בנובמבר פרסמתי פוסט בלי נושא שבו הזמנתי אתכם לשאול אותי כל שאלה בנושאי טיסות, מלונות, מועדוני לקוחות וכו׳. לפוסט ההוא יש כיום 125 תגובות. לפוסט של השבוע שעבר, במתכונת דומה, יש כרגע 69 תגובות. מבחינתי זו הצלחה!
השאלה האהובה עלי מהפוסט הקודם נשאלה ע״י יואב, קורא ותיק של הבלוג, והיא: ״מה האינטרס של חברות תעופה מוצלחות, גדולות ונחשקות (דוגמת אמירייטס, הינאן ואחרות) לא להצטרף לברית תעופה אלא להישאר עצמאיות עם מספר שיתופי פעולה ותו לא?״. הנה חלק מהתשובה שעניתי:
כשחברת תעופה מצטרפת לברית היא נכנסת למערכת יחסים מקיפה מאוד עם חברות תעופה רבות. מצד אחד – היא מקבלת תנועה משמעותית של נוסעים, מרחיבה את רשת היעדים שלה בצורה דרמטית (בהוספת טיסות המשך של החברות השותפות) ומציעה לנוסעיה התכופים את האפשרות להנות מהטבות עם חברות רבות ברחבי העולם. כל אלו יתרונות אדירים לכל חברה. מצד שני – היא צריכה להתאים את עצמה לסטנדרטים של הברית, צריכה להפנות חלק מההכנסות שלה לברית וצריכה להציע הטבות רבות ושירותי קרקע נרחבים יותר לקהל גדול פי כמה של נוסעים תכופים (בעלי סטטוס גבוה בברית שטסים איתה). לפעמים זה משתלם יותר ולפעמים זה משתלם פחות. כבר קרו מקרים בעבר שחברת תעופה עזבה ברית כלשהי כי היא החליטה שהשותפות לא מתאימה לה.
אבל מעבר ליתרונות וחסרונות חשוב גם לזכור שהצטרפות לברית תעופה אינה דבר טריוויאלי. חברה צריכה להתקבל לברית. כלומר, חברה צריכה להציע את עצמה לברית, לנמק אילו יתרונות הברית תקבל מההצטרפות שלה ולקוות ששאר החברות בברית ירצו בה. כאן נכנסים לתמונה שיקולים רבים לרבות שיקולים פוליטיים (אולי הסיבה הראשונה שבגללה אלעל אינה בברית כלשהי), שיקולים גיאוגרפיים (כך, לדוגמה, שתי חברות מובילות ממדינה אחת לא יהיו באותה ברית), שיקולים של אחזקות בחברות תעופה אחרות ועוד.
ועכשיו תורכם…
הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.
(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).
היי ליאור!
הזמנו יחד לפני כמה שבועות לקבוצת אנשים די גדולה כרטיסי טיסה ב'וויזאייר'. לצערנו, עקב נסיבות אישיות ככל הנראה לא נוכל לטוס. ברצוני לברר בהתאם לכך:
1.האם יש איזה שהוא סיכוי לקבל החזר על הכסף ששולם או על חלקו?
2.במידה ולא, האם חובה עלינו להודיע לחברת התעופה על כך שלא נגיע לטיסה או שאפשר להשאיר את זה כך ואם מאן דהו ירצה בסוף לנצל את הכרטיס (מה שלא נראה כרגע בכלל) שינצלו.
3. בכל אופן, מה אתה ממליץ לעשות במצב כזה בכדי להרוויח את המיטב.
תודה רבה
אם אין אפשרות ביטול בכרטיס אז כנראה שהכסף אבוד. אלא אם ההזמנה בוצעה בשבועיים האחרונים ואז ניתן לבטלה ע״פ חוק הגנת הצרכן – לפחות אם ההזמנה בוצעה בישראל.
בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות לחברה בהקדם ולהסביר את הבעיה. אולי יבואו לקראתך ויסכימו להחזיר לך את הכסף בצורת קרדיט לשימוש עתידי – כלומר, טיסה חלופית.
ראוי להודיע לחברה שאתה לא מגיע לטיסה רק במידה ועשית צ׳ק-אין לאותה טיסה. גם אז, במידה ולא תודיע כנראה שלא תהיה סנקציה כלשהי (על אף שפורמלית יש קנס למקרה של No-Show, אך חברות תעופה לא באמת דורשות אותו).
האם החברה לא חייבת להחזיר את מיסי הנמל?
כן.
