עד תחילת 2016 היו למועדון IHG Rewards תשע קטגוריות מימוש. מלונות מקטגוריה 1 עלו 10,000 נקודות ומלונות מקטגוריה 9 עלו 50,000 נקודות (במדרגות של 5,000 נקודות בין כל שתי קטגוריות). אם ניתן לנקודות של המועדון ערך ריאלי בסביבות 0.5 סנט/נקודה הרי שמדובר על מימוש בשווי של 50$ ללילה במלון מקטגוריה 1, 150$ ללילה במלון מקטגוריה 5 ועד למקסימום של 250$ ללילה במלון מקטגוריה 9. באופן טבעי בקטגוריה הגבוהה ביותר היו כל המלונות היוקרתיים ביותר של רשת אינטרקונטיננטלהרשת הבכירה של הקבוצהכמו האמסטל (אמסטרדם), להגראנד (פריס), פארק ליין (לונדון), טיימס סקוור (ניויורק), מארק הופקינס (סןפרנסיסקו) ורבים אחרים.

בפברואר 2016 המועדון הוסיף שתי קטגוריות מימוש חדשות ורבים מהמלונות המובילים והיקרים של הקבוצה נכללו בהן. מלונות אלו החלו לדרוש 55,000 נקודות או 60,0000 נקודות ללילה כך שמימוש נקודות למלון מהקטגוריה הגבוהה ביותר היה בשווי ריאלי של 300$. זו עדיין יכולה להיות עסקה טובה למדי בהתחשב בעובדה שרבים מהמלונות בקטגוריה הגבוהה ביותר מציעים חדרים במחירים של 500$ ומעלה ללילה בתאריכים מבוקשים.

כעת מגיעות החדשות הרעות: המועדון בחר להוסיף קטגוריות מימוש נוספת, ה-12 במספר, ומלונות מקטגוריה זו ידרשו 70,000 נקודות ללילה. עלייה של 40% בעלות לכמה עשרות מלונות בתוך שנתיים. לילה במלון מהקטגוריה הגבוהה ידרוש נקודות בשווי ריאלי של 350$.

אלו שלושהעשר המלונות שיכללו בקטגוריה הגבוהה החדשה:

  1. אינטרקונטיננטל להגראנד פריס
  2. אינטרקונטיננטל פארק ליין לונדון
  3. אינטרקונטיננטל קלמנט מונטריי
  4. אינטרקונטיננטל סןפרנסיסקו
  5. אינטרקונטיננטל מארק הופקינס סןפרנסיסקו
  6. אינטרקונטיננטל ווילארד וושינגגטון די.סי
  7. אינטרקונטיננטל בוסטון
  8. אינטרקונטיננטל ברקלי ניויורק
  9. אינטרקונטיננטל טיימס סקוור ניויורק
  10. אינטרקונטיננטל הונגקונג
  11. אינטרקונטיננטל מאנזה ביץ׳ אוקינאווה
  12. אינטרקונטיננטל טלאסו בורה בורה
  13. אינטרקונטיננטל להמואנה בורה בורה

כל המלונות ברשימה לעיל דורשים נכון להיום 60,000 נקודות ללילה ׳בלבד׳. בעיניי חלקם לא מצדיקים את הסכום הזה ובטח שלא יצדיקו 70,000 נקודות ללילה כפי שיהיה כנראה התעריף בהמשך השנה.

מלונות עולים ויורדים בקטגוריות

לצפייה ברשימה המלאה של כל המלונות שמשנים קטגוריות לחצו כאן.

לא ספרתי כמה מלונות מופיעים ברשימה אבל לטענת בלוגרים אחרים כ-500 מלונות יעלו בקטגוריה אחת או שתיים וכ-200 מלונות יירדו בקטגוריה אחת או שתיים.

