בסופו של דבר אלעל כן טסה למלבורן
בשנה שעברה הודיעה אלעל במפתיע כי בכוונתה להפעיל שלוש ׳טיסות ניסוי׳ מת״א למלבורן כדי לבחון את היתכנות הפעלתו של קו עתידי. הרבה ראו בזה תרגיל יח״צ בלבד, כשההודעה פורסמה כרגיל לפני עוד דו״ח מאכזב שהוגש לבורסה, אבל בכירי אלעל מתעקשים שהכוונה כנה. אני מאמין להם, אבל זה לא סותר את העובדה שההודעה יצאה בתזמון מסוים מאוד. על כל פנים – הטיסות שתוכננו לחודשים אפריל ומאי בוטלו לאור משבר הקורונה. אלא שאותו משבר קורונה הוביל לשורה ארוכה ומרשימה של ׳טיסות חילוץ׳ שהופעלו ע״י חברות תעופה ישראליות, ובראשן אלעל, ואחת מאותן טיסות הייתה השבוע למלבורן. זו הייתה הטיסה הארוכה ביותר שהפעילה אלעל עם זמן טיסה של קרוב ל-17 שעות. אגב, לפני כשבוע וחצי הפעילה אלעל טיסה נוספת לאוסטרליה – לפרת׳, בחוף המערבי של המדינה – וגם זו הייתה טיסה מיוחדת במינה והטיסה המסחרית הראשונה של אלעל לאוסטרליה (כי נמכרו כרטיסים…).
מלון אינטרקונטיננטל הונג-קונג מתחיל שנתיים של שדרוג מקיף
המלון האייקוני אומנם נהנה מהמיקום הטוב ביותר בעיר, לדעת רבים וגם לדעתי, אך אין ספק שהוא מיושן וזקוק לשיפוץ כבר זמן רב. במיוחד כשבשנים האחרונות נבנו בהונג-קונג מלונות יוקרה חדשים, ובפרט הרוזווד החדש שנמצא במבנה הסמוך. האינטרקון הודיע כבר מזמן על כוונתו להיסגר לטובת שיפוץ מקיף אך לא ניתן תאריך מדויק. נראה שזו ההזדמנות המושלמת, לאור המשבר העולמי, והמלון ייסגר בהמשך החודש לתקופה של כשנתיים ולאחר מכן ייפתח מחדש וינוהל ע״י רשת ריג׳נט (שגם היא מקבוצת IHG).
מועדון AAdvantage (אמריקן) מוכר מיילים במחיר נמוך במיוחד
המבצע בתוקף עד ה-12 לאפריל בלבד, ועל מנת להנות מהמחיר הנמוך ביותר יש לרכוש את היתרה המקסימלית המותרת של 150,000 מיילים (ואז מתקבל בונוס של 100%). המחיר, בשקלול הבונוס, הוא כ-1.6 סנט/מייל בלבד. נמוך בערך ב-10% מהמחיר הכי נמוך שהוצע בשנים האחרונות ע״י המועדון. אפקטיבית המשמעות היא שהרוכש נותן לאמריקן הלוואה של כ-5,000$ עד שיוכל לנצל את המיילים – ולא ברור מתי זה יהיה ואיך, אם כי לא סביר להניח שאמריקן תפשוט רגל או שהמועדון ישנה לרעה את טבלאות המימוש שלו (אם כבר להפך). אני צופה שזה יהיה הטרנד בחודשים הקרובים כשמועדוני תעופה רבים יציעו נקודות/מיילים במחירים נמוכים במיוחד כדי לייצר הכנסות מיידיות נוספות לחברות התעופה.
