ב-2016 טסתי קרוב ל-100 מטיסות שכיסו מרחק מצטבר של מעל 150,000 מייל. זה אולי קצת יותר ממה שהייתי רוצה, אבל, חלק נכבד מהטיסות היו תחת כרטיסי בונוס.
תחילת השנה הייתה פרועה למדי עם מספר ביקורים בארה״ב. שניים מהביקורים האלו היו תודות לכרטיסים שנמכרו במחיר שגוי במחלקת העסקים של בריטיש ואמריקן. כך יצא שכבר בסוף מרץ צברתי מספיק נקודות לסטטוס כדי לחדש את הסטטוס הגבוה ביותר של אמריקן – אקזקיוטיב פלטינום – שדורש 100,000 נקודות לסטטוס בשנה. באופן סימלי הטיסה שהעבירה אותי מעל הרף הזה הייתה הטיסה הראשונה שלי במחלקה הראשונה של בריטיש (מסן-פרנסיסקו ללונדון).
בהמשך השנה היו לי כמה גיחות נוספות לארה״ב, דרום-אמריקה ואסיה כשאת עיקר הטיסות טסתי עם אמריקן, בריטיש ופינאייר.
סה״כ הרוב המוחלט של הפעילות שלי השנה הייתה עם ברית OneWorld. אבל גם הזדמן לי, במסגרת כרטיסי בונוס, לטוס לא מעט פעמים עם אתיהאד במחלקות הפרימיום לרבות שלוש טיסות במחלקה הראשונה של החברה במטוס האיירבאס A380.
סטטוס ב-2016
השנה החזקתי ארבעה סטטוסים גבוהים סה״כ:
- אקזקיוטיב-פלטינום של אמריקן (הסטטוס הגבוה במועדון).
- טופ-פלטינום של אלעל (הסטטוס הגבוה במועדון).
- דיימונד של אוויאנקה ברזיל (הסטטוס הגבוה במועדון).
- קלאסיק פלוס של טורקיש (סטטוס ביניים).
זה אולי נראה מרשים אבל רק את הראשון מבין הארבעה האלו השגתי השנה בדרך הרגילה. את שלושת האחרים קיבלתי במתנה או בהשוואה של סטטוס מתחרה.
בסוף ינואר אאבד את הסטטוס שלי באלעל ובתקווה אקבל ׳נחיתה רכה׳ לסטטוס פלטינום. בסוף פברואר אאבד את הסטטוס שלי באוויאנקה ברזיל וכנראה לא תהיה ׳נחיתה רכה׳. סטטוס קלאסיק פלוס (סילבר) של טורקיש גם ככה לא שווה המון.
זאת חצי בעיה מבחינתי כי אני רוצה להחזיק סטטוס גולד בברית סטאר – לפעמים הבודדות האלו שאני טס עם השותפות בברית.
הצפי שלי לשנת 2017
ההתלבטות הגדולה ביותר שלי היא האם להמשיך עם מועדון AAdvantage. המועדון איבד חלק גדול מהאטרקטיביות שלו בשנה האחרונה לאחר מספר שינויים שליליים:
- כרטיסים של אמריקן צוברים כעת מיילים ע״פ מחיר הכרטיס ולא ע״פ מרחק הטיסות. זה אולי שינוי חיובי עבור נוסעים עסקיים שרוכשים עבורם כרטיסים יקרים במיוחד – ואותם אמריקן רצתה לתגמל יותר – אבל זה שינוי שלילי מאוד עבור נוסעים כמוני שהיו רוכשים פעמים רבות כרטיסים מוזלים במחלקת התיירים ומשתמשים בשוברי שדרוג (SWU) כדי להיכנס למחלקת העסקים.
