ארה״ב שוקלת להתיר כניסה רק לתיירים מחוסנים

אחוז גבוה מאוכלוסיית ארה״ב מחוסנת לקורונה, בדומה למצב בישראל, אך גם בארה״ב עולה בשבועות האחרונים התחלואה בעקבות וריאנט הדלתא. בינתיים ארה״ב לא מאפשרת לאירופאים להיכנס לתחומה ואף לא מאפשרת לזרים אחרים להיכנס אם עשו אפילו קונקשיין קצר באירופה בשבועיים שלפני המראתם לארה״ב. במטרה לפתור את הנתק הזמני מאירופה, וגם לעודד תיירות ועסקים, שוקלת ארה״ב לאפשר כניסת זרים לשטחה אך רק בתנאי שהם חוסנו לקורונה. החיסון אומנם לא מבטיח הגנה מלאה מהמחלה וגם לא מונע לחלוטין הדבקה – אבל היעילות שלו גבוהה מאוד בהפחתת סימטומים קשים, תמותה והדבקה. אגב, ע״פ מחקר של אונ׳ ייל תוכנית החיסונים של ארה״ב הצילה את חייהם של כ-300,000 אמריקאים.

משרד הבריאות שואף להחיל בידוד על כל החוזרים מחו״ל – כולל מחוסנים

עד לאחרונה רק החוזרים ממספר מצומצם של מדינות שהוגדרו אדומות היו חייבים בבידוד של שבוע לפחות (לרבות מחוסנים ומחלימים), בעקבות התחלואה העולה שינה משרד הבריאות את הנהלים, שוב, וכעת חייבים בבידוד גם כל החוזרים ממדינות כתומות. בנוסף, נוספו מדינות רבות לרשימת המדינות הכתומות והאדומות, ובפרט ארה״ב ואיחוד האמירויות (החל מיום רביעי הקרוב), כך שאפקטיבית משרד הבריאות סגר את נתב״ג. בימים האחרונים ממשיך משרד הבריאות לנצח בכל קרב בחזית נתב״ג ומסמן את מטרתו: להכניס את רוב מדינות העולם לרשימה הכתומה ולהשאיר רק מעט מדינות ברשימה הירוקה שפוטרת מבידוד למחוסנים ומחלימים. ההחלטה בנושא צפויה להתקבל ביום ראשון הקרוב.

מועדון התעופה Executive Club (בריטיש) מייקר כרטיסי בונוס מסוימים

לא מדובר בצעד רחב במימוש אוויוס בטיסות שותפים, אומנם, אבל מעתה כרטיסי בונוס בטיסות קתאי וג׳אל יהיו יקרים יותר בטווח 20%-30%. השינוי הזה נעשה ללא הודעה מוקדמת לחברי המועדון והמידע נאסף ע״י בלוגרים שזיהו את התמחור החדש. ככל הנראה בריטיש משלמת יותר מדי לקתאי ולג׳אל על טיסות הבונוס, ואכן במקרים מסוימים משתלם מאוד להשתמש באוויוס לטיסות קצרות בתוך אסיה כשהמחירים בכסף גבוהים יחסית (ובפרט לטיסות-פנים ביפן).

קתאי מציעה טיסות בחינם במחלקת העסקים – לשנה שלמה – למדליסטים אולימפיים הונג-קונגים

המשלחת של הונג-קונג לאולימפיאדה יחסית קטנה ומונה כ-42 ספורטאים בלבד. באופן כללי אין להונג-קונג היסטוריה מפוארת במשחקים האולימפיים ועד האולימפיאדה הנוכחית השיגה המדינה רק 3 מדליות סה״כ. ההטבה של קתאי כנראה עודדה את הספורטאים ההונג-קונגים, או שקתאי פשוט קיוותה להציע פרס שאף אחד לא ייקבל (סטטיסטית), ובכל מקרה התוצאה בפועל היא שהנבחרת ההונג-קונגית השיגה בינתיים 5 מדליות (אחת מהן קבוצתית) וסה״כ ישנם 6 מדליסטים אולימפיים בינתיים. כל אחד מהם יקבל מקתאי טיסות בחינם במחלקת העסקים למשך שנה שלמה בכל הקוים של החברה.

