מיילים לכל 1 אירו בעלות ההזמזנה. זה בערך 3% קאשבק. לא אטרקטיבי בכלל, אז חבל על המאמץ. באופן כללי בוקינג הוא לא האתר הזול ביותר בשוק להזמנת מלונות אז לקבל החזר של 3% בלבד על ההוצאה בהזמנה דרכו זה די נמוך. לצורך האומדן – לחברת הלואוקוסט וויזאייר יש הסדר דומה שנותן החזר של 10%.
תודה על התגובה, היות ואני גם טס בוויז אייר אז שווה לי בוודאות להזמין דרך וויז אייר, (זה מה שגם עשיתי מראש)
איזה אתר מלונות זול מבוקינג?
כמעט כל אתר.
היתרון של בוקינג זה בהיצע המלונות/דירות שלו – שהוא חסר תחרות כיום בשוק – ובנוחות השימוש (לרבות שירות לקוחות).
אם אתה מעוניין במלון מסוים.אז באתר המלון עצמו.
או לכתוב להם.
בהצלחה
שאלה לגבי רכישת אוויוס –
האם יש דרך זמינה לרכוש אוויוס כעת?
חיפשתי בפוסטים שהיו ( גרופון ספרדי / אירי, אתר צרפתי כלשהו ) אך הם לא מציעים זאת כעת.
האם בריטיש יוצאת במבצעים מידי פעם ואפשר לשער מתי תהיה הפעם הבאה?
תודה.
ממש השבוע התחיל מבצע חדש של בריטיש למכירת אוויוס. בדוק באתר החברה.
לא מדוייק, פשוט לא בדקת טוב:
https://www.groupon.es/deals/avios-16
המבצע הזה מצוין עבור חבילת 2000 אוויוס ב- 19 יורו – שזה קצת פחות מסנט לאוויו וגם את זה אפשר לשפר עם עוד טריק או שניים. זה מוגבל לחבילה אחת.
עד היום רכשתי כחמש חבילות כאלה – זה מבצע שחוזר כל חודשיים שלושה.
בחבילות הגדולות המחירים קצת פחות טובים אבל אז יש טריק נוסף שעזרתו אפשר להוזיל גם את החבילות הגדולות, לפחות בפעם הראשונה, כך שצריך דווקא להתחיל בהם – אם אתה רוצה לקנות הרבה אוויוס.
אם ליאור רוצה אני מוכן לכתוב על זה כאן בהרחבה.
אגב, זה דורש סבלנות ודיוק וה -IT של איבריה לא "כי מוצלח בעולם" – אבל בסוף תמיד קיבלתי את האוויוס שלי במחיר של 1.1-1 סנט או פחות.
Yoav H, אשמח מאוד אם תוכל לפרט, תודה רבה!
היי, בקרוב אטוס עם Easyjet מטרמינל 1 בנתב"ג. האם יש שם הסדר של תשאול בטחוני מבלי לעמוד בתור למסירת כבודה (כמו בנתב"ג טרמינל 3)?, זאת בהנחה שיש לי boarding pass, או האם אני חייב לעמוד בתור לכבודה גם על מנת שייבדקו שהטרולי שלי אכן עומד בדרישות. שמעתי על נוסעים שהתבקשו לשלוח את הטרולי ונאלצו לשלם במקום תשלום גבוה, מכיון שאינו עומד בדרישות תודה
אם יש לך בורדינג פס אתה לא צריך ללכת לעמדת הצ'ק אין שיבדקו לך את המזוודה.
המקום השני שבו הם יכולים לעשות לך בעיות זה בגייט. (הכי פשוט לעמוד בדרישות 🙂 )
כשטסתי איתם לפני קרוב לשנה לא היה תור בידוק ביטחוני נפרד לטסים רק עם כבודת יד כמו בטרמינל 3 שאפשר לדלג.
למיטב ידיעתי, ומניסיון של מספר מעברים, אין עמדה ייעודית לנוסעים ללא כבודה. תצטרך לעבור את המסלול הרגיל ואחרי התשאול להמשיך לבידוק הבטחוני במקום לעמדות הצ׳ק-אין.
שלום ליאור,
האם יש יעדים מסוימים שעדיף לממש בהם נקודות של אלעל (מבחינת שווי ההטבה, מיסי נמל וכו')?
תודה
איתן
רוב היעדים – אבל לטיסה במחלקות הפרימיום.
