רוב מועדוני התעופה מתמחרים כרטיסי בונוס בשיטת האזורים. כל שדה תעופה מקוטלג לאזור גיאוגרפי אחד ועלות כרטיס הבונוס נקבעת בהתאם לאזור שבו נמצא שדה המוצא ולאזור שבו נמצא שדה היעד. לרוב המועדונים יש גם כללים ברורים מאוד לגבי קונקשיינים אפשריים כשלפעמים לא ניתן כלל לבצע קונקשיין באזור שלישי. חלק ממועדוני התעופה מתמחרים כרטיסי בונוס ע״פ מרחק טיסה ואז אין כל חשיבות לאזור הגיאוגרפי של השדות וכל קונקשיין הוא אפשרי (ועלות כרטיס הבונוס בהתאם). דוגמה אחת למועדון כזה: Executive Club (בריטיש).
כמעט כל מועדוני התעופה מהסוג הראשון מקטלגים את ישראל כחלק מאזור המזרח–התיכון. הגיוני, סה״כ ישראל נמצאת במזרח–התיכון (לצערנו?). מועדוני תעופה בודדים – וראוי לציין ביניהם את מועדון Flyinblue (אייר פראנס וק.ל.מ) ואת מועדון Miles+Bonus (איגיאן) – מקטלגים את ישראל כחלק מאזור אירופה או אזור צפון–אפריקה. באופן טבעי במועדונים אלו עלות כרטיסי הבונוס בין ת״א ליעדים באירופה תהיה נמוכה יותר כי לכאורה מדובר בטיסה בתוך אותו אזור או בטיסה בין אזורים ׳צמודים׳.
חריג נוסף הוא מועדון Miles&More (קבוצת לופטהנזה). המועדון מקטלג את ישראל כחלק מאזור המזרח–התיכון, כמו רוב המועודונים, אבל מחיל כלל לפיו כרטיסי בונוס שמוצאם בת״א יהנו מ׳מחירי אירופה׳ כאילו שת״א היא חלק מאזור אירופה. הכלל הזה תקף רק עבור חברי מועדון שכתובת המגורים הרשומה שלהם היא בישראל. שימו לב שהכלל מתייחס למוצא הכרטיס כך שכרטיסי בונוס בכיוון–אחד כשת״א הוא היעד יתומחרו כרגיל ע״פ טבלאות המימוש של המועדון.
ולא נשכח את מועדון הנוסע המתמיד של אלעל. מכיוון שאלעל לא מפעילה קוים רבים מדי לאירופה, ומכיוון שלא באמת ניתן להשתמש בנקודות של המועדון לכרטיסי בונוס עם חברות אחרות בין ת״א לאירופה, הרי שהמועדון לא משתמש בטבלות מימוש אלא פשוט קובע עלות לכל כרטיס בונוס בהתאם לקו. חשוב גם לציין שהמחיר מושפע מהעונה (קיץ מול חורף) והאם חבר המועדון מחזיק בכרטיס האשראי פלייקארד.
נבחן את המועדונים השונים
לטובת התשובה הארוכה שהיא הפוסט הזה אבחן את עלויות כרטיסי הבונוס בחמשת מועדוני התעופה שציינתי לעיל. כדי לאמוד על הכדאיות של שימוש בנקודות אצטרך לייחס ערך ריאלי לנקודות של כל מועדון ולטובת העניין אשתמש בהערכת השווי האחרונה שפרסמתי.
מועדוני תעופה פופולריים אחרים בקרב נוסעים ישראלים – AAdvantage (אמריקן), MileagePlus (יונייטד), Miles&Smiles (טורקיש) ו-SkyMiles (דלתא) – כולם מתמחרים כרטיסי בונוס ע״פ אזורים ובכולם עלות כרטיסי בונוס בין ת״א ליעדים באירופה גבוהה מאוד. אני לא ממליץ להשתמש בנקודות או מיילים של מועדונים אלו לכרטיסי בונוס בין ת״א לאירופה אלא אם יש לכם בחשבון יתרה גדולה במיוחד ופשוט אין לכם מה לעשות איתה. בכל מקרה מימוש לכרטיסי בונוס במחלקות הפרימיום ייתן תמורה גבוהה יותר ביחס למחירים הרגילים בכסף.
