היין של אמירטס

חברת התעופה של דובאי היא הרביעית בגודלה בעולם, לפי מרבית המדדים, וידועה כחברה ראוותנית. למרות זאת יש הטוענים כי החברה הרווחית היחידה מבין החברות במפרץ הערבי (ובפרט מתחרותיה הישירות קטאר איירוויס ואתיהאד).

אמירטס מפעילה תוכנית יין ייחודית ויקרה במיוחד. במסגרת התוכנית, שהחלה בתחילת שנות ה-2000, רוכשת החברה יינות כהשקעה לטווח ארוך ומאחסנת אותם במרתף יינות פרטי שלה באזור בורגנדי בצרפת. לפי ההערכות מאוחסנים במקום למעלה מ-1.2 מיליון בקבוקים שחלקם לא ימצאו את דרכם למטוס אפילו בעשור הקרוב. את היינות רוכשת החברה בדר״כ ישירות מהייקבים המובילים.

עד היום השקיעה אמירטס מעל חצי מילארד דולר בתוכנית היין שלה.

קתאי השיקה בירה ייעודית לטיסות

חברת התעופה המובילה מהונגקונג חשפה מוקדם יותר השנה את הבירה הראשונה אי פעם שיוצרה במיוחד לשתייה בגובה שיוט של מטוסי נוסעיםסביב 35,000 רגל. לחץ האוויר בגובה רב משפיע על הטעם שיש לבירה, או לכל אוכל ומשקה אחרים לצורך העניין, ולכן התאמה במקור של משקה לגובה מבטיחה שהוא יהיה טעים יותר לשתייה בזמן טיסה (ואולי טעים פחות על הקרקע…).

הבירה החדשה נקראת ״Betsy״ על שם המטוס הראשון של קתאי ששירת בחברה באמצע המאה הקודמת. הבירה יוצרה בשיתוף עם מבשלה מקומית בהונגקונג ובעצת צוות מומחים שגייסה החברה.

Cathay Betsy Beer

עד סוף החודש תוגש הבירה החדשה בקוים של קתאי לבריטניה, במחלקות הפרימיום בלבד, ובהמשך היא תוגש בכל הקוים של החברה כנראה. כבר עכשיו אפשר למצוא את הבירה בטרקלינים שונים של קתאי ואני עצמי ראיתי אותה בחודש שעבר בטרקלין המחלקה הראשונה של קתאי בלונדון הית׳רו.

אלעל זוכה בפרסים על תפריט היין

בבלוג הזה אני לא חוסך ביקורת מאלעל. תמיד טענתי שלחברה יש פוטנציאל אדיר ומיצוי אפסי שלו. בעוד המוצר הקשה שאלעל מציעה הוא בעיקר בינוני ומטההמוצר הרך, הכולל בין השאר את תפריט האלכוהול, הוא בהחלט מעל הממוצע בעיניי.

כבר שנים רבות שאלעל מציגה תפריט מגוון ואיכותי של יינות לנוסעי מחלקות הפרימיום שלה. אפשר למצוא בו יינות ישראלים רבים, שנבחרו בקפידה, אך גם יינות זרים.

ב-2015, לדוגמה, אלעל ניצחה 35 חברות תעופה מובילות בדרך לאחד הפרסים הנחשבים ביותר בתחום על תפריט היין הטוב ביותר במחלקת העסקים. ראו כאן.

ק.ל.מ מציעה בירה מחבית בטיסותיה

בשנה שעברה הציגה ק.ל.מ חידוש מעניין: חבית בירה ייעודית למטוסים עם ברז בירה אמיתי. החבית החדשה פותחה בשיתוף עם מבשלת הבירה הפופולרית הייניקן והיא נחשבת לראשונה מסוגה בעולם.

Heineken KLM

טוב, זה חצי נכון, כי היו בעבר חברות שניסו להציע בירה מחבית בטיסותיהןאך זה הוכיח את עצמו כלא כדאי במיוחד. ק.ל.מ היא הראשונה שעשתה את הצעד הנוסף והזמינה לעצמה עגלות ייעודיות כאלו שתכליתן לשמור על איכות הבירה עד הגשתה במהלך הטיסה.

