למקרה שלא ידעתם…

מטרתן של תוכניות Best Rate Guarantee, ובשמן הגנרי והמקוצר ״BRG״, הוא לעודד לקוחות לבצע את ההזמנות שלהם בצורה ישירה. לדוגמה באתר האינטרנט של המלון. כההזמנה מבוצעת באופן ישיר המלון לא נדרש לשלם עמלה שיכולה להגיע במקרים מסוימים לעשרות אחוזים ממחיר החדר.

במסגרת תוכנית ה-BRG המלון מתחייב למעשה שהמחיר הזול ביותר יושג בהזמנה ישירה. במקרים רבים אתרי ההזמנות הגדולים, כמו אקספדיה ובוקינג, יציעו מחיר זהה אבל לא נמוך יותר מאתר המלון. זאת משום שאתרי ההזמנות האלו מנועים חוזית מלהציע מחיר נמוך יותר (אם כי זה כן קורה לעיתים, בטעות או בכוונה). אגב, גם אתרי ההזמנות הגדולים מציעים תוכנית BRG מאותה סיבה.

לכל תוכנית BRG תנאים משלה אך השלד דומה:

  • הקם הזמנה.
  • מצא מחיר נמוך יותר (בתוך 24 שעות) בהתאם לתנאי התוכנית.
  • הגש בקשת BRG.
  • אם התקבלה הבקשה – ישוו המחיר הנמוך ואולי תתווסף עליו הנחה.

שחקנים מנוסים יכולים לעשות ניסים ונפלאות עם תוכניות ה-BRG הפופולריות. קבוצת אינטרקונטיננטל, לדוגמה, מציעה ׳לילה ראשון בחינם׳ כהטבה בתוכנית ה-BRG ולכן התוכנית שלה אידיאלית לשהיות של לילה בודד. תוכניות אחרות מציעות הנחה נוספת של 20% או 25% בדר״כ, והן אטרקטיביות יותר לשהיות ארוכות.

לשחקנים פחות מנוסים אני מציע לנסות את תוכניות ה-BRG של הקבוצות מאריוט וסטארווד. התנאים של שתי התוכניות האלו נוחים יותר משל תוכניות אחרות. בכל מקרה רצוי להשתמש אך ורק בהזמנות שניתנות לביטול ללא קנס (גמישות) משום שבקשות BRG נדחות פעמים רבות – מסיבות נכונות יותר או פחות – ואף אחד לא רוצה להיתקע עם הזמנה יקרה שאין לו אפשרות לבטל.

מה מקנות תוכניות ה-BRG הפופולריות ביותר?

קבוצת אינטרקונטיננטל: השוואת מחיר ולילה ראשון בחינם.

קבוצת הילטון: השוואת מחיר והנחה של 50$ לעלות ההזמנה. במלונות מחוץ לארה״ב ההנחה ניתנת מראש ובמלונות בתוך ארה״ב

קבוצת מאריוט: השוואת מחיר בתוספת 25% הנחה.

קבוצת סטארווד: השוואת מחיר בתוספת 20% הנחה או 2,000 נקודות מועדון.

קבוצת קרלסון-רזידור: השוואת מחיר בתוספת 25% הנחה.

קבוצת צ׳וייס: השוואת מחיר ולילה ראשון בחינם.

קבוצת אקור: השוואת מחיר בתוספת 10% הנחה.

קבוצת הייאט: השוואת מחיר בתוספת 20% הנחה.

הצלחה ראשונה: אינטרקונטיננטל בוסטון

מסיבות טובות אבקר בשנה הקרובה מספר פעמים בבוסטון. המלון המקומי של רשת אינטרקון הוא אחד הטובים בעיר ובדר״כ מתמחר חדרים מעל 300$. הנה המחיר המבוקש לחדר הזול ביותר בתאריך הרצוי לי:

IC Boston Price

בדקתי מה המחירים באתרי ההזמנות השונים לאותו מלון באותו לילה באמצעות אתר השוואת המחירים האהוב עלי – Kayak. הנה התוצאות:

כפי שאתם שמים לב שני אתרי הזמנות, Prestigia ו-Amoma, מציעים מחיר נמוך יותר מאתר המלון (המחיר שמוצג כמחיר של קיאק הוא המחיר של Amoma). כטיפ קטן אציין כבר עכשיו שרוב תוכניות ה-BRG לא מקבלות אתר אתר Amoma כאתר תקף ע״פ תנאי התוכנית, לא בהכרח מסיבות נכונות, ולכן עדיף לא להשתמש בו. במקרה הזה באמת השתמשתי באתר Prestigia.