מועדון Executive Club (בריטיש)
המועדון מתמחר כרטיסי בונוס ע״פ מרחק הטיסה. ניתן להשתמש באוויוס – המטבע של המועדון – על מנת לרכוש מספר טיסות ליציאה מת״א: ללונדון הית׳רו עם בריטיש, לברלין עם אייר–ברלין, למדריד עם איבריה ולהלסינקי עם פינאייר. אפשר גם להעביר את האוויוס למועדון של איבריה (תחת התנאים המתאימים) ואז לרכוש עם האוויוס גם טיסות של חברת הלואוקוסט וולינג לברצלונה, רומא או פירנצה.
כרטיס הבונוס הקלאסי ביותר שאפשר לרכוש עם אוויוס הוא הלוך/חזור מת״א ללונדון בטיסות בריטיש. כרטיס זה, במחלקת התיירים, עולה בין 20,000 ל-25,000 אוויוס (תלוי בתאריכי הטיסות) בתוספת בערך 450$ במסים. מיותר לציין שזה מימוש גרוע מאוד לאוויוס כי 450$ זה לא הרבה פחות ממחירו הרגיל של כרטיס הלוך/חזור בקו. המסים נמוכים יותר בכיוון לונדון מאשר בכיוון ת״א אבל גם לכרטיס בכיוון–אחד שמוצאו בת״א תאלצו להוסיף מעל 160$ במסים, לעומת בערך 280$ בכיוון ההפוך, וזה לא כדאי.
כרטיס הלוך/חזור ללונדון במחלקת העסקים של בריטיש עולה 62,500 אוויוס ובערך 700$ במסים. וגם זה בתאריכים מחוץ לעונת השיא. כרטיס בכסף לאותן טיסות יכול לעלות החל מ-1200$ כך ש-62,500 אוויוס יחסכו לחבר המועדון בערך 500$ בסה״כ. אם נשקלל את האוויוס שניתן לצבור מכרטיס בכסף הרי שמדובר בתמורה נמוכה מאוד לאוויוס. לא כדאי!
אותו הנ״ל נכון גם לטיסות של פינאייר להלסינקי, טיסות של איבריה למדריד וטיסות של אייר–ברלין לברלין. שלושת היעדים האלו יחסית זולים ליציאה מת״א, גם במחלקת העסקים, ולכן מימוש האוויוס לטיסות בקוים האלו כנראה יהיה רעיון רע.
מתי יהיה נכון להשתמש באוויוס ליציאה מישראל? אולי לשם הגעה ליעדים רחוקים יותר שמחייבים קונקשיין באחד השדות לעיל. כרטיסים בכסף מת״א ליעדים רבים באירופה יכולים להיות יקרים בעוד התוספת הדרושה באוויוס יכולה להיות סבירה מאוד. זה נכון במיוחד ליעדים בספרד ופורטוגל בטיסות המשך של איבריה.
מועדון FlyingBlue (אייר פראנס וק.ל.מ)
המועדון מתמחר כרטיסי בונוס ע״פ אזורים ומלקטג של ישראל כחלק מאזור ׳אירופה 3׳. כלומר, כרטיס בונוס מת״א לכל יעד באירופה, או בכיוון ההפוך, הוא בעצם כרטיס בונוס פנים–אזורי. כרטיס בונוס כזה במחלקת התיירים עולה החל מ-12,500 מיילים בלבד והחל מכמה אירו בודדים במסים (תלוי בחברה המפעילה את הטיסות). המועדון כן גובה היטל–דלק על חלק מכרטיסי הבונוס שלו. כרטיס בונוס באזור אירופה במחלקת העסקים עולה החל מ-45,000 מיילים – כן, כמעט פי ארבעה) – אז בהחלט שמימוש המיילים לכרטיס זה אינו כדאי.
כך, שם הדוגמה, כרטיס בונוס הלוך/חזור מת״א לסנט–פטרסבורג בטיסות אירופלוט (דרך מוסקבה) עולה החל מ-29,000 מיילים ובערך 50$ במסים. אירופלוט מוכרת כרטיסים מת״א לסנט–פטרסבורג במחירים שמתחילים מ-350$ בלבד כך ש-29,000 מיילים בפועל חוסכים בערך 300$. זה החזר נמוך למדי למיילים ולדעתי לא כדאי. משזה נאמר, חשוב לזכור שכרטיס בונוס כן נהנה מיתרון הגמישות שיכול להיות בעל ערך כספי אמיתי לחלק מהנוסעים.