שאלה לחוכמת ההמונים.
מי שטס באופן פרטי ולא למדינות עם מטבע בדולרים או ביורו, מה הדרך שאתם משיגים מטבע מקומי ?
משיכה מראש מהארץ ?
משיכה בבנקט במדינה היעד ?
החלפה בצינג ?
שער החילופין בנתבג של בנק הפועלים לא אידיאלי, מצד שני משיכת מזומן בחו"ל עולה עמלת מינימום של מספר דולרים והחלפה בצינג יש צורך בהחלפה כפולה שקל->דולר/יורו-> מטבע מקומי.
קראתי כמה דעות שכולם הגיוניות.
מענין לשמוע את שלכם.
אישית אני משתדל להשתמש כמה שפחות במזומן בחו"ל ומשתמש בעיקר בכרטיסי אשראי.
אם חייבים מזומן אז אני מעדיף להוציא קצת מהכספומט במקום היעד.
לגבי עלויות – בכרטיסים ישראלים הורידו לפני כשנתיים או שלוש את עמלת המינימום והיום פשוט גובים אחוז קבוע (אאל"ט כ3%) על משיכה.
באופן כללי, הפתרון הכי זול למשוך כספים מכספומטים בכל מקום בעולם זה באמצעות כרטיס הדביט של שואב. לא רק שאין שם עמלות המרה (ההמרה היא בשער ויזה, שהוא בד"כ בטווח של כמה עשיריות האחוז מהשער הרציף) אלא שואב גם מחזירים לך כסף אם הכספומט לקוח עמלה על המשיכה.
הבעיה שבשביל הכרטיס הזה צריך לפתוח חשבון בשואב ולדאוג להעביר לשם כספים. לא מסובך במיוחד מצד אחד, אבל מצד שני גם לא הדבר הכי פשוט בעולם
רונן תודה, זה מה שגם אני לרוב עושה.
אחרי שאנשים "נחרדו" ונתנו לי הסברים למה עדיף X ולא Y, החלטתי לנצל את הבלוג הסופר מוצלח של ליאור ואת השאלות של יום רביעי לשמוע את דעת ההמונים.
צריך לפתוח חשבון בשואב
שואב ?
שואב (schwab) זהו אחד הברוקרים הגדולים בארה"ב.
יחד עם החשבון מקבלים כרטיס דביט (debit card) שמקושר לחשבון שלך ואיתו ניתן למשוך כספים בכספומטים (וגם לשלם בכל מקום שמקבל כרטיסי אשראי/דביט).
אחד הדברים הנחמדים בכרטיס הזה הוא ששואב לא לוקחים עמלות המרה (ממירים לפי שער ויזה הבינ"ל) ובנוסף הם גם לא לוקחים עמלות על משיכה מכספומט (בניגוד לרוב הכרטיסים בעולם שכן לוקחים עמלת משיכת מזומן).
ויותר מזה, לא רק שהם לא לוקחים עמלה אלא אם הכספומט גובה לך עמלת משיכה (כמו כספומטים שיש בארץ בקיוסקים וכאלה) שואב נותנים לך החזר על העמלה הזאת.
אבל שוב, זה מצריך פתיחת חשבון מסחר בשואב והעברת כספים לשם לצורך שימוש. זה לא מתאים לכל אחד (לא תמיד החסכון שווה את ההתעסקות שמסביב).
מה זה אומר שוואב ומה הפרוצדורה לפתוח שם חשבון?
@Symchusz, קראת את התגובה שלי? 🙂
רשמתי שם – שואב (schwab) זהו אחד הברוקרים הגדולים בארה"ב.
לגבי פתיחת חשבון, זה לא שונה בהרבה מפתיחת חשבון בכל ברוקר אמריקאי אחר.
יש מידע זמין באתר שלהם לגבי התהליך. בגדול צריך לשלוח מסמכים מזהים למיניהם ולהפקיד מינימום של 25K$ (או להעביר אחזקות אחרות בערך כזה).
כמו שאמרתי, זה לא משהו שהייתי עושה רק בשביל לקבל את ההטבה של משיכה מכספומט. אם יש לך גם ככה חשבון השקעות אפשר לשקול, אבל אחרת זה פשוט לא שווה את המאמץ.
רונן כתב ״אישית אני משתדל להשתמש כמה שפחות במזומן בחו"ל ומשתמש בעיקר בכרטיסי אשראי. אם חייבים מזומן אז אני מעדיף להוציא קצת מהכספומט במקום היעד״ – וכך בדיוק אני נוהג.
