אתיהאד מדווחת על הפסד של 1.9 מליארד דולר לשנת 2016

מרבית ההפסד הגיע מהשקעות לא מוצלחות של החברה בחברות כושלות כמו אליטליה, אייר ברלין ואחרות. את שנת 2015 אתיהאד סיימה, כביכול, ברווח של 103 מליון דולר. בפועל, לאתיהאד כנראה לא באמת איכפת משורת הרווח שלה. גם מתחרותיה הגדולות אמירטס וקטאר איירוויס כנראה אינן רווחיות.

דרך חדשה לצבור נקודות של אלעל: Fly Charge

מעתה ניתן לטעון כסף באתר אלעל לחשבון וירטואלי ולהשתמש בכסף הזה באמצעות המכשיר הסלולרי (עם קוד בלבד) בכמה עשרות רשתות בארץ. בטעינה עצמה נצברות נקודות לחברי המועדון: נקודה לכל 30 ש״ח כצבירת בסיס אבל חברי מועדון בעלי סטטוס גבוה וחברי מועדון המחזיקים בכרטיס אשראי פלייקארד יקבלו נקודה לכל 20 ש״ח בטעינה. אני מקווה לכתוב בעתיד הקרוב פוסט מקיף על האפשרות החדשה הזאת.

25% הנחה במלונות קבוצת אינטרקונטיננטל

להזמנות עד ה-14 לאוגוסט, לשהיות בין ה-1 לאוגוסט וה-31 למרץ 2018, במלונות הקבוצה באזורי אסיה, הפסיפיק, המזרח התיכון ואפריקה. פורמלית המבצע מבטיח 15% הנחה לכלל הלקוחות ו-10% הנחה נוספת לחברי מועדון IHG Rewards – אבל ההרשמה למועדון היא כמובן חינמית. באופן טבעי התעריף המוזל אינו גמיש ודורש תשלום מראש. המבצע לא תקף למלונות בסין, הונג-קונג, מקאו וטייוואן ותקף בתאריכים אחרים למלונות ביפן.

אזהרת מסע קטנה לנוסעים לתאילנד

נראה שהרשויות המקומיות החלו לאכוף תקנה חדשה הדורשת מתיירים הנכנסים למדינה להחזיק ברשותם יתרת כסף מזומן בשווי של 20,000 באט ומעלה (בערך 600$) לכל נוסע. משום מה הידיעות מציינות שזו דרישה לנוסעים המחזיקים בויזה – בעוד ישראלים, ברוב המקרים, מסתפקים בחותמת עם ההגעה למדינה שמתירה להם שהות של 30 ימים ללא צורך בויזה. על כל פנים – לא מצאתי הוראה רשמית של ממשלת תאילנד בנושא אבל נראה שמדובר על יותר מדיווח אגבי אחד.

עם רויאל ג׳ורדניאן לניו-יורק החל מ-529$

בשנים האחרונות מחירים נמוכים ליעדים בצפון-אמריקה הפכו לדבר שבשיגרה – במיוחד בעונת החורף. גם השנה רוב החברות הגדולות מציעות כרטיסים בפחות מ-700$ אבל רק במעט מקרים אנחנו רואים כרטיסים במחירים שמתקרבים ל-500$. החברה הירדנית שולחת לניו-יורק מטוסי דרימליינר מדגם 787-800 והקונקשיין בעמאן (AMM) הוא די נוח. מוקדם יותר החודש פרסמה החברה מחירים נמוכים גם ליעדים באירופה.

היינאן איירליינס מעוניינת להפעיל קו מגואנגזו לת״א

החברה הסינית המצליחה מפעילה כיום טיסות בקו בייג׳ינג-ת״א וב-12 לספטמבר תחל להפעיל טיסות בקו שנגחאי-ת״א. לטענת החברה שני הקוים מצליחים מאוד. על תוכניות לקו שלישי דובר זה זמן רב אבל כעת נודע שהיינאן הגישה בקשה רשמית לרשות התעופה האזרחית (רת״א) להפעלת הקו החל מעונת החורף הקרובה עם שלוש טיסות שבועיות במטוסי בואינג 787-9. טרם נתקבל אישור רשמי.

25% הנחה בחמישה מלונות של קבוצת הייאט בגרמניה

להזמנות עד ה-24 לאוגוסט ולשהיות עד ה-31 לאוגוסט. למציאת התעריף המוזל ניתן לצטט את הקוד ״SUN25״ במהלך החיפוש או פשוט להשתמש בקישור לעיל. ההנחה תקפה בחמשת המלונות של קבוצת הייאט בגרמניה.

