אחרי שנים של נאמנות למועדון AAdvantage (אמריקן) החלטתי לשנות כיוון. המועדון של אמריקן ביצע מספר שינויים שליליים בשנה וחצי האחרונות והוא הפך בעיניי פחות אטרקטיבי. למיילים שלו עדיין יש ערך גבוה יחסית, ואני עדיין חושב שאמריקן היא סה״כ חברת תעופה טובה עם מוצרים תחרותיים, אבל זה כבר לא מספיק בשבילי.

בחרתי לעבור למועדון MileagePlan של אלסקה. בארה״ב הוא מועדון מוכר ופופולרי אבל לאור העובדה שאלסקה היא חברה איזורית לא גדולה במיוחד המועדון לא מוכר לנוסעים באזורים אחרים בעולם. וחבל, כי מדובר במועדון מתקדם ומעניין. אם תרצו לקרוא עוד על המועדוןראו את הפוסט הזה.

AKAir_MileagePlan_4cp_Med

למועדון של אלסקה יש רשימה מפוארת למדי של חברות תעופה שותפות. זה אחד היתרונות הגדולים של המועדון בעצם. מכיוון שאלסקה אינה שותפה בברית כלשהי למועדון יש את החופש לשתף פעולה עם כל חברה מכל ברית. בפועל רוב החברות השותפות הן או מברית OneWorld, או מברית סטאר או חברות שאינן בברית כלשהי.

חברי המועדון יכולים לצבור מיילים (למימוש ולסטטוס) מטיסה עם כל חברה שותפה ויכולים להשתמש במיילים שלהם לרכישת כרטיס בונוס בטיסות של כל חברה שותפה.

אלו החברות השותפות שהיו במועדון בתחילת השנה:

mileageplan-partners-1

mileageplan-partners-2

דלתא הפסיקה בינתיים להיות שותפה של המועדון.

לפני חודשיים, בסוף חודש מרץחברת התעופה הגרמנית קונדור הפכה לשותפה חדשה של המועדון. זו תוספת יפה לרשימה של המועדון אבל לא מדובר בתוספת משמעותית מדי משום שקונדור אינה חברה מובילה, לא מציעה מוצרי פרימיום מעניינים וטסה למגוון מצומצם של יעדים בינ״ל.

השותפה החדשה: פינאייר

בתגובה לאחד הפוסטים האחרונים נשאלתי האם אני שלם עם ההחלטה לעבור למועדון MileagePlan והאם התקדמתי לקראת סטטוס גבוה בו. חלק מהתשובה שלי הייתה:

״…זה קצת מוזר שבינתיים אין לי תמריץ לטוס עם חברות כמו פינאייר, איבריה, קטאר איירוויס ועוד כמה אחרות שהייתי טס איתן באופן קבוע״.

לא במקרה ציינתי את פינאייר ראשונה ברשימה הקצרה של החברות שהייתי נוהג לטוס איתן לעיתים תכופות וכעת אין לי תמריץ מספק (כי אני מעוניין לטוס קודם כל עם חברות שהן שותפות של אלסקה).

בשנים האחרונות טסתי עשרות פעמים עם פינאייר. זו חברה מצוינת שמציעה מוצרים טובים מאוד ברוב מטוסיה לרבות מחלקת פרימיוםאקונומי שאליה יש לי גישה חינמית בזכות הסטטוס בברית. שדה הבית של החברה הוא אחד הטובים באירופה ובין השאר כולל כמה טרקלינים טובים מאוד. פינאייר מפעילה טיסות ישירות לת״א מספר פעמים בשבוע במטוסים צריגוף (עם מחלקת עסקים פניםאירופית בלבד).

Finnair Economy Class Cabin

כשהחלטתי לעזוב את אמריקן ולעבור לאלסקה, אם כן, ידעתי שאטוס פחות עם פינאייר אם בכלל. אבל הנה באה אלסקה כאילו לעזרתי והחליטה לצרף את החברה הפינית המצוינת כשותפה חדשה במועדון. הללויה!

באופן מיידי חברי המועדון של אלסקה יכולים לצבור מיילים מטיסות פינאייר ע״פ הטבלה הבאה:

MileagePlan Earn Miles Flying Finnair

כפי שניתן לראות רוב מחלקות הכרטוס במחלקת התיירים יצברו מיילים לפי 50% ממרחק הטיסה בלבד ומחלקת הכרטוס המוזלות ביותר יצברו לפי 25% ממרחק הטיסה בלבד. שימו לב שברוב המקרים התעריפים המוזלים של פינאייראלו שמוצעים במסגרת מבצעיםמשתמשים במחלקות הכרטוס R ו-O.