– – – - ירדה דרמטית הזמינות לשדרוגים באמצעות שוברי שדרוג. בעבר הזמינות הייתה גבוהה ברוב הקוים והיה ניתן להבטיח את השדרוג אפילו לפני רכישת הכרטיס. ערכם של השוברים האלו היה גבוה מאוד, אם כן, מה גם שניתנו שמונה כאלו בשנה עם חידוש הסטטוס הגבוה ביותר. כעת ניתנים רק ארבעה וערכם ירד כי הזמינות נעלמה. או, אם לדייק, זמינות מראש נעלמה והשוברים ברוב המקרים כן מופעלים אבל רק ברגע האחרון.
– – – - נוספה דרישה לסך הוצאה מינימלי (EQD). לדלתא ויונייטד יש דרישת סף דומה לקבלת סטטוס גבוה אבל אצלן הדרישה חלה רק על חברי מועדון שכתובתם בארה״ב ולא על זרים. על מנת לחדש סטטוס אקזקיוטיב-פלטינום של אמריקן חברי מועדון נדרשים החל מ-2017 להגיע לסך הוצאה של 12,000$. בכרטיסים של שותפות אחרות בברית ה-EQD נצבר כנגזרת ממרחק הטיסה ומחלקת הכרטוס, וזה אומר שיש פתח מסוים לגמיפיקציה בעניין, אבל עדיין מדובר על דרישת סף גבוהה מאוד שלא בטוח שאוכל לעמוד בה בקלות.
מזה נאמר, אני סה״כ מרוצה מסל ההטבות שמקנה לי הסטטוס של אמריקן, אני מרוצה משירות הלקוחות של החברה ואני מוצא ערך גבוה במיילים של המועדון. בין השאר כי ניתן להשתמש בהם לטובת כרטיסי בונוס עם אתיהאד. אחרי כמה שנים של החזקת הסטטוס הגבוה ביותר – יהיה קשה מאוד לוותר עליו ולחזור להיות חבר מועדון ללא סטטוס.
אני מתלבט לגבי מספר מועדוני תעופה.
מועדון MileagePlan (אלסקה).
מבחינתי סטטוס המטרה במועדון הוא MVP Gold 75K. הסטטוס הזה לא מקנה הטבות בברית כלשהי, שזה חיסרון גדול, אבל הוא כן מאפשר צבירת מיילים מהירה מאוד לרבות בונוס של 50,000 מיילים עם השגת הסטטוס. הבעיה: אדרש לקרדט לפחות 90,000 מיילים למועדון בשנה – וזה רף גבוה מאוד שכדי להגיע אליו אצטרך לרכוש בעיקר כרטיסים במחלקות הפרימיום. כלומר, אין ספק שהסטטוס הזה יעלה לי יותר מאשר עולה לי כיום הסטטוס של אמריקן, אם נשים את הדברים במונחים יבשים.
מועדון Miles&Bonus (איג׳יאן).
בשנתיים האחרונות טסתי מעט מאוד עם ברית סטאר ולרוב בכרטיסי בונוס. אני רוצה לחזור לפעילות עם הברית ומחפש מועדון מתאים שבו אוכל גם להגיע לסטטוס גבוה יחסית בקלות. ישנם מספר מועדונים טובים בברית, כל אחד ויתרונותיו, אבל המועדון של איג׳יאן מציע את אחת הדרכים הקצרות ביותר לסטטוס גולד בברית. המועדון טוב במיוחד לישראלים בגלל שישראל נחשבת כחלק מצפון-אפריקה בטבלאות מימוש המיילים (בצמוד לאירופה).
מועדון Etihad Guest (אתיהאד).
אין לי כוונה אמיתית לרדוף אחרי סטטוס גבוה במועדון, בעיקר כי אתיהאד אינה שותפה בברית, אבל אני כן מעוניין לקרדט טיסות למועדון ולהגדיל את יתרת המיילים שלי בו (שכרגע עומדת על כמה עשרות אלפי מיילים). למועדון יש טבלאות מימוש מעניינות וזה התמריץ שלי להמשיך ולצבור בו מיילים. מה גם שכרגע המועדון נדיב מאוד עם צבירת המיילים במחלקות הפרימיום של אתיהאד ואלאיטליה.