מכיוון שמרחק הטיסה אינו פרמטר אמיתי לעלות כרטיס הבונוס הרי שמימוש מיילים יהיה כדאי יותר בטיסות ליעדים משניים יותר באירופה, ואולי רחוקים יותר, שאליהם יקר יותר להגיע באופן שיגרתי. תחשבו יותר על בילבאו או גוטנברג מאשר על בודפשט או וורשה.
באופן כללי מימוש טוב יותר למיילים של מועדון זה יהיה בכרטיסי בונוס מת״א ליעדים בצפון–אמריקה.
מועדון Miles+Bonus (איגיאן)
הכוכב הגדול של הפוסט הזה, אפשר לומר. המועדון מקטלג את ישראל כחלק מאזור ׳אירופה וצפון–אפריקה׳, למרות שישראל לא באמת נמצאת באירופה או בצפון–אפריקה, ועל כן כרטיס בונוס הלוך/חזור מת״א לכל יעד באירופה או צפון–אפריקה מתחיל מעלות של 25,000 מיילים בלבד במחלקת התיירים ו-42,000 מיילים במחלקת העסקים.
איגיאן שותפה בברית סטאר כך שניתן להשתמש במיילים של מועדון זה לכרטיסי בונוס בטיסות היוצאות מת״א עם החברות לופטהנזה, סוויס, בריסל איירליינס, לוט, אוסטריאן, טורקיש וכמובן איגיאן עצמה שמפעילה טיסות מת״א למספר יעדים (חלקם עונתיים).
מימוש מיילים לכרטיסי בונוס במחלקת התיירים כנראה שלא יהיה כדאי. 25,000 מיילים זו אומנם עלות שפויה מאוד לכרטיס בונוס אבל המחירים במחלקת התיירים לרוב היעדים באירופה נמוכים מספיק כדי לטרפד את הכדאיות כמעט בכל המקרים. לעומת זאת מימוש מיילים לכרטיסי בונוס במחלקת העסקים יכול להיות מימוש כדאי מאוד. תמורת 42,000 מיילים ונגיד 100$ במסים ניתן לרכוש כרטיס שעולה באופן שיגרתי מעל 1000$. כלומר, במימוש סטנדרטי לכרטיס בונוס מת״א לאירופה במחלקת העסקים ניתן בקלות לקבל תמורה של מעל 2 סנט לכל מייל – וזה מימוש לא רע בכלל של המיילים של איגיאן.
זיכרו שסוויס שולחת לת״א רק מטוסים רחבי–גוף, כמעט תמיד מדגם A330 של איירבאס, עם מחלקת עסקים בינ״ל טובה מאוד. לכן כדאי בהחלט להשתמש במיילים של איגיאן לרכישת כרטיס בונוס עם טיסות של סוויס.
מועדון Miles&More (קבוצת לופטהנזה)
כרטיס בונוס הלוך/חזור מת״א לכל יעד באירופה – לחברי מועדון תושבי ישראל – עולה 35,000 מיילים במחלקת התיירים או 50,000 מיילים במחלקת העסקים. סה״כ מחיר הוגן מאוד ביחס למה שדורשים מועדוני תעופה רבים. הבעיה היא שהמועדון הגרמני גובה היטל–דלק כמעט בכל כרטיסי הבונוס שלו.
מימוש מיילים לכרטיס בונוס במחלקת התיירים יהיה לא כדאי כמעט בכל המקרים. ל-35,000 מיילים יש ערך ריאלי של 420$ לכל הפחות והמסים לכרטיס בונוס מת״א ליעד אירופי כמעט בטוח יהיו מעל 200$. כלומר, במימוש כזה לכרטיס הבונוס יש ערך ריאלי של 620$ לפחות – ובמציאות של השמיים הפתוחים קשה למדי למצוא כרטיסי הלוך/חזור מת״א לאירופה במחיר גבוה מזה למעט בשיא עונת הקיץ (אבל אז לא תהיה זמינות למושבי בונוס כנראה…).
מימוש מיילים לכרטיס בונוס במחלקת העסקים דווקא יכול להיות רעיון טוב – אבל צריך לבחור כרטיס שבו המסים והיטל–הדלק לא יהיה גבוהים בצורה מטרידה. ל-50,000 מיילים יש אומנם ערך ריאלי של 600$ לכל הפחות, ולזה צריך להוסיף את המסים והיטל–הדלק (מינימום 200$, נגיד), אבל כרטיסי הלוך/חזור מת״א לאירופה במחלקת העסקים לרוב עולים מעל 1000$ כך שהחיסכון בולט. כאמור, זה לא נכון בכל המקרים אבל בחלקם כן.
