כתבתי על המבצע הזה מספר פעמים בשנה האחרונה והסברתי מדוע הוא משתלם יותר, בעיני, לטיסות במחלקת העסקים. בעיניי מדובר במבצע יצירתי, ייחודי וסה״כ די אטרקטיבי. קוראים רבים של הבלוג עדכנו אותי לאורך החודשים האחרונים שהם ניצלו בהצלחה את המבצע בחודש יום–ההולדת שלהם וזכו לעסקה טובה מאוד מבחינתכם.
אז הפוסט הזה הוא קודם כל תזכורת לקיומו של המבצע ולכדאיות שלו.
המבצע של חודש דצמבר
המהדורה החדשה כוללת חמישה יעדים: פריס (CDG), פרנקפורט (FRA), וינה (VIE), מילאנו מלפנסה (MXP) ובייג׳ינג קפיטול (PEK). להזמנות במהלך חודש דצמבר ולטיסות עד ה-31 למרץ 2018.
המבצע מחייב רכישת כרטיס אחד לאותו יעד במחיר רגיל ולצידו ניתן לקבל כרטיס בונוס מוזל לאותה טיסה. כלומר, המבצע מיועד לשני נוסעים הטסים יחד אם כי אין חובה שיהיו בני משפחה אחת. נשמע פשוט למדי, אבל, שימו לב למספר תנאים:
- על מנת להנות מכרטיס בונוס מוזל במחלקת העסקים יש לרכוש כרטיס בכסף במחלקות הכרטוס Z או J בלבד.
– – – - אחד משני הכרטיסים חייב להיות עם שם חבר המועדון החוגג יום–הולדת באותו החודש.
– – – - הנקודות לכרטיס הבונוס המוזל חייבות לצאת מחשבונו של חבר המועדון החוגג יום–הולדת באותו החודש. לא ניתן להעביר נקודות במועדון. ניתן להשלים נקודות חסרות תמורת 1$ לנקודה.
– – – - ביטול ושינוי כרטיס הבונוס המוזל יהיה ללא עלות נוספת – הטבה מצוינת – ובתנאי שהכרטיס שנרכש בכסף לא בוטל. כלומר, במידה ומעוניינים לשנות תאריך לטיסות הרי שיש לשלם את עמלת השינוי רק עבור הכרטיס שנרכש בכסף.
– – – - ניתן לשלב יעדים במסגרת המבצע. כלומר, לטוס ליעד אחד ולחזור מיעד אחר.
סה״כ מתאים הוגנים למדי. לעמוד המבצע, בו מופיעים גם תנאי המבצע המלאים, לחצו כאן.
האם המבצע כדאי?
המבצע אולי לא כדאי בצורה גורפת לכל היעדים ובכל התאריכים – קל וחומר לאור האפשרויות השונות בשוק – אבל הוא יכול להיות כדאי מאוד בניצול מתאים. כאמירה כללית המבצע אטרקטיבי הרבה יותר לטיסות במחלקת העסקים.
נמשיך בדוגמה.
בחודש מרץ, במסגרת תקופת המבצע, ניתן למצוא כרטיסי הלוך/חזור לוינה במחיר של 290$. הנה כרטיס כזה לנסיעת סופ״ש:
כמה עולה כרטיס בונוס הלוך/חזור לוינה? באופן רגיל הוא עולה 500 נקודות ו-190$ במסים והיטל–דלק לחברי מועדון ללא כרטיס פלייקארד או 300 נקודות ו-190$ במסים והיטל–דלק לחברי מועדון המחזיקים בכרטיס פלייקארד. במסגרת מבצע נוכחי לכרטיסי בונוס בעונף החורף נדרשות מחצית הנקודות בלבד.
כלומר, הטבת יום–ההולדת של חודש דצמבר תחסוך לחבר מועדון לכל היותר 150 נקודות אם אינו מחזיק בכרטיס פלייקארד ולכל היותר 100 נקודות אם הוא מחזיק בכרטיס פלייקארד (לעומת המחירים המוזלים במסגרת המבצע הנוכחי). מימוש כדאי? לא, בעיקר בגלל היטל–הדלק הגבוה שגובה המועדון.
ננסה דוגמה אחרת.
בחודש מרץ, במסגרת תקופת המבצע, ניתן למצוא כרטיס הלוך/חזור לבייג׳ינג במחלקת העסקים (מחלקת כרטוס J) במחיר של 2800$. מחיר גבוה למדי עבור טיסות לבייג׳ינג, אומנם, אך אלעל היא אחת משתי חברות בלבד שמציעות טיסות ישירות ליעד. הנה כרטיס כזה לנסיעה של קצת יותר משבוע:
כמה עולה כרטיס בונוס הלוך/חזור לבייג׳ינג? באופן רגיל הוא עולה בין 4,000 ל-4,500 נקודות, כתלות בעונה, בתוספת 297$ במסים והיטל–דלק. במסגרת מבצע נוכחי חברי מועדון המחזיקים בכרטיס פלייקארד נהנים מהנחה של 600 נקודות.
