מי שרוצה להבין את עקרונות הבסיס בעולם מועדוני התעופה כדאי שיתחיל מקריאת ״מבוא למועדוני תעופה״ שכתבתי כאן באתר. סה״כ המידע החיוני נמצא שם, ואל תשכחו להיעזר במילון המונחים.
העברת מיילים – כללי
כל מועדון תעופה מקושר (ובדר״כ שייך) לחברת תעופה כלשהי או לקבוצת חברות תעופה. לברית תעופה אין מועדון תעופה משלה – אבל כל אחת משלושת בריתות התעופה הגדולות כן מפעילות שיטת סטטוס המבטיחה כי נוסעים תכופים של כל שותפה בברית יהנו מהטבות בטיסות עם כל השותפות האחרות בברית. כך, למשל, מי שמחזיק בסטטוס גולד במועדון Executive Club (בריטיש) מקבל כנגזרת סטטוס אמרלד בברית OneWorld.
כל נוסע יכול להיות חבר בכמה מועדוני תעופה שירצה. אני, למשל, חבר בכמה עשרות מועדוני תעופה נכון להיום ובחלקם אני אפילו מחזיק סטטוס ו/או יתרת נקודות בריאה. כמובן שכל נוסע יכול לבחור לאיזה מועדון תעופה לקרדט איזו טיסה והוא בהחלט אינו מחוייב לצבור נקודות רק במועדון התעופה של החברה איתה הוא טס.
מועדוני תעופה רבים מאפשרים העברת מיילים בין חברי מועדון – אבל לא בצורה חופשית. לעולם ישנן מגבלות על התהליך: לפעמים יש מכסה שנתית להעברה, לפעמים ניתן להעביר רק לחשבונות של בני משפחה (או מי שגר באותה כתובת), לפעמים רק בעלי סטטוס גבוה יכולים להעביר וכיוצ״ב. כל מועדון תעופה קובע את המגבלות שלו. מועדון הנוסע המתמיד של אלעל, לדוגמה, מציין באתר כאילו שישנה אפשרות של העברת מיילים ׳במסגרת מבצעים מיוחדים׳ אלא שהמבצעים האלו לא מתקיימים אף פעם – אז אפקטיבית לא ניתן להעביר נקודות במועדון של אלעל.
העברת מיילים בין בני משפחה
מספר מועדוני תעופה בעולם מקיימים תוכנית של ׳חשבון משפחתי׳ לפיו ניתן לצבור נקודות או מיילים לחשבון אחד ע״י מספר בני משפחה. ישנן כמובן מגבלות על השותפים לחשבון ועל המימוש העתידי של הנקודות או המיילים – אבל סה״כ מדובר בתוכניות אטרקטיביות מאוד למשפחות שנוסעות יחד. בין מועדוני התעופה שמציעים תוכנית כזאת: Executive Club (בריטיש), Mileage Club (אול-ניפון) ו-SkyPass (קוריאן).
חשבונות משפחתיים, כפי שתיארתי כאן, אינם הלכה למעשה העברת נקודות מחשבון לחשבון אלא צבירת נקודות משותפת. מועדונים אחרים מאפשרים פשוט העברת נקודות בין בני משפחה. לדוגמה: Frequenst Flyer (קוונטס).
התוכניות האלו אטרקטיביות מאוד למשפחות הטסות ביחד – אפילו רק פעם בשנה. כרטיס הלוך/חזור אחד לארה״ב, לדוגמה, יכול לייצר למשפחה יתרה של עשרות אלפי מיילים שאולי תספיק לכרטיס בונוס. זיכרו שרוב מועדוני התעופה מאפשרים צבירת מיילים לכל נוסע מעל גיל שנתיים שנרשם במועדון התעופה שלהן.
העברת מיילים בין חשבונות במועדוני תעופה שונים
ככלל – לא ניתן להעביר מיילים בין מועדוני תעופה. גם כאשר מדובר בשני חשבונות השייכים לאותו אדם.
לכלל הזה יש חריג אחד: ניתן להעביר אוויוס בין מועדון התעופה Executive Club (בריטיש) לבין מועדון התעופה IberiaPlus (איבריה). ישנם תנאים מינימליים להעברה כאמור והיא אפשרית בין שני חשבונות השייכים לאותו אדם. ניתן לבצע את ההעברה באופן עצמאי ובקלות באתרי שני המועדונים.
הסיבה הפשוטה היא ששתי החברות שייכות לאותה חברת-אם, IAG, ושתיהן משתמשות באותו ׳מטבע׳.
לסיכום
העברת מיילים בין חשבונות של מועדוני תעופה היא אינה דבר שיגרתי. כלל האצבע הוא שכל נוסע צובר מיילים מטיסותיו, גם אם לא הוא שילם על הכרטיס, ורק במקרים מיוחדים יש באפשרותו להעביר את המיילים האלו לחשבונו של אחר.