גם במקרה הזה, לאור העובדה שלופטהנזה שותפה בברית סטאר, אני ממליץ על מימוש המיילים בטיסות של סוויס.
מועדון הנוסע המתמיד (אלעל)
לא תאמינו אבל זה כנראה המועדון היחיד שבו אפשר למצוא באופן עקבי כדאיות גבוהה למימוש נקודות לטיסות מת״א לאירופה. גם במחלקת התיירים וגם במחלקת העסקים. זה לא נכון לכל היעדים אבל זה נכון לחלקם. משזה נאמר, צריך לזכור שהמועדון גובה היטל–דלק על כל כרטיסי הבונוס שלו ובמקרים רבים התוספת הכספית תהיה מעל 100$ לכל כיוון.
מכיוון שהמועדון מתמחר כרטיסי בונוס לכל קו בנפרד ישנה דרך פשוטה לאמוד את כדאיות המימוש לכל קו בנפרד: פשוט משווים בין המחיר השיגרתי בקו מסוים לבין העלות של כרטיס בונוס בקו לפי הטבלאות של אלעל. אני מזכיר שיש מחיר שונה לפי עונה ומחיר שונה לחברי מועדון המחזיקים בכרטיס האשראי פלייקארד. כרטיס בונוס הלוך/חזור במחלקת התיירים למספר לא מבוטל של יעדים דורש 500 נקודות או פחות, בתוספת בערך 150$ במסים, ובמקרים רבים זה יכול להשתלם. אם ניתן לנקודה של אלעל שווי ריאלי של חצי דולר המשמעות היא שהעלות הריאלית לכרטיס בונוס כזה היא בערך 400$. בימינו זה לא זול לכרטיס הלוך/חזור לאירופה אבל ישנם יעדים שיקר יותר להגיע אליהם (ואומנם מדובר רק ביעדים אליהם אלעל טסה).
במחלקת העסקים החיסכון יכול להיות אפילו גדול יותר. ניקח לדוגמה את הקו לוינה. כרטיס בונוס הלוך/חזור במחלקת העסקים עולה החל מ-1,000 נקודות ובערך 150$ במסים (למחזיקי כרטיס האשראי פלייקארד). אם ניתן לנקודה של אלעל שווי ריאלי של חצי דולר המשמעות היא שהעלות הריאלית לכרטיס בונוס כזה היא בערך 650$. קשה מאוד למצוא כרטיס הלוך/חזור לאירופה במחלקת העסקים במחיר הזה – ובפרט לוינה.
ולא נשכח שניתן לרכוש כרטיסי בונוס בטיסות אפ עם נקודות של אלעל. זה שימושי הרבה יותר לבעלי סטטוס גבוה במועדון הנוסע המתמיד שזוכים להטבות רבות בטיסות אפ.
לסיכום
באופן כללי לא כדאי להשתמש בנקודות או מיילים כדי לטוס מת״א לאירופה. זה נכון למחלקת התיירים ולמחלקת העסקים כאחד. אבל לכלל הזה יש חריגים לא מעטים.
אני מקווה שהסקירה בפוסט הזה הביאה איתה תשובות לשאלות שבטח עלו למי מכם שמחזיק חשבונות פעילים באחד המועדונים שציינתי.
בתור קורא מתמיד של הבלוג, השנה פתחתי חשבון באגאן והגעתי לסטטוס סילבר בינתיים. יש שם אופציה להקים חשבון משותף של עד 6 אנשים, אשמח לדעת מה דעתך על האופציה הזו, האם שווה? בכללי אשמח מאוד לפוסט עם סקירה מקפת על המועדון עם אפשרויות המימוש שלו שכן הוא לא כל כך מוכר.
האפשרות לחשבון משפחתי היא נהדרת ובהחלט מוסיפה ערך למועדון. הוא כמובן לא המועדון היחיד שמציע חשבון משפחתי – ובנושא זה אני חייב באמת להעלות פוסט בעתיד הקרוב.