כלומר, הטבת יום–ההולדת של חודש דצמבר יכולה לחסוך לחבר המועדון עד 3,100 נקודות! זה המון. בשקלול שני הכרטיסים המחיר הכולל יהיה החל מ-300 נקודות ובערך 3100$. עבור שני כרטיסים במחלקת העסקים זו עסקה טובה מאוד.
לסיכום
אני ממליץ לכל חבר במועדון הנוסע המתמיד להיות ער למבצע הזה ולנצל אותו היכן שהוא רלוונטי. או אפילו לראות בו תמריץ לחופשה ספונטנית קצרה. רק זיכרו שהמבצע כדאי הרבה יותר לטיסות במחלקת העסקים לעומת מחלקת התיירים משום שהוא ׳מגמד׳ את עלות כרטיס הבונוס בנקודות אבל לא מנמיך בשום צורה את גובה המסים והיטל–הדלק שגובה המועדון.
אני יליד ינואר, בשנתיים האחרונות, המבצע לילידי ינואר כלל גם את לונדון. רצה המזל וגם בסוף ינואר יש תערוכה בלונדון שאני נוסע אליה מטעם העבודה. במקרה שכזה למשל – הדיל משתלם לחלוטין כי העבודה משלמת את הכרטיס שלי ואז בנקודות את הכרטיס של בת הזוג.
זה כמובן לא נכון לכל האנשים בכל החודשים וזה בעיקר עניין של צירופים, אני לא יודע מה ההתפלגות של מחזיקי מועדון החברים אל מול אנשים שטסים הרבה מטעם העבודה, אבל לפחות על הקו של פרנקפורט אני יודע שזה קו שמשמש הרבה אנשי עסקים. במקרה שכזה, תזמון של נסיעת עסקים ולקיחה של בת הזוג ולהאריך לחופשה בסופ"ש זה פתרון מאוד משתלם.
שנה שעברה למשל, בגלל שטסו הרבה אנשים כדי לקצץ קצת בעלויות הטיסו אותנו עם טורקיש. בגלל הדיל יומולדת ההבדל בין המחיר של הכרטיס הבודד שלי לשני כרטיסים באל על יצא קצת פחות מ 200 דולר – הפרש שהייתי מוכן לספוג, רק לא יצא לפועל בסופו של דבר בגלל אילוצים אחרים.
אופציה אחרת כמובן היא לטוס עם שותף לעבודה ולנצל את הפרשי התקציב כדי לשדרג את המושבים (תופס גם על מושבים מועדפים?)
כאמור, זה לא מתאים לכל האנשים, אבל עצם העובדה שנותנים לך גם 4 חודשים קדימה, יכול לאפשר לך לתכנן "קומבינות" שיחסכו לא מעט ויאפשרו לשלב עבודה עם הנאה.
המון תודה על השיתוף המפורט!
כפי שכתבתי לך כבר בעבר. ניצלתי בשנה החולפת את המבצע ולא חייבו אותי או היטל דלק או תוספת מזומן, אחד משניהם. אני לא יודע אם זה משהו גורף או נקודתי אבל בכל אופן זה היה המצב ואם זה קבוע זה משהו ששווה להזכיר.
בנוסף יש מקום לרשום שאת הכרטיס בונוס ניתן לשייך למלווה, ואת הכרטיס שנקנה בכסף לרשום תחת המועדון של היומהולדת, בכך להחזיר לפחות חלקית את הנקודות המנוצלות. לדוגמא יעד אירופאי במחלקת התיירים מזכה אם אני זוכר נכון ב22 נקודות לכיוון, כלומר 44 הלוך חזור, ככה שבתכלס הנוסע מפסיד רק 6 נקודות מתוך ה50 ששילם.
תודה על התגובה המעניינת.
ראשית – מפתיע מאוד שלא נתבקשת לשלם את התוספת הכספית. אני לא יודע מה ההסבר. תנאי המבצע חד משמעית מציינים שמלבד הנקודות יש לשלם תוספת כספית כפי שנהוג ברכישת כרטיסי בונוס ככלל.
שנית – אתה צודק שבעל החשבון יכול לטוס בכרטיס בכסף בעוד כרטיס הבונוס יהיה על שם המלווה. תנאי המבצע לא קובעים שבעל החשבון צריך להיות הנוסע בכרטיס הבונוס אלא רק שהנקודות לכרטיס הבונוס צריכות לצאת מחשבונו (כפי שציינתי בפוסט).
מבצע מצויין,
ניצלנו אותו כבר פעמיים,
טסנו זוג + תינוק לציריך ב380 דולר.
ההבדל המשמעותי שלו בין כרטיס בונוס רגיל של מועדון לבין הטבת יומולדת זה היטלי הדלק,
בהטבת יום הולדת משלמים רק את מיסי הנמל ובבונוס גם מיסים וגם דלק.
אם אני לא טועה זו פעם ראשונה שאלעל שינו את מבנה היעדים
תמיד זה היה אירופה – 3 יעדים, בוסטון, + יעד במזרח הרחוק.
הפעם הם ויתרו על בוסטון והוסיפו יעד באירופה.
נכון מאוד. זו באמת פעם ראשונה, למיטב זכרוני, שהמבצע כולל ארבעה יעדים אירופיים ורק יעד רחוק אחד.