אם עשיתם ביטוח נסיעות (או שיש כזה אוטומטית מכרטיס האשראי) יש סיכוי שהנסיבות האישיות שלכם מכוסות ותוכלו לקבל את הכסף חזרה מהביטוח.
אליטליה. מדברים על פשיטת רגל כבר תקופה ונראה שהממשלה האיטלקית מחזיקה אותה בחיים כל פעם לעוד כמה חודשים.
אם אני זוכר נכון, בפעם האחרונה שדובר ל הנושא דיברו על אפריל כחודש בו נדע עם החברה ממשיכה ממשיכה להתקיים או נעלמת. האם יש עדכונים? היית קומה כרטיס לסוף אפריל או שמסוכן מדיי כרגע?
כרגע אין חשש מהותי לגורלה של החברה. ממשלת איטליה ממשיכה להזרים כספים ויש דיבורים קונקרטיים על רכישתה בידי קבוצת לופטהנזה. ברגע שיהיו החלטות כמובן אעדכן (בעמוד חדשות ומבצעים, בתור התחלה).
בהמשך החודש אעלה פוסט בנושא שנכתב בשיתוף ארגון ישראלי מצוין שעוסק בתחום הגנת הצרכן בעולם התעופה.
היי ליאור,
האם אתה מכיר את המבצע הנוכחי של מיילס אנד מור?
For a limited-time get 50,000 Bonus Milesafter you spend $3,000 on purchases in the first 3 months your account is open*
זה הקישור: https://www.theexplorercard.com/50kAFWLTO?CELL=Q1Y&utm_medium=email&utm_campaign=180209_MPPT_16327_FebPULSEacquisition1_C000016327&utm_source=Partner_Chase&utm_content=0_ET07&icid=UlBKNzAzOTM=&launch_date=20180209&S_HASH=2426c22e3bcbe995d7e4aebc40393603e306c6e306b19f43422abeeff41c019c
מה דעתך? אני לא נוסעת הרבה אבל 50,000 מיילים נשמעים טוב 🙂
זה כרטיס אשראי לשוק האמריקני. ישראלים לא יכולים לקבל אותו (לפחות לא בקלות ובלי פעולות נוספות).
אהה. אוקיי. מוזר שהם שלחו לי ההצעה.
בנוסף לעובדה שזה כרטיס אשראי אמריקאי, שים לב שהנקודות הן של united ולא של miles&more
היי ליאור
יש לי טיסה לבנגקוק ואני מעוניין להמשיך ליעד נוסף בטיסה פנימית. האם יש לי דרך כלשהי לחבר את הטיסה השלישית (העצירה הראשונה במוסקבה, השנייה בבנגקוק) כדי שהמזוודות ימשיכו לנוע ישירות ליעד הסופי (למרות שבהזמנה המקורית היעד הסופי הוא בנגקוק) או שאחרי שנחתם ונקנה כרטיס הטיסה אני יהיה חייב לצאת ולהיכנס מחדש ולבצע שוב שליחת מזוודות באופן עצמאי?
חברות תעופה יכולות להעביר כבודה אחת לשניה כל עוד יש ביניהן הסכם מתאים (אינטרליין). בפועל הסכם רב-צדדי כזה קיים בין הרוב המוחלט של חברות התעופה הסדירות בעולם. חברות לואוקוסט, חברות מקומיות קטנות מאוד וחברות שכר בדר״כ לא חתומות על הסכמים כאלו ולא מעוניינות להתעסק עם שרשור כבודה.
הבעיה היא שמאז ומעולם לתאילנד היו נהלים ייחודיים בתחום הזה ואני כבר הפסקתי לעקוב אחר השינויים. לפי מקורות מסוימים לא צריכה להיות בעיה לשרשר כבודה לאחד ממספר שדות תעופה מרכזיים אחרים בתאילנד לאחר נחיתה בבנגקוק, גם אם שתי הטיסות הן בכרטיסים נפרדים, ולפי מקורות אחרים שתי הטיסות חייבות להיות תחת כרטיס אחד והשירות מוצע רק למגוון מסוים של חברות תעופה.
המשמעות בפועל היא שאין מנוס אלא לפנות לחברת התעופה הראשונה, אירופלוט במקרה הזה, ולבקש הבהרה. תדגיש שאתה לא מעוניין לשנות את הכרטיס הנוכחי שלך בשום צורה אלא לרגוש בנפרד טיסת המשך – ואתה רוצה לדעת אם תוכל לשלוח את הכבודה ישירות ליעד הסופי.
