באוקטובר 2016 הודיעה קתאי על כוונתה להפעיל קו חדש מהונגקונג לת״א. קתאי נחשבת לאחת מחברות התעופה הטובות בעולם, ואין ספק שהיא זכתה בפרסים רבים, כך שכניסתה לשוק המקומי הייתה כותרת ענקית לנתב״ג. זאת ועוד, קתאי החליטה לשלוח לת״א את המטוס המתקדם ביותר בצי שלהאיירבאס A350.

cathay-pacific-a350-2

החברה ביקשה להפעיל ארבע טיסות שבועיות בקו בימים ראשון, שלישי, חמישי ושבת. זה גרם לרבים להרים גבה כי מדובר במספר מושבים גדול מאוד לקו חדש שבו חברה אחרת, אלעל, נהנית ממונופול מוחלט וקהל לקוחות כמעט שבוי. לא היה ברור אם ואיך קתאי תצליח למלא את המטוסים הגדולים שלה. קתאי גם לא טרחה להשתמש בטקטיקת חדירתשוק סינית עם מחירים טורפניים והסתפקה במבצעי היכרות רגילים למדי עם מחירים תחרותיים לאלו של אלעל.

הקהל הישראלי הפתיע את קתאי. נציגי החברה בארץ מיהרו להודיע, עוד טרם פתיחת הקו במרץ 2017, שתתווסף טיסה שבועית חמישית בימי שישי החל מה-1 לספטמבר 2017. קתאי מוכרת כרטיסים כמו לחמניות טריות.

וזה לא נגמר שם. השבוע הודיעה החברה שבמהלך תקופת החגים, בין ה-18 לספטמבר וה-23 לאוקטובר, תופעל טיסה שבועית שישית בימי שני. כלומר, בכל יום תצא טיסה של קתאי מלבד בימי רביעי (היום החלש ביותר בשבוע לנוסעים עסקיים).

מושבי בונוס בטיסות קתאי

קתאי שותפה בברית OneWorld ולכן ניתן להשתמש במיילים או נקודות מכל מועדון בברית כדי להזמין כרטיסי בונוס לטיסותיה. בין השאר ניתן להשתמש במועדונים Executive Club (בריטיש), AAdvantage (אמריקן), IberiaPlus (איבריה), FinnairPlus (פינאייר), TopBonus (אייר ברלין) ואחרים. כמובן שגם לקתאי יש מועדון תעופה, Asia Miles, אבל הוא פחות מומלץ לנוסע הישראלי מכל מיני סיבות טובות. ניתן גם להשתמש במיילים של מועדון MileagePlan (אלסקה) שמציע את תעריפי המימוש הטובים ביותר מכל המועדונים לעיל.

רבים מקוראי הבלוג, ובכלל ישראלים רבים, מחזיקים ביתרות במועדונים הרלוונטיים ואולי מעוניינים להשתמש במיילים ובנקודות שלהם כדי לטוס עם קתאי. חשוב גם לציין שקתאי לא דורשת היטלדלק גבוה ממועדוני התעופה כך שהתוספת הכספית לכרטיסי הבונוס האלו נמוכה יחסית. כרטיס הלוך/חזור מת״א להונגקונג יגרור תוספת כספית של פחות מ-100$.

cathay-pacific-a350-premium-economy

הבעיה לכאורה: בשביל להזמין כרטיס בונוס צריך שתהיה זמינות למושבי בונוס בטיסות הרצויות, ואולי ליותר מנוסע אחד אם מדובר בנסיעה זוגית או משפחתית, ורבים טוענים שהם פשוט לא רואים זמינות. אן אין זמינותמה זה משנה כמה עולה כרטיס הבונוס?

איך לחפש את זמינות המושבים בטיסות קתאי?

קודם כללא כדאי להשתמש באתר של מועדון התעופה של החברה, Asia Miles, משום שלו יש גישה ליותר מושבי בונוס לעומת מועדוני תעופה אחרים. כך שהזמינות שהוא מציג אינה רלוונטית אלא אם אתם רוצים להשתמש במיילים שלו.

דרך המלך היא שימוש באתרים של המועדונים Executive Club (בריטיש) ו-Frequent Flyer (קוונטס). בשניהם תצטרכו להיות חברי מועדון כדי להשתמש במנוע החיפוש אבל ההרשמה היא חינמית ואורכת דקה או שתיים. באתר של קוונטס יש דרך נוחה יותר לעשות סינון תוצאות ולראות מחירים לשבועות שלמים במקום ימים בודדים כמו באתר של בריטיש.

גם האתר של מועדון AAdvantage (אמריקן) יודע להציג זמינות מושבי בונוס בטיסות קתאי אבל מניסיוני התוצאות שלו מדויקות פחות והוא באופן כללי פחות נוח לשימוש.

האם ישנה זמינות מושבי בונוס?

התשובה הפשוטה היא כןאבל אין ספק שבקו הזה הזמינות יחסית נמוכה כי מדובר בקו מבוקש שמכירת הכרטיסים בו גבוהה מהרגיל. לקתאי יש צורך נמוך מאוד לשחרר מושבי בונוס כי אלו מושבים שהיא יכולה למכור. משזה נאמר, נהוג לשחרר מספר מושבי בונוס בכל טיסה ואני מאמין שקתאי לא חוסמת בכוונה את המושבים אלא פשוט משחררת את המספר המינימלי המקובל.

באופן טבעי המושבים האלו נחטפים ע״י נוסעים מנוסים ולכן קשה למצוא זמינות. לטיסות חודשים מראש דווקא יש זמינות ובמיוחד בימים פחות מבוקשים בשבוע או בין תקופות שיא. כמו כן, החברה תוסיף בספטמבר טיסה שבועית חמישית בקו ולתקופה קצרה גם טיסה שבועית שישית, כפי שהסברתי מוקדם יותר, ובטיסות האלו דווקא יש זמינות בריאה.

הנה, לדוגמה, בטיסה אחת מצאתי אפילו שבעה מושבי בונוס זמינים במחלקת התיירים לצד שניים נוספים במחלקת תייריםפרימיום.

Cathay Award 1

זמינות מושבי בונוס במחלקת העסקים נמוכה הרבה יותר. אני מניח שקתאי לא מתקשה למלא את המחלקה המצוינת שלה בלקוחות ששמחים לחלופה ממחלקת העסקים המיושנת של אלעל. ועדיין ניתן למצוא כמה מושבי בונוס בתאריכים נבחרים:

Cathay Award 2

לסיכום

נכון לכרגע זמינות מושבי הבונוס בטיסות קתאי בין ת״א להונגקונג היא נמוכה מאוד ולא אופיינית לזמינות מושבי הבונוס בטיסות קתאי באופן כללי. ייתכן שהמצב ישתנה בעתיד ובמיוחד לאחר הוספת טיסה שבועית חמישית (ושישית).

אם אתם מתכננים נסיעה לסוף 2017 או תחילת 2018 כדאי לכם להתמקד בטיסות של יום שישי כי נראה שזמינות מושבי הבונוס לטיסות אלו גבוהה משמעותית מבטיסות בשאר הימים. גם בטיסות של יום שני יש זמינות גבוהה כי גם כאן מדובר בטיסה ׳חדשה׳ בלו״ז.

5 תגובות

    • Lior @ FlyingOut

      25,000 אוויוס במחלקת תיירים,
      50,000 אוויוס במחלקת תיירים-פרימיום,
      75,000 אוויוס במחלקת עסקים.

      הגב

השאר תגובה