מלון חדש ומעניין ייפתח בנווה-צדק בהמשך השנה: MGallery Elkonin Tel Aviv

ציינתי את העובדה הזאת בהערת-אגב באחד הפוסטים השבוע. המלון החדש, שנבנה בהשקעה של כ-150 מיליון ש״ח בחסות קבוצת אקור הצרפתית, שוכן במבנה שהחל את חייו כמלון בשנת 1913 (אבל מרבית השנים מאז היה בניין מגורים או בניין נטוש). המלון העתידי נהנה ממיקום מצוין במרכז שכונת נווה-צדק הציורית, שהפכה מזמן לאטרקציה תיירותית בת״א, וע״פ התמונות שפורסמו בינתיים הוא צפוי להיות יוקרתי ומפנק במיוחד. לרשת MGallery כבר יש מלון אחד בישראל – בחוף נתניה – והיא נחשבת לאחת הרשתות הבכירות של קבוצת אקור. המלון העתידי עוד לא זמין להזמנה והוא צפוי להיפתח ברבעון האחרון של 2021, אבל אין לדעת.

בכירים במשרד האוצר מתבטאים בחריפות נגד אלעל

הטענות הקשות מופנות בעיקר לקני רוזנברג, הבעלים בפועל של אלעל, שלא עמד בהתחייבותו החוזית מול משרד האוצר ולא הוציא לפועל הנפקה של מניות שהייתה אמורה להכניס כ-105 מיליון דולר לקופת החברה (ומתוך הסכום הזה התחייב רוזנברג להזרים לפחות 43 מיליון דולר מכספו). בכירים במשרד האוצר כעת מתייחסים לאלעל כחברה כושלת שאסור לתמוך בה ומציגים מצג חד-צדדי לחלוטין. אני לא טוען שאין כל אמת בדיבריהם, אבל הם שוכחים את העובדה הפשוטה שאף חברת תעופה בינ״ל מובילה לא הייתה שורדת את משבר הקורונה ללא סיוע משמעותי ממדינת-האם שלה. חברות תעופה אחרות מקבלות מיליארדים של דולרים לאורך השנה האחרונה בזמן שחברות התעופה הישראליות מקבלות סיוע אפסי מהמדינה ובנוסף נאלצות להתמודד עם נהלים והנחיות שמשתנות לפעמים מספר פעמים בשבוע. זה לא הוגן וזה לא נכון כלכלית. צריכות להיות רפורמות באלעל ובפרט בתנאי העסקת הטייסים, צריך שיהיה לאלעל בעלים הגון שעומד בהתחייבויותיו ומנהל את החברה בצורה הטובה ביותר, צריך שיהיה שירות לקוחות שמטפל בהחזרים כספיים תוך זמן סביר – אבל צריכה גם להיות תמיכה רחבה, הוגנת ומחושבת של המדינה, כי אחרת כל ענף התעופה הישראלי יקרוס ולא יוכל לחזור לעצמו.

תיירות-הפנים בבריטניה מתאוששת בקצב מהיר

בחודש שעבר ראו המלונות בבריטניה הזמנות בהיקף של כ-85% ביחס ליולי 2019. כלומר, לבריטים נמאס לשבת בבית וחרף העלייה בתחלואה במדינה הם בוחרים לצאת ולנפוש ברחבי בריטניה. מעל 90% מההזמנות במלונות בבריטניה כיום הן של בריטים. מגמה דומה אפשר לראות במדינות רבות, וגם בישראל, אם כי כנראה לא ברמה של 85% ביחס למספרי 2019.

תגובה אחת

  1. omrimandel

    לגבי כרטיסים בקתאי, וג'אל, עד לפני מספר ימים הזמנה במילים של AA עדיין משתלמת ביותר. טיסה ליעדים באסיה תמורת 40K בכרטיס ביזנס או 22K באקונומי.

    הגב

השאר תגובה