הנה מידע נוסף בפוסט מ-2015:
https://flying-out.com/2015/03/24/check-luggage-through/
אגב אירופלוט נוראיים בשירות – בעיקר בטלפון…
במייל עוד איכשהו
סיפור קטן- ושתי מסקנות חשובות:
לפני כמה שבועות הייתי בחו"ל לצורך עסקים, והיית לי טיסה פנימית (בת כ50 דק') מעיר מקומית בשעה 19:05 בשביל להספיק טיסת המשך חזרה לישראל בשעה 22:15. הגעתי לתחנת רכבת מקומית שממנה יוצאת רכבת בשעה 18:00 לנסיעה כבת 17 דק' לשדה התעופה המרוחק מעט מהעיר, ובהתחשב בעובדה שלא היה לי כבודה למסירה לבא לשדה כ45 דקות לפני הטיסה היה זה מספיק זמן קודם הטיסה.
בשעה 17:58, כ2 דק' קודם זמן יציאת הרכבת אני רואה כי כתוב על הצג שהרכבת תאחר ב15 דקות. מה שאומר, שאני אבוא לשד"ת בשעה 18:32. קצת מאוחר אבל בסדר…
כעבור 10 דק' אני רואה לפתע שכתוב שהרכבת תצא רק ב18:20, וכעבור עוד 2 דק' נוספו עוד 5 דק' וזמן היציאה עודכן ל18:25. לא עברו עוד כמה דקות והרכבת נמחקה לחלוטין מהמסכים…
השעה היתה 18:27 (מה שאומר שהבורדינג לטיסה כבר החל…) ואני שהטיסה היתה חשובה לי מאד (בהתחשב בכך שטיסת ההמשך לת"א היתה תלויה בה) רצתי החוצה ועצרתי מונית. זמן הנסיעה במונית משם הינו בממוצע כ35 דק' כך שהרבה סיכוי לא היה לי, אך האצתי בנהג והבטחתי לי עוד כסף באם אגיע מוקדם לשדה. בסופו של דבר הגעתי לשערי השדה בשעה 18:56, 9 דקות לפני ההמראה…
הדבר הראשון שעשיתי, היה לרוץ (כפשוטו…) לדלפקי החברה ולומר להם שהגעתי. הנציגה הראתה לי שכתוב על המסך שהבורדינג כבר הסתיים. אמרתי לה כי האיחור הוא לא באשמתי, וכי טיסת ההמשך שלי תלויה בזה. היא התלבטה לרגע, ואז התקשרה לצוות המטוס להודיע שאני בדרך, וקראה לאיש צוות שנצמד אלי ורץ איתי בשדה ועקף איתי על כל התורים. כשהגעתי לגייט שאלו אותי אם אני זה הנוסע המדובר, וכשעניתי בחיוב איש צוות הוריד אותי אל האוטובוס שחיכה למטה, אך כיון שהבורדינג כבר הסתיים וכולם כבר היו על המטוס האוטובוס חיכה רק לי והייתי הנוסע היחיד בו. סוג של חוויה… בסופו של דבר, הטיסה המריאה בעשר דקות של איחור בגללי, ואני הגעתי לטיסת ההמשך אמנם בלי נשימה, אך לפחות בזמן.
מסקנותי מהסיפור: 1. לעולם אל תסמכו על האופציה האחרונה שלכם להגיע לשדה. תמיד צריך לחשוב על הדבר ההזוי שיכול או לא יכול לקרות ולהשאיר אופציה נוספת להגעה פתוחה .(אי הגעת רכבת הוא דבר די הזוי לטעמי…)
2. במידה ואיחרתם, בבואכם לשדה דבר ראשון תדאגו ליידע אי־מי מאנשי הצוות על בואכם (אפילו במחיר של עוד דקה – שתיים). הוא יוכל לפי שיקול דעתו לעכב את הטיסה ולדאוג שימתינו לכם, בלי זה הסיכוי שלכם יהיה נמוך עוד יותר.
טיסות נעימות ורגועות לכולכם… 🙂
תודה רבה על השיתוף ועל הטיפים המועילים!
פעמים רבות מתייעצים איתי על קונקשיינים קצרים, תחת כרטיס אחד או יותר, ועל כל מיני סידורי נסיעה שדורשים שהכל יתקתק כמו שעון שוויצרי. העצה הבסיסית שלי היא שאפשר בהחלט לתכנן לו״ז צפוף – ונודה על האמת, לא לכולם יש את הרצון או הזמן להגיע שעתיים או שלוש שעות לפני כל טיסה לשדה – אבל חשוב באותה מידה להכיר את החלופות ולהתחיל באקסקלציה מיד כשמתעוררת הבעיה הראשונה. כך, בסיפור שלך, מי שמתכנן על רכבת מסוימת שמגיעה לשדה כ-45 דקות לפני הטיסה – פרק זמן קצר אך מספיק, ככלל – צריך להיות מוכן לקחת מונית לשדה ממש עם פרסום האיחור הראשון של הרכבת. זו לפחות דעתי. זה בעצם המחיר ללו״ז צפוף (שכל ׳תקלה׳ הכי קטנה עלולה לגרום עלויות חריגות). לפעמים זה בגדר נסיעת מונית לא צפויה ולפעמים זה בגדר רכישת כרטיס טיסה חדש בעלות של מאות דולרים.