במעבר זריז על הרשימה מצאתי כמה מלונות שאולי ראויים לציון. לפי סדר הופעתם:

  • הולידייאין ליד שדה התעופה של בייג׳ינג (PEK) יורד מקטגוריה 3 לקטגוריה 2. זה מלון נוח למדי עבור מי שיש לו קונקשיין ארוך בשדה ורוצה להתרענן. 15,000 נקודות ללילה זה מחיר הוגן אם כי ישנן אפשרויות שונות וטובות מסביב לשדה.
    – – –
  • אינטרקונטיננטל מדיין, בקולומביה, יורד מקטגוריה 4 לקטגוריה 3. העיר הקולומביאנית הפכה למוקד תיירות משמעותי בשנים האחרונות אז טוב לדעת שיש בעיר אפשרות נוחה וזולה יחסית. המלון נראה במצב טוב מאוד אז לרכוש בו לילה ב-20,000 נקודות זו בטח עסקה טובה.
    – – –
  • אינטרקונטיננטל להגראנד בורדו עולה מקטגוריה 8 לקטגוריה 10. כלומר, לילה במלון יעלה בהמשך השנה 55,000 נקודות. זה אחד המלונות המפוארים ביותר של הרשת באירופה.
    – – –
  • אינדיגו אופרה בפריס, מלון שזוכה לביקורות טובות ונהנה ממיקום מצוין בעיר, עולה גם הוא מקטגוריה 8 לקטגוריה 10. ביחד עם שני המלונות של רשת אינטרקונטיננטל בעיר שעוברים לקטגוריה 12 זו פגיעה משמעותית באפשרויות המימוש בפריס. חבל.
    – – –
  • הולידייאין גולדן מייל בהונגקונג עולה מקטגוריה 7 לקטגוריה 8. לילה בו יעלה בהמשך השנה 45,000 נקודות במקום 40,000 נקודות כיום. המלון נחשב לאחד המלונות המוצלחים ביותר והיקרים ביותר של הרשת בעולם ונהנה ממיקום מצוין במרכז אזור צ׳ים שה צ׳וי. שני המלונות של רשת אינטרקונטיננטל בעיר עולים גם הם בקטגוריה או שתיים כך שעדיין קיים הפרש מחירים בין השלושה.
    – – –
  • אינטרקונטיננטל דויד בת״א עולה מקטגוריה 7 לקטגוריה 9. לילה במלון יעלה 50,000 נקודות בהמשך השנהעלייה של 25% לעומת המחיר הנוכחי. לאור המחירים הגבוהיםבצורהשערורייתית בת״א זה רק הגיוני. זיכרו שלילותבונוס בישראל הם כדאיים יחסית משום שאין תשלום מע״מ.
    – – –
  • קראון פלאזה אילת יורד מקטגוריה 4 לקטגוריה 3. לילה במלון יעלה 20,000 נקודות ׳בלבד׳. המלון הזה כ״כ גרוע שלא הייתי ממליץ עליו גם אם היה בקטגוריה 1.
    – – –
  • אינטרקונטיננטל אוסקה עולה מקטגוריה 9 לקטגוריה 11. מלון יפה ויוקרתי, זה נכון, אבל אין לי מושג איך עליית המחיר הזאת מוצדקת. מחירי המלונות באוסקה בדר״כ לא גבוהים במיוחד אז לא מאמין שהייתי מוכן לשלם 60,000 נקודות ללילה במלון הזה.
    – – –
  • אינטרקונטיננטל אמסטל באמסטרדםמלון נהדר ואחד מהאהובים עליי בעולםעולה מקטגוריה 9 לקטגוריה 11. לילה בו יעלה 60,000 נקודות לעומת 50,000 נקודות כיום. המלון גובה בקלות מעל 500 אירו ללילה ברוב הלילות בשנה כך שמהבחינה הזאת הוא אמור להיות בכלל בקטגוריה 12 החדשה. לילה ב-50,000 נקודות זו עסקה פנטסטית ולדעתי גם לילה ב-60,000 נקודות זו עסקה טובה מאוד ביחס לתמורה. רק שימו לב שהמלון נוטה שלא לשדרג חדרים שהוזמנו בנקודות ולכן כדאי לבקש להוסיף כסף עבור חדר עם נוף לנהר (לרוב 50 אירו ללילה בלבד).
    – – –
  • הולידייאין אקספרס סכיפהול עולה מקטגוריה 2 לקטגוריה 4. חבל מאודזה אובדן של אפשרות טובה מאוד למלון בקרבת שדה התעופה במחיר שפוי.
    – – –
  • קראון פלאזה קווינסטון, שנהנה ממיקום מצוין באזור התיירותי של העיר הניוזילנדית שאני כ״כ אוהב, עולה מקטגוריה 7 לקטגוריה 9. אני לא יודע איך זה מוצדק. גם במחיר של 40,000 נקודות ללילה לא יכלתי להביא את עצמי להזמין חדר אז בטח שלא במחיר של 50,000 נקודות ללילה. יש אפשרויות טובות אחרות בעיר ובסביבתה אז חבל לבחור במלון הזה.
    – – –
  • הולידייאין אקספרס בלגרד, שנמצא באזור נוח יחסית של בירת סרביה, יורד מקטגוריה 3 לקטגוריה 2. מלונות בבלגרד הם לא יקרים במיוחד באופן כללי אבל טוב שיש אפשרות נוחה מספיק וזולה מאוד.
    – – –
  • אינטרקונטיננטל בנגקוק עולה מקטגוריה 6 לקטגוריה 7. לילה בו יעלה 40,000 נקודות (בשווי ריאלי של 200$). אני לא יודע איך זה מוצדק לאור האפשרויות המצוינות שיש בעיר בטווח המחירים הזה ומתחת לו. בהחלט שלא כדאי לרכוש במלון הזה חדרים בנקודות.
    – – –
  • הולידייאין אקספרס יוניון סקוור בסןפרנסיסקו עולה מקטגוריה 7 לקטגוריה 9. כן כן, מלון של רשת הולידייאין אקספרס הולך לדרוש 50,000 נקודות ללילה. הזוי!

