יש לי חשבונות פעילים במגוון רחב של מועדוני תעופה. זה בניגוד להמלצה הכללית לנוסעים מזדמנים, שלהם מוטב להחזיק חשבון במועדון תעופה אחד בכל ברית, אבל אני לא נוסע מזדמן. בין השאר יש לי חשבון במועדון של אתיהאד, Etihad Guest, וכיום היתרה בו עומדת על 45,000 מיילים.
המועדון של אתיהאד מציע שלושה סטטוסים גבוהים – סילבר, גולד ופלטינום – אותם ניתן להשיג גם באמצעות צבירת מיילים לסטטוס (Tier Miles) וגם באמצעות צבירת קטעי טיסה (Tier Segments). כל טיסה שמזכה במיילים נספרת כקטע טיסה לסטטוס וטיסות במחלקות הפרימיום נספרות כיותר מקטע טיסה אחד (2 במחלקת העסקים, 3 במחלקה הראשונה). רק טיסות עם אתיהאד ומספר מצומצם של חברות שותפות נספרות לטובת סטטוס.
זה מצב החשבון שלי כיום:
אני במרחק שני קטעי טיסה או 2,489 מיילים מסטטוס סילבר.
סטטוס סילבר של אתיהאד
האתר של המועדון מנסה לצייר תמונה לפיה סטטוס סילבר מציע עושר בלתי נגמר של הטבות. בעמוד המוקדש לסטטוס הזה מופיעות לא פחות מ-13 שורות שכל אחת, כביכול, מייצגת הטבה ייחודית. אלא שבפועל מרבית ההטבות המופיעות בעמוד הזה ניתנות גם לחברי מועדון ללא סטטוס.
מבחינתי, כמי שלא טס במחלקת התיירים של אתיהאד ובכלל כמעט שלא טס עם החברה, מרבית ההטבות לא רלוונטיות כלל. שתי הטבות בעלות משמעות עבורי:
- בונוס של 25% לצבירת המיילים. בשנה האחרונה צברתי מעל 20,000 מיילים אז בהנחה שהשנה הבאה תהיה דומה ההטבה הזאת שווה לי בערך 5,000 מיילים (לכל הפחות 50$ בשווי ריאלי).
– – – - הדרישה לשימור סטטוס נמוכה יותר מהדרישה להשגתו. זו הטבה במובן הזה שאם אטוס בשנה הבאה כמו שטסתי השנה יהיה לי קל לשמר את הסטטוס.
בשביל ההטבות האלו לא הייתי עושה מאמץ מיוחד. שזה מאוד כמו להגיד שלא הייתי רוכש כרטיס טיסה שאין לי צורך בו, וטס אותו, רק כדי להשיג את הסטטוס הזה.
סטטוס חלש בעלות נמוכה
נוצרה לה הזדמנות.
לנסיעה בהמשך החודש אני צריך לטוס בנאפולי לאתונה. כשמדובר בטיסות קצרות כ״כ פחות משנה לי עם איזו חברה אטוס, באיזו מחלקת שירות וכמה מיילים אצבור. אבל אני כן מוכן לשלם קצת יותר כדי לטוס עם חברה טובה יותר, במחלקת שירות גבוהה יותר וכדי לצבור מיילים שיש להם ערך עבורי.
הכרטיס המתאים ביותר במקרה הזה כולל טיסות של אליטליה עם קונקשיין ברומא. הכרטיס עולה 75 אירו בלבד והטיסות הן במחלקות כרטוס O.
מחלקת כרטוס זו לא תאפשר לי לצבור מיילים או קטעי טיסה לסטטוס במועדון של אתיהאד. מחלקת הכרטוס הנמוכה ביותר של אליטליה שמאפשרת צבירת קרדיט במועדון היא X. לפי הטבלה הזאת:
צבירת המיילים היא כמובן לא העניין כאן, כי מדובר בטיסות קצרות, והמטרה היא לצבור קטעי טיסה. שניים, כאמור, יספיקו לי כדי להשיג סטטוס סילבר.
אותו כרטיס עם טיסות במחלקת כרטוס X עולה 153 אירו. כלומר, 78 אירו יותר.
במילים אחרות: יש לי אפשרות לרכוש סטטוס סילבר במועדון של אתיהאד ב-78 אירו.
לסיכום
משעשע אותי שזו הסיטואציה שאני נמצא בה אחרי שבשנה האחרונה אני חוזר ואומר שלא אעשה מאמץ כלשהו כדי להשיג סטטוס גבוה במועדון של אתיהאד. אלוהיי המיילים סידר לי מבחן. או, אם תרצו, הצעה שאי אפשר לסרב לה.