למי שרוצה לקרוא סיפור דומה, הנה:
https://flying-out.com/2017/01/12/how-i-almost-missed-a-flight/
היי ליאור,
שאלה: קניתי כרטיסי טיסה לאוסקה חזרה מטוקיו בקתאיי פסיפיק – טוריסט פרימיום.. הכול יופי טופי. אבל פתאום נפל לי האסימון שבדרך חזרה השהיה שלי בהונג קונג היא של 4 שעות ומשהו, שזה המון… איך לדעתך אפשר להוסיף עוד יום יומיים קונקשן/שהות בהונג קונג במינימום עלות? כשהתקשרתי לחברת טל – הנציגה בארץ, התוספת הייתה יקרה ביותר.. יש דרכים אחרות? יצירתיות ומתוחכמות לעשות את זה?? גם כך אנחנו משלמים הון..
תודה,
זהבה
לצערי אני חושש שאין דרך להתגבר על תנאי הכרטיס. כדי לכפות עצירה בהונג-קונג, בהנחה שתנאי הכרטיס מאפשרים עצירה, הרי שיש לשלם את עמלת השינוי ולקוות שגם בטיסה החלופית (כעבור יומיים, נגיד) יש מושבים פנויים במחלקת הכרטוס המסוימת כי אחרת צריך להוסיף גם את הפרש המחיר.
דבר אחד שכדאי לעשות הוא לעקוב אחר זמני הטיסות. ממש לבדוק אקטיבית מדי פעם באתר החברה. אם אחת מטיסות החזור תשתנה בשעות הרי שלכאורה תהיה לך עילה לפנות לחברה. שינוי קל בשעות הטיסה לא יקנה לך פורמלית זכות לשנות את הכרטיס בחינם או לבטלו ללא קנס אבל הוא כן יעודד את חברת התעופה לבוא לקראתך. אני מתכוון, למשל, למצב בו הטיסה שממריאה מאוסקה נדחית בשעה אחת בלבד או אפילו בחצי שעה. במקרה כזה תוכלי לפנות לחברה ולטעון שהשעה המעודכנת מוקדמת לך מדי ואת מעוניינת לעבור לטיסה מאוחרת יותר באותו יום להונג-קונג (ואז, בהכרח, ייאלצו גם לתת לך טיסה אחרת לת״א אולי ביום למחרת).
תודה
חלילה בעילום שם. אני יואב. קורא ותיק שעוקב אחרי הבלוג שלך כבר למעלה משלוש שנים. הכינוי שלי מאז ומעולם בקרב חברי הוא "יו"ד יו"ד", ועל כן זה גם השם שבחרתי לעצמי כשהתחלתי להגיב לך. נעים להכיר.
אהלן יואב. (:
אני יודע שזה אתה ע״פ כתובת המייל המצורפת (וזכות כך התגובות שלך מאושרות אוטומטית, בניגוד לתגובות חדשות של משתמשים לא מזוהים). אבל רק למקרה שלא התכוונת להזדהות כתבתי ״בעילום שם״. הפוסט תוקן.
ושוב תודה על השאלה המצוינת בשבוע שעבר!
דבר ראשון תודה רבה על הבלוג. אני כבר שנים קורא בלוגים דומים אמריקאים, אבל הזוית הישראלית מוסיפה המון.
עוד כחודש אני מתכנן לטוס בין אוסטרליה וניו זילנד ומתכנן לטוס במחלקה הראשונה של אמירייטס בשביל החוויה (מקלחת בשחקים) במחיר סביר. לטיסה יש גם מספר טיסה של קוונטס ואני מתכנן לקנות אותה דרך האתר של קוונטס.
מכיוון שאני קונה את הטיסה דרך קוונטס תהיתי האם יש דרך לקנות אותה דרך מיילים של אמריקן או שרק במזומן (~1000$) ולצבור את המיילים לטובת אמריקן? לפי מה שקראתי אי אפשר אבל רציתי דעה נוספת.