בכל מקרה, תתחיל מקריאת הפוסט הזה:
https://flying-out.com/2016/12/07/my-first-status-milesbonus-gold/
מעניין מאוד. שאלה לגבי גמישות כרטיסי בונוס (באופן כללי וספציפית בדלתא) :
ראיתי טריק שמאפשר להזמין כרטיסי בונוס יחסית בזול, ביום שבו המכירה נפתחת לאותה טיסה. למשל – אם דלתא פותחים טיסות למכירה במיילים 11 חודשים מראש, אז היום אפשר להזמין יחסית בזול ל- 1/6/2018 לארה"ב. בדקתי ואכן נראה שזה עובד – אפשר להשיג ככה כרטיסים לכיוון אחד לניו יורק ב-50K מיילים ואפילו ראיתי בפחות. (אגב – אשמח לשמוע גם טיפים לגבי השיטה הזאת, כי אתה בעצם צריך להמר שתמצא גם כרטיס חזור בעוד כמה ימים במחיר טוב… עוד לא ניסיתי בעצמי).
בכל מקרה, מכיוון שזו הזמנה לעוד הרבה זמן, האם ניתן לשנות אותה, נניח בעוד 10 חודשים (חודש לפני הטיסה, בהנחה שאז אדע אם ומתי ארצה בדיוק לטוס) ?
ואם כן האם כשאשנה הם יכולים להגיד לי שהמחיר במיילים יעלה לעומת המחיר בו הזמנתי?
העלת פה מספר נקודות. אנסה לענות.
(1) המועדון של דלתא מתמחר כרטיסי בונוס באופן דינמי. אין טבלאות מימוש מסודרות. במובן הזה הוא הילד הרע של עולם מועדוני התעופה – אבל גם לפני המהלך הזה הוא לא נחשב למועדון מוביל בשום צורה. דלתא עצמה חברה מצוינת, חשוב לומר, אבל המועדון מזעזע. על כל פנים – בגלל התמחור הדינמי אפשר באמת למצוא כרטיסי בונוס זולים יחסית למועדים פחות מבוקשים או מועדים רחוקים מאוד.
(2) אף פעם אל תבנה על זמינות מושבי בונוס. אולי יהיו, אולי לא. הכי פשוט זה לחכות שבוע-שבועיים ולהזמין את החזור ביחד עם ההלוך. או להזמין את ההלוך מתוך הנחה שאולי תאלץ לבטל.
(3) אתה יכול לשנות כרטיס בונוס, בהחלט, ואפילו די בקלות. הבעיה שיש לזה עמלה והיא לפעמים גבוהה. בשינוי כרטיס בונוס, כמו גם בשינוי כרטיס בכסף, אתה תלוי בזמינות מושבים בעת השינוי. אם יש במקרה מושבי בונוס מתאימים אז העלות היחידה תהיה העמלה אבל לפעמים תצטרך להוסיף גם כמות מיילים מסוימת. זה נכון במיוחד במועדון של דלתא שכאמור מתמחר כרטיסי בונוס באופן דינמי.
כתבה טובה. רק דבר אחד בקשר למועדון BA. זה כן משתלם לפעמים, כי מסים של בריטיש רק 270$ (הרבה פחות מאל על). וגם במועדון של איבריה אפשר לקנות כרטיס טיסה לרומה ב6000 avios ו175 €
שימוש לא רע באוויוס בטיסות בריטיש הוא במקרה שיש צורך להגיע ליעד מרוחק בתוך בריטניה. כל זאת בגלל שבריטיש לא גובה אוויוס עבור הטיסה הפנימית (במקרה של קונקשיין). כך למשל רכשתי לאחרונה כרטיס בונוס לאינוורנס שבצפון סקוטלנד (INV) בעלות אוויוס של הטיסה ללונדון בלבד.
דוגמה מצוינת, תודה!
צודק מאה אחוז. כמות המיילים שיש לי ב-MillagePlus רק הולכת וגדלה כל עוד אנחנו טסים לחופשות רק באירופה, ואני תמיד מוצא עד 250$ לכרטיס. עדיין הייתי רוצה לציין:
1. ל-MilesAndMore יש תעריף SmartFly שמאפשר לטוס לאירופה הלוך ושוב תמורת 20,000 מיילים לספונטנים שיכולים להזמין את הטיסה עד שבועיים מראש. עדיין כדאי לבדוק את העלות של היטל הדלק לעומת כרטיס מזומן.