המלון מציע גם ״Deluxe Room״ וגם ״1 King Bed Deluxe״ וגם ״2 Double Bed Deluxe״. זוהי לא תקלה ולא סמנטיקה, ולעניין תוכניות BRG השמות המדוייקים חשובים. הסוג הראשון מבין השלושה לא מבטיח את סוג המיטה בעוד השניים האחרים כן – ובכל מקרה באף אחד משלושתם לא מובטח נוף מסוים.

אלו החדרים המוצעים באתר Prestigia באותו תאריך:

IC Boston Prices on Prestigia

העצה שלי במקרה כזה היא להשוות את החדר עם מיטת הקינג (מאתר המלון) עם החדר עם מיטת הקינג מאתר ההזמנות. אפשרות אחרת היא להשוות את החדר ״Deluxe Room״ עם החדר ״Deluxe City View Double״ באתר ההזמנות.

מי שיעבור למסך הבא באתר ההזמנות יימצא את תנאי הביטול של ההזמנה. אתר ההזמנות מאפשר ביטול חינם עד ארבעה ימים לפני הצ׳ק-אין בעוד האתר של המלון מאפשר ביטול חינם עד יום אחד לפני הצ׳ק-אין. לפעמים ההבדל המהותי הזה יספיק כדי לדחות את בקשת ה-BRG.

תנאי תוכנית ה-BRG של קבוצת אינטרקונטיננטל מחייבים ביצוע הזמנה באמצעות התעריף הפומבי הזול ביותר הזמין באתר המלון לחדר המבוקש (אפשר להגיש בקשה לגבי חדר מקטגוריה גבוהה ואפילו סוויטות). תנאי התוכנית מחשיבים גם תעריפים לחברי מועדון כתעריפים פומביים ולכן חובה להשתמש בהם היכן שהם זמינים.

מה עשיתי? ביצעתי הזמנה בתעריף הגמיש הזול ביותר הזמין, תעריף ״Your Rate״ הזמין לחברי המועדון של הקבוצה, במחיר של ~ 293$ ללילה. תעריף זה לא דורש תשלום מראש והוא ניתן לביטול ללא קנס – כפי שהמלצתי קודם. בבקשת ה-BRG השתמשתי במחיר הנמוך המוצע באתר של Prestigia. הדגשתי את עיקרי הדברים: חדר דלוקס עם מיטת קינג, אורח יחיד, תעריף גמיש והעובדה שהשתמשתי בתעריף הזול ביותר באתר המלון.

התוצאה: הבקשה אושרה וההזמנה שלי תוקנה למחיר של 0$. אם תרצו – 100% חיסכון מעלות הלילה.

הצלחה שניה: אנדז וול-סטרייט

אנדז היא אחת הרשתות הקטנות של הייאט עם אופי ייחודי למדי. שני המלונת של הרשת בניו-יורק ממוקמים בשני הרחובות המפורסמים ביותר של העיר: האחד בשדרה החמישית והשני בוול-סטריט. בביקור הבא שלי במנהטן אצטרך להיות בדרום האי ולכן החלטתי לנסות את המלון של הרשת באזור העסקים של מנהטן.

המחירים לשני הלילות שאני זקוק להם לא גבוהים במיוחד. בעת ההזמנה התעריף הגמיש לחדר מקטגוריית הבסיס היה 225$ ללילה. יכלתי להשתמש בתעריף AAA מוזל – אבל לטובת בקשת ה-BRG הייתי צריך להשתמש בתעריף פומבי.

Andaz WS Price on Reservation

באופן חריג מספר אתרי הזמנות הציעו חדרים במחירים נמוכים יותר באותם תאריכים. בין השאר מצאתי שאתר אקספדיה מציע את החדר מקטגוריית הבסיס בתעריף גמיש של ~151$ בלבד.

