יש חברות תעופה שממתגות את אוסף הטרקלינים שלהן כמוצר נפרד. הנה כמה דוגמאות: הטרקלינים של בריטיש הם גלריות (Galleries) או ׳מרפסות׳ (Terraces), טרקלין של אמריקן תמיד ייקרא ׳אדמירלס קלאב׳ (Admirals’s Club), הטרקלינים של אייר קנדה ידועים כטרקליני ׳מייפל ליפ׳ (Maple Leaf) ולופטהנזה מזמינה את נוסעיה הבכירים להשתמש בטרקליני ׳סנטור׳ (Senator).

הטרקלינים של אלעל נקראים ׳טרקליני המלך דוד׳ (King David Lounges) וידועים בקיצור ׳KDL׳. את הטרקלינים האלו אפשר למצוא כיום בארבעה שדות תעופה בלבד:

  • נתב״ג (TLV). הטרקלין ממוקם בשלוחה D שכל שערי הטיסה בה מוקצים לטיסות אלעל. בטרקלין זה יש אגף נפרד לגמרי לנוסעי המחלקה הראשונה והוא פתוח רק בשעות מסוימות של היום (לפני המראות של טיסות שמוצעת בהן מחלקה ראשונה).
    – – –
  • ניויורק קנדי (JFK). הטרקלין נמצא בטרמינל 4 כולל אזור ייעודי לנוסעי המחלקה הראשונה (שאינו נפרד לחלוטין).
    – – –
  • לונדון הית׳רו (LHR). הטרקלין נמצא בטרמינל 4 כולל אזור ייעודי לנוסעי המחלקה הראשונה (שאינו נפרד לחלוטין).
    – – –
  • פריס שארל דה גול (CDG). הטרקלין נמצא בטרמינל 2A.

סה״כ ה-KDL הם טרקליני עסקים טובים למדי ואפשר למצוא בהם בופה של אוכל כשר למהדרין, מבחר משקאות אלכוהוליים, משקאות חמים ועוד. בטרקלין בנתב״ג פועל גם מתחם ספא קטן המופעל ע״י רשת מלונות טמרס בו יכולים אורחיי הטרקלין לקבל בחינם טיפולים בסיסיים של 20 דקות (בהזמנה מראש באמצעות מערכת הזמנות נוחה מאוד באתר אלעל). כמעט שאין טרקליני עסקים בעולם שמציעים טיפולי ספא בחינםזו הטבה מעניינת מאוד.

TLV KDL Spa

מי יכול להיכנס לטרקליני המלך דוד?

כדי להיכנס לטרקלינים של אלעל צריך אחד משלושה מפתחות:

  1. כרטיס טיסה של אלעל במחלקת עסקים או במחלקה הראשונה.
    – – –
  2. סטטוס גולד, פלטינום או טופפלטינום במועדון הנוסע המתמיד.
    – – –
  3. חברות שנתית ל-KDL (לבעלי סטטוס סילבר בלבדבתשלום).

הזכאים לכניסה לטרקלין מתוקף סטטוס או מנוי שנתי יכולים להכניס לטרקלין, בצמוד אליהם, מספר מסוים של אורחים בכל שנה (ועד חמישה אורחים בכל ביקור). לאחר מימוש המכסה השנתית המותרתהתלויה בסטטוסניתן לארח אורחים נוספים בתמורה ל-100 נקודות לכל אורח (למעט ב-KDL בלונדון). אורחים חייבים להמריא באותה הטיסה כמו המארח. תינוקות עד גיל שנתיים מתארחים בחינם.

בהמראות מנתב״ג, ע״פ ניסיוני, לא מקפידים על כך שהאורחים יהיו באותה טיסה עם המארח ובתנאי שהאורחים ממריאים בטיסות אלעל.

למידע נוסף על כניסה ל-KDL לחצו כאן.

(1) כניסה לטרקלינים באמצעות כרטיס טיסה

פשוט למדי: ריכשו כרטיס במחלקת העסקים או במחלקה הראשונה לטיסה של אלעל שממריאה מת״א, לונדון הית׳רו, פריס או ניויורק קנדי ותהיו זכאים להיכנס ל-KDL.