מועדון Executive Club (בריטיש).
לפני כמה חודשים רכשתי כרטיס הלוך/חזור למדריד במחלקת העסקים כשאלו נמכרו ב-440$ בלבד. כרטיס כזה יצבור 280 נקודות סטטוס של בריטיש אם יקורדט למועדון הבריטי. זה אומר שכבר אהיה כמעט בחצי הדרך לסטטוס סילבר – שהוא סטטוס המטרה שלי במועדון, מה שיבטיח לי כניסה לטרקליני מחלקת עסקים בטיסות עם הברית. זה נשמע לי כמו פשרה הוגנת במידה ואני מוותר על הסטטוס של אמריקן.
לסיכום
עוד לא השלמתי עם ההחלטה לוותר על הסטטוס של אמריקן ומכאן על הסטטוס הגבוה ביותר בברית OneWorld. טרקליני המחלקה הראשונה של הברית הם בית שני במידה מסוימת וסטטוס סילבר של בריטיש לא יכניס אותי אליהם. אבל אולי זה ויתור סביר?
אם גם ככה התכנון הוא לרכוש בעיקר כרטיסים במחלקות הפרימיום כדי להגיע לסטטוס גבוה במספר מועדונים במקביל, אז בשביל מה חשוב כ״כ סטטוס גבוה בברית? אולי הוא לא חשוב? אולי זה הזמן להעדיף צבירת מיילים מהירה ומימוש אטרקטיבי על פני הטבות נוספות שהן בגדר פינוק בלבד?
בחירות בחירות. יש לי כמה שבועות להתלבט כי עד סוף פברואר אני צפוי לטוס רק בכרטיסי בונוס.
לפני כמה ימים התייחסת להנחה של אליטליה גם ללא קוד
אז הנה הפרטים כולל קוד ל 17% הנחה עד 30/12:
https://www.alitalia.com/en_il/offers/all-offers/alitalia-new-year-promo.html?WT.mc_id=new_year_20161229&WT.z_newsletter=1
מלרות שהכנסתי את זה במקום הלא נכון – בטוח שתעשה עם זה שימוש למען הקוראים
תודה
תודה רבה! פרסמתי את המבצע בעמוד חדשות ומבצעים לרווחת שאר הקוראים. ראוי לציין שבניגוד לקוד הראשון ולהנחה שניתנה ללא קוד – הקוד החדש תקף גם לחודשים אפריל, מאי ויוני.
הזהרה מאיג׳יאן, במימוש מיילים לטיסות המיסוי שלהם מאוד גבוהה ולא משתלם, נהדר לסטאטוס מהיר אבל אם תרצה לממש נקודות המועדון הזה לא מוצלח במיוחד,
ההבדל בינו לבין united הוא 10,000 מייל לגולד, תקבל החזר יחסית טוב לדעתי על המיילים האלו במימוש.
לא יודע מה המצב בטורקיש, אם כבר מועדון שמקנה גולד ל 40,000 מייל אולי עדיף עם טורקיש – גם חברה בסטאר…
תודה על ההערה, בהחלט יתרון ליונייטד בחזית הזאת.
אבל,
הדרך לגולד עם איג׳יאן בעצם קצרה יותר. ראשית, אתה צריך רק 36,000 מיילים בהנחה שאתה טס גם עם איג׳יאן עצמה (וזאת לא בעיה לישראלים). שנית, המועדון של איג׳יאן הרבה יותר נדיב בצבירת מיילים, בטח בהשוואה לזה של יונייטד, כשהרבה מחלקות כרטוס בתוך מחלקת התיירים בטיסות של שותפות יצברו 100% ממרחק הטיסה. מחלקות כרטוס של מחלקות הפרימיום לפעמים צוברות 200% ממרחק הטיסה. שלישית, חידוש סטטוס במועדון של איג׳יאן ידרוש רק 12,000 מיילים בשנה כולל ארבע טיסות עם איג׳יאן עצמה – וזה אומר שהחל מהשנה השניה הפער בין המועדון הזה למועדונים מתחרים גדל משמעותית. את המועדון של טורקיש ניסיתי ויצאתי לא מרוצה.