לעומת זאת מחלקות הכרטוס של מחלקת העסקים מזכות בבונוס נדיב, כפי שמציע המועדון למחלקות הפרימיום של מספר שותפות אחרות, וכך מחלקת הכרטוס המוזלת של מחלקת העסקים תצבור מיילים למימוש לפי 225% ממרחק הטיסה (מיילים לסטטוס לפי 125% ממרחק הטיסה). מחלקות הכרטוס האחרות במחלקת העסקים יצברו קרדיט נדיב אפילו יותר ובפרט 200% ממרחק הטיסה כמיילים לסטטוס.

בהמשך השנה יעודכנו טבלאות מימוש מיילים לטיסות פינאייר ואז תהיה אפשרות גם להשתמש במיילים ולא רק לצבור אותם.

לסיכום

הצטרפותה של פינאייר כשותפה חדשה משדרגת מבחינתי את איכותו וכדאיותו של מועדון MileagePlan. אני שמח ששוב יש לי ולחברי מועדון אחרים תמריץ לטוס עם החברה הפינית שמשרתת את ת״א ומספר מרשים של יעדים בינ״ל שרובם באסיה. ׳הטריק של פינאייר׳ אומנם הלך לעולמו, לפחות לבינתיים, אבל כדאי לעקוב אחר ההצעות של החברה כי לפעמים המחירים אטרקטיביים מאוד.

10 תגובות

  1. אופיר

    אתה יכול להסביר בבקשה למה אתה מתכוון במשפט הבא:

    ״לרבות מחלקת פרימיום–אקונומי שאליה יש לי גישה חינמית בזכות הסטטוס בברית״

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      פינאייר מפעילה מחלקת שירות בשם ״Economy Comfort״. המחלקה דומה יותר למחלקת ׳תיירים פלוס׳ של אלעל ופחות למחלקות פרימיום-אקונומי שמפעילות חברות מובילות כמו בריטיש, קתאי, אייר פראנס ואחרות. במחלקה של פינאייר יש אותו מספר של מושבים בשורה והם דומים באיכותם וצורתם לאלו במחלקת התיירים – אבל יש מרווח גדול יותר בין השורות ובין השאר מחולקות לנוסעים ערכות נוחות ואוזניות מבטלות רעש. פינאייר גובה כמה עשרות אירו לכל קטע טיסה עבור המושבים האלו והתוצאה בפועל היא שרוב הנוסעים מעדיפים שלא לשלם את התוספת בשביל עוד קצת מרווח ברגליים. אז המחלקה הזאת חצי ריקה כמעט בכל טיסה.

      פינאייר מתייחסת למושבים במחלקה הזו כמושבים מועדפים ומכאן מציעה גישה חופשית וחינמית אליהם לנוסעים בעלי סטטוס אמרלד בברית OW (סטטוס שאני מחזיק). אז לא מדובר במוצר פרימיום אמיתי אבל זו עדיין הטבה מצוינת בעיניי וב-9 מתוך 10 טיסות עם פינאייר במחלקה זו אני יושב בשורה הראשונה והמושב לידי ריק.

      הגב
  2. אופיר

    אה, טוב לדעת, כי גם אני מחזיק בסטטוס הזה אם כי אני לא רואה שייצא לי לטוס עם פינאייר בעתיד הנראה לעין. בסך הכל זה נשמע פחות או יותר כמו ה-Main Cabin Extra של אמריקן שאת הגישה החופשית לבעלי סטטוס אמרלד אני מנצל לעתים קרובות.
    .

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כן, מבחינת מוצר זה דומה. ההבדל הוא שלכל העולם ואישתו יש גישה ל-MCE אצל אמריקן – בדיוק כמו שלחצי מטוס יש גישה לפריוריטי בורדינג – אז יוצא שה-MCE תמיד מלאה. או כמעט מלאה. לעומת זאת פינאייר גובה תשלום מכל נוסע שמעוניין לשבת באקונומי-קופורט למעט לבעלי סטטוס אמרלד כך שהרבה פחות צפוף שם. אני לא זוכר אפילו טיסה אחת שהמחלקה הזאת הייתה מלאה.

      הגב
  3. הדרך הארוכה שלי לסטטוס גבוה ב-2017 – FlyingOut

    […] במועדון של אלסקה צברתי עד כה 11,600 מיילים לסטטוס בלבד (1,100 מיילים נוספים צפויים להתעדכן בחשבון בימים הקרובים מטיסה שכבר טסתי). אני בערך בחצי הדרך לסטטוס הראשון במועדון – MVP. המטרה שלי השנה היא להגיע לסטטוס MVP Gold 75, שעבורו צריך לצבור 90,000 מיילים לסטטוס, כך שעברתי פחות מ-15% מהדרך. אבל אני אופטימי בעניין הזה. כל הנסיעות שלי בהמשך השנה כנראה יהיו בכסף, במקום בכרטיסי בונוס, וכמעט בלעדית עם חברות תעופה ששותפות במועדון של אלסקה (לראות פינאייר, שותפה חדשה של המועדון). […]

    הגב

השאר תגובה