לא אנסה לסקור בפוסט זה את כל ׳התוכניות המשפחתיות׳ של מועדוני התעופה על תנאיהן המדויקים. לרוב מדובר בתוכניות מורכבות עם עמודים על עמודים של אותיות קטנות. המטרה היא כן להציע הטבה לחברי המועדון ומצד שני לא לפתוח סכר גדול מדי שיאפשר ניצול יעיל הרבה יותר של הנקודות הנצברות (שזה הרי בניגוד לאינטרס של מועדון התעופה). לכן סקירה זו תהיה קצרה ותמציתית. 

בסקירה אתייחס לתשעה מועדוני תעופה שבעיניי רלוונטיים ביותר לישראלים. אבל אציין ש׳תוכניות משפחתיות׳, או תוכניות דומות שמאפשרות העברת נקודות, מוצעות גם ע״י מועדוני התעופה של חברות מובילות אחרות כמו אמירטס, לופטהנזה, קוונטס, סינגפור איירליינס, וירג׳ן אטלנטיק, קטאר איירוויס, ג׳ט איירוויס, אליטליה, אירו-מקסיקו, טורקיש ועוד.

תשעה מועדוני תעופה

מועדון התעופה Executive Club (בריטיש)

למידע – לחצו כאן.

ברית: וואן-וורלד.

החשבון המשפחתי של בריטיש נקרא Household Account. הוא ידוע כאחד המתקדמים ביותר בתעשייה והתנאים שלו נוחים מאוד באופן יחסי. מתאים בהחלט למי שרוצה להנות מצבירה משפחתית בלי כאבי ראש משמעותיים. מימוש הנקודות קל יחסית. 

ניתן לצבור נקודות מטיסות עם חברות תעופה כמו בריטיש, איבריה, פינאייר, קתאי, אמריקן, לאטאם, קטאר איירוויס, רויאל ג׳ורדניאן ועוד.

מועדון התעופה Asiana Club (אסיאנה)

למידע – לחצו כאן.

ברית: סטאר.

התוכנית של המועדון נקראת Family Mileage Plan. הקמת החשבון דורשת שליחת מסמכים מתאימים מה שיכול לקחת קצת זמן. היתרון האמיתי של המועדון של אסיאנה הוא בטבלאות המימוש הנוחות שלו אבל סה״כ זה לא המועדון המתקדם ביותר בברית סטאר.

ניתן לצבור נקודות מטיסות עם חברות תעופה כמו לופטהנזה, סוויס, יונייטד, אתיופיאן, אייר אינדיה, לוט, אוסטריאן, איג׳יאן ועוד.

מועדון התעופה SkyPass (קוריאן)

למידע – לחצו כאן.

ברית: סקיי.

התוכנית של קוריאן נקראת בפשטות Family Plan. עד חמישה בני-משפחה יכולים לצבור נקודות ביחד על אף שהתוכנית היא למעשה אפשרות להעברת נקודות בין חשבונות יותר מאשר קיומו של חשבון יחיד. סה״כ זו התוכנית המשפחתית הטובה ביותר בברית סקיי.

ניתן לצבור נקודות מטיסות עם חברות תעופה כמו קוריאן, אייר פראנס, אירופלוט, ק.ל.מ, אייר אירופה, דלתא, אליטליה ועוד.

מועדון התעופה Miles+Bonus (איג׳יאן)

למידע – לחצו כאן.

ברית: סטאר.

התוכנית, Together, מוצעת רק לבעלי סטטוס גבוה במועדון (סילבר או גולד). עד שישה בני-משפחה יכולים לצבור נקודות יחד. המועדון של איג׳יאן נחשב לאחד האטרקטיביים בברית סטאר בעיקר בשל טבלאות המימוש הנוחות שלו. 

ניתן לצבור נקודות מטיסות עם חברות תעופה כמו איג׳יאן, לופטהנזה, סוויס, יונייטד, אתיופיאן, אייר אינדיה, לוט, אוסטריאן ועוד.

מועדון התעופה FinnairPlus (פינאייר)

למידע – לחצו כאן.

ברית: וואן-וורלד.