המועדון של איג׳יאן אכן גובה היטל-דלק בכרטיסי בונוס, וזה חיסרון כפי שציינת, אבל היטל-הדלק תלוי קודם כל בחברה המפעילה את הטיסות. אם תרצה לטוס עם לופטהנזה מת״א לניו-יורק אתה תשלם ביוקר, אבל אם תרצה לטוס עם יונייטד מניו-יורק לת״א לא תשלם כמעט כלום. לי, למזלי, יש את הגמישות הזאת להשתמש במיילים רק במקרים המתאימים ולכן היטל-הדלק פחות מטריד אותי. ושוב נזכיר שהמועדון מקטלג את ישראל כחלק מצפון-אפריקה, אזור המוצמד לאירופה, ועל כן כרטיס בכיוון-אחד בין ת״א לארה״ב עולה רק 45,000 מיילים – זול יותר מכל מועדון אחר.
איפה רואים שצריך 45,000 מיילים לארה"ב? כאן כתוב 60K:
https://en.aegeanair.com/milesandbonus/how-to-spend/all-airlines/#star-alliance
60,000 מיילים לכרטיס הלוך/חזור במחלקת התיירים. 45,000 מיילים לכרטיס בכיוון-אחד במחלקת העסקים, ולזה התכוונתי.
הבנתי, תודה.
אo אני מנסה להסתכל על ההתלבטות שלך אז דיי ברור שאין בכלל מה להתלבט לגבי אלסקה או איתיחאד – אף אחד מהמועדונים לא נמצא בברית. ציינת שמאוד חשוב לך כניסה לטרקלינים זה דיי מצמצם למישהי שחברה בברית – או שיש איזה משהו שאני מפספס.
בנוגע לירידה לטרקלין עסקים אם תעבור לבריטיש, אני חושב שאתה עושה השוואה לא הוגנת שכן אתה משווה סטטוס סילבר אל מול סטטוס EXP של אמריקן. סטטוס גולד של בריטיש גם מאפשר כניסה לטרקליני FIRST ללא קשר למחלקת טיסה
אין סיכוי שאגיע לנפח פעילות כזה שיאפשר לי גם להגיע ל-75K באלסקה וגם לגולד בבריטיש. קל וחומר אם, בלי קשר לטיסות עם החברות הרלוונטיות למועדונים האלו, אני מנסה גם להגיע לגולד של איג׳יאן. כמובן שסילבר של בריטיש אינו מקביל ל-EXP אבל זה ריאלית רף שאני יכול לשאוף אליו. אם ארד מהעץ של אלסקה אז פשוט אכוון שוב ל-EXP של אמריקן כי זה הדבר הקל מבחינתי. אני כרגע לא מעוניין לבחור במועדון של בריטיש כמועדון ראשי.
סילבר של בריטיש, בעיניי, נותן יחס ׳עלות׳/תמורה גבוה מספיק. בשביל גולד אצטרך לצבור פי 2.5 יותר נקודות.
המועדון של אלסקה, בעיניי, אטרקטיבי רק בגזרת הצבירה והמימוש. יש לו מטבע מעולה ואם אתה מגיע ל-75K אתה מקבל בונוס גדול מאוד (125% בונוס בצבירה ו-50,000 מיילים בהשגת הסטטוס). הויתור, כפי שציינת, הוא שאלסקה אינה שותפה בברית וההטבות של הסטטוס אצל שותפות הן אפסיות. אם אוכל להגיע במקביל גם לסילבר של בריטיש – חצי נחמה, כי יהיו לי את כל ההטבות המשמעותיות באמת וכאילו ויתרתי על מעט מאוד.