2. עדיין לא ניסיתי, אבל חשבתי לשלב טיסה לאירופה בכיוון אחד עם טיסת Lowcost בכיוון השני. בדרך כלל אם שמוצאים כרטיס לאמסטרדם ב-40 יורו, הכרטיס חזור (אם לא נוסעים לחודש) יכול לעלות גם 150 יורו, לפני מזוודה. אם אני אטוס לאמסטרדם ב-40 יורו, ואחזור תמורת 25,000 מיילים + 20$ מיסי נמל כולל מזוודה, כבר מדובר במחיר יותר משתלם, בעיקר אם אנו עושים קניות בחו"ל וצריכים את המזוודה רק בחזור.
3. אני לא מכיר אישית את תנאי השימוש באוויוס, אבל אם התשלום הוא רק ע"פ מרחק, ייתכן שמשתלם לקחת טיסת Lowcost לאנשהו במערב אירופה (להיכן שהכי זול) ורק להשלים את המסע ללונדון באוויוס?
תודה על התגובה המפורטת. מספר הערות:
(1) אני באמת צריך לפרסם פוסט עם מידע נוסף על מועדון M&M. התוכנית שציינת, SlySmart, היא באמת אחת הפחות-מוכרות של המועדון והיא אטרקטיבית מאוד. ראוי באותה נשימה להזכיר גם את תוכנית MileageBargins (על אף שעד לאחרונה ישראל לא השתתפה בה הלכה למעשה). אגב, זה נכון ב-20,000 מיילים יספיקו לכרטיס הלוך/חזור במחלקת התיירים אבל כדאי הרבה יותר להשתמש ב-30,000 מיילים לכרטיס הלוך/חזור במחלקת העסקים.
(2) כן, בהחלט אפשר ולפעמים כדאי לרכוש כרטיס בונוס בכיוון-אחד וכרטיס חזור בכסף. למעשה, אני עושה את זה במרבית המקרים. זה אפילו מאוד אקטואלי – לפני כמה ימים טסתי לאירופה עם וויזאייר ובעוד כמה ימים אחזור עם כרטיס בונוס בטיסת אלעל. אגב, אני אישית מעריך 25,000 מיילים בהרבה יותר מ-150 אירו.
(3) זה אפשרי, כן, אבל לרוב הטירחה מטרפדת את הכדאיות. הקישור הכי טוב בין ת״א ללונדון, כנראה, הוא קונקשיין בפראג (PRG). לפראג אפשר להגיע בכרטיס זול של וויזאייר או אפ (כרטיס בונוס בעונת החורף הוא זול מאוד) ומפראג ללונדון בטיסת בריטיש תמורת החל מ-4,000 אוויוס בלבד וכמה עשרות דולרים בודדים. עשיתי את המסלול הזה מספר פעמים בעצמי.
היי ליאור, תודה על עוד פוסט מעניין.
תוכל בבקשה לפרט עוד על אפשרויות כרטיסי הבונוס במיילים של לפוטהנזה, לאירופה, אבל גם לארה"ב בתיירים ובעסקים, מבחינת:
עלויות במיילים לתושב ישראל, דרכי הזמנה אפשריות (אפליקציה / אתה / מוקד טלפוני) ואם הן משפיעות על המחיר במיילים, עלות מיסים ותוספות אחרות אם יש, והאם, כמו שהבנתי, לא משנה לכל הנ"ל מה היעד כשמודבר על יעדים בתוך ארה"ב.
בנוסף- באילו חברות אפשר לממש את המיילים של לופטהנזה –
האם בכל השותפות של סטאר? האם המחיר במיילים שווה בין כל החברות, כשמשתמשים במיילים של לופטהנזה?ואיך טכנית אני מזמין כרטיס ביונייטד, למשל, עם מיילים של לופטהנזה ובמחיר של תושב ישראל.
ועוד דבר – אם יש לך הסבר לגבי דרך חישוב צבירת המיילים בלופטהנזה על קטע טיסה ועלות המימוש במיילים –
אשמח להבין גם את זה.
הרבה שאלות, מקווה שתזהה קונסיטנטיות 🙂
אהלן ארז,
אתה בעצם מבקש פוסט מבואי מקיף למועדון M&M. בהתחשב בפופולריות של המועדון בקרב ישראלים זו בקשה מצוינת. אשתדל לכתוב אחד בקרוב, למרות שאני מזכיר את המועדון בפוסטים רבים לאורך השנה.
נהדר, תודה!
[…] […]