1. עדיף למצוא כרטיס אשראי שלוקח עמלת המרה נמוכה ולהשתמש בו כמה שיותר. השימוש במזומן באירופה נמצא בירידה כבר הרבה זמן ויש היום מקומות שלא מקבלים מזומן.
אתה ממלא צ'יפ כלשהו בכסף ומשלם בעזרתו.
2. דולרים, יורו ושטרלינגים הכי זול וטוב לקנות בכספומטים של לאומי. צריך לבדוק מראש איפה יש מה, כי לא בכל סניף יש הכל. אפשר גם בדואר – אבל שער ההמרה שם מעט פחות טוב.
3. אפשר לקנות אצל חלפני כספים מורשים שלא לוקחים עמלה. לא בנתב"ג ולא כאלה יקרים כמו בקניון מלחה בירושלים. יש אחד כזה בסוף רחוב הברזל בתל אביב, אחד בקניון ויצמן ולא חסרים. פשוט בודקים שער יציג ושואלים כמה הם רוצים. אם ההפרש קטן – אז שווה.
4. אפשר לקנות דולרים או יורו בארץ ולהחליף למטבע מקומי אצל חלפנים מקומיים.
לא בשדה תעופה או בנמל. במרכז העיר.
לדעתי במקום לקבל כאבי ראש הוציאו דרך גרופון ותקבלו בבנק הפועלים בשדה (הרבה יותר זול מקנייה בבנק הפועלים בשדה)
https://groo.flymoney.com
בדקו מטבעות שונים ותגידו באמת כמה תשלמו הרבה יותר אם לא תמירו בחול ברדיפה האינסופית אחר הציינג הזול.
מובן למי שאין כסף נזיל קנייה בתשלומים (שאפשרית דרך האתר) אמנם יקרה יותר אבל חוסכת מצבים לא נעימים של מחסורי מזומנים. דרך אגב תוכלו לקבל בשטרות קטנים/גדולים כרצונכם.
אשמח לתגובת הכלכלנים כמה באמת יוצא יקר יותר לדעתם.
אמנם זה דרך גרופון – אבל פה אין קש בק.
האם בתשלום בנקודות עבור שהיה במלון בארה"ב משלמים את המיסים בנפרד? אני שואל כי נראה שמאוד משתלם לרכוש נקודות למשל במבצע של IHG (עם 100% בונוס, בכ-5$ ל 1000 נקודות) ולממש עבור לילה בניו יורק. 40000 נקודות למלונות שגובים יותר מ 300 דולר ללילה לפני המיסים…
האם המדיניות אחידה בין הרשתות השונות – נניח הילטון, IHG ומריוט?
ושאלה נוספת – באילו רשתות לילה או בנקודות נספר כלילה לסטטוס?
תודה
לא, אין מסים. זה נכון לכל המועדונים.
אם למלון יש ׳היטל נופש׳ (יעדי נופש קלאסיים ומרכז ניו-יורק) אז חלק מהמלונות גובים את זה גם בלילות-בונוס. חלק מהמועדונים יצרו כבר הגנה והגדירו שבעלי סטטוס גבוה מספיק לא ישלמו גם את זה.
יונייטד מחליפה את המטוס בטיסת הבוקר UA84 למטוס החדש ביותר שלה הבואינג 787-10
המטוס יפעל בקו לתל אביב החל מה-30 במרץ
שחכתי לציין שבמטוס יש את מחלקת הפולריס החדשה ופרימיום אקונומי
להבנתי, לילות בונוס בהילטון נספרים לסטטוס. האם זה תקף גם לשהיות הנדרשות במקרה של השוואת סטטוס? לדוגמה, האם שהיה של לילה אחד במקודות תיספר לי לצורך השלמת 4 שהיות ב-90 יום (התנאי לשמירה על גולד)?
בהילטון לילות-בונוס מספרים להכל. כולל מבצעים תקופתיים. יכול להיות מקרה שתשלם X נקודות עבור הלילה ותקבל בונוס בגובה 2X ממבצע תקופתי. למיטב ידיעתי זה נכון גם למסלול המהיר לסטטוס – ובזמנו זה אפילו הופיע בתנאים המפורטים של המסלול המהיר. נסה לבדוק ו/או לשאול ישירות את הנציג שרושם אותך למסלול המהיר.