בחודשים האחרונים נתב״ג בקושי פעיל. מרבית הטיסות הנכנסות הן טיסות מטען וישנן מעט מאוד טיסות נוסעים. כן, חברות תעופה עדיין טסות, ובפרט יונייטד שהמשיכה להפעיל טיסה יומית מניוארק לת״א בחודשים האחרונים, אך מדובר בתנועה אפסית שלא מגיעה אפילו ל-2% מהתנועה בתקופה המקבילה אשתקד (השוואת נתוני חודש יוני ע״פ הדו״ח של רש״ת). בחודשים האחרונים נראה שהממשלה בחרה להשאיר את נתב״ג כמעט-סגור במכוון ולא רצתה אפילו לדון במתווה לחידוש התיירות – אולי מתוך מטרה לגרום לישראלים לבזבז את כספם על חופשה בגבולות המדינה – אך נראה שהמדיניות משתנה. נראה שהממשלה מתקדמת לקראת פתיחתו המחודשת של נתב״ג, בדרך של הסרת חובת הבידוד לכל הנוסעים הנכנסים.

ביטוח נסיעות לחו״ל

עד לאחרונה רכישת ביטוח נסיעות הייתה פרוצדורה בנאלית לנוסע הממוצע. ההזמנה ארכה דקות בודדות, באתר או בטלפון, והעלות הייתה נמוכה להפליא (בסביבות 2$/יום לפוליסה סטנדרטית). רוב הלקוחות כלל לא טרחו לקרוא את תנאי הפוליסה שרכשו על אף שמדובר בעניין חשוב. פרטים נוספים על ביטוח נסיעות לחו״ל אפשר למצוא בעמוד הייעודי בבלוג.

כיום, בעידן הקורונה, ביטוח נסיעות לחו״ל הוא לא רק דבר משמעותי בצורה בלתי רגילה אלא גם תנאי לנסיעה. ישנן מדינות שאינן מתירות כניסה של תיירים שאין בידם ביטוח מתאים. הרי חולה קורונה עלול לגרור הוצאות רפואיות בסכומים אדירים ומדינות אינן מעוניינות לממן את ההוצאות האלו עבור תיירים. לכן בתקופה זו, שעלולה להימשך עוד זמן רב, קיים צורך מהותי להקפיד על רכישת ביטוח נסיעות מתאים באמצעות סוכן ביטוח מנוסה.

אבל אילו חברות ביטוח משווקות כיום ביטוח נסיעות לחו״ל? מה השתנה בפוליסות כתגובה לקורונה? על מה חשוב להקפיד? כמה זה אמור לעלות? האם ניתן לרכוש ביטוח חודשים רבים לפני הנסיעה, או רק ברגע האחרון? כדי לענות על השאלות העיקריות ולעשות קצת סדר בבלאגן הגדול שיצרה הקורונה – ביקשתי תשובות מיניב מושקוביץ, סוכן ביטוח עם ניסיון עשיר בביטוחי נסיעות לחו״ל (שבעזרתו יצרתי את העמוד הייעודי לביטוחי נסיעות בבלוג).

שאלות ותשובות

שאלה: אילו חברות ביטוח משווקות ביטוח ייעודי לתקופת הקורונה? האם ניתן לבטח נסיעות לאירופה ולארה״ב?

פספורטכארד הינה החברה הראשונה שקיבלה אישור לשווק פוליסות המותאמות לתקופת הקורונה (מטעם המפקח על הביטוח בישראל). חברות נוספות נמצאות בתהליך אישור, ובינתיים הפוליסות שלהן כלל לא מתייחסות לקורונה. נסיעות לארה״ב ניתן לבטח אך ורק באמצעות חברת דיוויד-שילד (החברה-האם של פספורטכארד). הראל מציעה ביטוח לנסיעות לכל המדינות בעולם מלבד ארה״ב. כלל מציעה ביטוח רק לבני פחות מ-60 ולנסיעות של עד 10 ימים בלבד. הפניקס לא משווקת כרגע ביטוחי נסיעות לחו״ל.

שאלה: מהם השינויים המהותיים ביותר שביצעו חברות הביטוח להתאמת הפוליסות לעידן הקורונה?