שימו לב: שדרוג שניתן ב-48 השעות שלפני הטיסהלרבות ׳שדרוג מוזל ברגע האחרון׳ לחברי מועדון בעלי סטטוס סילבר ומעלה, שדרוג תפעולי ושדרוג באמצעות הגשת הצעה במערכת ׳Upgrade׳לא יזכה את הנוסע בכניסה לטרקלינין.

נוסעים ללא סטטוס ונוסעים בעלי סטטוס סילבר או גולד במועדון הנוסע המתמיד יכולים להיכנס ל-KDL רק במידה והם ממריאים עם טיסת אלעל בקוד של אלעל (LY).

(2) כניסה לטרקלינים באמצעות סטטוס גבוה

חברי מועדון הנוסע המתמיד בסטטוס גולד יכולים להיכנס ל-KDL לפני כל טיסה של אלעל (לרבות טיסות של אפ וסנדורבמידה ואחת מהן ממריאה מטרמינל שיש בו KDL). הם יכולים לארח עד 20 אורחים בכל שנה.

חברי מועדון הנוסע המתמיד בסטטוס פלטינום יכולים להיכנס ל-KDL לפני כל טיסה, גם שאינה טיסה של אלעל, ויכולים לארח עד 40 אורחים בכל שנה.

חברי מועדון הנוסע המתמיד בסטטוס טופפלטינום יכולים להיכנס ל-KDL לפני כל טיסה, גם שאינה טיסה של אלעל, ויכולים לארח עד 60 אורחים בכל שנה. בעלי הסטטוס יכולים להיכנס גם לאגף המחלקה הראשונה בטרקלין בנתב״ג, שלפעמים נספר כטרקלין חמישי כי הוא מנותק לחלוטין ממתחם הטרקלין המרכזי, וכמובן יכולים להיכנס גם לאזורים השמורים לנוסעי המחלקה הראשונה בטרקלינים האחרים ברחבי העולם.

KDL Guests Policy by Status

(3) כניסה לטרקלינים באמצעות חברות שנתית

חברי מועדון הנוסע המתמיד בסטטוס סילבר יכולים לרכוש חברות שנתית ל-KDL (כל הארבעה, לא רק זה בנתב״ג) במחיר של 500$. ניתנת הנחה של 50% במחיר לחברי מועדון שאיבדו סטטוס גולד בשלושת החודשים שלפני רכישת החברות השנתית.

במסגרת החברות השנתית יכולים בעלי סטטוס סילבר להיכנס ל-KDL לפני כל טיסה של אלעל ולהכניס עימם עד 20 אורחים בכל שנה.

Matmid Program Silver Status

כניסה לטרקלינים לפני טיסות אפ וסנדור?

שתי החברותהבנות של אלעל משתמשות בקוד המפעיל של אלעל (LY). שתי החברות מציעות פורמלית הטבות שונות לחברי מועדון הנוסע המתמיד בעלי סטטוס גבוה ולמחזיקי כרטיסי האשראי הממותגים של אלעל פלייקארד ופלייקארד פרימיום. שתי החברות לא מציעות כניסה חינמית לטרקלינים לפני המראות מחו״ל.

אבל מה באשר להמראות מנתב״ג? האם נוסעי אפ וסנדור המחזיקים בסטטוס גולד ומעלה במועדון הנוסע המתמיד או בחברות שנתית ל-KDL יכולים להיכנס לטרקלין?

התשובה הפשוטה היא ששתי החברות משתמשות בטרמינל 1 בלבד, נכון להיום, ובטרמינל הזה אין לאלעל טרקלין. לכן נוסעים שהיו זכאים להיכנס ל-KDL אם טיסתם הייתה ממריאה מטרמינל 3 ולא מטרמינל 1 מקבלים מאלעל שובר לקפה ומאפה בסניף של ארומה בטרמינל 1 למימוש לפני המראתם. ההטבה ניתנת לפחות לפני המראות של טיסות סנדור ואולי לא לפני המראות של טיסות אפ.