תודה!
קודם כל – סחטיין שאתה מנצל את ההזדמנות ומאחל לך טיסה מצוינת.
לא תוכל לרכוש את הטיסה הזאת עם מיילים של אמריקן אבל כן תוכל לצבור מיילים של אמריקן מהטיסה (לרבות מיילים לסטטוס) בתנאי שהיא תוזמן בקוד של קוונטס. זה חריג לכלל לפיו על מנת לצבור קרדיט במועדונים של הברית צריך שהטיסה גם תופעל ע״י אחת השותפות בברית וגם תהיה בקוד של אחת השותפות בברית.
הי ליאור אשמח אם תתן פירוט על צבירת מיילים לסטטוס של מילס בונוס של החברה היוונית
בכל הclass של יוניטד סוויס לופטהנזה
אני צריך לעלות מדריך מסודר למועדון הזה באמת.
לגבי השאלה – כל המידע נמצא בצורה נוחה בטבלאות באתר המועדון. הנה הקישורים הישירים לטבלאות הצבירה מטיסות של יונייטד, סוויס ולופטהנזה.
https://en.aegeanair.com/milesandbonus/how-to-earn/all-airlines/#UNITED
https://en.aegeanair.com/milesandbonus/how-to-earn/all-airlines/#SWISS
https://en.aegeanair.com/milesandbonus/how-to-earn/all-airlines/#LUFTHANSA
הי ליאור,
קורא ומאוד נהנה מהבלוג הזה.
שאלה שתמיד הטרידה אותי – האם ואיך חברות תעופה מרוויחות מהעובדה שאני מקרדט אליהן טיסות של חברות אחרות בברית. האם זה עול שהן חייבות לשאת או שיוצא להן משהו מזה שאני צובר נקודות אצלן למרות ששילמתי לחברה אחרת ?
מועדוני תעופה כבר לא מתעסקים בתגמול נאמנות אלא במסחר בנקודות (במערכת שבה הם הבנק המרכזי, הבורסה וקובעי המחירים). המסחר הזה פועל בחסות הסכמים שמסדירים הרבה מאוד ׳העברות כספים׳ בין חברות התעופה – אלא שבפועל זה נעשה בצורת קיזוז, כי מדובר במסחר במטבע וירטואלי.
כשאתה טס עם חברה א׳ ומקרדט למועדון של חברה ב׳ אז חברה ב׳ פונה לחברה א׳ בבקשה לקבל החזר עבור הקרדיט שהיא מנפיקה לך. חברה א׳ בפועל לא צריכה להעביר כסף לחברה ב׳ כי החוב ביניהן דינמי ובין השאר כשהמועדון של חברה ב׳ ירצה להנפיק כרטיס בונוס לטיסה של חברה א׳ הוא יצטרך לשלם לה על המושב. זו מערכת היחסים הבסיסית. כששתי חברות תעופה שותפות בברית תעופה אחת, או כשיש ביניהן הסכם שת״פ (במסגרתו שת״פ בין המועדונים), הרי שהן מסכימות למערכת יחסים כאמור.
לכן גם במצב דברים רגיל אין לנוסע סיכוי לקבל נקודות משני מועדוני תעופה שונים עבור אותה טיסה. כי בכל בקשת קרדיט כאמור המועדון פונה לחברה שהפעילה את הטיסה כדי ׳לרשום׳ את הטיסה לזכותו ואז נותן קרדיט לחבר המועדון. ברגע שמועדון תעופה שני יפנה לחברה בבקשה דומה הוא יקבל סירוב כי החברה תטען שהיא כבר שילמה על קרדיט עבור הנוסע.
ניסיון חיובי ביותר אתר club1hotels.
מצאתי תעריף זול יותר באתר המלון שרציתי במסגרת מבצע של המלון.
שלחתי להם צילום מסך. למרות שהיה מדובר במבצע של המלון הם הסכימו להשוות את התעריף ובנוסף לתת לי הנחה של 100$ על התעריף.
מאוד הופתעתי מכיוון שאני יודע שהתוכניות BRG תנאי ההזמנה בין 2 האתרים שמשווים ביניהם צריכים להיות זהים.
הופתעתי לטובה. גם המענה במייל היה תוך דקות ספורות.
שמח מאוד לשמוע, תודה על הפידבק!
C1H הוא אתר יחסית צעיר, ויחסית קטן, אז המנטליות שם כרגע היא מאוד חיובית. הם יצרו תוכנית BRG – שלא הקדשתי לה עדיין פוסט כי לא יצא לי לנסות אותה בעצמי – והתנאים שלה ישירים, פשוטים להבנה ונוחים. במקום להקשות על הלקוח ולדרוש ממנו הוכחות כאילו שהוא מנסה לרמות מישהו, באתר C1H פשוט באים לקראתו מתוך הבנה שלקוח מרוצה יחזור שוב.