המועדון של פינאייר מאפשר ליצור Family&Friends Group. כלומר, חשבון שהוא מעבר לחשבון משפחתי ומאפשר העברת נקודות חופשית וחינמית בין חשבונות (ולא חשבון אחד משותף). מבחינות רבות המועדון הפיני הוא אחד המתקדמים ביותר בברית אבל טבלאות המימוש שלו אינן אטרקטיביות במיוחד. יש יתרון למימוש נקודות לטובת שדרוגים בטיסות של פינאייר.

ניתן לצבור נקודות מטיסות עם חברות תעופה כמו פינאייר, בריטיש, איבריה, קתאי, אמריקן, לאטאם, קטאר איירוויס, רויאל ג׳ורדניאן ועוד.

מועדון התעופה Etihad Guest (אתיהאד)

למידע – לחצו כאן.

ברית: אין.

התוכנית של אתיהאד, Family Membership, מאפשרת לשמונה בני-משפחה לצבור יחד נקודות בחשבון משותף. המועדון של אתיהאד לא מתקדם כ״כ ויש לו מספר חסרונות משמעותיים, לרבות שירות לקוחות בעייתי, אבל אפשר למצוא בטבלאות המימוש שלו כרטיסי בונוס מצוינים. 

ניתן לצבור נקודות מטיסות עם חברות תעופה כמו אתיהאד, היינאן, סאס, אייר סרביה, אמריקן, אסיאנה, אייר אירופה, אייר ניו-זילנד ועוד.

מועדון התעופה Mileage Club (אול-ניפון)

למידע – לחצו כאן.

ברית: סטאר.

עד שמונה בני-משפחה יכולים להשתמש בנקודות שלהם ביחד לטובת כרטיסי בונוס במסגרת התוכנית של המועדון Family Account Service. כמו בתוכניות המקבילות של אסיאנה וקוריאן גם במועדון של אול-ניפון צריך לשלוח מסמכים כדי להוכיח את הקשר המשפחתי. יש גם עלות רישום של 1,000 נקודות לכל מצטרף. 

ניתן לצבור נקודות מטיסות עם חברות תעופה כמו אול-ניפון, איג׳יאן, לופטהנזה, סוויס, יונייטד, אתיופיאן, אייר אינדיה ועוד.

מועדון התעופה Mileage Bank (ג׳פן איירליינס)

למידע – לחצו כאן.

ברית: וואן-וורלד.

פורמלית התוכנית של ג׳אל, Family Club, משווקת קודם כל ליפנים שחיים מחוץ ליפן. בפועל היא לא אקסקלוסיבית ליפנים בשום צורה. התוכנית פתוחה רק לבני 12 ומעלה. יש עלות הרשמה של 1,000 נקודות אבל יש גם בונוס לטיסה ראשונה לאחר הרישום כך שהעלות מתאפסת. התנאים של התוכנית די מורכבים. אני לא רואה סיבה אמיתית לבחור בתוכנית זו לעומת התוכנית של בריטיש.

ניתן לצבור נקודות מטיסות עם חברות תעופה כמו ג׳אל, בריטיש, איבריה, פינאייר, קתאי, אמריקן, קטאר איירוויס, רויאל ג׳ורדניאן ועוד.

מועדון התעופה EgyptairPlus (איג׳יפט אייר)

למידע – לחצו כאן.

ברית: סטאר.

מועדון תעופה מיושן למדי שמפעיל את התוכנית המשפחתית המתקדמת ביותר בתעשייה ככל הנראה. כ״מתקדמת״ אני מתכוון בעצם ל״נדיבה בצורה לא סבירה״. במסגרת התוכנית יכול חבר מועדון להוסיף חמישה בני-משפחה לחשבונו (בני שנתיים ומעלה) וכל המיילים שהם יצברו – כולל מיילים לסטטוס! – ייכנסו היישר לחשבונו. כלומר, נסיעה משפחתית אחת יכולה להקנות לאחד מבני-המשפחה סטטוס גבוה במועדון די בקלות. איזו הרפתקה תהיה במימוש הנקודות? שאלה טובה…

ניתן לצבור נקודות מטיסות עם חברות תעופה כמו איג׳יפט אייר, איג׳יאן, לופטהנזה, סוויס, יונייטד, אתיופיאן, אייר אינדיה ועוד.

