תמיד חלמתם להקיף את העולם? מיילים ונקודות יכולים לעזור לכם לעשות את זה בנוחות, בגמישות גבוהה ובמחיר אטרקטיבי. בפוסט הזה אתן לכם דוגמה למסלול אפשריעם טיסות במחלקת התייריםשיאפשר לכם לבקר בשבעה יעדים שונים.


כדי לבנות את מסלול הטיסות שאציג בפוסט השתמשתי ב-88,000 נקודות של מועדון SPG (קבוצת סטארווד). למועדון SPG יש רשימה ארוכה של מועדוני תעופה שותפים ויחס המרה אטרקטיבי של נקודות למייליםבניגוד לרוב מועדוני המלונות שמציעים יחס המרה לא כדאי במיוחד. כמו כן, כדאי לזכור שניתן כעת להמיר בחינם נקודות של סטארוורד לנקודות של מאריוט (מועדון Marriott Rewards) ביחס של 1:3 לטובת הראשון.

חברי מועדון SPG יכולים לרכוש עד 30,000 נקודות בשנה קלנדרית אבל יכולים לקבל נקודות מחברי מועדון אחרים במתנה. במסגרת מבצעים מיוחדים מחיר הנקודות יורד עד 21$ לכל 1,000 נקוודות, כך ש-88,000 נקודות תמורת בערך 1850$.

ניתן גם להשיג את הנקודות באמצעות שהיות במלונות קבוצת סטארווד או במלונות קבוצת מאריוט (ולהמיר מהמועדון של הקבוצה כאמור). כמו כן, ניתן להמיר נקודות של אמקס לנקודות של SPG.

בניית מסלול מסביב לעולם

זו מלאכה מורכבת מאוד כשמדובר במספר כרטיסי בונוס שונים. קל וחומר כשבוחרים להשתמש ב׳מטבע׳ גמיש שניתן להמיר למגוון רחב של מועדוני תעופה. כלומר, במקרה כזה, צריך וכדאי להכיר את טבלאות המימוש של מגוון מועדוני תעופה ולא אחד בלבד. אין ספק שלא הייתי מצפה מכל אחד ללמוד לעומק את כל הטבלאות האלו ולכן כדאי להתמקד במספר מועדוני תעופה ולא בכולם.

(אני מציע שירות בתשלום של הזמנת כרטיסי בונוס וכמו כן שירות של בניית מסלול מורכב מסוג זהלפרטים נוספים פנו אלי במייל: lior@flying-out.com).

לשם הדוגמה בפוסט בחרתי בנקודות של SPG כדי שתהיה לי גישה, בתכנון המסלול, להשתמש במגוון מועדוני תעופה. לכל מועדון תעופה יש את הטבלאות שלו, את המימושים הכדאיים ביותר שלו (Sweet Spots), את היתרונות ואת החסרונות שלו.

תכנון מסלול מסביב לעולם כמובן מתחיל ברשימת יעדים. אני ממליץ לבחור במספר מצומצם של יעדים שיהיו בגדר ׳חובה׳, מעין עוגנים, ומספר יעדים נוספים שיהיו בגדר ׳אפשרות׳ וישולבו במסלול השלם כתלות בכרטיסי הבונוס האפשריים ובזמינות המושבים.

Sites in the World

סביב העולם עם שבע עצירות

בחרתי לעצור בשבע ערים מרכזיות בארבע יבשות שונות: הונגקונג, בנגקוק, אוקלנד, הונולולו, ניויורק, לונדון וברלין.