קל יותר להרגיש שיכור בגובה רב

לחץ האוויר במטוס בזמן טיסה שווה ללחץ האוויר הקיים בגבהים שבין 2,000 ל-2,500 מטר מעל גובה פני הים (תלוי בדגם המטוס בעיקר). או, במילים אחרות: באוויר במטוס במהלך טיסה יש פחות חמצן.

המשמעות היא שגם ללא אלכוהול נוסעים רבים מרגישים קלותראש, סחרחורות מזדמנות, עייפות ועוד מאפיינים שדומים לאלו של שכרות קלה. ככה זה שפחות חמצן מגיע למוח. אלכוהול יכול להחריף את התסמינים האלו. אם תערכו בדיקת אלכוהול בגובה שיוט, לאחר שתיית אלכוהול, לא תמצאו אחוז גבוה יותר של אלהוכול בדם לעומת צריכת אותה כמות בגובה פני היםאבל האפקט של האלכוהול בהחלט יכול להתבטא באופן מורגש יותר לנוסע עצמו ולסביבתו. לכן חשוב לשים לב לצריכת האלכוהול בטיסה.

זאת ועוד, האוויר במטוסים יבש מאוד והתייבשות היא סכנה אמיתית לכל נוסע. צריכת אלכוהול, במיוחד בכמות גדולה, עלולה להאמיץ את תהליך ההתייבשות ולסכן את הנוסע. לכן חשוב להקפיד לשתות מים במהלך טיסות ובפרט לצד צריכת אלכוהול.

צוות הדיילים רשאי לסרב להגיש אלכוהול

ראשיתגיל המינימום לשתיית אלכוהול בטיסה ברוב חברות התעופה בעולם הוא 21 שנים. זה ללא קשר לגיל המינימום במדינה ממנה המריאה הטיסה או במדינת המקור של חברת התעופה.

חברות תעופה, ככלל, אוסרות על השתכרות במהלך טיסה. נוסע שיכור עלול להוות סכנה אמיתית לנוסעים אחרים, לצוות ואפילו למטוס. מסיבה זו צוות הדיילים בדר״כ מבצע מעקב אחר צריכת האלכוהול של הנוסעים ובמקרים מסוימים יסרב להגיש אלכוהול לנוסעים מסוימים שצרכו, לדעת הצוות, מעבר לכמות סבירה של משקאות או שמתנהגים בצורה חריגה.

אל תדאגו, הכמות הסבירה היא גדולה יחסית ואם אתם רגילים לאלכוהול אין סיבה שיפסיקו להגיש לכם כרצונכם.

האם מותר לטייסים לשתות לפני או במהלך טיסה?

העובדה המעניינית ביותר היא שאין תקנות בינ״ל מחייבות לגבי צריכת האלכוהול המותרת לטייסים. או לפחות לא שאני מכיר. בפועל כל רשות תעופה מקומית וכל חברת תעופה קובעות לעצמן את התקנות. חלקן מחמירות יותר וחלקן מחמירות פחות.

בארה״ב, לדוגמה, שבה המדיניות יחסית מקלה, לטייס אסור לשתות בשמונה השעות שלפני ההמראה ואסור שיהיה לו בסמוך למועד ההמראה אחוז אלכוהול בדם (BAC) של מעל 0.04%. לצורך השוואה: בארה״ב מותר לנהוג ברכב כל עוד אחוז האלכוהול בדם נמוך מ-0.08% (כפול מדרישת הסף לטייסים). בארה״ב מתקיימות בדיקות מדגמיות לטייסים.

בהודו, כדוגמה אחרת, אסור לטייסים לשתות בשתייםעשרה השעות שלפני ההמראה ואסור להם להיות עם אלכוהול בדם לקראת הטיסה. בכלל, כלומר, 0.001% זו עבירה. טייסים בהודו נדרשים לעבור בדיקת נשיפה לפני כל טיסה.

השאר תגובה