במסגרת המבצע הנוכחי, שיימשך עד ה-12 לספטמבר, מוצע בונוס מדורג.
כל חבר מועדון יכול לרכוש עד 150,000 מיילים בשנה קלנדרית. בונוס מיילים במסגרת מבצעים כמו זה הנוכחי נספרים לטובת המכסה השנתית ולכן הרכישה המקסימלית במסגרת המבצע היא של 75,000 מיילים (לפני הבונוס).
נסיעה לאזור מרכז–אסיה
המועדון של יונייטד גם מציע תעריפים אטרקטיביים לכרטיסי בונוס בין אזור המזרח–התיכון לבין אזור מרכז אסיה וגם מאפשר קונקשיין באזור אירופה בטיסה בין האזורים האלו. זה מאפשר להרכיב כרטיסי בונוס מעניינים מאוד.
אזור מרכז אסיה כולל בין השאר את המדינות: הודו, סרי–לנקה, נפאל והמלדיביים.
ההצעה שלי לכרטיס מעניין במיוחד:
ת״א לדלהי במחלקה הראשונה של לופטהנזה. בטיסה מת״א לפרנקפורט פועלת רק מחלקת עסקים אבל בטיסה מפרנקפורט לדלהי תהנו מהמחלקה הראשונה במטוס ה-A380. במהלך הקונקשיין בפרנקפורט תתארחו בטרמינל המחלקה הראשונה האגדי של לופטהנזה לרבות נסיעה מ/אל המטוס במכוניות יוקרה במקום לשוטט ברגל ברחבי השדה.
דלהי לקולומבו (סרי–לנקה) במחלקת העסקים של תאי. כמובן שיידרש קונקשיין בבנגקוק, אבל הבחירה בתאי מאפשרת להנות מלמעלה משבע שעות במחלקת העסקים של החברה במטוסים רחבי-גוף.
קולומבו לת״א במחלקות העסקים של אייר–אינדיה וסוויס. החברה השוויצרית מפעילה מחלקה ראשונה גם בטיסות לדלהי אבל לא נותנת גישה למושבי בונוס במחלקה זו למועדוני תעופה זרים. לפחות לא באופן שיגרתי. לכן, למרבה הצער, מיילים של יונייטד יכולים לרכוש רק מושבים במחלקת העסקים של החברה – אבל מדובר במחלקת עסקים טובה מאוד. זאת ועוד, סוויס שולחת גם לת״א מטוסים רחבי–גוף עם מחלקת עסקים בינ״ל מתקדמת כך שכל הנסיעה מדלהי לת״א תהיה נוחה.
סה״כ עלות לנוסע: 110,000 מיילים ובערך 270$ במסים. הפירוט: 45,000 מיילים ובערך 136$ למקטע הראשון, 30,000 מיילים ובערך 7$ למקטע השני, 35,000 מיילים ובערך 127$ למקטע השלישי.
במסגרת המבצע ניתן לרכוש 110,000 מיילים תמורת 2,070$ כך שהעלות הסופית תהיה בערך 2,240$ לנוסע. בהתחשב במוצרים השונים לעיל מדובר בעסקה נהדרת בעיניי.
כמובן שצריך לזכור שזמינות מושבי בונוס אינה קבועה ואינה קיימת ברוב התאריכים. קל וחומר לגבי המחלקה הראשונה של לופטהנזה – על אף שהחברה מפעילה גם טיסות למומביי (בבואינג 747-400). באופן כללי לופטהנזה משחררת את עיקר מושבי הבונוס במחלקה הראשונה שלה רק בשבועיים שלפני הטיסה אז היתרון הגדול לספונטנים.
ולא נשכח את הטיפ הקבוע: מומלץ קודם כל לשים את כרטיסי הבונוס הרצויים על הולד ורק אח״כ לרכוש את המיילים. המדיניות של יונייטד אינה פורמלית ורוב הסוכנים יסכימו להולד עד חצות ביום למחרת אם כי ישנם דיווחים שסוכנים מורשים לאשר הולד של עד 72 שעות. כדאי להסביר לסוכן את המצב ואת כוונתכם לרכוש מיילים.
לסיכום
עדיין יש מימושים כדאיים מאוד למיילים של יונייטד, גם ליציאה מת״א, כך שרכישת מיילים יכולה להשתלם במקרים מסוימים.
והנה קוריוז לסיום: כרטיס בונוס מת״א לדלהי דרך ציריך עולה פחות מכרטיס בונוס מת״א לציריך או מכרטיס בונוס מציריך לדלהי.
אם כבר אז כבר. מה עם להמשיך מבנקוק לא לקולמבו אלא ל..אוסטרליה. 40K במחלקה הראשונה של תאי…
חשבתי אם להזכיר את כרטיס הבונוס המצוין הזה בפוסט ולא כ״כ מצאתי איפה. חשוב גם לציין שמחירו של כרטיס הבונוס הזה, מדרום-אסיה לאוסטרליה או ניו-זילנד, יעלה ביותר מ-60% ב-1 לנובמבר ממחיר של 40,000 מיילים כיום למחיר של 65,000 מיילים.
מרתק. האם אפשר לכפות עצירה בציריך או בפרנקפורט? ואם כן לכמה זמן?
לא אפשרי. אפשר לעשות עצירה רק בתוך האזור שבו נמצא שדה היעד, וזה בעצם על תקן Free One-Way Award׳ שידוע גם בכינוי ׳Excursionist Perk׳. לא נגעתי בנושא הזה בפוסט, כדי לא לסבך יתר על המידה את הדוגמה שנתתי, אבל בעקרון אם רוצים לטוס מדלהי לקולומבו מבלי לצאת מהאזור (כלומר, בלי קונקשיין בבנגקוק כפי שבחרתי) אז המקטע הזה יהיה חינמי לחלוטין.
בהחלט שווה לנצל את תאי ראשונה רק בגלל שירותי הקרקע בבנקוק כפי שליאור ציין כמה פעמים.
תאי טסה למורת רוחם של האוסטרליםבמטוס 747 מיושן לסידני, אך מנסיוני עדיין טיסה נוחה.
עוד משהו – נתקלתי היום במחיר סנט פיטסבורג לשנחאי/ גוונזו המחלת עסקים של טורקיש במחיר של 800 יורו בזמינות כמעט מלאה בכל מנועי החיפוש. ייתכן וזה error fare אבל בינתיים הזמנתי ועבד.
למעוניינים…