הפוליסות החדשות יכללו התייחסות ספציפית לקורונה בכל היבט. בין השאר מבחינת הכיסוי הרפואי (אשפוז ותרופות), ביטול נסיעה עקב הדבקות, הארכת שהות בחו״ל כולל כיסוי הוצאות עבור מלון, כרטיסי טיסה חלופיים ועוד.

שאלה: על מה חשוב להקפיד ברכישת ביטוח נסיעות לחו״ל? לאילו סעיפים הכרחי לשים לב?

חשוב מאוד לספק לסוכן הביטוח את הפרטים המלאים על הנסיעה, ובפרט: כל המדינות לשטחן צפוי הנוסע להיכנס במהלך הנסיעה (כולל בקונקשיין!) והצהרה רפואית מדויקת ומקיפה מבלי לחסוך במידע. כמו כן חשוב לברר האם הפוליסה מכסה ביטול נסיעה במקרה של הדבקות. אציין בעניין ש״הדבקות״ פרושה בדיקת קורונה עם תוצאה חיובית ולא מסרון על חובת בידוד כתוצאה מאיכון שב״כ וכו׳.

שאלה: כמה יעלה הביטוח בתקופה הקרובה? לדוגמה, כמה נשלם לכל יום בנסיעה לפריס או לניו-יורק?

מחיר הפוליסה תלוי קודם כל במדינות בהן יבקר הנוסע – כשכל מדינה צבועה בצבע אחר, בין ירוק לאדום, וכל חברת ביטוח יכולה להגדיר מדינות שאינן מכוסות בביטוח (׳מדינות שחורות׳, ע״פ תעריפון פספורטכארד). דירוג המדינות מתעדכן אחת לשבוע במערכות של סוכני הביטוח. המחיר ליום ביטוח נע בין 3$ ל-10$, לפני תוספות אופציונליות, כתלות בגיל ובמצב הרפואי.

שאלה: כמה זמן לפני הטיסה ניתן לרכוש ביטוח נסיעות? 

פספורטכארד – החל מ-30 ימים לפני הנסיעה. כלל – החל מ-10 ימים לפני הנסיעה. לגבי שאר החברות זה לא רלוונטי כעת כי הן אינן מציעות כיסוי לביטול הנסיעה עקב הדבקות.

לסיכום

בחודשים הקרובים הצורך בביטוח נסיעות ימשך להיות חריג. גם לתיירים, גם לנוסעים עסקיים וגם לתושבים חוזרים. כבר לא מדובר במוצר פשוט שאפשר לרכוש בהיסח הדעת. לכן אני ממליץ להעזר בשירותיו של סוכן ביטוח מקצועי ומנוסה, יניב או כל סוכן אחר שאתם סומכים עליו, ולוודא כי הפוליסה שאתם רוכשים היא מספקת כדי להגן עליכם גם במקרה הגרוע ביותר וגם בעת שהייה במדינה שבה ההוצאות הרפואיות גבוהות מאוד (ארה״ב בפרט).

למידע נוסף ולרכישת ביטוח נסיעות לחו״ל – פנו ליניב מושקוביץ במייל (yaniv@my-ins.co.il), בטלפון (03-7522006) או בסלולרי/ווטסאפ (054-4581930). 


גילוי נאות: לבלוג יש קשר מסחרי עם סוכן הביטוח יניב מושקוביץ, ולא עם חברת פספורטכארד או כל חברת ביטוח אחרת, ובכל מקרה הפוסט אינו ממומן ע״י גורם כלשהו וכל המידע הוא לתועלת הקוראים. אני עצמי משתמש בשירותיו של יניב.

11 Responses

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    שלום ליאור,רציתי לשאול באופן כללי איך אוכל לדעת לאיזה מועדון שייך מלון ספציפי?
    ובנוסף לאיזה מועדון שייך מלון הרודס הרצליה?

    הגב
    • Lior@FlyingOut

      בגדול אין מנוס אלא לבדוק באתר המלון ולשאול את גוגל. נוסעים תכופים כבר מכירים בע״פ את השיוך של כל רשת לכל קבוצה ולכל מועדון, אבל, זה לא ידע שהגיוני לזכור סתם ככה. אני מדי פעם מפרסם סקירה כלשהי של המלונות בישראל שהם חלק מרשתות בינ״ל.