ElAl TLV Terminal 1 Benefit for Sundor Flights

לסיכום

הטרקלינים של אלעל נועדו לשרת את נוסעי מחלקות הפרימיום של החברה ואת בעלי הסטטוס הגבוה במועדון שלה (ואורחיהם). אלעל עושה עבודה לא רעה עם הטרקלינים ובפרט עם טרקלין הדגל בנתב״ג שהוא טרקלין עסקים טוב מאוד בעיניי.

בסוף ינואר ישונמך הסטטוס שלי במועדון של אלעל מפלטינום לגולד ואאבד את ההטבה להיכנס ל-KDL בנתב״ג לפני כל המראה (עם אלעל או עם כל חברה אחרת). זו הטבה שתחסר לי מאוד ובעיניי מדובר בטבה חריגה ואיכותית. משזה נאמר, נוסעים שהגיעו לסטטוס פלטינום במועדון הנוסע המתמיד כנראה טסים את מרבית הטיסות שלהם, אם לא את כולן, עם אלעל.

קשה לי לראות איך חברות שנתית ל-KDL יכולה להצדיק את מחירה. אפילו תחת הנחה של 50%. היא אולי מתאימה לנוסעים שטסים מספר פעמים בשנה לחופשה ומעניינים לארח את בני המשפחה שלהם לפני כל המראה. אם נניח שאפשר להצדיק תשלום של 25$ לכל כניסה הרי שהחברות השנתית תצדיק את עצמה עם הכניסה ה-21. באופן אישי לא הייתי משלם 25$ כדי להיכנס ל-KDL, אפילו שהוא טרקלין טוב, ולו רק בגלל שאני מבלה זמן קצר מאוד בנתב״ג לפני כל המראה כי השדה לא משתמש לקונקשיין אלא ליציאה בלבד.

בעיניי ה-KDL, לפחות זה בנתב״ג, מהווה יתרון עבור נוסעים תכופים וסיבה אחת טובה כדי להגיע לסטטוס גולד ומעלה של אלעל.

26 תגובות

  1. צדוק

    לפעמים מעבר למחיר יש גם את עניין השירות וקבלת התמורה
    לא כל כך הצלחתי להבין, אם אתה אומר שיש הצדקה להגיע למעמד גבוה בין הייתר בגלל הטרקלין המשובח שאל על מציעה, מדוע זה לא שווה לך 250$?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      החברות השנתית ל-KDL, חשוב להבהיר, מאפשרת גם שימוש בדלפקי הצ׳׳ק-אין הייעודיים של ה-KDL בנתב״ג. אבל גם השימוש בדלפקי הצ׳ק-אין האלו וגם הכניסה לטרקלין אפשריים רק לפני טיסות אלעל. לכן השאלה היא: כמה פעמים בשנה אתה טס עם אלעל? האם תנצל הטבות נוספות של החברות השנתית כמו הזכות לארח אורחים או הזכות להיכנס לטרקלינים גם בחו״ל?

      זכור שהנוסעים התכופים של אלעל ממילא מחזיקים בסטטוס גולד ומעלה ולא צריכים לשלם על החברות השנתית הזאת.

      אז… אם אתה נוסע מזדמן של אלעל (4-3 המראות מנתב״ג בשנה) שלא טס בהרכב משפחתי ולכן בקושי מכניס אורחים לטרקלין – קשה לראות איך 500$, או אפילו 250$, יצדיקו את עצמם. אתה תשלם בעצם יותר מ-50$ על כל ביקור בנתב״ג. נגיד ואתה טס כפול מזה (8-6 המראות בשנה) ומדי פעם מארח בת-זוג או אפילו קבוצת חברים – אנחנו עדיין מגיעים למעל 100 ש״ח לכל ביקור בנתב״ג אפילו תחת המחיר המוזל. זה הרבה.

      לעומת זאת – אם יש לך אישה וארבעה ילדים ואתם טסים יחד לחו״ל 4-3 פעמים בשנה עם אלעל – ובמקרה איבדת סטטוס גולד בשלושת החודשים האחרונים – אז כן, חברות שנתית יכולה להצדיק את עצמה.