Andaz WS Price on Expedia

מה עשיתי? ביצעתי הזמנה באתר המלון בתעריף הגמיש הזול ביותר (Standard Rate), הגשתי בקשה וצירפתי צילום מסך מעמוד ההזמנה באתר של אקספדיה שבו נראים כל פרטי ההזמנה. שימו לב שטופס בקשת ה-BRG של הייאט מבקש צילום מסך כאמור בפורמטים מסוימים בלבד – ואני ממליץ להשתמש או בפורמט JPEG או בפורמט PDF.

התוצאה: הבקשה התקבלה והמחיר ללילה ירד ל-120$ ללילה. כמעט 50% הנחה על התעריף שהזמנתי.

הצלחה שלישית: שרתון ליברטדור בואנוס-איירס

הייתי זקוק לשני לילות קצרים במרכז בירת ארגנטינה. המחירים בעיר לא גבוהים במיוחד ברוב הלילות. אני בדר״כ לא בוחר במלונות של רשת שרתון משום שהיא שייכת לקבוצת סטארווד שאיתה יש לי פעילות מועטה בלבד. משזה נאמר, מצאתי (דרך קיאק, שוב) מחיר מצוין לאחד משני המלונות של הרשת בעיר בתעריף גמיש הכולל ארוחת בוקר. 

שימו לב שהתעריף נקרא ״Advanced Rate״, מה שכביכול מעיד על היותו תעריף קשיח שלא ניתן לביטול, אבל תנאי ההזמנה מפורטים וכוללים אפשרות ביטול ללא קנס.

Sheraton BA Prices on EasyClickTravel

המחיר הגמיש הרגיל באתר המלון היה 170$ ללילה.

תוכנית ה-BRG של סטארווד היא אולי התוכנית הטובה ביותר בשוק בזכות התנאים הנוחים שלה. סטארווד לא משחקת משחקים וכמעט כל בקשות ה-BRG מתקבלות בלי בעיות. מתאים מאוד למי שפחות מנוסה עם תוכניות BRG ומעוניין לזכות בכמה ׳הצלחות בטוחות׳.

מה עשיתי? ביצעתי הזמנה באתר המלון בתעריף הגמיש הזול ביותר שכולל ארוחת בוקר (כדי להשוות לתעריף המוזל שמצאתי) והגשתי בקשת BRG. הגשת בקשה לסטארווד היא יחסית חסרת דאגות אבל בכל זאת כדאי לשים לב שמבצעים השוואה נכונה בצורת ׳תפוחים לתפוחים׳.

התוצאה: כמה שעות אח״כ קיבלתי מייל המאשר את בקשת ה-BRG עם עדכון המחיר ל-83$ ללילה בלבד. קצת יותר מ-50% חיסכון.

Starwood BRG Confirmation Email

לסיכום

תוכניות ה-BRG יכולות להיות אטרקטיביות מאוד למי שיודע להשתמש בהן. לי באופן אישי הן חוסכות מאות אם לא אלפי דולרים בשנה על עלויות לינה כי שליש עד חצי מכל הלילות בשני מבלה בשנה במלונות מוזלים באמצעות בקשות BRG. חלק מהלילות הופכים לחינמיים באמצעות תוכניות ה-BRG של הקבוצות אינטרקונטיננטל וצ׳וייס.

זיכרו שהתעריפים המתקבלים כתוצאה מבקשות BRG הם תעריפים תקפים לכל דבר ועניין. הלילות יספרו לטובת סטטוס במועדון המלונות, נקודות המועדון יצברו כרגיל (על בסיס המחיר הנמוך, לא על בסיס המחיר המקורי כמובן) וכל הטבות הסטטוס שיש לאורח יתקבלו. חברי המועדונים של הייאט וסטארווד, לדוגמה, יוכלו לנצל שוברי שדרוג לסוויטה גם כאשר ההזמנה הוזלה באמצעות ה-BRG.

עקומת הלמידה גבוהה. קראו את הפוסטים שאני כותב בנושא, את הפוסטים שמפורסמים בבלוגים אחרים ברחבי הרשת וכמובן את תנאי התוכנית שבה אתם רוצים להשתמש – וגם אתם תוכלו להוזיל את השהיות שלכם במלונות בעשרות אחוזים. זה שם וזה כדאי.