פינאייר מציגה: תעריף לייט גם במחלקת העסקים
התעריף המוזל יקנה לנוסע את כל התנאים של מחלקת העסקים למעט ארבעה עיקריים: לא תהיה אפשרות לבחור מושב מראש, לא יהיה היתר כבודה לבטן המטוס, צבירת הנקודות במועדון של פינאייר תהיה נמוכה יותר ולא תהיה אפשרות לשנות/לבטל את הכרטיס. אפקטיבית התעריף מיועד לתיירים שרוצים לשדרג את חוויית הנסיעה ומוכנים לטוס ללא מזוודה. ראוי לציין שנוסעים בעלי סטטוס בברית וואן-וורלד ימשיכו להנות מכל ההטבות המגיעות להם לרבות בחירת מושבים מראש וכבודה לבטן המטוס. את השקת התעריף הזה פינאייר תכננה עוד לפני משבר הקורונה, אומנם, אך האם מדובר בטרנד שיתפוס תאוצה בחודשים הקרובים לאור המיתון הקרוב? יכול מאוד להיות, ובכל מקרה פינאייר היא חברת התעופה השניה להשיק תעריף כזה אחרי שאמירטס עשתה את זה כבר מזמן.
מטוסים חונים: תמונות יוצאת מן הכלל מרחבי העולם
מרבית חברות התעופה בעולם הפסיקו לחלוטין את הפעילות שלהן בשבועות האחרונים, או צמצמו אותה בהיקף של 95%+ או עברו לפעילות מטען בלבד, ונראה שהמצב הזה יימשך גם בשבועות הבאים ולכל המוקדם עד סוף אפריל. התוצאה בפועל היא שאלפים רבים של מטוסי נוסעים מקורקעים ברחבי העולם וזקוקים לחנייה. שדות תעופה מקצים כל חלקה אפשרית לטובת העניין, וחברות תעופה רבות אף מחנות את המטוסים שלהן באתרים מרוחקים או בשדות תעופה זרים. התמונות משוגעות לגמרי ובמידה רבה גם מטרידות עבור חובבי תעופה. תקופה עצובה.
כתבה קצרה של אתר מאקו על השינויים בענף התעופה ובענף התיירות
״ביקשנו משבעה מומחים בענף התיירות לנבא מתי לדעתם השמים יחזרו להיות פתוחים כבעבר ונוכל לחזור להתלונן על המרווח ברגליים, על כך שהמזוודה לא כלולה במחיר או על האוכל במטוס. חלקם היו אופטימיים יותר וחלקם פחות״.
מועדון MileagePlan שיפר את טבלת הצבירה שלו מטיסות אמריקן
בהמשך לשת״פ המתהדק בין אלסקה לאמריקן, ותחת כוונתה של אלסקה להצטרף לברית וואן-וורלד בקיץ הבא, שיפר המועדון של אלסקה את טבלת צבירת המיילים מטיסות אמריקן. באופן מעניין, מועדון AAdvantage לא עשה צעד דומה בינתיים אבל סביר להניח שגם זה יגיע בקרוב.
אני מצטער שאני קטנוני, אבל מכירת מיילים אינה מספקת הכנסות חשבונאיים לחברת התעופה. היא רק מספקת מזומן.
מה זאת אומרת? אתה מתכוון לכך שמועדון התעופה רושם את הנקודות המונפקות כהתחייבות כספית של החברה?
אם זו הכוונה – אז זה נכון, כן, ובשנים האחרונות זה גם נדרש ע״פ חוק במדינות מסוימות, אבל המועדון מדווח על שווי-נקודה נמוך יחסית וכמובן נמוך משמעותית ממחיר המכירה. אז אם נגיד המועדון הכניס מיליון דולר ממכירת נקודות – הוא רושם התחייבות עתידית של חצי מיליון דולר בספרים שלו.
בכל מקרה אשמח להבין למה התכוונת ואיך זה נראה בצד החשבונאי. רו״ח אני לא.
היי,האם אתה צופה שינוי בעלות כרטיסי בונוס בחזרה לשגרה מהקורונה? יעד מעניין למימוש כרטיס בונוס מעניין בפרימיום? , בהמשך לפוסט הקודם על כרטיסים לsfo.
תודה מראש
אני צופה שנראה ירידות מחיר בהמשך השנה וכנראה גם מבצעים שאינם דורשים שינוי קבוע לטבלאות המימוש.
תודה