הפוסט הזה הוא עוד דוגמה לכלל אצבע חשוב: תמיד בידקו את מחלקות הכרטוס של הטיסות בכרטיס שלכם כי לפעמים בתוספת מחיר קטנה תוכלו לקבל מהכרטיס הרבה יותר.
איך בודקים את מחלקת הכירטוס? ושאלה חשובה יותר: איך בודקים את האופציות מבחינת תמחור של המחלקות השונות?
מחלקת הכרטוס אמורה להופיע בכרטיס שרכשת. חלק מהאתרים מציגים אותה גם בתהליך הרכישה – ובכל מקרה אפשר לפנות לשירות הלקוחות ולשאול.
אפשר לבדוק תעריפים במחלקות כרטוס מסוימות בעזרת המטריקס של ITA. כתבתי בזמנו מדריך בנושא. אפשר גם לפנות לסוכן נסיעות ולבקש ציטוט מחיר לכרטיס עם מחלקות כרטוס מסוימות או תעריף מסוים. זה לא מורכב כמו שזה נשמע.
בכמה אתה מעריך היום את המיילים של איתיחאד?
זו שאלה מצוינת. יש למועדון שלושה חסרונות בולטים שבהכרח צריכים להוריד את ערך המיילים:
(1) יש רמת וודאות נמוכה מאוד לטבלאות המימוש והמועדון ביצע בעבר שינויים דרמטיים ללא הודעה מוקדמת.
(2) מימוש מיילים לטיסות עם חברות שותפות אפשר לעשות רק בטלפון והסוכנים הטלפוניים לרוב גרועים מאוד.
(3) רשימת החברות השותפות יחסית קצרה ולמועדון יש טבלת מימוש נפרדת לכל חברה שותפה.
מצד שני, בטבלאות המימוש של המועדון יש עדיין המון מימושים אטרקטיביים מאוד במחלקות הפרימיום. לדוגמה: לטיסות פנים-אירופיות עם אייר-סרביה, לטיסות פנים-אסייתיות עם אסיאנה, לטיסות מעל האוקיינוסים על אמריקן ועוד.
אז הייתי אומר שהמיילים שווים בין 12$ ל-15$ לכל 1,000. ככל שיש לך יותר מהם וככל שאתה גמיש יותר במימוש שלהם – כך הערך צריך להיות גבוה יותר.
היי ליאור, שאלה קצת לא קשורה אבל אני חייב לשאול
אם אני מזמין כרטיס טיסה מסוכן בפלאפון אני יכול לקבל על הכרטיס נקודות או מיילים? או שרק דרך האתר של חברת התעופה. ואם אפשר לקבל כרדיט… מה אני אמור להגיד לסוכן? תודה
מקור ההזמנה לא משנה במקרה של כרטיסי טיסה. תוכל לצבור נקודות, מיילים וכל קרדיט אחר גם אם תרכוש דרך סוכן (כל סוכן). החריגים היחידים הם כרטיסים בתעריפים מיוחדים כמו תעריפים של אנשי צוות אוויר וכיוצ״ב תעריפים מוזלים במיוחד (לא משהו שיעלה בחיפוש טיסות רגיל).
תודה רבה !
סליחה על הבורות, אבל יש לי עוד שאלה
אם אני טס עם משפחתי נגיד אני אבא ואמא אז איך כמות המיליים תצטבר?
כלומר אני יקבל כרדיט על כרטיס אחד או יקבל על שלושת הכרטיסים?
כל נוסע צובר נקודות בעצמו. יש מספר מצומצם של מועדוני תעופה שמציעים ׳חשבון משפחתי׳ במסגרתו יכולים מספר חברי מועדון – בני משפחה או כאלו שרשומים באותה כתובת – להכניס את כל הנקודות שלהם לחשבון מאוחד. בכל מקרה, נקודות לסטטוס צובר כל חבר מועדון בנפרד גם כאשר הנקודות למימוש עוברות לחשבון משפחתי.
אין שום בעיה לטוס בחברות האלו לישראלים? או שאתה רק מקרדט במועדון שלהם?
אין שום בעיה לטוס עם מרבית החברות הערביות/מוסלמיות. יש מעט מאוד חברות בעולם שלא מאפשרות לבעלי דרכון ישראלי לטוס בטיסותיהן ויש מעט מאוד שדות בעולם בהם ישראלים לא יכולים לעבור.
אני עצמי טסתי עם אתיהאד לא מעט פעמים ועברתי בשדה של אבו-דאבי לא מעט פעמים.