      מניח שהחברות השנתית כדאית גם לנוסעים תכופים של אלעל שלא טסים מספיק כדי להגיע לגולד אבל טסים לפחות פעם בחודש עם אלעל. לאותם נוסעים הייתי ממליץ להשקיע את הכסף קודם כל בהוצאת כרטיס פלייקארד פרימיום (וצבירת נקודות בסיס דרכו) וגם בשדרוג מחלקות הכרטוס לכאלו שצוברות יותר נקודות מכל נסיעה. כך אפשר להשקיע את אותם 500$ במאמץ נוסף להשגת סטטוס גולד שיקנה את כל ההטבות של ה-KDL ממילא.

      הגב
  2. אסף

    למען הדיוק:
    1.נוסע שקיבל שדרוג במערכת UPGRADE – זכאי לכניסה לטרקלין – וזה כתוב גם בתנאי השדרוג.
    "מקרה של קבלת הצעה לשדרוג, יהיה הנוסע זכאי להטבות לנוסעים במחלקת עסקים, ובכלל זה":
    בידוק בדלפקים עסקיים
    כבודת יד ומטען אישי – פרטים בקישור המצ"ב
    אירוח בטרקלין העסקים בשדה התעופה*
    אירוח ושירות בטיסה במחלקת עסקים.
    2. נוסע ששודרג בדלפקים – לפי דעתי – כן מקבל כניסה לטרקלין, כיון שהוא מקבל בעצם בורדינג עם C CLASS
    הבעיה היא שרוב אלה ששודרגו בדלפקים הם נוסעי הרגע האחרון ולכן יקשה עליהם להספיק להגיע לטרקלין.
    3. נוסעי DKM שחוזרים לארץ בטיסות UP יכולים להיכנס לטרקלין המקומי בעליות מסוימת, זכור לי כי הציעו לי להיכנס לטרקלין בפראג תמורת 12 יורו ותמורת 15 יורו לטרקלין בבברלין (שני הטרקלינים הללו אומללים ומינימליסטים אבל עדיין יהיו זולים מאשר קפה ועוגה בשדה עצמו).
    4. העברת הטיסות של אפ לטרמינל אחד – פוגעת קשות בנושעי KDM – מעבר לזה שאין להם כניסה לטרקלין ברמה כלשהי, אין להם תור מיוחד ומקוצר לבידוק הבטחוני או לדלפקי הצק אין (לפחות ממה שנאמר לי בטלפון מהטרקלין – טרם טסתי עם UP מטרמינל 1).

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לגבי סעיף 1 – נראה שאתה צודק, אבדוק הלאה.

      לגבי סעיף 2 – לא, שדרוג ברגע האחרון לא מאפשר כניסה לטרקלין גם כשכתוב על ה-BD שהנוסע הוא במחלקת העסקים.

      הגב
  3. עידו

    אפרופו טרקלינים, יצא לך לבקר בטרקלין של טורקיש באיסטנבול? ואם כן איך הייתה החוויה?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      וודאי, ביקרתי בו פעמים רבות.

      הוא טרקלין ענק וסה״כ טוב. ישראלים רבים, משום מה, מפארים אותו כאחד הטרקלינים הטובים באירופה או אפילו בעולם אבל בעיניי זו הגזמה פרועה. לא הייתי מכניס אותו אפילו לרשימת עשרת הטרקלינים המובילים באירופה ובטח שלא בעולם.

      העניין הוא שהשדה באיסטנבול, אטאטורק (IST), הוא אחד הגרועים באירופה. הוא עמוס בצורה מחרידה, כולל שרותי קרקע בינוניים מינוס ובאופן כללי פועל עם קיבולת נוסעיפ משמעותית גבוהה יותר מזו שתוכננה לו. אז ביחס לשדה הטרקלין נראה מדהים.

      הגב
  4. Asaf

    חייב להגיד שהפעם אני לא מסכים עם מה שכתבת… הרמה של הטרקלין בת"א ובטח ובטח מחוץ לנתב"ג היא בינונית אם לא נמוכה מאוד. בנתבג מדובר על טרקלין הבית של אלעל – פה אמור להיות שואו רציני ופינוק של חברת הבית )ראה מה עושות חברות אחרות בנמל הבית שלהם החל מטורקיש ועד לדלתא). בפועל מדובר על בופה ברמת קיבוץ, מנות קרות וסלטים ובעיקר צפיפות גבוהה ברוב שעות היום. ההצפה של גולדים ופלטינומים עכב כרטיס האשראי גרמה לטרקלין להראות ולהרגיש עמוס עוד יותר. הטרקלין בפריס נראה כמו טעות אחת גדולה עיצובית ותיכנונית עם רשתות נגד יוניםבשוליים, ריהוט עתיק ואוכל בלתי אכיל, בלונדון בסיסי ביותר, בניו יורק סביר ובכל השאר מגרד את העובר. יש להם עוד הרבה עבודה בטרקלינים….