לסיכום

רגע שהשינויים האלו ייכנסו לתוקף תהיה ירידת ערך מיידית ומשמעותית לנקודות של המועדון. לפחות בחצי דולר לכל 1,000 נקודותבהערכה גסה בשלב זה.

עבור חברי מועדון רבים המימוש הטוב ביותר לנקודות הוא במלונות היוקרתיים ביותר של הקבוצה, בגדר ׳מימוש חלומי׳, ונראה שכמעט כל המלונות היוקרתיים ביותר הופכים גם יקרים יותר (לפעמים ב-25%). מדהים לראות שיהיו אפילו מלונות מרשתות מוזלות כמו הולידייאין אקספרס וקנדלווד סוויטס שלילה בהם יעלה 50,000 נקודות.

אני ממליץ לכל מי שמחזיק יתרת נקודות גדולה להזמין כמה לילות בונוס ספקולטיביים למקרה השינוי הזה יוחל בצורה פתאומית וללא הודעה מוקדמת. אני הזמנתי כרגע לילה אחד באמסטל ושוקל להזמין לילה נוסף באחד המלונות שיעבור לקטגוריה 12 החדשה.

4 תגובות

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    היי ליאור,

    קודם כל תודה על ההשקעה הרבה בבלוג. אני לומד ממנו הרבה.
    העובדה שהוא נכתב מזווית של ישראלי הופכת אותו לרלוונטי ומיוחד.

    ברשותך- שאלה לא קשורה לפוסט, בנוגע לאלסקה (שואל כאן, כי אני לא יודע אם אתה רואה תגובות לפוסטים ישנים).
    יוצא לי לטוס לא-מעט בקתאי, במחלקות הזולות בד"כ. כיוון שהם מעניקים מעט מאוד מיילים במחלקות הזולות והיות שמועדון אצלהם עולה 100$ לשנה, לא משתלם עבורי לפתוח שם נוסע מתמיד.

    אני תוהה לאיפה כדאי להכניס את המיילים, ואלסקה נראת כמו אופציה טובה – מה דעתך?
    האם חייבים לטוס מינימום של טיסות ספציפית באלסקה איירליינס כדי לקבל בה מעמד?

    תודה!