בהצלחה!

7 תגובות

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    היי ליאור,

    האם בשביל להגיש בקשת BRG יש צורך להיות חבר מועדון בקבוצת המלונות המדוברת או גם אורח מזדמן יכול להגיש בקשה? (אם התשובה היא כן, מה קורה במקרה שבו מופיע תעריף זול יותר לחברי מועדון באתר? האם ניתן להגיש בקשה במקרה כזה על סמך מחיר לא לחברי מועדון?)

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      זאת שאלה טובה מאוד.

      התשובה הפשוטה היא שאין צורך להיות חברי מועדון כדי להגיש בקשת BRG. התוכניות האלו פתוחות לכל אחד.

      אבל – לא מן הנמנע שתוכנית ה-BRG תשווה את המחיר הנמוך שמצאת למחיר המוזל הניתן לחברי מועדון בלבד ולא לתעריף הפומבי הכללי שאליו התכוונת להשוות (תחת הטענה שאתה לא חבר מועדון ואין לך גישה לתעריף המוזל של חברי המועדון). כלומר, התוכנית תתעלם מהעובדה שאינך חבר מועדון וכביכול תגיד לך, בלי להגיד לך, שאתה יכול להיות חבר מועדון בחינם ולהנות מהתעריף המוזל.

      אין כאן סיכון בעצם. אתה יכול להגיש בקשה כנגד התעריף הפומבי הכללי, כשאינך חבר מועדון עדיין, ובמקרה הגרוע תקבל סירוב תחת הטענה לעיל. אם השתמשת בתעריף גמיש הרי שלא נגרם נזק ואתה יכול לבטל את ההזמנה. אם אתה רוצה לקחת סיכון עם הזמנה קשיחה שלא ניתנת לביטול – צא מנקודת הנחה שהתוכנית תתייחס לקיומו של תעריף מוזל לחברי מועדון ומבחינתה זה התעריף שאליו יש להשוות.

      הגב
  2. התנאי הבעייתי ביותר בתוכנית ה-BRG של קבוצת אינטרקונטיננטל – FlyingOut

    […] מאז שהכלכלה העולמית החלה לצאת מהמשבר הפיננסי הקשה של 2008, כמעט עשור, מלונות רואים עלייה מתמדת בתפוסת החדרים ובמחיר הממוצע ללילה שהלקוחות משלמים. הכלכלה העולמית חזרה לאיתנה וקבוצות המלונות הגדולות ממשיכות לשגשג. במציאות כזאת, כשהמלונות מלאים והאורחים מוכנים לשלם ביוקר, קבוצת מלונות לא צריכה להשקיע יותר מדי בכלים מיוחדים שתכליתם למלא עוד חדרים. עושה רושם, וזו תחושה שלי ולא נתון מוכח, שקבוצת אינטרקונטיננטל החליטה בצורה יזומה להרע את תוכנית ה-BRG שלה בשנים האחרונות, לשנות את תנאיה בצורה לא הוגנת ולהנחות את נציגי השירות שלה לסרב לבקשות בצורה שיטתית כמעט בכל המקרים. אחוזי ההצלחה שלי ושל אחרים ירדו בצורה משמעותית מאוד (אבל עדיין יש הצלחות מדי פעם). […]

    הגב
  3. משה

    אני מבין ממה שרשמת שבאינטרקון במידה ובקשת הBRG מתקבלת הלילה הראשון הוא חינם.
    במידה ואני מזמין מספר לילות בהזמנה נפרדת האם תיאורטית אני יכול לשהות מספר לילות בחינם? (כמובן בתנאי שהבקשות יתקבלו והרשת לא תחליט לחסום אותי)

    הגב
    • Lior@FlyingOut

      א. זה כבר לא אקטואלי. הפוסט ישן. תוכנית ה-BRG הנוכחית לא מציעה יותר לילות-חינם.

      ב. גם תחת התוכנית הקודמת זה לא היה אפשרי. ״שהייה״ היא רצף של לילות במלון אחד ללא קשר למספר ההזמנות. זאת ועוד, הייתה מגבלה על מספר הלילות החינמיים שאפשר לקבל לאורך זמן/מיקום.

      הגב

השאר תגובה