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      תודה על התגובה!

      ההתייחסות שלי הייתה בעיקר ל-KDL בנתב״ג. בעיניי הוא טרקלין די טוב, מה לעשות.

      נכון שהוא עמוס מדי לפעמים, ונכון שהוא מרגיש קצת שכונתי עם כל הטייסים שעוברים בו (מה שלא רואים בטרקלינים בחו״ל) ונכון שהמבחר של האוכל יכול להיות טוב יותר (מה לעשות שהכל חייב להיות כשר למהדרין…).

      אבל יש בו אפשרויות ישיבה נוחות יחסית (בפרט בקומה השניה), יש קצת נוף מטוסים, יש שירות טוב, יש ספא קטן, יש דלפקי שירות של אלעל שתמיד מאויישים היטב ויש מאפיה קטנה שמכינה מאפים שהם אולי לא פאר היצירה אבל לפחות טריים. זה לא הופך את הטרקלין ל-׳וואו, מדהים׳ אבל זה, בעיניי, מספיק כדי להגדיר אותו כטרקלין טוב.

      הטרקלינים בחו״ל, ובפרט טרקליני השותפים של אלעל, הם סיפור אחר.

      הגב
  5. דוד

    לא מבין אם יש לי סטטוס פלטינום של אל על ולצורך העניין טס עם חברה אחרת יכול להיכנס לטרקלין של מחלקה ראשונה של אל על

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לא.

      עם סטטוס פלטינום של אלעל אתה יכול להיכנס ל-KDL בכל פעם שאתה עובר בנתב״ג (טרמינל 3) ולא משנה עם איזו חברה אתה טס. הכניסה היא ל-KDL ולא לטרקלין המחלקה הראשונה.

      עם סטטוס טופל-פלטינום אתה יכול להיכנס גם לטרקלין המחלקה הראשונה.

      הגב
    • Lior @ FlyingOut

      1K הוא הסטטוס הגבוה ביותר של יונייטד אז הם יציעו את הסטטוס הזה בהשוואה רק לנוסעים תכופים מאוד שמחזיקים בסטטוס הגבוה ביותר של מועדון אחר. לדוגמה: EXP של אמריקן, דיימונד של דלתא, הון של לופטהנזה, טופ-פלטינום של אלעל ועוד. זה כמובן לא אוטומטי ונתון לשיקול דעתה של יונייטד.

      הגב
  6. אלי

    נדמה לי שיש טרקלין של אל על גם בניוארק, לא של המלך דוד, אבל עם שילוט בולט וברור של אלעל

    הגב
  7. אסף

    הטרקלין של אלעל הוא בהחלט סביר ובהחלט טוב , ויש בו מבחר גדול של דברים לאורך כל היום, בייחוד לאחר ששדרגו בו מאפיה עם לחם טרי ופוקאצות מצוינות.
    לפעמים אנשים קצת נסחפים במה שהם מצפים – בופה יש רק בטרקליני המזרח הרחוק….. הטרקלינים באירופה הם די מינימליסטים…..כך שבהחלט אפשר לומר מילה טובה על KDM….תזכירו לי איפה באירופה נתקלתם בטרקלינים עם אוכל ברמות של ואוווו??

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אוכל מעולה באירופה?

      הפירסט של אייר פראנס ב-CDG, הפירסט של לופטהנזה ב-FRA, הפרימיום והביזנס של פינאייר ב-HEL, הביזנס של איבריה (לטיסות ארוכות) ב-MAD, הפירסט של קתאי ב-LHR, הפירסט של סוויס ב-ZRH, הקלאב האוס של וירג׳ן ב-LHR… ובטח שכחתי כמה. אני גם משער שיהיה אוכל מעולה בביזנס החדש של קוונטס ב-LHR. ברוב אלו שציינתי כאן יש פשוט מסעדות ולא רק בופה.