Family at the Airport

8 תגובות

  1. דודי

    אני בהחלט ממליץ על בריטיש.
    אני ,אשתי וההורים שלי צוברים לפול משותף ממאסטרכארד ומגיעים בשנה בקלות ל30,000 מיילים .מה שמספיק ל 3 כרטיסי טיסה הלוך חזור ללונדון במבצעים שלהם שיש פעמיים בשנה .
    יתרה מזאת,הם כל רבעון יוצאים במבצע של תוספת מיילים.החודש למשל הם נותנים עד סוף השנה 30% תוספת.

    הגב
    • ערן

      מה יחס ההמרה ממסטרקארד?
      האם זה הכרטיס היחידי שמאפשר המרה לבריטיש?

      הגב
      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        ישראכרט זו החברה היחידה שמאפשרת המרה לבריטיש-וכל הכבוד להם!
        יחס המרה:
        כרטיס רגיל:250 ש"ח=7 אביוס.
        פלטינום:250 ש"ח=17 אביוס.
        סיגיניה -250 ש"ח-25 אביוס.
        כאמור כל 4 חודשים לערך יש להם מבצע של תוספת של 30% .
        יש להצטרף למסלול תעופה לביצוע ההמרה ואין רטרו רק עתידי!

  2. יוחי

    בארה"ב ממליץ מאוד על jetblue. תוכנית משפחתית מצויינת ( עד השנה היה ל 5 בני משפחה , עכשיו פתוח ל8 וללא הוכחת קרבה משפחתית כלומר ניתן לצרף גם חברים ). אין תפוגה למיילים. אין blackout dates – כלומר במידה שיש מושב פנוי על הטיסה ניתן להזמין בנקודות ולא לחכות ל award place. בנוסף השנה נוספו כרטיסי אשראי אמריקאים כמו chase /citi כשותפים להעברה שלא לדבר על הכרטיס מסטרכארד שלהם שבא עם בונוס נחמד אבל בעיקר עם 10% rebate כשמשתמשים בנקודות + עד 4 מזוודות בחינם ל 4 נוסעים באותה הזמנה .
    למרות כל הנאמר הכרטיסים בנק' מבוססים על מחיר (כשהכרטיס יקר זה יקר גם בנקודות ) .כמו כן לחברה שיש נוכחות בעיקר בניו יורק ובוסטון ובכלל בחוף המזרחי פחות במערבי.

    הגב
  3. תום

    האם ניתן לאחד שני חשבונות קיימים של בריטיש של שני בני זוג לחשבון אחד?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לאחד לא. אבל ברגע ששני החשבונות מחוברים בחשבון משפחתי אז כל מימוש מתוך החשבון המשפחתי מושך אוויוס משני החשבונות. כלומר, אפקטיבית, זה כמעט שהם חשבון אחד.

      כמובן שאפשר גם להשתמש באוויוס מחשבון של אדם א׳ לטובת אדם ב׳ בלי צורך בחשבון משפחתי.

      אם המטרה היא להעביר כמה אלפי אוויוס, ובזה לסגור סיפור, אז אפשר גם לשלם עבור ההעברה (נדמה לי 25 פאונד ל-6,000 אוויוס ומטה) ולא להידרש לחשבון משפחתי עם כל התנאים הנלווים אליו.

      הגב
    • יניב

      ערב טוב וחג שמח,

      ברשותי מספר שאלות שאשמח למענה,

      1. האם לדלתא יש תוכנית משפחה דומה לבריטיש?
      2. למה כדאי או לא כדאי להיכנס לתוכנית משפחה בהנחה שאני יכול לקנות כרטיס לבת זוגי גם בלי להיכנס לתוכנית משפחה או לחילופין להעביר נקודות? מה היתרון בלהיכנס לתוכנית כזו?

      תודה רבה

      הגב
      • Lior@FlyingOut

        1. לא.

        2. רוב המועדונים לא מאפשרים העברת נקודות ובטח שלא בחינם. תוכנית משפחתית פותרת את הבעיה הזאת בכך שהיא מכניסה את כל הנקודות לאותו חשבון כבר במקור ובעצם מאפשר שימוש נוח יותר בנקודות האלו בהמשך. במקום להתחיל להוציא נקודות מחשבון של אדם א׳ לטובת טיסה של אדם ב׳ (בין אם הם קרובי משפחה או לא).

השאר תגובה