פעם אחר פעם קוראים של הבלוג כותבים לי בפרטי, או גם כאן בתגובות, על חוויות חיוביות עם שירות הלקוחות של C1H.
הי ליאור, כל הכבוד על הרעיון של "שלישי של שאלות".
אני רוצה להזמין לילות ב-Hotels.com לאחר מעבר באתר הקאשבק TCB האמריקני בו יש לי חשבון פעיל. ראיתי שבאתר TCB רשום שזו פעולה שניתנת רק לתושב צפון אמריקה, ותושב מזה"ת צריך לעבור דרך TCB APAC. רציתי לדעת איך ניתן לעבור מ-TCB האמריקני ל-TCB APAC? אם הם אתרים נפרדים כמו זה הבריטי למשל, האם צריך להירשם מחדש? בקיצור, מה צריך לעשות, ואיך עושים זאת.
כקורא קבוע כבר מעל שנתיים, אני זוכר שראיתי בעבר פוסט שהתייחס לזה, רק שלצערי לא מצאתי אותו.
תודה.
כן, קוראים אחרים התייחסו לבעיה הזאת בעבר. ככל הנראה התנאי שתיארת נאכף ואכן לא ניתן החזר כלשהו באתר האמריקני של TCB למשתמשים שכתובת המגורים שלהם מחוץ לארה״ב.
למיטב ידעתי ישנם חמישה אתרים שונים של TCB: ארה״ב, בריטניה, יפן, סין והודו. כל אחד מהם דורש רישום חדש ופועל עצמאית. אני משתמש רק בשניים הראשונים. לא קראתי את התנאים של האחרים באשר להחזר מאתר הוטלס.קום אז בדוק מה כתוב שם והאם ההחזר פתוח לכולם (או לאיזו יבשת משתייכת ישראל לטובת העניין).
במקרה של אתרים כמו הוטלס.קום יש חלופות לקאשבק. מה גם שלפעמים הקאשבק מונע שימוש בקופונים וכו׳ – או להפך, ששימוש בקופונים מבטל את הקאשבק. דרך אחת להתמודד עם זה היא באמצעות רכישת תווי-קנייה של הוטלס.קום שלפעמים נמכרים בהנחה באמזון או באיביי. להבנתי תווי-הקנייה האלו ניתנים לשימוש כמו כסף באתר ואז, בעצם, ההחזר מתקבל במעמד הקנייה שלהם במקום בשבועות שלחר השלמת השהייה. גם תווי-הקנייה האלו נמכרים לעיתים תכופות בהנחה של 5% עד 15%.
שלום ליאור ושוב תודה
ציינת כמה פעמים שאמקס פלטיניום הוא כרטיס מצוין למרות הצבירה היחסית נמוכה שלו
רציתי לשאול מה הם הדברים שהופכים אותו לכרטיס שווה למרות העלות הגבוה שלו
כן, בהחלט, הנה כמה הטבות לדוגמה:
(1) גישה לתוכנית Fine Hotels & Resorts. אפשר לומר שזו ההטבה שמעניינת אותי יותר מכל וכבר ניצלתי אותה מספר פעמים. הזמנת מלון בתעריף FHR מקנה הטבות רבות שיש להן ערך כספי אמיתי של כמה עשרות דולרים לכל שהייה (או אפילו מאות דולרים, זה סובייקטיבי).
(2) שירות לקוחות מועדף – גם במוקד הטרוול וגם בכלל. יש לי כרטיסי פלטינום של חברות אשראי אחרות ומעולם לא הרגשתי כמו לקוח בכיר במיוחד בגלל זה. לעומת זאת עם אמקס, איכשהו, התחושה מורגשת יותר ולהערכתי שירות הלקוחות טוב יותר. חשוב גם לזכור שאמקס לא מחלקת את כרטיס הפלטינום ׳בחינם׳ או בקלות לכל מיני חברות, וועדי עובדים, מועדוני צרכנות וכו׳ – ומי שמחזיק באמקס פלטינום משלם על זה.
(3) הטבות והנחות אגביות – גם בעולם הטרוול וגם בכלל. אני סה״כ מתרשם לטובה מהמבצעים המזדמנים של הכרטיס ומכל מיני הטבות יחסית שוליות שהוא מציע. סטטוס סילבר של קלאב קרלסון, סטטוס במועדון של הרץ, שלוש כניסות לטרקליני פריוריטי פאס, כניסה חופשית לטרקלין דן בנתב״ג, הנחות קבועות אצל חברות מסוימות וכו׳.