מה עם חברה מברית סקיי, האם אתה שוקל / שקלת את דלתא? גם שם צבירה דיי מהירה של מיילים לסטטוס עם 100% צבירה לסטטוס על כרטיסים זולים.
יש מספר סיבות שבגללן לא אבחר ב-SkyMiles:
(1) אני כמעט לא טס עם ברית סקיי. אני מוצא את רוב החברות בברית לא מרגשות בעליל. לא כולן גרועות, זה לא מה שאני אומר, פשוט ההיצע הכללי נחות בעיניי משל שתי הבריתות האחרות. דלתא עצמה דווקא חברה טובה ואני מאוד אוהב את מחלקת העסקים החדשה שהיא מתכננת להכניס לצי.
(2) טיסות של אלאיטליה – ויש לי כבר כרטיס אחד ל-2017 – עדיף לקרדט למועדון של אתיהאד שבו אני מנסה לטפח יתרת מיילים.
(3) דלתא די קמצנית כשזה נוגע לצבירת מיילים. 100% ממרחק הטיסה לסטטוס תקבל רק בטיסות עם דלתא עצמה ולא עם השותפות. ואם אטוס עם דלתא עצמה אצבור מיילים למימוש כנגזרת מעלות הכרטיס – וחזרנו לאותו טרייד-אוף שיש עם אמריקן.
(4) צריך סבלנות מברזל כדי לחיות עם טבלאות המימוש של דלתא. הן ״דינמיות״. ובגלל זה אני שומע אינספור נוסעים עסקיים שטוענים שהם לא מצליחים לממש את המיילים שלהם.
(5) הסטטוס הגבוה של דלתא דורש 125,000 מיילים לסטטוס בשנה. זה 25% מעל אמריקן. וההטבות אפילו נמוכות יותר, לפחות בעיניי.
זו הייתה חצי הצעה חצי התייעצות שכן אני גם שוקל מה לעשות בשנה הבאה. שיקולים לגיטימיים ומאוד משכנעים אני גם לא אעבור אליהם בשנה הבאה :). אני פשוט מחפש משהו עם טיסות קצת יותר נוחות לחוף המערבי. כרגע טיסות עם Oneworld הן לא כאלה נוחות מבחינת השעות שכן מדובר בטיסות בוקר מוקדמות עם קונקשן משמעותי. המתחרים מנתבג כמו דלתא ויונייטד שמציעות טיסות לילה ישירות.
אולי זה ישתפר אחרי מרץ שטיסה יומית של BA תתווסף באזור 9 בבוקר.
יופי של פוסט,
אני מנסה להבין את האסטרטגיה וההיגיון מאחוריה אם תישאר עם AA לעוד שנה בתור המועדון הראשי שלך. רשמת – "עיקר הטיסות טסתי עם אמריקן, בריטיש ופינאייר."
אם תישאר עם AA, אז כמו שציינת אתה מתכנן לצבור EQD בעיקר משותפות – כדי שזה יהיה תלוי מרחק ולא תלוי הוצאה. זה אומר שבעצם משלוש החברות שציינת בברית אתה הולך בכל מקרה להעביר את רוב התעבורה שלך לטיסות של בריטיש ופינאייר ואז נשאלת השאלה: מה אתה מוצא מושך בתוכנית של אמריקן.
– אם אתה אוהב את הכניסה לטרקלינים והשוברים אז אני עוד מצליח להבין את ההיגיון, למרות שרשמת שהאחרונים קצת פחות אטרקטיביים אחרי השינויים בתוכנית.
– אם אתה אוהב את חויות השירות ואיכות המוצר אז אתה גם ככה הולך לטוס פחות אתם השנה – אלא אם כן ולא בדקתי, אפשר לטוס עם METAL של AA תחת BA ולקרדט את זה כטיסת שותפה ל AA (מאמין שזה לא באמת יעבוד) או עם IB או כל חברה אחרת.