      הרודס זו רשת של קבוצת פתאל שהיא קבוצת המלונות הגדולה בישראל ויש לה גם פעילות בחו״ל. לפתאל בעקרון יש מועדוון לקוחות – שנקרא ״פתאל וחברים״, ובגדול מקנה הנחה מסוימת לכל שהייה ו׳לילה 11 חינם׳ – אבל זה לא ברמה מתקדמת כמו מועדוני המלונות של הרשתות הבינ״ל ובגדול אפשר להתעלם מהמועדון הזה כי במקרים רבים מלונות פתאל זולים משמעותית להזמנה דרך סוכנים או בערוצי הזמנה אחרים מלבד הערוץ הישיר (שהוא התנאי להטבות המועדון).

      הגב
  2. alon700

    תודה על הפוסט, אני עשיתי לאחרונה דרך הראל כולל קורונה בכ2$ ליום- דרך האתר שלהם עושים הכל אוטומאטית. לא מבין למה 3-10$.

    הגב
    • Lior@FlyingOut

      לא מצאתי התייחסות ספציפית לקורונה באתר של הראל. תוכל לשלוח קישור? מידע נוסף? מה זאת אומרת שהביטוח שרכשת הוא ״כולל קורונה״?

      הגב
      • alon700

        בפוליסה עצמה זה לא רשום, אבל מבירור עם הסוכן זה כולל כי אין החרגת מגיפות, כמו שכל מי שטס לפני שהיה ידוע על הקורונה ועשה ביטוח חול הביטוח אכן כיסה את הקורונה למי שהיה צריך.

      • Lior@FlyingOut

        כן, פוליסות כאלו עדיין משווקות. אין החרגה ספציפית לקורונה אבל גם אין התייחסות ספציפית לקורונה. בעיניי זה לא מספיק בתקופה הקרובה.

        אם חלילה הנוסע יידבק בקורונה ויידרש לאשפוז ו/או תרופות – זה כביכול המצב הקל, וחברת הביטוח תכסה את ההוצאות כך או כך. גם ללא התייחסות ספציפית לקורונה בפוליסה. אבל מה קורה במצבים מורכבים יותר? מה קורה, למשל, אם הנוסע נחת במדינה כלשהי ובדיוק באותו יום החליטו שם שכל מי שמגיע מישראל חייב בבידוד לשבועיים? או ליומיים? או כתנאי לכניסה למדינה חייב לשלם עבור בדיקת קורונה יקרה? אני לא בטוח שפוליסה ׳כללית׳ תכסה הוצאות מהסוג הזה. אולי כן, אבל אני לא מוכן להמר על זה בשביל לחסוך קצת בעלות הביטוח.

  3. alon700

    אני חושב שדווקא הכי חשוב זה הכיסוי הרפואי במקרה של מחלה, זה לא המצב הקל. אבל אתה צודק לגבי כל הלוגיסטיקה, ביטול נסיעה, איסור כניסה וכו' – זה גם חשוב. אני למשל הוצאת עוד 200 ש"ח על בדיקת קורונה במדינת היעד מכיסי, זו עלות נמוכה יחסית ולא מצריכה ביטוח מיוחד לדעתי ואני מוכן "להמר" עליה, אשפוז עקב מחלה לעומת זאת יקר בהרבה ואת זה הפוליסות הקיימות מכסות כבר.

    הגב
    • Lior@FlyingOut

      האם ארה״ב דורשת מנוסעים נכנסים להציג שיש בידם ביטוח בתוקף? לא יודע, ואני מאמין שלא.

      האם זה סביר לנסוע לארה״ב ללא ביטוח? בכלל לא, לפחות בעיניי, ואסור לחסוך במקרה הזה. טיפולים רפואיים בארה״ב הם סיפור יקר בצורה פראית ואם נוסע יצטרך חלילה לשלם אותם מכיסו הוא יהיה בצרות.

      הגב
      • אורן

        ארה"ב לא דורשת שום אישור
        באתר Insurance4trip.com נמכרות פוליסות של חברות ביטוח אמריקאיות המכסות קורונה במחירים אטרקטיבים.

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    באתר Insurance4trip.com נמכרות פוליסות של חברות ביטוח אמריקאיות המכסות קורונה.

    הגב

השאר תגובה