הדרימליינר הראשון של אלעל נצבע בצבעי החברה

נושאת הדגל ממשיכה לשווק את המטוס החדש. השבוע התפרסמו תמונות חדשות של המטוס לאחר הצביעה במתקני בואינג בסיאטל וכמו כן צצו ברשת תמונות וסרטוני וידאו מטיסות המבחן של המטוס הראשון – לפני ואחרי הצביעה. המטוס צפוי לנחות בארץ ב-23 לאוגוסט ולהתחיל פעילות ב-12 לספטמבר.

4 תגובות

  1. יואל

    ההפסד הכספי של איתהד מתחבר לפוסט שכתבת בעבר בנוגע להחרפת המאבק של חברות התעופה האמריקניות, נגד שלושת חברות התעופה הגדולות מהמפרץ הערבי: אתיהאד, קטאר איירוויס ואמירטס.

    https://flying-out.com/2017/07/03/your-opinion-on-two-videos/

    אין לי מידע מבוסס בעניין, ואני ניזון מהתקשורת העולמית (ולא רק האמריקנית), אבל ההפסד הכספי רק מוכיח שטענות החברות האמריקניות מוצדקות, והחברות התעופה מהמפרץ מוכנות למכור כרטיסים בכל מחיר. אני אסתכן בלהישמע פרנואיד, אבל נראה שהמטרה היא כיבוש טוטאלי של שוק התעופה ולכן אין זה מפתיע שצי המטוסים של כל אחד מחברות המפרץ כולל הכי הרבה מטוסים (או קרוב לכך), הכי הרבה מטוסי רחבי גוף כשלרוב המספר של מטוסי רחבי גוף כפול מזה של חברות תעופה אחרות, והתפוסה בטיסות לא תמיד מלאה או קרובה לכך (אין היגיון כלכלי להטיס A380 כשהתפוסה בקושי מאכלסת A350).

    תחרות זה דבר מצוין ומתכון וודאי לשיפור מתמיד והוזלת עלויות (גם לחברות התעופה וגם לנוסעים).
    אבל תחרות לא הוגנת היא דבר רע מאוד ונראה שזה המצב כאן.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בגדול אתה צודק – אבל צריך להיזהר שלא ללכת רחוק מדי עם המסקנות.

      שלושת החברות מהמפרץ הערבי כן מעוניינות להרוויח – הן לא משתוללות בחוסר הגיון כל הזמן – אבל הרווח הכספי הוא בהחלט לא המטרה הראשונה שלהן. המטרה הראשונה שלהן היא שיווק עולמי של מדינות הבית שלהן. המטרה שלהן היא להביא כמה שיותר נוסעים למדינות הבית, או לפחות לקונקשיין במדינות הבית, כדי לשים את מדינות הבית על המפה העולמית. החברות האלו רוצות שכל אדם בעולם הזה יידע בדיוק איפה איחוד האמירויות ואיפה קטאר. אם הדרך לשם עוברת בשליחת מטוסים רחבי-גוף ענקיים לשווקים משניים שלא מצדיקים את הקיבולת – אז בסדר גמור. בדיוק לפני מספר ימים ראיתי A380 של אמירטס חונה בשדה התעופה של פראג – ואני רוצה שמישהו יסביר לי איך זה יכול להיות מבחינה כלכלית.

      הגב
  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אם כבר מדברים על חברות מהמפרץ אז רק שאלה:
    צריך לטוס בינואר מסרי לנקה לסינגפור. אמירטס מפעילה טיסה ישירה בין שני המקומות וזו הזדמנות מצויינת לדגום את המחלקה הראשונה שלהם.
    באתר של אמירטס ישנה זמינות ב52.5K. לא מעט. האם ישנה דרך זולה יותר?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      למיטב ידיעתי זו הדרך הזולה ביותר. לא ניתן להשתמש במיילים של אלסקה לכרטיס בונוס בטיסה זו וכרטיס בונוס של ג׳אל (עוד אפשרות טובה) יעלה 60,000 מיילים.

      בעיניי המחיר לא מצדיק את המוצר שאתה מקבל, אבל, אם אתה מאוד רוצה לנסות את המחלקה הראשונה של אמירטס ויכול לספוג את העלות – לך על זה וספר לי אח״כ איך היה!

      הגב

השאר תגובה