בכל מקרה זה נשמע לי יעד קצת אגרסיבי להגיע ל 12,000 EQD מטיסות זולות (10%-20% מהמרחק), זה אומר שתצטרך לקרדט למועדון בערך את כל נפח הפעילות שלך מהשנה האחרונה או באמת כמו שציינת לטוס בכרטיסים יותר יקרים. אם זה המצב אז אני לא רואה איך אתה יכול לטפח עוד תוכנית השנה.
יצא קצת ארוך, מקווה שזה ברור 🙂 יופי של סיכום של 2016.
אתה פגעת בול בלב ההתלבטות.
אם אשאר עם אמריקן אצטרך להעדיף באגרסיביות כרטיסים של ברית OW כדי לצבור מספיק נקודות לסטטוס (EQM) וגם הוצאה כוללת (EQD). הרף השני הוא הבעייתי. אני אכן בספק שאוכל גם להגיע לרף הזה וגם להגיע לסטטוס גבוה מספיק עם מועדון נוסף במסגרת אותו תקציב סה״כ.
השוברים של אמריקן מצויינים, ולאורך השנים ניצלתי אותם היטב, אבל במציאות החדשה הם יוצרים טרייד-אוף נוראי. צריך קוד ומתכת של אמריקן לשדרוג – אבל קוד ומתכת של אמריקן, במחלקת התיירים, זה בהכרח אומר צבירת EQD נמוכה ובהכרח אומר צבירת RDM נמוכה. אם היה קל להבטיח את השדרוג מראש זה עוד היה יכול להשתלם – כי אתה קונה מראש כרטיס ביזנס במחיר אקונומי בידיעה שתקבל קרדיט נמוך – אבל גם קרדיט נמוך וגם לחכות לרגע האחרון כדי לדעת אם השדרוג בכלל יתקבל? פתאום זו עסקה גרועה מאוד. וחבל, כי יש לי עדיין בחשבון שבעה או שמונה שוברים לניצול.
מוצר הפרימיום של אמריקן טוב סה״כ, בפרט ב-77W, אבל זו בהחלט לא סיבה להעדיף את החברה. לא חסרות חברות עם מוצרים טובים מעל האוקיינוס. אני מעריך יותר את שירות הלקוחות של המועדון, מוקד ה-EXP, שבו אני תמיד זוכה למענה מיידי וטיפול זריז.
כל הסימנים, אם כן, מצביעים שלנוסע כמוני עדיף לעזוב את אמריקן… אבל… זה לא קל. (:
נ.ב.
כעקרון כן אפשר לטוס עם אמריקן, תחת קוד של חברות אחרות, וצבירת ה-EQD תהיה ע״פ מרחק הטיסה. השאלה היא איזו חברה שיווקה את הכרטיס כי לאמריקן אין גישה למרכיבי התמחור של השותפות.
כן מבין שזה לא קל 🙂 אחרי כל כך הרבה שנים מכירים בדיוק את כל הפרטים של התוכנית ומרגישים כאילו זה בית שני. החברות גם, במכוון לדעתי בשביל ליצור בידול, מייצרות תוכניות שלא תמיד קל להשוות אותם או אין מובהקות ברורה לתוכנית אחת. זה מייצר כאב ראש לא קטן.
לנושא הטכני: עכשיו אני מבין טיפה יותר את ההתלבטות.
– אם נשארו שוברי שדרוג, שגם אם קשה להשתמש בהם הם מציעים שדרוג משמעותי בחוויה, אז לדעתי צריך לעשות מאמץ להשתמש בהם. זה גורר שאתה תאלץ לטוס ב AA (מתכת וקוד) ולכן עדיף באמת לקרדט את הטיסה הזאת למועדון אחר (עכשיו אני מבין מאיפה הגיעה אלסקה למשוואה) או BA.