על מנת להגיע לכל היעדים האלו השתמשתי בשישה כרטיסי בונוס שונים של ארבעה מועדוני תעופה שונים ובטיסות של שבע (שמונה) חברות תעופה שונות. להלן הפירוט:

כרטיס ראשון: מת״א לבנגקוק עם עצירה בהונגקונג

מועדון תעופה: MileagePlan (אלסקה)

עלות: 22,500 מיילים בתוספת כמה עשרות דולרים במסים

חברת תעופה: קתאי פסיפיק

המועדון של אלסקה מציע כרטיסי בונוס בטיסות של קתאי פסיפיק במחירים אטרקטיביים. רק שימו לב שלא ניתן להשתמש בטיסות של החברההבת קתאי דרגון. כרטיסי בונוס בכיווןאחד, כמו כרטיסי בונוס הלוך/חזור, מאפשרים עצירה ארוכה בהונגקונג ללא עלות נוספות (הטבה אדירה). כך ניתן בעצם להגיע לשני יעדים בכרטיס בונוס אחד: הונגקונג (עצירה) ובנגקוק (יעד).

Hong Kong at Night

כרטיס שני: בנגקוק לאוקלנד

מועדון תעופה: MileagePlus (יונייטד)

עלות: 17,500 מיילים בתוספת כמה עשרות דולרים במסים

חברת תעופה: סינגפור איירליינס

אחד המימושים הטובים ביותר בטבלאות של יונייטד הוא לכרטיסי בונוס בין דרוםמזרח אסיה וצפוןאסיה לאזור הפסיפי. הרבה חברות תעופה מצוינות מברית סטאר פועלות באזור הזה של העולם: סינגפור איירליינס, אווה אייר, אולניפון איירוויס, אייר ניוזילנד ועוד.

כרטיס שלישי: אוקלנד להונולולו

מועדון תעופה: Asia Miles (קתאי פסיפיק)

עלות: 25,000 מיילים בתוספת כמה עשרות דולרים במסים

חברת תעופה: אייר ניוזילנד

אומנם קתאי פסיפיק שותפה בברית OneWorld ואומנם אייר ניוזילנד שותפה בברית סטארעדיין ניתן להשתמש במיילים של מועדון אסיהמיילס לטובת כרטיסי בונוס בטיסות אייר ניוזילנד. במקרה החברה הניוזילנדית המצוינת מפעילה טיסות ישירות בין אוקלנד להונולולו והמחיר במחלקת התיירים נמוך ביחס למימושים דומים במועדונים מתחרים.

HNL Airport

כרטיס רביעי: הונולולו ללונדון עם עצירה בניויורק

מועדון תעופה: MileagePlan (אלסקה)

עלות: 20,000 מיילים בתוספת כמה עשרות דולרים במסים

חברת תעופה: אמריקן

המחיר לעיל הוא לטיסות ׳מחוץ לעונה׳ (חודשי החורף). במסגרת כרטיס בונוס של מועדון זה ניתן לבחור בטיסות של חברה שותפה אחת בלבדאמריקן, במקרה הזהולפעמים ניתן להוסיף טיסות של אלסקה ללא עלות נוספת (ניתן במקרה הזה). המועדון, כפי שציינתי קודם, מאפשר עצירה אחת בכרטיס בונוס אפילו כשמדובר בכרטיס בכיווןאחד. אי לכך, ניתן להשתמש בטיסות של אמריקן ואלסקה כדי לכסות את המרחק מהמוצא ליעד ולעצור בנקודה אחת בדרך. לצורך העניין בחרתי בניויורק אבל באותה מידה ניתן לעצור גם בלוסאנג׳לס, סןפרנסיסקו, סיאטל ועוד.

intercontinental-park-lane-london-1

כרטיס חמישי: לונדון לברלין

מועדון תעופה: Executive Club (בריטיש)

עלות: 4,500 אוויוס ובערך 30$ במסים

חברת תעופה: בריטיש

המועדון של בריטיש מתמחר כרטיסי בונוס ע״פ מרחק הטיסה ולכן הוא שימושי מאוד לטיסות קצרות שעלולות להיות יקרות מאוד בכסף. כרטיסי בונוס מתחילים מ-4,000 אוויוס בלבד וניתן אפילו להשתמש בשילוב של כסף ואוויוס. יכלתי לוותר על הביקור בברלין במסגרת המסלול שתכננתי אבל החלטתי שזו תהיה תוספת רצויה.