(4) ביטוח נסיעות מורחב. בעיניי הפוליסה של אמקס פלטינום היא מספקת לנסיעות שיגרתיות, אבל כמו עם הפוליסות של כרטיסים אחרים גם היא מוגבלת למישה ימים רצופים בלבד.
(5) מוקד הטרוול של אמקס ידוע כבעל יכולת אמיתית לעזור. לפחות שני קוראים של הבלוג כבר העידו שהם קיבלו סטטוס גולד של הילטון לשנה ע״פ בקשתם במועד הטרוול. לאמקס העולמית יש שיתופי פעולה רחבים עם חברות רבות ולפעמים חברה מקומית של אמקס יכולה לגשת להשיג הטבות מסוימות עבור לקוח מסוים אפילו אם אותן הטבות אינן ניתנות בצורה פורמלית. זה היתרון של חברת אשראי עולמית בניגוד לחברת אשראי מקומית.
(6) אפשרות להמיר נקודות ל-SPG. אומנם יחס ההמרה הכללי אינו גבוה אבל המרה ל-SPG פרושה גמישות פנטסטית לנקודות. זה בזמן שכרטיסים אחרים בשוק מאפשרים המרה למועדון תעופה אחד בלבד או לשניים לכל היותר. אז אמקס מקריבה יחס המרה לטובת גמישות ואני יכול לחיות עם הבחירה הזאת.
הייתי מוסיף לרשימה גם סטטוס גולד אוטומטי בהילטון וקרלסון
לא בכרטיסים ישראלים.
פלטינום ישראלי נותן סילבר בקלאב-קרלסון, זה הכל.
רציתי לשאול על סיפור שקרה לי לפני חודש היתה לי טיסה מניו יורק לארץ דרך פריז הגעתי בערך 45 דק' לפני ההמראה רק שבמדוזה היה לי עודף משקל הדיילת שלחה אותי לשלם במכונה עבור העודף למעשה קצת הסתבכתי עם זה עד שחזרתי נסגרה העליה למטוס ונאלצתי להזמין כרטיס חדש לדעתך יש הצדקה לכך שלמרות שהגעתי בזמן והתחלתי את התהליך
אהלן אבי,
אשמח אם תוכל לתת פרטים נוספים, כי המקרה שאתה מתאר הוא חמור למדי בעיניי.
כשאתה כותב ״הדיילת שלחה אותי לשלם״ – האם הכוונה לדלפקי הצ׳ק-אין? או לשער העלייה למטוס? ואם מדובר בשער העלייה למטוס – איפה בדיוק נמצאות המכונות לתשלום? ובכל מקרה מדובר על מקרה שבו הגעת לטיסה בעצם, וסוכן קרקע ראה אותך, ובכל זאת סורבת. אסור שמצב כזה יקרה.
על בסיס המידע שכתבת כאן אשמח להפנות אותך לארגון שמטפל בעניינים מסוג זה ויוכל לתת לך מידע נוסף ואולי גם ייעוץ משפטי מול חברת התעופה. על בסיס המידע שכתבת נשמע שיש לך עילת תביעה אמיתית. אם תרצה – אנא שלח לי פרטים נוספים במייל (lior@flying-out.com).
דבר ראשון, אחלה בלוג.. אני עוקב אחריו באופן הדוק ומאוד נהנה לקרוא אותו.
ביצעתי הזמנה "מהיום למחר" של טיסה במחלקת עסקים בנקודות לרומא באל-על, בעקבות הפוסט שלך משבוע שעבר (החזרה מוינה – מבצע חורף). זו פעם ראשונה שאני טס עסקים באל-על ואני רוצה לוודא שלא אפספס הטבות שלהם… מה מצפה לי בנתבג מבחינת צ'ק-אין ותורים אחרים (לא שולח כבודה), טרקלין והטבות אחרות, מהירידה מהמונית ועד השרוול בשדה הבית של החברה?
אגב גם הזמנת המלון נעשתה בהשראת פוסט אחר שלך משבוע שעבר (יצא לי הכי זול ומשתלם להזמין בסוף דרך האתר של יונייטד).
אהלן גיא,
שמח לשמוע שאתה קורא את הבלוג בקביעות ועוד יותר שמח לשמוע שהטיפים עוזרים לך בנסיעות שלך!
רומא נהדרת – מקווה שתהנה המון.