שאלה-טסים 5 למערב ארה"ב עם טורקיה, לסן פרנסיסקו וחזרה מלוס אנגלס, יש לי מועדון מייל אנד מור, כדאי אולי לפתוח לכולם את המועדון של התורכים? אפשר לצבור שם נקודות משותפות/משפחתיות?
אהלן יערי,
המועדון של טורקיש, Miles&Smiles, מציע את האפשרות לחשבון משפחתי אך ורק לבעלי סטטוס גבוה. ובכל מקרה האטרקטיביות של המועדון הזה מוגבלת משהו.
אפשרות אחת שאתה יכול לשקול היא חשבון משפחתי במועדון KrisFlyer של סינגפור איירליינס. הוא אחד המועדונים הטובים ביותר בברית – לפחות במובני צבירה ומימוש של מיילים – והוא מציע חשבון משפחתי של עד חמישה חברי מועדון הגרים באותה כתובת.
כדאי לך לבדוק מהי מחלקת הכרטוס בכל הטיסות בכרטיס ומהו יחס הצבירה שלה במועדוני התעופה השונים. אתה מוזמן לכתוב כאן ואגיב, או לשלוח לי מייל.
תודה, בבדיקת הכרטיסים עולה כי…
3 נוסעים בקטגוריה V הלוך וחזור
2 נוסעים בקטגוריה L בהלוך ו- V בחזור
אז…?
מחלקת כרטוס V היא הנמוכה ביותר וללכן תצבור 25% ברוב המועדונים ו-50% בחלק מהמועדונים. במועדון של סינגפור איירליינס, לצערנו, היא צוברת 0% – ולכן הוא הופך לא רלוונטי. מחלקת כרטוס L קצת גבוהה יותר וצוברת 50% ברוב המועדונים.
המועדון היחיד שמציע צבירה משפחתית וייתן יחס צבירה של 50% משתי המחלקות האלו הוא המועדון של ANA היפנית. אבל אני מזהיר מראש – זו הרתפקה, כי המועדון היפני הוא לא מהפשוטים והברורים ביותר. הרבה שיעורי בית ידרשו בעניין הזה.
אפשרויות אחרות הן המועדונים MileagePlus (יונייטד) ו-LifeMiles (אווינקה). שניהם ייתנו 50% לאורך כל הדרך אבל לא בצבירה משפחתית. זה אומר 7,500 מיילים בערך לכל חשבון בנפרד מהנסיעה.
[…] נקודה אחת. כמו כן, המועדון האוסטרלי מציע את האפשרות להעביר מיילים בין חשבונות של בני משפחה (פעולות אלו אינן נחשבות כפעילות […]
[…] […]
שלום רב,
קצת חדש בעסק של מיילים, אבל ראיתי שיש לי כרטיס חבר גם של KLM וגם של AEROFLOT וטסתי מספר טיסות עם KOREA כולם שייכים לSKY TEAM, אז אני מבין שאני יכול לצבור נקודות רק מול כל אחת מהקבוצות בנפרד או אני יכול לצבור אותן על כרטיס אחד?
תודה
אני לא בטוח שאני מבין את השאלה אבל אנסה להבהיר.
כשאתה טס עם חברה א׳ אתה יכול לצבור מיילים במועדון של אותה החברה או במועדון של חברות השותפות לה. כמובן שאם היא בברית תעופה כל השותפות האחרות בברית הן שותפות שלה, ולכן תוכל לבחור לקבל קרדיט על הטיסה במועדון של כל אחת מהן. ניתן לצבור קרדיט במועדון תעופה אחד בלבד מכל טיסה.
המועדון של אירופלוט אינו אטרקטיבי. המועדונים של ק.ל.מ (FlyingBlue) וקוריאן (SkyPass) טובים יותר, והראשון עדיף לנוסעים ישראלים.
[…] שייכות לתאגיד אחד – IAG. המועדונים דומים מאוד, ומאפשרים אפילו העברת נקודות ביניהם (Avios), אבל יש ביניהם שוני. BAEC הוא המומלץ ביותר מבין […]
יש לי חשבון ב air france flying blue לאח שלי חשבון, ולאבא שלי חשבון, האם ניתן לצרף את כולם יחד לחשבון אחד כדי להשתמש במיילים ביחד, שיהיה מספיק לצורך כרטיס בונוס, או שאי אפשר, ואם כן באיזה צורה עושים זאת? אשמח לקבל תשובה, ותודה על הפורום!
המועדון לא מציע חשבון משפחתי.
ניתן להעביר מיילים בין חשבונות אבל עלות ההערה יקרה מאוד – 3 אירו לכל 250 מיילים – ולכן זה בהחלט לא משתלם.
חזרנו כעת מארהב (5 נפשות- הורים ו3 ילדים) אליה טסנו ב- KLM. האם ניתן לרכז את כל נקודות המועדון שלנו בחשבון אחד? האם עדיין קיים "מס" של 3$ להעברת 3 נקודות?
באותו נושא- כמה נק KLM מאפשרות כרטיס טיסה לאירופה?
[…] […]