כרטיס שישי: ברלין לת״א

מועדון תעופה: Executive Club (בריטיש)

עלות: 10,000 אוויוס ובערך 60$ במסים

חברת תעופה: אייר ברלין

גם כאן העדפתי להשתמש באוויוס של בריטיש לטובת כרטיס בונוס לטיסה קצרה יחסית. המועדון הבריטי אומנם גובה היטלדלק על כרטיסי בונוס, בהתאם לדרישת החברה המפעילה, אבל המראה מברלין היא זולה יחסית (לעומת, נגיד, המראה מלונדון).

סיכום ההוצאות

כל ששת כרטיסי הבונוס, שמכסים ביקור בשבעה יעדים שונים, ידרשו 42,500 מיילים של אלסקה, 14,500 אוויוס של בריטיש, 25,000 מיילים של קתאי ו-17,500 מיילים של יונייטד.

איך נשיג את היתרות האלו?

  • כדי לקבל 42,500 מיילים של אלסקה נצטרך להמיר 37,500 נקודות של סטארווד. זאת משום שהמועדון של סטארווד נותן בונוס של 5,000 נקודות לכל המרה של 20,000 נקודות (כלומר, בונוס אחד בהמרה הנ״ל).
  • כדי לקבל 14,500 אוויוס של בריטיש נצטרך להמיר 14,500 נקודות של סטארווד.
  • כדי לקבל 25,000 מיילים של קתאי נצטרך להמיר 20,000 נקודות של סטארווד. כאמור, יש בונוס של 5,000 נקודות בהמרה של 20,000 נקודות.
  • כדי לקבל 17,500 מיילים של יונייטד נצטרך להמיר 16,000 נקודות של סטארווד ל-48,000 נקודות של מאריוט. את הנקודות של מאריוט נצטרך להמיר ל-20,000 מיילים של יונייטד (ראו כאן). כלומר, אחרי רכישת כרטיס הבונוס נישאר עם יתרה נוספת של 2,500 מיילים לשימוש עתידי. למי שיש מספיק נקודות SPG יוטב להמיר 18,667 נקודות של סטארווד ל-56,000 נקודות של מאריוט ואותן ל-25,000 מיילים של יונייטד. כלומר, בתוספת של 2,667 נקודות SPG נקבל עוד 5,000 מיילים לשימוש עתידי.

סה״כ העלות היא 88,000 נקודות של מועדון SPG. המסים על כרטיסי הבונוס, להערכתי, ייצאו סביב 250$ סה״כ לששת הכרטיסים.

לסיכום

המסלול שתכננתי הוא רק דוגמה קצרה למסלול אפשרי. ניתן בקלות להוסיף עצירות נוספות בדרך, לבחור חברות תעופה אחרות, להשתמש במיילים של מועדוני תעופה אחרים ולהגיע ליבשות נוספות. טיפ למקצוענים: נסו לדלג מהאזור הפסיפי לדרוםאמריקה דרך פיג׳י, הפולינסיה הצרפתית ואיי פסחא. יש כמה אפשרויות מעניינות בנתיב הזה.

נוסעים תכופים שמחזיקים יתרות במספר מועדוני תעופה יכולים לחפש מימושים כדאיים בטבלאות של אותם מועדונים ולבנות מסלול סביב העולם מבלי לרכוש נקודות נוספות. כך, לדוגמה, עזבתי לטוס סביב העולם עם שישה כרטיסי בונוס.

ישנם מספר אתרים שמאפשרים לבדוק את העלות במיילים/נקודות לכרטיסי בונוס בין מוצא ויעד. אני משתמש בעיקר באתר FlyerMiler.