      האמת היא שגם בפירסט ובקונקורד של בריטיש יש אוכל טוב אבל לא הייתי אומר ׳וואו׳. יש להם את ההמבורגר הכי גרוע באירופה, זה גם שיא.

      הגב
  8. Asaf

    חברות המפרץ והאסיתיות בפרט שמו סטנדרט חדש למה שנקרה טרקלין בנמל הבית, מנסיון אישי החוויה של אתיחד באבו דאבי או של קטאי היא מטורפת (שלא לדבר על טרקלינים יעודיים ופרטיים שלהם בשדות האחרים ראה מילנו ציריך וכו), בהתאם גם החברות האירופאיות העלו את הסטנדרטים בכל הקשור לטרקלין הבית למשל לופטי בריטיש וכו – אגב ברבים מהמקרים יש גם טרקלין לנוסעים הנכנסים ולא רק ליוצאים- מה שאין באלעל. מסכים שהשירות והדלפק בנתבג מצויין אבל זה לא מפסיק היום…
    דווקא אני אחד המפרגנים של החברה ופלטינום וותיק אבל בטרקלינים הדרך עדין ארוכה…

    הגב
  9. ארמאנד

    מוזר, לפני כשנתיים טסתי עם UP בתעריף UP Smart (התעריף היקר שלהם) וקבלתי אפשרות להיכנס לטרקלין המלך דוד (בפירוש לא טרקלין דן). יכול להיות שמדובר בשינוי של השנים האחרונות במדיניות?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      זו הייתה הטבה ישנה לרוכשי כרטיס אפ-סמארט, כן. באותה תקופה טיסות אפ המריאו מטרמינל 3 כמובן.

      לאחר מכאן ההטבה הוסרה וטיסות אפ עברו לטרמינל 1.

      הגב
    • ערן

      אם היה לך סטטוס גולד ומעלה, וטסת מטרמינל 3, יכולת להיכנס לטרקלין בכל מקרה.

      הגב
  10. chaim

    כתבת שכל טיסות אל על ממריאים משלוחה d . גם טיסות של סאנדור ממריאות מאותו שלוחה ??

    לא ידעתי שכל טיסות אל על ממריאות מאותו שלוחה ..
    יש עוד חברות שמציעות קבוע מאותו שלוחה ??

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לא כתבתי שכל טיסות אלעל ממריאות משלוחה D אלא שכל הטיסות שממריאות משלוחה D הן של אלעל. יש טיסות אלעל שממריאות גם משלוחות אחרות בטרמינל 3. טיסות אפ וסנדור ממריאות מטרמינל 1.

      יש חברות שמשתמשות באופן עקבי באותם שערי טיסות ומכאן באותן שלוחות, כן. זה יותר נוגע לסידור הפנימי של נתב״ג והקצאת שערים – לא בהכרח לבחירה או להשפעה של חברת התעופה. יש בזה נוחות משופרת גם לשדה, גם לחברה וגם לנוסעים.

      כמובן שלא כל השערים מסוגלים לקבל מטוסים רחבי-גוף מלכתחילה ולכן חברות ששולחות לת״א רק מטוסים רחבי-גוף, כמו יונייטד, דלתא וסוויס, בהכרח יקבלו שערים מסוימים כל פעם מחדש.

      הגב
  11. משה

    האם כרטיס במחלקת עסקים של אלעל שממריא משדה שאין בו KDL מזכה את הנוסע בכניסה לטרקלין כלשהו באותו שדה?

    הגב
    • Lior@FlyingOut

      כן. לאלעל יש הסכמים עם טרקלינים בשדות שאין סהם KDL (הרוב המוחלט של השדות בהם פועלת אלעל). גם נוסעים בעלי סטטוס יכולים להשתמש בטרקלינים האלו, כמובן, לצד נוסעי הביזנס.

      הגב
  12. המגהץ המתמיד

    Kdl פעילים היום? )תקופת קורונה(
    או שמפנים לטרקלין אחר?

    הגב

השאר תגובה