– מצד שני הססטוס הגבוה ב AA יתן לך בונוסים משמעותיים בקרדוט טיסות למועדון מבחינת Awarded-Miles וקצת מתסכל להתחיל מאפס במקום אחר (אם הייתה השוואת סטטוס אולי זה היה יכול לפתור את הדילמה הזאת).
– אני מודה שאני לא מכיר לעומק את התוכנית של AA, אבל מה אם לנסות לרדוף אחרי סטטוס נמוך יותר (Platinum או Platinum Pro החדש? – האם הסטטוס שמציעים שם יכול להיות מעניין עבורך?)
נראה לי מתקרב היום שאני אצטרך לפתוח פה חשבון בבלוג כדי שננהל דיונים יותר אינליגנטים בצורה ברורה 🙂
אני פחות מוטרד מניצול השוברים. אני יכול להשתמש בהם עבור אנשים אחרים, בני משפחה וחברים, כך שאפשר למצוא להם שימוש טוב גם בלי שאעלה על טיסות של אמריקן. זאת ועוד, אין מניעה להשתמש בשובר כדי לשדרג כרטיס ואז לקרדט את הטיסות למועדון אחר (של אלסקה, נגיד).
אין לי עניין בסטטוס אחר במועדון של אמריקן כי רק EXP מקבלים את שוברי השדרוג וזאת אולי ההטבה בעלת הערך הגבוה ביותר. אם רק אמריקן הייתה מחזירה את הזמינות שלהם להזמנה מוקדמת.
המועדון של אלסקה, לצערי, לא מציע השוואת סטטוס כרגע. ׳להתחיל מאפס׳ יהיה בהחלט כואב אבל זה כאב זמני ודי סביל. המועדון של אמריקן נותן לי מהתחלה 120% בונוס בטיסות עם השותפות, וזה מצוין, אבל במועדון של אלסקה אגיע ל-50% כבר אחרי 25K, ל-100% אחרי 50K וב-90K אקבל בונוס של 50,000 מיילים לחשבון. כשעושים את החשבון הכולל – אחרי נגיד קרדוט סופי של 100K – רואים שכמעט ואין הבדל בצבירה. החל מהשנה השניה המועדון של אלסקה מנצח בענק.
– – –
אתה מוזמן להזדהות עם שם וכתובת מייל. זה נוח, וזה מבטיח שכל התגובות שלך מעתה יאושרו אוטומטית ולא יצטרכו לחכות לאישור ידני שלי. באמת דיון מצוין, תודה. (:
[…] השנה שעברה שיתפתי בהתלבטות שלי לגבי בחירת מועדוני תעופה ל-2017. ובכן, הנה אנחנו בסוף הרבעון הראשון של 2017… ורק עכשיו […]
[…] the end of last year I shared my dilemma about Selection of Aviation Clubs to 2017 . Well, here we are at the end of the first quarter of 2017 … and only now I made the […]
[…] בסוף דצמבר התלבטתי באילו מועדוני תעופה אבחר ב-2017. הנחתי שלא אמשיך עם מועדון AAdvantage (אמריקן) לאור השינויים השליליים שחלו בו. ימים קודם לכן פרסמתי מדריך מלא למועדון MileagePlan (אלסקה). – – – […]
[…] בסוף דצמבר התלבטתי באילו מועדוני תעופה אבחר ב-2017. הנחתי שלא אמשיך עם מועדון AAdvantage (אמריקן) לאור השינויים השליליים שחלו בו. ימים קודם לכן פרסמתי מדריך מלא למועדון MileagePlan (אלסקה). – – – […]
[…] השנה שעברה שיתפתי בהתלבטות שלי לגבי בחירת מועדוני תעופה ל-2017. ובכן, הנה אנחנו בסוף הרבעון הראשון של 2017… ורק עכשיו […]