לשאלתך על טיסת אלעל,
(1) באולם הנוסעים היוצאים, איפה שהתורים לדלפקי הצ׳ק-אין, לך עד הקיר בקצה הימני של האולם. שם נמצא התור לעמדות המלך דוד שאינן נראות מהאולם עצמו. הדלפקים האלו מיועדים לנוסעי מחלקות הפרימיום של אלעל ולחברי מועדון בסטטוס גולד ומעלה. אם אתה זקוק להדפסת כרטיס עלייה למטוס או לכל עניין אחר – זו הכתובת.
(2) אתה צריך לעבור תשאול ביטחוני. יש תור ייעודי לנוסעים ללא כבודה בכניסה למתחם הבידוק הביטחוני. יש גם מתשאלים של אלעל באולם הנוסעים היוצאים.
(3) כנוסע במחלקת פרימיום אתה זכאי לעבור בתור המהיר לבידוק הביטחוני. כלומר, אל תיגש לכניסה הראשית אלא חפש את העמדה הייעודית שאמורה להיות מצד ימין למתחם (כל פעם משנים שם דברים…).
(4) בכניסה לאולם הדיוטיפרי גש לשלוחה D שם נמצא טרקלין המלך דוד. בטרקלין יש מתחם ספא קטן שמציע טיפולים קצרים – אבל צריך לקבוע תור מראש (או לקוות לטוב עם מקום פנוי). מצ״ב קישור. אישית אני מעדיף את הקומה השנייה של הטרקלין אבל בופה האוכל בקומה הראשונה עשיר יותר.
https://www.elal.com/he/PassengersInfo/Uniqe-Services/King-David-Lounge/Pages/LoungeSpaCalender.aspx
(5) אתה זכאי כמובן לעלייה מוקדמת למטוס.
(6) במטוס מציעים אייפדים כמערכת בידור אישית. צריך לבקש אחד, הם לא מחכים על המושבים.
זהו… תהנה מהטיסה והנסיעה בכלל.
תודה… והרגע גם פרסמת את המבצע של בלאקליין שיסדר לנו את הנסיעה משדה התעופה.. נפלא 🙂
כמובן שנרשם דרך הלינק שלך!
מעולה, להשלמת החוויה. (:
אם אתם זוג נוסעים כמובן שכדאי לפתוח שני חשבונות ולנצל את ההנחה פעמיים.
טיפ קטן להיום.
למי שרוצה לבלות חופשת חורף נחמדה בדרום אפריקה – יש מחיר מצוין במחלקת העסקים הנהדרת של סוויס ליציאות מפראג בעיקר בדצמבר 2018. (ליוהנסבורג).
כל זה במחיר €1,150.
מחיר מצוין לטעמי (וניתן להרוויח כמה ימים בפראג שההגעה אליה לא יקרה)
ניתן להזמין באתר סוויס ובאתרים אחרים (כמו אקספדיה).
תהנו
תודה על הטיפ!
בהחלט כרטיס מעניין. באופן שיגרתי אפשר למצוא כרטיסים אטרקטיביים ליציאה מפראג ומערים נוספות במזרח אירופה (על אף שפראג, וצ׳כיה בכלל, היא גיאוגרפית במרכז אירופה). כיום ישנו גם תעריף אטרקטיבי לצפון-אמריקה עם ברית OneWorld.
קייפטאון עיר נהדרת – סעו לבקר!
היי ליאור,
מצטער אם אני מתפרץ לתגובה, אבל אם עסקיננו בכרטיסים מעניינים…
יש משהו מעניין על טוקיו לחודשי ספטמבר/אוקטובר? אירופלוט ולוט זולים משמעותית מהשאר…
שלום ליאור
רציתי לשאול אם ידוע לך איזה טרקלין הולך להיפתח בזרוע החדש שפתחו היום בנתב"ג?
וגם אם ידוע לך משהו לגבי טרקלין בטרמינל 1?
תודה
אין לי פרטים כרגע על טרקלין חדש ב-T3. אעדכן כשיהיו.
ב-T1 אין טרקלין.
היי ליאור פשוט תענוג לעבור על ההיקף הנדיר שאתה שופך כאן
רק רציתי לשאול יש לי כ6000 מיילס במועדון של איליטליה הישן
קיבלתי היום מייל שבעקבות המעבר לתוכנית החדשה אני יכול לממש אותם עד סוף מרץ אולי תוכל לעזור לי מה אפשר לעשות בקמות מיילים כזאת
אני אמור לטוס לניו יורק בחודשיים הקרובים ויתכן שאני יטוס שוב איתם תודה רבה