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      קתאי מפעילה למעשה שני מועדוני תעופה במקביל: אסיה מיילס (בו אפשר לצבור מיילים מטיסות – אבל לא סטטוס) ומרקו פולו קלאב (MPC, שבו לא ניתן לצבור מיילים אבל כן ניתן להשיג סטטוס גבוה ולקבל הטבות בלעדיות – והוא מועדון בתשלום). מכיוון שהבעת עניין בסטטוס גבוה אני מבין שאתה לא מעוניין להסתפק רק בחברות באסיה מיילס.

      המועדון של אלסקה הוא אפשרות מצוינת, כן, וכך גם המועדון של בריטיש. שניהם יציעו לך צבירת מיילים/אוויוס דומה ואפשרות להשיג סטטוס גבוה. אבל יש כמה הבדלים ביניהם. במועדון של אלסקה תצטרך לצבור יתרת מיילים מסוימת כדי להשיג סטטוס אבל הסטטוס הזה לא יקנה לך הטבות מיוחדות בטיסות של קתאי (אבל כן ייתן לך בונוס מיילים). חמשת מחלקות הכרטוס הנמוכות של קתאי יאפשרו לך לצבור מיילים לפי 25% ממרחק הטיסה בלבד – אז הדרך לסטטוס תהיה ארוכה למדי. במועדון של בריטיש תקבל נקודות סטטוס עבור כל טיסה, גם במחלקת הכרטוס הנמוכה ביותר, ותצטרך לצבור מספיק נקודות סטטוס כדי להגיע לדוגמה לסטטוס סילבר שיקנה לך הטבות רבות בטיסות עם קתאי לרבות בחירת מושבים מועדפים, כניסה לטרקלינים, עלייה מוקדמת למטוס ועוד. שבע מחלקות הכרטוס הנמוכות של קתאי יאפשרו לך לצבור אוויוס לפי 25% ממרחק הטיסה. כלומר, בבחירה במועדון של בריטיש אתה מוותר על צבירת נקודות עדיפה (המיילים של אלסקה שווים משמעותית יותר מהאוויוס של בריטיש) ובתמורה מקבל דרך קצרה יותר לסטטוס (כמעט בטוח) וסטטוס ששווה הרבה יותר.

      ולא, אין צורך לטוס עם אלסקה אפילו פעם אחת כדי להשיג סטטוס גבוה במועדון שלה.

      וכן, אני רואה כל תגובה שעולה לאתר. גם לפוסטים ישנים. (:

      הגב
  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    תודה רבה על התגובה, להבא אגיב במקום הרלוונטי.

    אכן, אני מתעניין גם בסטטוס. מדבריך אני מבין ש-
    קתאי לא רלוונטית, בשל דמי החבר והצבירה האיטית
    ואלסקה לא רלוונטית, כי הסטטוס שלה לא מועיל בקתאי.

    המלצת על BA, אבל למיטב הבנתי הם דורשים מינימום 2 טיסות ב BA (ספציפית) בכדי לקבל סטטוס. כיוון שאני לא מתכנן טיסה איתם בעתיד הנראה לעין, אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי.

    אולי פשוט אוותר על רעיון הסטטוס ואכניס את המיילים למקום שהכי סביר שיניב טיסות בונוס.

    חייב לציין שהחיים ב SkyTeam היו הרבה יותר קלים. אני חושב שאירופלוט נוחה יחסית לקבלת סטטוס.
    תוך 2 נסיעות לוייטנאם ונסיעה אחת לאירופה (שוב, במחלקות זולות) הגעתי לסטטוס.

    שוב תודה.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      נכון, צריך שתי טיסות עם בריטיש/איבריה על מנת להשיג סטטוס ברונזה במועדון BAEC וארבע טיסות עם בריטיש/איבריה על מנת להשיג סטטוס סילבר או גולד. דרישת סף משמעותית לכאורה אם כי אפשר להשלים אותה, במידת הצורך, עם כרטיס זול יחסית לביקור קצר בספרד. על כל פנים היא קיימת.

      אם אתה לא מאמין שתטוס עם בריטיש/איבריה ואתה מעדיף מועדון טוב לצבור בו מיילים למימוש – המועדון של אלסקה יהיה בחירה טובה.

      הגב

השאר תגובה