8 תגובות

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אפרופו מסביב לעולם, הנה שאלה:
    טסים מניו יורק למלדיביים עם המחלקה הראשונה של אתיאחד. יש לנו עצירה של 12 שעות באבו דאבי. לאחד מאיתנו דרכון ישראלי בלבד, ככה שלא נוכל לפי מה שהבנתי מפוסטים קודמים שלך להיכנס למדינה. האם יש מלון בתוך השדה? עצה לפיתרון מניסיונך?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      נכון, בעלי דרכון ישראלי לא יכולים להיכנס לאבו-דאבי.

      תוכלו כמובן להשתמש בטרקלין המחלקה הראשונה של אתיהאד במהלך הקונקשיין הארוך. אין שם חדרי שינה ייעודיים כפי שיש בטרקלינים מובילים אחרים אבל יש אזור קטן שמיועד למנוחה עם כורסאות מתכווננות, אורות חלשים ואיסור לרעש. אם כבר בטרקלין אל תשכחו לנצל את הספא (מסאז׳ קצר בחינם), המקלחות, הספר, המסעדה המצוינת ועוד.

      בשדה יש מלון אחד שנמצא בצד האווירי, Aerotel, וכנראה שבמצבכם הייתי רוכש בו חדר לכמה שעות טובות. פרטים נוספים ראה בלינק למטה:

      http://www.abudhabiairport.ae/english/airport-information/airport-facilities/airport-hotels/airport-hotel.aspx

      הגב
  2. מסביב לעולם עם 176,000 נקודות – FlyingOut

    […] בפוסט ההוא בחרתי להשתמש בנקודות של מועדון SPG – אותן בין השאר ניתן לרכוש ישירות מהמועדון – וכך אעשה גם בפוסט הזה. הנקודות של SPG כ״כ פופולריות בקרב שחקני נקודות ומיילים משום שהן נחשבות ל׳מטבע גמיש׳ במובן שניתן להמיר אותן למיילים של מגוון רחב של מועדוני תעופה. לרשימה המלאה של מועדוני התעופה השותפים לחצו כאן. […]

    הגב
  3. ערן

    תודה ליאור.
    האם אפשר להמיר נקודות של מריוט לסטארווד (ביחס 1:3) או שרק ההמרה ההפוכה אפשרית?
    כמו כן, האם המועדון של סטארווד צפוי להישאר לאחר האיחוד עם מריוט? יהיה חבל לאבד את כל האפשרויות שהמועדון מציע עם מגוון חברות התעופה…

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      ניתן להמיר בחינם בשני הכיוונים ללא הגבלה.

      המיזוג בין המועדונים צפוי להיות מעניין מאוד. קבוצת מאריוט אישרה בשתיקה שלדעתה המועדון של סטארוורד טוב יותר. כצעד ראשון המנכ״ל של SPG מונה להיות האחראי על שני המועדונים ועל המיזוג ביניהם. בפועל צפוי להישאר רק המועדון של מאריוט, וקבוצת סטארווד תתמגז לתוך מאריוט ולא ההפך, אבל המועדון החדש צפוי להכיל מאפיינים רבים של מועדון SPG. בכל מקרה, ככל הנראה, המיזוג לא אמור להסתיים לפני 2019.

      הגב
  4. מסביב לעולם עם 176,000 נקודות - FlyingOut

    […] בפוסט ההוא בחרתי להשתמש בנקודות של מועדון SPG – אותן בין השאר ניתן לרכוש ישירות מהמועדון – וכך אעשה גם בפוסט הזה. הנקודות של SPG כ״כ פופולריות בקרב שחקני נקודות ומיילים משום שהן נחשבות ל׳מטבע גמיש׳ במובן שניתן להמיר אותן למיילים של מגוון רחב של מועדוני תעופה. לרשימה המלאה של מועדוני התעופה השותפים לחצו כאן. […]

    הגב

השאר תגובה